Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Nohutlu köfteli yemek

Nohutlu köfteli yemek turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten van het gehakt

  • 100  gram lamsgehakt
  • 1 bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel witte maïsmeel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theeglas witte kikkererwten

Nadat de soep klaar is

  • 2 theelepels zout

In de pan zelf

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 beker gekookt water

Bereiding:

  • Neem een schaal en leg hier het gehakt in.
  • Snijd de peterselie in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het gehakt.
  • Voeg de rode peper, zwarte peper, zout, bakpoeder en tomatenpuree toe aan het gehakt.

  • Kneed alles tot een geheel.

  • Neem een schaal en doe hier het maïsmeel in.
  • Neem een klein beetje gehakt en rol dit tot een klein balletje.

  • Dit balletje rol je door het maïsmeel heen todat het helemaal bedekt is.
  • Neem een pan. Doe hier de zonnebloemolie in.
  • Als de zonnebloemolie in de pan klaar is om in te bakken, leg je de balletjes gehakt in de pan.

  • Laat deze balletjes gehakt allemaal gaar worden.
  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de pan. Roer dit samen.
  • Giet het gekookte water in de pan. Roer alles goed door.
  • Daarna voeg je de kikkererwten ook toe aan de pan. Roer dit door.

  • Ze de deksel op de pan. De soep is klaar als de kikkererwten zacht aanvoelen. Dit zal ongeveer een half uur duren.
  • Nadat de soep klaar is voeg je nog de 2 theelepels zout toe aan de soep.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

Nohutlu köfteli yemek turkse recepten

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Nohutlu köfteli yemek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 26
Auteur:
Publiceerdatum: 16-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Gevulde soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten van het gehakt 100 gram lamsgehakt 1 bosje...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

26 reacties

9 jaar geleden reactie door anoniem
Thanks for this article. I'd also like to convey that it can always be hard if you find yourself in school and starting out to initiate a long history of credit. There are many college students who are only trying to live and have long or good credit history can often be a difficult thing to have. fkcegffbdfeb
9 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya, waarvoor dient maïsmeel in dit recept?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heeeerlijk, kon er niet meer van afblijven.
Groet Mo
10 jaar geleden reactie door anoniem
Echt wel lekker, ik mag het van mijn vrouw wel vaker maken.
Groetjes Henk.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya,heb deze gisteren gemaakt samen met de Sarma en de Ezme ,alles heel goed gelukt en zeer lekker, morgen worden het de gevulde paprikas ,gevulde aardappel ,en de Nohutlu kofteli yemek word morgen ook nog eens gemaakt ,ben blij dat ik deze site ben tegen gekomen ,
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi

voor het gehakt:

'Dit balletje rol je door het maïsmeel heen todat het helemaal bedekt is'
10 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam alaikoul Hulya,


Moeten de kikkererwten eerst een nachtje weken of hoeft dat niet? En waarom doe je het zout er pas als laatste bij?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hülya hanım
Al je recepten zijn één voor één heerlijk
De uitleg die je er bij zet is heel duidelijk
Cok cok teşekkürler
Size başarılar dilerim
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Heb laatst dit recept gemaakt, alles heb ik opgevolgd zoals je het beschrijft, maar ik merkte gelijk al dat de bouillon niet zo rood/oranje kleurde zoals op de foto, dus wachte ik maar totdat de soep helemaal klaar zou zijn, misschien zou die wel goed kleuren...maar tevergeefs....ik snap het gewoon niet. In het gehakt heb ik zelfs wat meer puree gedaan maar toch bleef de bouillon bruinachtig...hoop dat je mij kan helpen..

Groet Michelle
10 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Michelle,

Gebruik anders 'domates salçasi'. Je kunt dit vinden in de Turkse toko's. Die is wat intenser van kleur, misschien dat dit zal lukken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat heb je in dit recept gebruikt, gedroogde kikkererwten, gekookte kikkererwten of uit blik? 30 minuten koken gedroogde kikkererwten is genoeg?
Dank je wel.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb gewoon gedroogde kikkererwten gebruikt. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Kunnen de gehaktballetjes ook door de bloem gerolt worden?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, uiteraard, lijkt me alleen maar eenvoudiger.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Heerlijke turkse gerechten. Ga vaak zat nog gebruik maken vand eze site. Maar ik zie de afbeeldingen niet, krijg allemaal kruisjes. Enig idee waar dit door komt? De foto's zijn juist zo handig.

