Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Manti

Beschrijving

Manti (ook wel gevulde deegbolletjes) is een Turks-Aziatisch gerecht
wat met name in Anatolië wordt gegeten.
Het bestaat uit deegbolletjes gevuld met gehakt.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • 1 beker water
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 250 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout

Knoflooksaus voor op de manti:

  • 2 bekers yoghurt
  • 3 teentjes knoflook

Pittige saus voor op de manti:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel rode peper

Om in te koken:

  • Water
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie


Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, ei, water en zout in een kom.

  • Kneed dit tot een deegbeslag. Laat dit 15 minuten rusten (dus niet rijzen).

Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Strooi de zwarte peper en zout over het gehakt heen.
  • Kneed met je handen de ingrediënten bij elkaar tot één geheel.

Bereiding van de knoflooksaus:

  • Pak een apart bakje en doe daar de yoghurt in.
  • Rasp de knoflook en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer dit goed door.

Bereiding van de pittige saus:

  • Pak een koekenpan en smelt daarin de roomboter.
  • Voeg de rode peper eraan toe en roer dit een beetje door. Zet het vuur uit.

Bereiding van de manti zelf:

  • Verdeel het deeg in tweeën en kneed ieder stuk tot een bal.
  • Neem een deegbal en rol het deeg zo ver mogelijk uit. Het deeg hoort ongeveer een halve centimeter dik te zijn.
  • Snijd het deeg eerst horizontaal en daarna verticaal. Zorg dat je  vierkante lapjes krijgt.
  • Doe op elk vierkant lapje deeg dat je gesneden hebt een stukje gehakt.

  • Vouw 2 randen van het lapje naar elkaar toe.

  • Nu heb je 2 uiteindes.  Breng deze 2 uiteindes bij elkaar en het deeg er tussen zal buigen. Nu heb je 4 uiteindes gekregen.

  • Zo ziet de manti er uit na het vouwen:

  • Neem een pan en vul het met water. Het water moet boven de manti uitsteken. Er moet wel ruimte zitten tussen de manti.
  • Laat het water koken. Daarna voeg je het zout en de zonnebloemolie toe aan het water.
  • Leg de manti erin. Als het water erg begint te stijgen verminder je het vuurtje een klein beetje.

  • De manti laat je koken voor 15 minuten. De binnenkant moet gaar zijn.
  • Haal de manti eruit. Serveer dit op een bord.
  • Doe de knoflooksaus over de manti heen en daarna de pittige saus.
  • Zie onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Manti
Beoordeling: 4/5
Reacties: 57
Auteur:
Publiceerdatum: 23-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Manti
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Manti (ook wel gevulde deegbolletjes) is een Turks-Aziatisch gerecht wat met name in Anatolië wordt gegeten. Het bestaat ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

57 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een mooi recept.
Fijn dat je het zo duidelijk hebt beschreven.
Mijn man vond het voor een eerste keer goed gelukt.

Groetjes Myranda
3 jaar geleden reactie door anoniem
Wat bedoelen ze met rode peper? Gemalen ,chili of cayenne ?
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi! Hoeveel ml is 1 beker water bij jou?

Alvast bedankt!
4 jaar geleden reactie door anoniem
4 jaar geleden gewijzigd
Moet het gehakt niet de standaard kofte mengsel zijn? Ik herriner nog dat mijn oma de standaard turkse gehakt mengsel opnoemde om te gebruiken voor kofte / cigkofte en manti:

- gehakt
- peterselie
- ui
- knoflook
- komijn
- zout
- zwarte peper

Ik moet het sowiezo 5x doen voordat het goed is, dus genoeg pogingen om te mix en matchen ermee :D. Mijn oma zuchtte altijd als ze het moest maken van mij, omdat het ze nooit zin had om het deeg te doen haha. Elke keer als ik iets proef dat op manti lijkt (pierogi, tortellini's) moet ik aan mijn oma denken, ze heeft me zovaak gelukkig gemaakt toen ik van nederland naar turkije ging en zelfs met haar gewrichten zoveel issues had toen ze 80 werd... Ze is 2 jaartjes terug overleden, maar haar gerechten blijven altijd in mijn hoofd hangen. Ik kan het nergens krijgen zoals zij het maakte. Die turkse snackbars die het af en toe hebben kunnen wel dat wijnblad dolma goed maken, maar het lijkt wel alsof manti een zeldzaam kunst is ofzo. Of ze zijn te klein, of teveel deeg of de saus is gewoon bagger...

