Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Musakka

Patlican musakka yemek tarifileri turkse recepten turkish recipes

Beschrijving:

Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt,
op basis van aubergine, afkomstig uit de keuken
van het voormalige Ottomaanse Rijk.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 groene pepers
  • 4 aardappels


Ingrediënten van de saus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel rode peper
  • 2 theelepels zout
  • ½ theeglas warm water
  • 200 gram kalfsgehakt
     

Bereiding van de groenten:

  • Schil de aubergine, courgette en aardappels.
  • Snijd ze allemaal in plakjes.
  • Snijd de paprika en groene pepers ook.

  • Frituur alles stuk voor stuk. Dus eerst de aardappels, daarna de aubergines etc.
  • Neem een schaal. Leg de plakjes gefrituurde aardappels aan de onderkant, daaroverheen de aubergine en daarna de courgette.

Bereiding van de saus:

  • Neem een koekenpan en leg hier het gehakt in. Laat het gehakt gaar worden.
  • Snijd de ui in dunne plakjes en de knoflook in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de koekenpan. Roer alles goed door.
  • Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe aan de koekenpan. Strooi de rode peper en zout er ook bij. Roer alles goed door.

  • Giet nog het water er bij. Roer alles weer goed door.

Bereiding van de Patlican oturtmasi:

  • Neem de schaal met de aardappels, aubergines en courgette weer voor je. Daaroverheen giet je de saus die je net hebt gemaakt. Verspreid de hele saus goed.

  • Neem de gefrituurde paprika en peper weer voor je. Leg dit over de saus met gehakt heen.

  • Zet een deksel op de schaal met de  Patlican oturtmasi  en laat het op een laag vuurtje zitten voor 15 minuten. Dit doe je zodat de smaak meer naar voren komt.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Musakka
Beoordeling: 4/5
Reacties: 28
Auteur:
Publiceerdatum: 21-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt, op basis van aubergine, afkomstig uit de keuken van het voormalige ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

28 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Leuke lekkere recepten!
Heb er nu al paar geprobeerd,
want heb een Turkse man , en ook hij vind alles erg lekker!
El hamdullilah voor je site!

Groetjes melek
3 jaar geleden reactie door anoniem
Echt heel lekker. Was bang dat het erg olie achting zou zijn door het frituren maar het was heerlijk. Mijn (Turkse) man, de buurman en ik hebben genoten.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo kan ik dit ook in een pizza pan maken?
3 jaar geleden reactie door anoniem
vandaag gemaakt voor mijn gezin. De hele schaal is nu leeg. Ze vonden het heerlijk en ik vond het een leuk gerecht om klaar te maken. Bedankt voor dit recept.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit gerecht een tijd geleden voor mijn vriend gemaakt en we hebben genoten samen! Dank voor de beschrijving.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya

Ik lust geen aubergine. Wat zou ik hiervoor in de plaats kunnen gebruiken?

Groetjes Daisy
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo ik ben zelf van griekse afkomst en mijn man is turks en wij maken ook musaka allern wij maken het met gehakt kaneel aubergine en besamel saus...lijkt net op lasagne wel zwaar als gerecht maar echt lekker duurt wel lang drm word het ook niet vaak gemaakt..maar ik ga deze wat u zelf hebt gemaakt een keer zelf maken ben benieuwd hoe mijn schoonmoeder gaat reageeren hahahahha....hele leuke site goeie gerechten ga zo door...
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er weer heerlijk uit Hülya! Kan niet wachten om ook dit recept uit te proberen, dankjewel!

Ik vroeg me af of je dit gerecht (deels) in de ochtend al kan bereiden? Bijv de groenten vast frituren en de saus maken en s avonds pas alles bij elkaar?

Dankjewel alvast voor je reactie!
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit gerecht nooit gemaakt omdat ik van veel mensen hoorde dat Musakka maken echt heel veel werk is.
Dit weekend ga ik uitgebreid de tijd ervoor nemen en met Hulya's beschrijving weet ik zeker dat het helemaal goed komt!

Groetjes Zeynep
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Zeynep,

Het valt echt reuze mee, ik zou het gewoon proberen :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je het ook frituren in olijfolie in een pan? en hoelang moet je het dan bakken?
P.s je hebt een top site! bedankt voor alle recepten!
6 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
Het was echt super lekker! nadat ik de groentjes lichtjes heb gefrituurd heb ik het daarna wel in de oven gedaan.. En dat was erg lekker en niet droog ;)
6 jaar geleden reactie door Hülya
Geweldig om te horen! :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk!
6 jaar geleden reactie door Het Heksje
6 jaar geleden gewijzigd door Het Heksje
Merhaba Hulya
Waar vind ik die stok om deeg mee uit te rollen?
En hoe heet die in het Turks?
Groetjes Het Heksje
6 jaar geleden reactie door Hülya
Dag,

