Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Peynirli patatesli börek

peynirli patatesli borek

Peynirli patatesli börek is een gerolde börek-soort bestaande uit meerdere Yufka vellen gevuld met Turkse witte kaas (Peynir) en aardappelen (Patates). Als topping op de börek wordt een speciale soort Turkse kaas gebruikt, namelijk Kaşar kaas. Als alternatief voor deze kaas kunt u ook jonge Goudse kaas gebruiken.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

120 minuten

Ingrediënten:

(Tip: Yufka vellen, witte Turkse kaas en Kaşar kaas zijn bij Turkse minimarkets te vinden - en tegenwoordig ook bij de Dekamarkt)

Bereiding:

  • Kook eerst de aardappelen in een pan en haal de schil er af:

aardappelen peynirli patatesli borek

  • Meng de melk, zonnebloemolie en eieren in een kom:

mengsel peynirli patatesli borek

  • Klop deze gedurende een halve minuut
  • Smeer met een kwast dit melk-ei mengsel over één vel yufka:

  • Rasp vervolgens 1 van de aardappelen over hetzelfde vel yufka:

  • Rasp daarna de witte kaas voor één-derde deel over hetzelfde vel yufka:

  • Strooi wat gesneden peterselie over hetzelfde vel yufka:

peynirli patatesli borek peterselie

  • Strooi één eetlepel paprikavlokken en zwarte peper over hetzelfde vel yufka.
  • Plaats hier vervolgens één vel yufka overheen:

  • Herhaal de bovenstaande stappen 3 keer tot je in totaal 3 vellen yufka van een bovenlaag hebt voorzien:

  • Rol nu het geheel op (stevig oprollen!):

peynirli patatesli borek rollen

  • Snijd de rol in tweeën zodat deze later gemakkelijker op een bakplaat past:

  • Doe deze rollen nu in de koelkast voor één uur
  • Haal na één uur de rollen uit de koelkast en snijd de rollen in brede schijven:

snijden peynirli patatesli borek

  • Smeer de bovenzijde van deze schijven met wat overgebleven melk-ei mengsel:

  • Doe de schijven op een bakplaat (gebruik bakpapier om plakken te voorkomen)
  • En doe deze voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
  • Rasp alvast wat van de Kaşar kaas (of jonge Goudse kaas) in een kom:

  • Haal na 20 minuten de bakplaat eruit en strooi de geraspte Kaşar kaas op de bovenzijde van de schijven:

  • Doe de bakplaat wederom in de oven, ditmaal voor slechts één minuut (puur om de kaas een beetje te laten smelten):
  • Het gerecht (Peynirli patatesli börek) is nu klaar om geserveerd te worden:

bakplaat peynirli patatesli borek

  • Serveer eventueel met een beetje sambal om meer smaak aan de börek te geven.
  • Eet smakelijk! In het Turks: Afiyet olsun!


Eindresultaat:

sambal peynirli patatesli borek

schaaltje peynirli patatesli borek

  • Printen
Naam recept: Peynirli patatesli börek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 28
Auteur:
Publiceerdatum: 18-04-2012
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Peynirli patatesli börek is een gerolde börek-soort bestaande uit meerdere Yufka vellen gevuld met Turkse witte kaas (Peynir) en ...

28 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Ik gebruik iedere week een van je gerechten in mijn lessen. We bereiden het samen met leerlingen voor, en ze vinden het geweldig.

Mijn complimenten voor deze overheerlijke en duidelijke recepten!

Groetjes,

Fatma
2 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Fatma!

Wat leuk om dit te lezen! Ik wens jou en je leerlingen heel veel kookplezier! :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Hier een groot fan van je website ')
Ik heb alleen een vraagje, ik heb 1 eetlepel pulbiber en 1 eetlepel peper toegevoegd aan
iederen laag yufka, maar hij wordt heel pittig van smaak...
Kan dat kloppen of doe ik iets verkeerd

Dank dank dank voor je mooie en lekkere recepten.
Er gaat niets boven lekker eten!
7 maanden geleden reactie door anoniem
Het is op basis van het hele recept de pull biber en de paprika vlokken
4 jaar geleden reactie door anoniem
hallo ik heb een vraag. wat zijn nou paprikavlokken en waar kan ik ze kopen want in de Turkse supermarkt hadden ze er nog nooit van gehoord. groetjes marga
4 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba. Aldigim yufkalar hep bolunur yada yapisir
Hic yuvarlak kalmaz. Yufkayi acdigimda dinlendiriyorum,
Ama gene de yapisiyor
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb ze net gemaak  ze zitten in de oven ruikt lekker smaak zal ook prima zijn dank je wel voor recept  hulya wanneer komen je niuewe recepten.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je hiervoor ook filodeeg gebruiken?