Ik had 8 jaar terug 2kg "pul" peper uit turkije meegenomen, die past ook heel erg bij dit gerecht, maar die was na 3 jaar al op :D. Moet even kijken of het online ergens te bestellen is.

1 ding wel: munt is echt onmisbaar bij dit gerecht!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Salam ealaikom

Ik heb het vandaag gemaakt en ik eet er nu van. Ik geniet gewoon
Shokran voor het recept!!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Zo heerlijk. Ik heb Turkse collega’s die Manti heerlijk vinden, maar het nog nooit hadden gemaakt. Aan 1 heb ik het laten proeven en zij vond het ontzettend lekker. Groot compliment
4 jaar geleden reactie door anoniem
manti is lekker...
klaar.
en niemand hoeft iets er op te zeggen.
en wat fijn dat het in nederlands is.
ik ga hem gebruiken bij mijn huiswerk..
8 jaar geleden reactie door anoniem
Nou elke dag maak ik wat ben super blij mee!! Bedankt Hulya!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
beste hulya, ik heb vandaag jouw kebab gemaakt
en die was heerlijk. ben gelijk op zoek gegaan naar de volgende uitdaging. maar nu kom ik weer rode peper tegen, bij een andere reactie had ik al gelezen dat je dan paprika vlokken bedoeld, maar nu zie ik dat je bij de manti rode peper gebruikt voor een pittige saus. nu vraag ik me af of je dan pittige paprika vlokken hebt of speciale turkse of zijn paprika vlokken altijd pittig. bij de kebab heb ik chili pepertjes gebruikt. vind dat je een super site hebt groetjes van erica
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, ik begrijp de verwarring. Waarschijnlikk bedoeld Hulya cayennepeper. Deze wordt heel erg veel in de Turkse keuken gebruikt.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya

kun je de manti invriezen? Zoja doe je dat dan rauw of gekookt?

groet Karin
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, mijn moeder doet deze rauw in de diepvries, tis n kwestie uit diepvries en in kokend water doen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je!! Ik ga morgen iemand verrassen die al heel lang geen manti op heeft!
Dan zal ik je laten horen hoe het resultaat was :)

Ps:

Heel fijn als een hollander zulke heerlijke gerechten kan maken voor haar turkse vrienden omdat deze site er is!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Dit gerecht ziet er lekker uit! Ik wil het binnenkort maken.
Welke groenten worden er normaal bij dit gerecht gegeten?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Selamunaleykum ik kom zelf uit kayseri t ziet er heerlijk uit ga zo door meid de eene doet dit erbij ander weer dat ze zoeken het maar uit super lekker dankjewel ☺
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het morgen proberen! Vandaag maak ik de turkse pizza. Wat een top website!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Van sommige reacties ik schrik echt SubhanaAllah, wat voor mensen zijn jullie..? Huya doet haar best om voor ons haar recepten te plaatsen,  en dan zijn er sommige die slecht praten over de eten. Dit is erg gunah in islam en zeker niet toegestaan. De meeste mensen weten maar een manier van hoe het kan en die manier is in hun ogen alleen juist. Laat die beeld in je hoofd toch eens los. Het maakt niet uit hoe iemand wat maakt, iedereen doet anders en uiteindeling is de resultaat hetzelfde.
En hoe kunnen er mensen zijn die zeggen dat de deeg niet goed is... hahah heb jij bij haar geproefd dat je kan oordelen..
Oordeel niet zomaar echt belachelijk Hoe sommige kunnen reageren. Moge Allah ons alle leiden. Amin ja rabbi

