Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Feselli

feselli turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten

  • 1 kilogram Patisserie Patentbloem
  • half blokje gist
  • 1 eetlepel zout
  • 400 ml louw water
  • 250 gram margarine
  • 125 gram roomboter

Bereiding:

  • Neem een kom en doe het meel, gist, zout en water er in.
  • Kneed alles tot een geheel. Laat dit deeg 15 minuten staan (dus niet echt rijzen).

  • Neem een pan en smelt daar de margarine en roomboter in. Laat dit afkoelen.

  • Neem stukjes deeg en rol deze in balletjes.

  • Rol de balletjes deeg uit. Smeer wat van de gesmolten boter over het deeg heen.

  • Neem een kant van het deeg. Vouw dit stukje tot het midden van het deeg. Hier bovenop smeer je weer wat van de gesmolten boter overheen.

  • Nu pak je de andere kant van het deeg. Deze vouw je ook naar het midden toe maar zorg ervoor dat  de vorige lap deeg wordt overdekt.

  • Als het goed is heb je nu een soort breed vierhoekige deegvorm. Neem een lapje van de linkerkant en vouw een stuk naar de rechterkant toe.
  • Het gevouwde stuk van net vouw je weer weer naar rechts toe.

  • Nu blijft er nog een lapje deeg over. Dit lapje vouw je over de linker lapjes deeg heen. (Die je net naar de rechterkant toe hebt staan vouwen.)
  • Nu heb je een vierkant stapeltje van deeglapjes. Smeer weer wat gesmolten boter over het deeg heen.

  • Neem nu alle hoeken en vouw deze allemaal naar het midden toe.

  • Nu heb je weer een vierkant stapeltje van deeglapjes maar dan wat kleiner en dikker (vanwege het vouwen). Druk wat met je vingers op het deeg zodat de vouwlijnen bijna niet zichtbaar zijn.

  • Laat dit deeg nu even 15 minuten staan. Dit doe je zodat de gesmolten boter gaat intrekken in het deeg.
  • Na de 15 minuten rol je het deeg weer uit zodat het groter wordt.
  • Smeer weer wat van het gesmolten boter over het deeg heen.

  • Leg het deeg in een pizzapan om het te bakken. De ‘feselli’ is klaar als beide kanten goud/bruin kleuren.

  • Zie de onderstaande foto van de feselli met groente er tussen. Eet smakelijk!

feselli turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Feselli
Beoordeling: 4/5
Reacties: 25
Auteur:
Publiceerdatum: 14-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Brood
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 90 min Ingrediënten 1 kilogram Patisserie Patentbloem half ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

25 reacties

5 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het net gemaakt superlekker!! Die komt vanaf vandaag vaker op tafel!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Dit ga ik zeker een keer proberen in sha Allaah,  het heeft veel weg van onze remsemmen alkeen wij doen er griesmeel in, ik ben gek op turkse gerechten, je doet t goed meid
9 jaar geleden reactie door anoniem
woooooooooooooooooooooohw dat zijn mooie pannekoeken


maar da is nie ech turks
9 jaar geleden reactie door anoniem
wat ben jij een dildo zet er betere gerechten op anders bel ik de politie je moeder is trouwens heel lelijk
9 jaar geleden reactie door anoniem
Het was weer heerlijk,  ik heb ze gevuld met tijn en witte turkse kaas. In een woord: jammmi. Ga zo door bvd. Groetjes van Fidan!  

PS: Het is echt een turks recept hoor!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is een Marokkaans recept! Geen Turkse. Dit heet lemsemen! Turks brood ziet er heel anders uit.
10 jaar geleden reactie door anoniem
wellicht is het iets wat op Marokkaans lijkt, maar vergeet niet dat er in de Turkse keuken honderden verschillende soorten broodjes zijn. En dan nog zal de Marokkaanse soort een aftreksel zijn, van 1 van de honderden Turkse soorten. Aangezien de Turkse geschiedenis er 1 is van vele duizenden jaren.