Zo'n stok noemen ze in het Turks een 'okava' (dus: ok-la-wa) en die kun je vinden in Turkse winkeltjes. Zo niet, kijk even rond op de Bazaar in Beverwijk. :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya
Eerstens proficiat met je heerlijke site.
Ik heb deze mussaka gemaakt en hij was superrrrrrrrrWe waren met 3 personen en de pot was helemaal leeg!Hij is ook lekker met zelf gemaakt turks brood erbij.
Ik heb de groenten en de aardappelen in de wok gefrituurd met zonnebloemolie.
Ik ga nu de recepten uit je kookboek uit proberen.
Nogmaals bedankt voor deze heerlijke recepten
Gule Gule Sonja
6 jaar geleden reactie door anoniem
We hebben dit vandaag gegeten. Lekker! De groentes heb ik in een laagje olie in een wok pan gefrituurd en het vlees in een schepje olie, waar ik de groentes in had gefrituurd, gebakken. Bedankt Hülya!
6 jaar geleden reactie door anoniem
@ Hulya kan je dit gerecht ipv op een laag vuurtje te zeten ook even in de oven zetten op 180gr?
6 jaar geleden reactie door Hülya
Je zou het kunnen proberen, anoniem. Heb het zelf nooit op die manier gedaan. :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba
ik heb een vraag over de schaal
wat voor een schaal is dat die op het vuur kan
groetjes
6 jaar geleden reactie door Hülya
Goedendag anoniem,

Dit is een hittebestendige schaal van glas, in principe kun je ieder willekeurige schaal gebruiken, hoeft niet per se van glas te zijn :-)
6 jaar geleden reactie door anoniem
ik wouw vragen hoe doe je het frituren in de frituurpan of met olie in een pan? en hoeveel graden dan en hoelang ongeveer? bedankt!
6 jaar geleden reactie door Hülya
Gewoon in een frituurpan. Het was ongeveer op 180 graden, de tijd weet ik niet meer. In ieder geval totdat ze donkerder zijn van kleur.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ik vroeg me af of het ook mogelijk was om de groentes te grillen, das natuurlijk gezonder dan frituren.

Groet Latifa
6 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Latifa,

grillen is ook een optie. :-)
6 jaar geleden reactie door Miray
Hallo Hulya kan ik die musakka ook met blokjes lamsvlees maken ,, mijn kinderen vonden deze variatie trouwens heel lekker  Gr Miray
6 jaar geleden reactie door Hülya
Met lamsvlees kan ook, Miray.
7 jaar geleden reactie door anoniem
hoi huliya
eet je dit gerecht met brood of rijst of gewoon zo???
gr. keltoum
7 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Keltoum,

Ja, in principe kun je dit met rijst serveren. Ik vul dan een deel van het bord met musakka, en het andere deel met rijst. Combineer dit met een willekeurige soep en je hebt heerlijk avondeten!
7 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is echt heerlijk! Zelfs mijn vriend die normaal geen aubergine lust, geniet hier met volle teugen van :) heb het nu voor de tweede keer gemaakt en wederom heel lekker! Bedankt voor het delen :D

-xx-
7 jaar geleden reactie door Hülya
Super om te horen, anoniem! :-) Musakka is lekker gezond.
7 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, omdat frituren meestal net even wat sneller en gemakkelijker is :-) Je kunt ze net zo goed bakken, 2 glazen zonnebloemolie moet voldoende zijn.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Dag hulya,
krijg ik ook hetzelfde resultaat als ik het even in de oven doe?
En op welke temperatuur en voor hoelang moet het dan de oven in?

groetjes
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ik durf het niet te zeggen, Anoniem. Ik heb het zelf nooit geprobeerd maar volgens mij zal het beetje te droog worden. Je kunt het altijd even proberen! :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Mag ik vragen waarom de groentes gefrituurd worden en niet bv gebakken? Kun je ze ook bakken ipv frituren of wordt het dan heel anders?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya ik ben je zo dankbaar! Ik wou dit gerecht altijd al eens maken maar kon geen duidelijk recept vinden. Ik kende dit gerecht al heel lang maar dan als ovengerecht. Ik vond dit echt super dankje!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Yapabilirsin canim, eh bosu bosuna bukadar resim eklemedik herhalde :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Aman Allahim agzim sulandi, keske yapabilsem.

Meer stap-voor-stap recepten:

16,052x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
17,407x bekeken
  • groenten met yogurt
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 14 reacties vegetarisch recept
8,378x bekeken
  • aubergine met ei
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 1 reactie vegetarisch recept
19,300x bekeken
  • okra
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)