Ps. Huya ik vind je site echt super
9 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ben het helemaal met je eens. Bedankt voor je hele lieve reactie! :-)
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zelf als nederlander met een Turkse man is dit inderdaad een ideale website ik kan nu zoveel Turkse gerechten maken! zelfs mijn schoonmoeder zegt huhh hoe kan je dat zo goed weten? Nou de enige manier is via deze site! ik ben er super blij mee, iedereen doet ze eigen kruiden of saus ect ect erbij maar dat is jou smaak dit zijn gewoon basisrecepten. wees blij dat het bestaat :)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Jeetje sommige reacties!  Elke kok geeft toch zijn of haar eigen draai aan een recept, waarom dat elkaar zo de maat nemen of iets wel strikt Het Origineel is. Geeft ook helemaal geen prettige sfeer op deze verder leuke website.  Ik ga zo meteen hier in het dorp op de jaarlijkse Kermes een lekkere portie manti halen.
Vorig jaar pas dit gerecht ontdekt, ook op de Kermes. Ik vind het zo lekker!
9 jaar geleden reactie door Hülya
Dankjewel voor je reactie! Ik hoop dat je weer een lekkere portie manti hebt kunnen halen! :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik hoop dat een persoon uit Kayseri deze foto's niet ziet. Hij zal zelfmoordneigingen krijgen. Manta maken lijkt vrij simpel, maar is juist heel lastig. Een ieder uit Kayseri zal Zich distantieren van je manti die jij hebt gemaakt. Het is slappe spul zo te zien . Je deeg is totaal mislukt. Klinkt hard, maar mensen uit Kayseri zullen mij alleen gelijk geven.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ga het straks maken..maar heb even een vraag: als ik over heb en het wil invriezen, moet dit rauw of gekookt?
9 jaar geleden reactie door anoniem
hallo je kunt deze perfect invriezen( rauw) op voor waarde dat je vlees vers is en niet diepgevroren.  Als je ze op een plateau een voor een  legt en zo diepvries zet kun je ze na een paar min al mooi afhalen en in plastiek zakje doen  zo heb je altijd juiste hoeveelheid die jij wilt en ze hangen niet aan elkaar .GRTJS DIANE
9 jaar geleden reactie door anoniem
Tot mijn verbazing is het van de eerste keer perfect gelukt, en het was echt heerlijk.
Wel een beetje werk maar het eind resultaat mag er zijn bedankt voor het recept.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hoi

Ik ga t zo maken☺️
Hoop dat t ga lukken
10 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt nog voor alle leuke reacties lieve mensen! :-)
10 jaar geleden reactie door iglas
maschallah het ziet er heerlijk uit mmm...
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hooi, ik ben echt gek op manti en wil het een keer maken alleen je hebt verschillende soorten maten qua bekers. Zou je kunnen vertellen hoeveel ml water er in het deeg moet? Groetjes xx
11 jaar geleden reactie door Lucienne
Ik zie dat de manti aan de zijkanten open blijven. Loopt de vulling er dan niet uit?
Als mijn schoonmoeder het maakt, moeten de manti altijd helemaal dichtgevouwen zijn.
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Lucienne. :-) Geloof mij, de vulling loopt er nooit uit. Het gehakt plakt aan elkaar en de openingen zijn daardoor te klein om er doorheen te kunnen. :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ten eerste bedankt voor de recepten en de foto's erbij maakt het allemaal een stuk makkelijker om het te maken. Ik wil even reageren op De Manti. De kleine Manti komt oorspronkelijk uit Kayseri. Maar de grote word door mijn ex familie gemaakt en noemen dit Ginkal ( misschien verkeerd geschreven ) ik vind hier persoonlijk meer smaak aan zitten als aan de kleine versie. voor de rest ga zo door 10 punten :)