Dit broodje (feselli) wordt vooral gemaakt en gegeten in het noordoosten van Turkije, rond de stad Ardahan.

Dus een stuk uit de buurt van Marokko.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Volgens mij heb jij nooit msemen gemaakt, anders zou je t recept wel kennen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba...ik zou erg graag het recept voor sikma willen hebben.ik krijg t altijd van me schoonmoeder mee. t lijkt op feselli maar dan zonder de laagjes structuur.
ik maak ze altijd warm boven me gaspit om en om..en dan doe ik daar feta in gerold sooooo lkkr maar ik wil haar verassen dus zou graag dat recept willen krijgen...afz Alexia ik dacht dat t gist bloem en water was??????
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Turkse kok,

Heb net de overheerlijker feselli's gemaakt, recept is heel goed en de feselli's overheerlijk.
Mijn complimenten....
Ik kocht ze vroeger altijd bij de Turkse winkel, maar de laatste jaar verkopen ze het niet meer.
Nu kan ik ze zelf maken en ze zijn veeeeel lekkerder dan als je ze koopt...

Groetjes Sabina
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel ml gaat er in de glas?
11 jaar geleden reactie door Hülya
200 ml.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Ik vind all recepten duidelijk en lekker wil ik graag derecept van Casik ik heb vaak geprobeerd maar smaakt anders ,en bedankt.
GR NAZHA
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Nazha,

Hier het recept van cacik:

http://www.turksekok.nl/57/cacik
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo! Wat visor soort meel gebruik je? Zelfrijzend of patent?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Patent. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik heb dit brood gemaakt (wel wat werk) maar nu vraag ik me af of het klopt dat het brood als je open snijd dat je de laagjes deeg ziet? En het brood is wat taai (niet luchtig), klopt dat ook? En hoe dun moeten de uitgerolde bolletjes deeg worden uitgerold?
Ik hield trouwens ook veel boter over.

Nou ik hoop dat je me verder kunt helpen...
Groetjes Joyce
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt helemaal, het brood moet als het ware uit elkaar vallen in laagjes en inderdaad dit brood is tamelijk hard, als je 'm zachter wil hebben raad ik je aan om 'm minder lang te bakken.
12 jaar geleden reactie door MarleenBicerNederlof
waar koop je blokje gist? ik kan alleen maar gist in poedervorm vinden
12 jaar geleden reactie door Hülya
Bij alle supermarkten. Je kunt ook gist in poedervorm gebruiken, één zakje voldoet.

Een foto van een zakje:

http://s1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/?action=view&current=IMG_7676.jpg

En foto van een blokje gist:

http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Ingredienten/IMG_7677.jpg
11 jaar geleden reactie door anoniem
Verse gist kun je vaak bij de bakker kopen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
mag je het ook met een koeken pan doen
kan je het snel reageren
ik wilhet vanddag doen
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan prima, vooral pannen met een teflon-laag.
12 jaar geleden reactie door anoniem
De foto hierboven laat groente zien. Maar waarmee is dit gevuld? Suggesties voor vullingen zijn welkom.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, ik geloof dat ik hier wat witte kaas, bosuien, tuinkers en sla heb gebruikt
12 jaar geleden reactie door anoniem
heeeeeeeeeeeeeeeerlijk
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya hanim, bende Karsliyim ve bizim yorenin lezzetlerini gormek beni cok sevindirdi!! Pisi, Feselli ve kete, muthis guzel oluyor tabiki!!! Bir tek hinkal goremedim, belki onuda ekleyebilirsiniz hihhi
Basarilar dilerim!!!!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Tessekür ederim, sitemize hoşgeldiniz! Bu arada hinkal (veya manti) tarifi zaten sitemizde var, buradan bakabilirsiniz: http://www.turksekok.nl/139/manti
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zou inderdaad kunnen anoniem, bijvoorbeeld spinazie of kaas als vulling. Maar indien je die richting op wilt gaan, dan raad ik je aan om bijvoorbeeld het gözleme recept te volgen:

