Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Mercimekli Köfte

Mercimekli köfte turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

8

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 2 glazen rode linzen
  • 1 1/2 glas dunne bulgur
  • een half bosje groene uien
  • zout
  • 1 theelepel rode peper
  • half bosje peterselie

Voor het uimengsel;

  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 glas zonnebloemole
  • een halve ui

Bereiding van de rode linzen en bulgur:

  • Was de rode linzen. Voeg ze toe aan de pan.
  • Giet er wat water bij totdat de rode linzen net bedekt zijn met water.
  • Laat de rode linzen koken totdat ze zacht zijn geworden en haal het van het vuur af.
  • Was de bulgur en voeg dit toe aan de rode linzen. Roer alles een beetje door en zet daarna de deksel op de pan

  • Als de bulgur zacht is geworden haal je de deksel van de pan. Laat alles afkoelen.

Bereiding van het uimengsel:

  • Neem en pan en giet daar de zonnebloemolie in.
  • Snijd de ui in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de pan met zonnebloemolie en laat de ui bakken.

  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

Bereiding van de Mercimek Köfte:

  • Haal de rode linzen en bulgur uit de pan en zet het op een schaal.
  • Strooi  wat zout en rode peper over de rode linzen en bulgur heen.
  • Voeg het mengsel wat je net hebt bereid toe op de rode linzen en bulgur.

  • Snijd de peterselie en  groene uien in kleine stukjes en voeg deze ook toe.
  • Neem balletjes van de ‘mercimek köfte’ en kneed dit tot een ‘köfte’-vorm. Als het aan je handen  begint te plakken, dan maak je je handen nat met water zodat het kneden makkelijker gaat.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

Mercimekli köfte turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

  • Printen
Naam recept: Mercimekli Köfte
Beoordeling: 4/5
Reacties: 43
Auteur:
Publiceerdatum: 20-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

43 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Erg lekker en gezond! vooral de dag erna zitten de smaken er veel beter ingetrokken! (In de koelkast bewaren natuurlijk) top site hülya! maak gebruik van heel veel recepten!

Groetjes
2 jaar geleden reactie door anoniem
ik vind helemaal mislukt zo maak je dat niet , maar zo https://www.youtube.com/watch?v=yyRhvbGu75k..
2 jaar geleden reactie door anoniem
1 1/2 is anderhalf

en dit is zoooooo lekker al maak ik een schaal voor 100 personen mijn zoon vreet m helemaal leeg. In turkije kregen wij ze met blaadjes ijsbergsla en wat citroen
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel glazen bulgur moet er nou in want er staat 11/2 en ik snap niet hoeveel glazen ze daar mee bedoelen
2 jaar geleden reactie door renate
Gister gemaakt, en GELUKT.heerlijk.nu een ander recept
2 jaar geleden reactie door renate
Bij toeval deze site gevonden.zo blij mee.erg duidelijk en er  staan zulke heerlijke recepten op, die dankzij jou duidelijke uitleg super makkelijk te maken zijn.SUPER!!!!!!
Gr renate
2 jaar geleden reactie door anoniem
nondejuhh lekker '
ik zou wat peper er bij doen
dacht dat die turke geen verstand hebben van eten
maar lekker nondejuhh
wilde nie weten kut


kus anoniem
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik mis de versgeperste knoflook, peperpasta en komijn in je recept!:)
Maakt het iets kruidiger.. Maar is persoonlijk misschien?:)

Groetjes Danielle
4 jaar geleden reactie door anoniem
Suuuper lekker hulya abla!
Dankzij jou tover ik elke avond heerlijk eten op tafel..

Doe zeker zo verder........
4 jaar geleden reactie door Truus Vermeer-Huijze
hallo Hülya

Waarom moet de Bulgur worden gewassen? Ik heb een Turkse vriendin en zij wast de Bulgur nooit.
Wij hebben het deze week gegeten en iedereen (allemaal Nederlanders) vond het erg lekker.

Hartelijke groeten

Truus
4 jaar geleden reactie door Hülya
Zodat de kleine korrels tussen de bulgur of eventueel andere kleine harde dingetjes verdwijnen. Blij dat jullie genoten hebben, Truus! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
hmmmmmmmmmmmmm lekker hooorrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk gerecht en makkelijk te maken..... Helaas vallen de kofte's uit elkaar als je ze eet - hoe kan dit en wat kan ik er aan doen?