groetjes Corine
10 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Corine! Grappig dat je dat zegt, wij noemen het namelijk ook Hinkal. ;-) Maar de meest algemene naam voor dit gerecht is Manti, vandaar dat ik het zo heb geschreven. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
iiggg noem jij dit manti???? hulya heb je wel eens gehoort van kayseri mantisi of heb je dat wel eens gegeten?? echte manti hoort klein te zijn niet zo groot alsdie van jou kijk die uien hoe groot die zijn :S in 1 eetlepel hoort er 40 manti er in kunnen bij jou gaat er maar hoogeuit 2 manti erin ahahahahh.... ahh hulya ahhh....  :))))
11 jaar geleden reactie door anoniem
aleen de manti die uit een fabriek komt is zo klein,als je zelfgemaakte manti koopt of maakt zijn ze altijd zo, je over drijft een beetje ( 40 stuks in 1 lepel??)
11 jaar geleden reactie door anoniem
ga op google kijken naar kayseri mantisi dan zie je het verschil..jij bent zeker geen turk als je naar je reactie kijkt...manti die kant en klaar zijn is niet lekker...
11 jaar geleden reactie door anoniem
wow lekker asociale reactie jij hebt ook niet echt het gedrag van een turkse maar ja kunnen wij ook niks aan doen meeste mensen die manti maken maken ze inderdaad iets groter als je ze klein wilt hebben kan je better met meerdere mensen koken want anders woord het gewoon een latig klusje
11 jaar geleden reactie door anoniem
Als je het allemaal zo goed weet "anoniem", wat doe je dan op deze site?!? Lekker makkelijk om mensen zo af te kraken... Lijkt wat mij betreft op kinderlijke jaloezie!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Doe eens normaal zeg! Het  recept is prima en smaakt heerlijk! Complimenten Hülya!
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik zoek hier nix..was op google naar een recept gaan kijken deze site kwam er toevallig voor me dus d8t even kijken maar vond er nix van dus mensen doen wat jullie willen :) wat heeft t met jaloezie te maken joh ik zeg gwn dat t niet is zoals t moet zijn klaar...ga naar kayseri op vakantie kom dan terug met een reactie dan wil k j wel horen....
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya, wat een rare reactie van deze gene...Je mantı is heerlijk. Ik woon al 6 jaar in turkije en bijna iedereen die maakt het zoals jij. En weet je, het is veel lekkerder zo, want in die kleintjes past toch helemaal geen vlees, eet je alleen maar deeg. Dus ik ga vandaag weer jouw lekkere recept maken. Mijn dochter en zoon smullen ervan. Veel liefs vanuit İstanbul, Karin
10 jaar geleden reactie door Hülya
Super om te lezen, Karin! Ik wens je heel veel plezier in Istanbul. :) Ook veel liefs vanuit Nederland!
10 jaar geleden reactie door Hülya
Kayseri mantisi is inderdaad piepklein, anoniem. Manti komt in meerdere varianten. Dit is bijvoorbeeld Hinkal (of Chinkali) en wordt veel gemaakt in het gebied waar ik vandaan kom, oftwel uit Oost-Anatolië. Manti blijft gelukkig niet beperkt tot alleen de Midden-Anatolische variant, zoals de Kayseri mantisi waar jij het over hebt. :-)
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ben absoluut niet van plan om ooit naar Kayseri te gaan. Ik heb er geen behoefte aan nog meer mensen zoals jij te ontmoeten "anoniem".
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb manti in de diepvries gedaan, heb ze in een grote bord gezet uitmekaar en laten vriezen en daarna in diepvries zakjes dan plakken ze niet.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Manti is heerlijk. Ik maak het trouwens met het gehakt wel al gebakken en lekker gekruid. Dan in een ingevette ovenschaal in de oven zodat de bovenkantjes ietsje knapperig worden. Dan bouillon in die ovenschaal en zeg 20 minuutjes in de oven dan is het meeste vocht opgenomen. Met deze maakwijze laat ik de gemiddelde Turk van zijn stoel vallen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,
Ik heb een tijdje geleden manti gemaakt en wilde ook 1 bakje invriezen , maar dit is niet gelukt, alles plakte aan elkaar vast!! Wat kan ik het beste doen evt extra meel erop want ik deed toen namelijk ook wel extra meel maar blijkbaar niet genoeg of wel? Voor mijn gevoel was het genoeg meel. Groetjes en echte een goeie site ik maak altijd eten van u site
11 jaar geleden reactie door merisom
Je hoeft geen bloem erop te doen. Leg de manti in en diepvries bakje. En leg de bakje in de diepvries ga ongeveer 4 keer met tussenpozen van 30 min grabbelen door  de manti. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Ik heb dit wel vaker gemaakt maar jouw recept nog niet geprobeerd. Ik persoonlijk houd erg veel van manti en binnenkort komt mijn dochter weer op bezoek die het ook heerlijk vind dus ik ga het gauw uitproberen :))