Mvg,
S
4 jaar geleden reactie door Hülya
Heb het nooit geprobeerd, dus durf het niet te zeggen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo.
Kun je dit gerecht ook van te voren maken/bakken of gaat het dan te veel aan elkaar plakken en wordt het niet knapperig?

Groet ineke
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zou het niet doen Ineke. Je kunt ze nadat ze gebakken zijn natuurlijk wel invriezen!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hi hi.
Vraagje. Dus je moet melk-ei mengsel alleen 1 keer te smeren over 1 yufka vel. Op de 2e en 3e hoeft dat niet toch?

Alvast bedankt.

Groetjesss
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dag,

Je moet het op alle drie de vellen smeren. Anders plakken ze niet goed tegen elkaar. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Zojuist dit recept gemaakt maar dan met fetakaas en een tomaatje toegevoegd........  Heerlijk dank je wel!!
4 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, blij dat je er van hebt kunnen genieten.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba, hazir yufka yerine evde yapilan yufka da kullanilabilirmi?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat moet geen probleem zijn, mits de yufka goed bereid is uiteraard.
4 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk buiten gewoon
bedankt hulya

mijn zoon is er gek van
4 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, anoniem! Eet smakelijk :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je de gehele börek ook s'ochtends maken en pas s'avonds in de over doen? Of droogt de yufka dan uit? Liefs...
5 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij kan dat prima, mits je het natuurlijk in de koelkast bewaart.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er erg lekker uit Hulya, dank je wel
5 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! :-)
5 jaar geleden reactie door Jersey
Vandaag gaan we deze maken :-) Ik houd jullie op de hoogte!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kiymalida olabilirmi??
5 jaar geleden reactie door Hülya
Içi kiymali üstü peynirli olabilir evet.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zit nu met met mijn man van deze börek te smullen, heel goed gelukt, waarvoor dank.
5 jaar geleden reactie door housam
is yufka en fillodeeg het zelfde?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Zo'n yufka is best groot. Zijn hier geen kleinere versies van?
Voor 2 personen is dit best veel...

Zou dit anders ook kunnen met Durum? (wat je gewoon bij de supermarkt haalt)
Die zijn een slag kleiner
5 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij is het deeg van Durum stuk taaier, dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Je kunt overigens zo'n yufka vel ook door midden snijden en slechts de helft gebruiken. Dan krijg je dus 3 vellen halve yufka vellen die je dient op te rollen, et cetera.
5 jaar geleden reactie door Alkaya
Gemaakt met alleen aardappel (gemengd met peterselie, uitje, pul biber, zwarte peper en zout). Het is heeeeeeerlijk!!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Jeetje, dat heb je snel gemaakt! Blij om te horen dat het goed is gelukt! :-)
5 jaar geleden reactie door Alkaya
Is dit ook lekker zonder kaas? Hier namelijk een "kaaskop" die geen kaas lust maar dit er wel erg lekker uit vindt zien :)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Zonder kaas is ook prima :-)
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het zojuist ook geprobeerd te maken, maar toen ik de vellen oprolde scheurden ze echt heel erg. Heb toch doorgerold en in de koelkast gezet in de hoop dat het snijden dalijk wel goed gaat. Hoe kan ik dit volgende keer oplossen?

Meer stap-voor-stap recepten:

12,836x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 22 reacties vegetarisch recept
15,570x bekeken
  • deeglaagjes
  • 4 personen
  • 90 min
Börek 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 14 reacties vegetarisch recept
218,917x bekeken
  • water börek
  • 4 personen
  • 45 min
Börek 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 168 reacties vegetarisch recept
79,888x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)