Kookgroetjes,
Assy
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Assy,

Misschien de linzen en de bulgur te lang in de pan gehouden waardoor ze veel uitgedroogd zijn? Je moet dit een beetje op gevoel doen. Als deze namelijk te droog worden, dan vallen de köftes inderdaad uit elkaar.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Thanxs - ik ga het proberen :)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi klein vraagje. Ik heb nog een zak pilavlik bulgur, kan ik dat er voor gebruiken? Of is dat niet goed. Zo niet wat is de naam van dunne bulgur in het turks?
Alvast bedankt, Marian Menekse
5 jaar geleden reactie door Hülya
Pilavlik bulgur is juist de dikke variant, Marian. "Ince bulgur" is wat je nodig hebt :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya, het ziet er weer heerlijk uit! Het recept komt eigenlijk overeen met hoe ik het maak ik mis in dit recept alleen de 'Kimyon' oftewel komijn. Een theelepeltje kimyon geeft net even een wat lekkerdere smaak (maar dat is natuurlijk persoonlijk) :-)

Groetjes,

Ilona
5 jaar geleden reactie door anoniem
groene uien? Bedoel je bosuien?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt anoniem, bosuien inderdaad.
5 jaar geleden reactie door anoniem
In het Turks heten ze groene uien, vandaar :P
5 jaar geleden reactie door Hülya
Vertel mij wat! :-D
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya , wat ben ik blij dat ik deze site heb gevonden ik ben zelf van marokaanse afkomst en mijn man is turks en iedere keer wil je wel wat maken je googeld wat maar niets wat er echt uitspringt maar bij jou alle recepten zien er geweldig uit en zo duidelijk en wat het leukste is is dat je ook nog de tijd neemt om op iedereen te reageren top, ik heb nu al een paar recepten gemaakt en mijn man die wist niet wat ie zag die zei gelijk waar heb je dat besteld en het smaakt ook echt goed nou ik was zo trots dus nu hoeft mijn man niet alleen maar marokaanse gerechten te eten maar ook lekker turkse gerechten dankzij  u site  bedankt en ga zo door
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hahaha, helemaal geweldig om dit te lezen! Dank je wel! Houd je de website in de gaten? De komende dagen komen er echt een hele boel nieuwe recepten online :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
ja die hou ik zeker in de gaten
5 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er lekker uit .ik ga het proberen.dank je wel voor de recepten ik zocht al naar turkse recepten maar kon het niet vinden ze waren allemaal in het turks geschreven.
5 jaar geleden reactie door anoniem
het is ook lekker met gemarineerde bladeren van witte kol
5 jaar geleden reactie door anoniem
Een lekker en gezond gerecht! Ik heb je recept uitgeprobeerd en het is goed gelukt! Bedankt!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Super!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een heerlijk gerecht!
Alleen had ik een probleem.
Ik ben het nu aan het maken, maar toen ik de linzen op het vuur had, had ik steeds het idee dat ik te weinig water erbij had gedaan. Ik had het gevuld tot net boven de linzen, zoals er staat in je recept, alleen doordat de linzen het water opnemen was er geen water meer in de pan..
Ook waren er na 15 min nog aardig wat linzen di niet kapot waren gegaan door het koken.
Hoort dat zo of doe ik iets verkeerds? Heeft u anders geen foto van hoe de linzen eruit zien nadat ze gekookt zijn en goed zijn voor verdere bereiding?