Ik ben blij dat ik je website heb gevonden en zal eens een hoop na gaan koken :)


MVG


Danuta
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wauw!  Ben helemaal blij met deze site.
Nu hoef ik niet meer bij m'n moeder te bedelen om ėcht Turks eten, maar kan ik het zelf maken.
Nu ik zwanger ben denk ik continu aan sarma, dolma, kisir en mijn lievelingseten: MANTI!
Ik ga het morgen lekker voor mezelf maken.

Tesekürler!
11 jaar geleden reactie door anoniem
zo iets hebben afghanen ook :)

heerlijk
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oh ja, zoiets had ik ook gehoord! :-) Heerlijk is het zeker!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi
heb je ook recept voor manti met aardappel?
gr
Lola
11 jaar geleden reactie door Hülya
Manti met aardappel? Heb er eerlijk gezegd nooit van gehoord, Lola.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dat bestaat wel het heet geen manti maar lijkt er wel op , heb ik zelf ook eerder gehad. Het heet 'Hingel' .
11 jaar geleden reactie door Hülya
Oh ja, Hingel heb je inderdaad ook nog. Bedankt voor het zeggen!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Tepsi manti. Wordt in de oven bereid.
12 jaar geleden reactie door anoniem
wat een super website! mijn turkse schoonfamilie vind het super dat ik nu ook turkse gerechten kan maken! ga zo door!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Is er een bepaalde volgorde die ik moet aanhouden om het gerecht lekker warm om te dienen? Wanneer moet ik bv de saus maken? Vlak voordat de manti klaar is met koken? Groetjes Laura
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Laura,

Dat maakt niet zo heel veel uit. Je zou bijvoorbeeld terwijl de manti aan het koken is, ook de saus gelijktijdig kunnen maken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Goedemiddag,

wat voor meel kan ik voor het deeg gebruiken? zelfrijzend meel of bloem?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Anoniem, je kunt gewoon bloem gebruiken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Foutje bij de beschrijving: gevulde deegbolletjes bedoel je ;) Verder ziet het er heerlijk uit!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel anoniem, ik heb het aangepast :-)
12 jaar geleden reactie door Cansu
Ik wil niet vervelend doen hoor maar ik zie de fout ook staan :) "Het bestaat uit deegbolletjes met gevulde gehakt." staat er bij de beschrijving. Moet dit niet zijn "Het bestaat uit deegbolletjes gevuld met gehakt"?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oeps, dat was alleen de eerste zin. Ik zie dat ik nog een fout heb gemaakt. Bedankt voor je oplettendheid! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Welke soort yoghurt gebruik je Hulya? Staat twee beker yoghurt maar staat niet hoeveel ml een beker moet hebben.
Alvast bedankt voor je antwoord.  :-)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De yoghurt is voor het sausje, in principe maakt het niet zo heel veel uit hoeveel ml de beker dan is, maar ik zou 200 ml per beker aanhouden, dat wordt dus 400 ml yoghurt + 3 teentjes knoflook. Succes en laat me weten hoe het is geworden!
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Hoi Hülya,
Ik ben dit nu aan het maken (deeg staat te rusten).
Kan ik de manti ook invriezen, en moet ik ze dan gekookt of ongekookt invriezen?
Is het ook mogelijk om de manti te maken en dan een paar uur later pas te koken?

Groetjes Kim
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Kim,

Manti kun je zeker invriezen, wel ongekookt. Wat betreft het paar uur later koken, ook dat is mogelijk, maar bewaar de manti dan wel in de koelkast in de tussentijd.

