Moet het gehakt niet de standaard kofte mengsel zijn? Ik herriner nog dat mijn oma de standaard turkse gehakt mengsel opnoemde om te gebruiken voor kofte / cigkofte en manti:
- gehakt
- peterselie
- ui
- knoflook
- komijn
- zout
- zwarte peper
Ik moet het sowiezo 5x doen voordat het goed is, dus genoeg pogingen om te mix en matchen ermee :D. Mijn oma zuchtte altijd als ze het moest maken van mij, omdat het ze nooit zin had om het deeg te doen haha. Elke keer als ik iets proef dat op manti lijkt (pierogi, tortellini's) moet ik aan mijn oma denken, ze heeft me zovaak gelukkig gemaakt toen ik van nederland naar turkije ging en zelfs met haar gewrichten zoveel issues had toen ze 80 werd... Ze is 2 jaartjes terug overleden, maar haar gerechten blijven altijd in mijn hoofd hangen. Ik kan het nergens krijgen zoals zij het maakte. Die turkse snackbars die het af en toe hebben kunnen wel dat wijnblad dolma goed maken, maar het lijkt wel alsof manti een zeldzaam kunst is ofzo. Of ze zijn te klein, of teveel deeg of de saus is gewoon bagger...
Ik had 8 jaar terug 2kg "pul" peper uit turkije meegenomen, die past ook heel erg bij dit gerecht, maar die was na 3 jaar al op :D. Moet even kijken of het online ergens te bestellen is.
1 ding wel: munt is echt onmisbaar bij dit gerecht!