Alvast bedankt!
5 jaar geleden reactie door Hülya
5 jaar geleden gewijzigd door Hülya
Volgende keer ietsje meer water toevoegen, de versheid van de linzen speelt een grote rol bij de opname van vocht (water) en soms dien je de waterhoeveelheid dus een beetje aan te passen. Wat betreft het koken ervan, zorg ervoor dat nadat je het water is gaan koken, dat je het vuurpitje op de laagste stand zet en dus de linzen de tijd geeft om de vocht op te nemen... en met tijd bedoel ik (in jouw geval) een goede 20 tot 30 minuten, nadat het water is gaan koken. En ik heb zojuist even in de foto-collectie gekeken maar jammer genoeg geen foto kunnen vinden van de linzen hoe ze eruit zien nadat ze gekookt zijn. In principe als je het bovenstaande aanhoudt dan zou de mercimek in theorie goed moeten zijn voor verdere bereiding, dus iets meer water toevoegen en langer laten nakoken.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik mis kimyon in je recept.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat ben ik blij dat ik deze site ben tegengekomen.. eindelijk kan ik mijn lievelingsgerechten ook maken, althans poging doen tot het maken ervan :-). Ik ben zelf turks en ik wil zo graag eindelijk goed leren Turks koken alleen kwam ik er nooit echt aan toe en mijn moeder zelf kan niet alle gerechten maken dus aan haar kan ik het vaak ook niet vragen. Op het internet ben ik vaker recepten tegengekomen ik vond altijd dat er te weinig uitleg erbij stond, wat best frustrerend kan zijn voor een beginner. Vandaar dat ik zo blij ben met deze site, alles is goed uitgelegd stap voor stap, ook nog met foto's erbij en er wordt ook nog eens gereageerd op vragen.. Wat wil je nog meer?!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Super!

Als het niet te veel moeite is, maak er eens een foto van en deel het op het prikbord van onze facebookpagina. Ben altijd reuze benieuwd naar de gerechten van mijn bezoekers :-)

Groet,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het net gemaakt, super lekker!
Bedankt voor al je uitgebreide recepten.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Deze köfte kun je 2 of 3 dagen bewaren in de koelkast (wel afdekken met folie of in een afgesloten bak bewaren).

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe lang is deze kofte houdbaar in de koelkast?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Super bedankt dat je telkens zo snel reageerd!
Ik ga het recept morgen maken.
Top website!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Als je de pan met linzen van het vuur hebt gehaald, doe je de bulgur er direct bij en roert de boel gedurende 2 minuten, dan doe je de deksel er weer op, wacht dan laten we zeggen 15 minuten, haal dan de deksel er weer af en laat de boel afkoelen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Als de linzen gekookt zijn, hoef ik het niet af te gieten? En geljik bulgur erin doen? Zoja, maakt het uit hoeveel water er nog in de pan zit voordat je bulgur erin doet? Alvast bedankt voor uw reactie.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je hoeft het niet af te gieten, gewoon de bulgur erin doen nadat de linzen zachtgekookt zijn, de bulgur zal namelijk het nog aanwezige water in zich opnemen (net als een spons) in de periode erna.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ok, bedankt voor uw uitleg.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je voor je reactie.
Hoelang duurt het ongeveer tot de bulgur dan gaar is?
5 jaar geleden reactie door Hülya
De linzen zul je ongeveer 15 minuten moeten koken. Neem dit niet te precies, voel regelmatig met de hand of de linzen zacht zijn geworden. En inderdaad, de bulgur voeg je toe wanneer de pan niet meer op het vuur staat, maar logischerwijs nog wel warm is.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wanneer je de bulbur toevoegd, moet de pan dan niet meer op het vuur?
Hoe lang moet je de linzen koken?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Pulbiber inderdaad.
6 jaar geleden reactie door anoniem
wat bedoel je met rode peper, pulbiber of kirmizi aci toz biber??? Ga het nu maken alvast bedankt
6 jaar geleden reactie door anoniem
Wat n heerlijke recepten allemaal! Ik ben blij dat ik jullie ontdekt heb!!!!=D
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De groene uien waar ik het over heb zijn bosuien, en dan met name de steel, ofwel het groene gedeelte.

Deze dien je dus samen met peterselie in stukjes te snijden en toe te voegen aan de rode linzen en bulgur. Zie eerste foto onder het kopje "Bereiding van de Mercimek Köfte".

Groet,

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
Wat  bedoel je met groene uien? In Nederlands hebben we sla sjalotten of lente ui bedoel je dat ermee?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Groene ui = bosui, lente-ui, sla-ui etc.
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik vind ze heerlijk,maar kon ze niet maken,misscien ga ik het nu proberen.
ida

Meer stap-voor-stap recepten:

27,505x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties vegetarisch recept
145,947x bekeken
  • bulgur salade
  • 4 personen
  • 60 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 69 reacties vegetarisch recept
35,412x bekeken
  • roos börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 32 reacties vegetarisch recept
10,559x bekeken
  • nootjes gehaktballen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)