Ga zo door, MashaAllah

Anissa.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Anissa, heb je hier nog steeds last van?
11 jaar geleden reactie door martine
Ohhh  Hulya, deze soep is zo ontzettend verrukkelijk!!!! Heb deze 2 dagen terug gemaakt en mijn man vond hem ook echt super lekker!!!!
Je moest eens weten hoe ontzettend blij ik ben met deze site!!!!! Was hier al zo lang naar op zoek, naar een site met al deze gerechten en je legt het zo goed uit en met de foto's erbij is ook super fijn!!!!!!!

liefs Martine

p.s ook super fijn dat je vaak zo snel reageert op een vraag!!! Helemaal top!!!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Martine! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Zelf ben ik gedeeltelijk Pakistaans, en ik ben dol op Turks eten dit is voornamelijk gekomen omdat bijna al mijn vriendinnen Turks zijn. De Ramadan begint volgende week en zo doe ik weer heel veel Inspiratie op... Indiaas eten is te kruidig dus niet goed voor de maag als je vast. Turks eten is super Lekker zonder dat het Te spicy is. Als ik niet weet wat ik voor Iftaar moet maken Check ik je Site.. :-)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal super, anoniem. Tijdens de ramadan zullen hier sowieso héél veel nieuwe recepten komen :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga het zeker maken
heel lekr allemaal
mijn zoon vind turks eten lekkerder dan onze marokkanse gerechten
hij zegt er is meer variatie o tafel bij ons 1 gerecht en dat eet je maar
maar bij mijn vrienden thuis staat er van alles daarom ben ik grag bij hun
ik ga nu ook meer op letten
ik wil mijn zoon niet kwijt hahahha
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak normaal regelmatig sulu kofte maar vandaag heb ik dit voor het eerst gemaakt. Het smaakte erg goed.
Weer een nieuw recept erbij, dank je Hulya.

groetjes Kim
12 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan Kim! :-)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Dank je wel voor de tips, erg handig voor andere bezoekers! Terugkomend op je probleem, het zou misschien kunnen dat je net een beetje te weinig bakpoeder hebt gebruikt, het is immers bakpoeder wat de boel bij elkaar houdt.

Wat óók zou kunnen: dat ingrediënten (zoals ui) niet voldoende 'klein' zijn gesneden - als de uien te groot gesneden zijn zorgt dit ervoor dat de bolletjes [in een later stadium] uit elkaar vallen.

Een andere tip die ik je kan meegeven: als de pan is eenmaal is gaan koken, zet het vuurpitje vervolgens direct op een lage stand zodat het in die stand kan nakoken. Laat dit gerecht dus vooral niet te lang koken op de hoogste stand, het kokende water kan de balletjes ook uit elkaar doen vallen.

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo

ook bij mij vielen de balletjes direct uit elkaar jammer want de smaak v.d soep was heerlijk
11 jaar geleden reactie door Hülya
Volgende keer ietsje pietsje meer bakpoeder gebruiken :-) Doorgaans is dat de doorslaggevende factor.
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hoi heb gisteren deze soep gemaakt en bij mij vielen de gehaktballetjes ook meteen uit elkaar, heb het allemaal door de wc gespoeld en ben het op nieuw gaan maken.
ik heb hier de bakpoeder weg gelaten en daar van in plaats paneermeel gedaan.
en toen ging het wel goed.
maar vindt persoonlijk 2 thee glazen water erg wijnig.
want dan ken je er echt niet met 4 man van eten.
dus heb alles wat vermeerd en het eindresultaat was goed, ik heb ook in plaats van tomaten purree me eigen biber salca gebruikt
12 jaar geleden reactie door anoniem
gewoon meel of gele maısmeel ook toegsestaan?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ben bang dat het met gele maïsmeel niet zal lukken, dus ik adviseer gewone meel :-) Mocht het wel lukken, laat het me weten!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Rundergehakt zou eventueel ook kunnen, en inderdaad dat geeft een andere smaak, als ik jou was zou ik voor lamsgehakt gaan, even gemakkelijk te verkrijgen immers.
12 jaar geleden reactie door anoniem
İS RUNDERGEHAKT OOK MOGELİJK, OF GEEFT DAT EEN TOTAAL ANDERE SMAAK? liefs
12 jaar geleden reactie door anoniem
Oke dank jewel voor je reactie!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Insallah Dina!

Ja, je kunt gewoon kikkererwten uit blik gebruiken, dat maakt voor dit gerecht niet uit.

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Eindelijk een goede uitleg turkse recepten. Ik ben zelf van marokaanse afkomst,
Maar ben gek op turks eten. Ik had een turkse hartsvriendin en kwam wel eens bij haar eten. En vond het altijd heerlijk. Insa allah zal ik al jou recpeten uitproberen en hopen dat ik dan ook afentoe turks ga eten met mijn gezin.
Over de kikkererwten moet ik die van blijk gebruiken of die je zelf in water moet kweken.

Ik hoor het graag van je.
En ga zo door!!

Liefs,
dina
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

2 theelepels voor bij het gehakt, en 2 theelepels voor bij de soep. Als dat je veel lijkt, dan doe je één theelepel bij het gehakt, en één theelepel in de soep. Als de balletjes uit elkaar vallen, dan dien je het gehakt harder en langer te kneden. Door het maïsmeel halen is ook essentieel...

Groet,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
De gehaktballetjes vallen bij mij direct uit elkaar als ik ze ga bakken.. wat kan ik hier aan doen? En ik vind 4 theelepels zout wel heeeeel erg veel!!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Het viel erg in de smaak! Bedankt!
(we hebben er zelf nog wat tomaten aan toegevoegd)

Meer stap-voor-stap recepten:

29,327x bekeken
  • turkse kippensoep
  • 4 personen
  • 60 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 14 reacties
40,290x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties vegetarisch recept
14,945x bekeken
  • dieet soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 4 reacties
11,489x bekeken
  • groene koolsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)