http://www.turksekok.nl/198/gozleme
12 jaar geleden reactie door anoniem
Slm hulya...dit lijkt precies op de gozleme die ik haal bij de Turkse bakker..ik zie dat je de peynir er apart tussen doet..is het ook mogelijk om het voor het bakken er al tussen te doen??? Dus als je het deeg aan het vouwen bent..alvast bedankt..slm dragana.....
12 jaar geleden reactie door anoniem
Is dit geschikt om te maken en vervolgens in de vriezer te bewaren? of raad je dat niet aan?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan zeker anoniem, je kunt het zelfs erg lang bewaren omdat het uitsluitend van deeg is.
12 jaar geleden reactie door anoniem
en als gij geen pizzapan heeft?
12 jaar geleden reactie door Meltem
Dan heb je (waarschijnlijk) pech. Feselli lukt niet in/met een oven.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik doe het in een koekepan, en dat gaat goed
10 jaar geleden reactie door anoniem
het kan ook in de koekenpan,doe mijn marokaanse vriendin ook altyd ,beste is wel gas ,want ik heb elc,maar dat doet veel langer
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Meryem,

Feselli kun je het beste met geitenkaas (witte kaas) en groente zoals bosuien, komkommer, peterselie, tomaat, enzovoort, eten. Zie de allerlaatste foto in het recept. Een kopje Turkse thee maakt het natuurlijk af. Indien gewenst, zou je als voorgerecht ieder willekeurige soep kunnen bereiden.

Groet,

Hulya
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya ik wil heel graag deze Feselli maken maar waar eet ik het bij? Aan  mijn naam zou je zeggen dat ik het moet weten maar ik ben ik ben maar een halve hhahahah maar die wel turks eet natuurlijk:)

Groetjes
Meryem
13 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je! Ik zeg: doen! :-)
13 jaar geleden reactie door Brennie
Vandaag dit heerlijke recept gemaakt. En na een paar eerdere pogingen (voordat deze site bestond) is eindelijk mijn deeg gelukt, dankzij de duidelijke uitleg van Hulya! En het was heerlijk!!
13 jaar geleden reactie door krcr
Dit lijkt op de Marokkaanse pannekoek Msemmen. Het verschil is, is het gebruik van griesmeel in en om het deeg bij Msemmen. Daarnaast moet het goed gekneed worden en lang rusten. Maar dit zit er ook heerlijk uit, ik ga het zeker een keer proberen!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Toen ik dit zag, moest ik er ook aan denken. Als het lang rust en goed gekneed is dan wordt het erg luchtig!

Verder is dit een superleuke site met recepten om mensen te verassen met net wat andere maaltijden dan ze gewend zijn. Erg leuk!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het is heel droog dus je kan beter de marokkaanse recept gebruiken heerlijk bij koffie en thee
11 jaar geleden reactie door anoniem
Marokkaande msemen bevatindd griesmeel mar absoluut geen gist!  Voorde rest.lijkt t er inderdaad veel ip.
Ziet er heerlijk uit iig en een makkelijk recept ook ter veriatie.opde.msemen.
Thnx chefkokkin!!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Bij de Marokkaanse msemmen kun je zeker wel gist gebruiken. Wij 7 zussen van Marokkaanse afkomst, gebruiken er 4 zussen wel gist en 2 zussen gebruiken weer geen gistmeel. Verder hoe langer je het kneed en even laat rusten, hoe luchtiger ze worden. Verder mijn complimenten voor je Turkse gerechten.

Meer stap-voor-stap recepten:

61,105x bekeken
  • turks brood
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
32,435x bekeken
  • gefrituurd deeg
  • 4 personen
  • 90 min
Brood 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties
30,411x bekeken
  • zoete broodjes uit kars
  • 6 personen
  • 90 min
Brood 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
67,459x bekeken
  • ingemaakte groente
  • 4 personen
  • 90 min
Ingemaakte groente 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 403 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)