Hopelijk smaakt het! :-)

Hulya
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Geweldig altijd jouw snelle reactie's! Dank je!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik het deeg ook vandaag maken en dan laten rusten in de koelkast tot morgenochtend?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik eet het regelmatig in Turkije als we op vakantie gaan naar Marmaris en ik vind het één van de lekkerste gerechten in Turkije.
Je recept is geweldig goed uitgelegd en ik ga het binnenkort zeker eens proberen te maken.
In Turkije doen ze er altijd een beetje paprika olie over en wordt het geheel bestrooid met verse munt.

Ontzettend lekker.

Verheug me nu al weer op de komende vakantie. Nog 2 maandjes en dan is het alweer zover.

Groeten.

Albert
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Albert,

Geweldig om te horen, laat me weten hoe het is geworden! :-)

Groetjes,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Albert,ik ben een echte marmaris ganger en vraag me af waar jij dat altijd gaat eten.Dan akn ik in september ook daarheen want ik heb er zoveel zin in!!Het is erg lang geleden dat ik manti heb gehad.Mijn ex schoonmoeder was van Kayseri en die maakte allerlei varianten,heeeeeerlijk!!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Als Turk zijnde moet ik helaas meededelen, dat jouw manti recept niet echt helemaal klopt..
Bij het traditionele recept, hoort de yogurt niet op de manti maar er onder en de saus op de manti, dus yoghurt, manti en dan de saus..
En de saus bestaat uit boter, paprika poeder, 1 knoflook,  halve tomaat gepureerd goed mengen op vuur.

Maar mijn Nederlandse vriendin vond jouw recept wel lekker.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Wel eigenlijk is dat net zo leuk aan koken en zeker aan de turkse keuken, iedereen maakt het naar zijn smaak , jouw versie zal waarschijnlijk ook zeer lekker zijn , hou je van veel saus doe er dan wat meer bij, hou je van meer kruiden doe er dan wat meer bij , ik denk dat dit geldt voor al de recepten, ik persoonlijk heb  manti altijd al gegeten net zoals Hülya ze maakt, het pastadeeg van dit recep zit in ieder geval al goed voor de rest maak je de saus zoals je zelf wilt , hou je bijvoorbeeld niet van yoghurt of wil je eens iets anders proberen of zo kan je het even goed met gewoon tomatensaus maken is dan wel niet zo op zijn turks maar alles is naar smaak
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De exacte hoeveelheid van een theeglas weet ik even niet uit het hoofd, maar achteraf gezien denk ik dat een beker water ook prima is (ik heb daarop het recept aangepast). Ik zou de ingrediënten overigens niet tot op de milliliter nauwkeurig nemen, probeer het ook een beetje op gevoel te doen (vooral bij het kneden van deeg).

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Sorry, het is mij waarschijnlijk ontgaan, maar hoeveel ml is een theeglas? Ik wil het risico niet nemen om het deeg te verpesten met teveel (of te weinig) water haha..

Verder geweldige site!
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zou zeggen, OPEN EEN RESTAURANT!!!!

Toppie hoor, ga zo door....

Groetjes
Cindy
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Jülide,

Wat lukt er precies niet met het deeg? Het kneden of het uitrollen? Mocht het te zacht zijn, voeg er dan wat meel aan toe. En vergeet het deeg niet goed te kneden! Zeker wel 5 minuten lang blijven kneden en dan 15 minuten laten rusten. Ik gebruik meel zowel van de Aldi als van de Lidl, volgens mij hebben ze beide slechts één soort.

Groet,

Hülya
13 jaar geleden reactie door julide
ik krijg het deeg niet voor elkaar
welke meel gebruik je hulya?
13 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, dat hoeft niet...
13 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je het gehakt eerst  braden of niet?
13 jaar geleden reactie door anoniem
13 jaar geleden gewijzigd
Ik ben het nu aan het eten wat een heerlijkheid zeg!!!

Jammer dat mijn man nog in Turkije woont heb er wel ff een foto van gemaakt wat zal hij trots zijn!!

Ik ben trouwens wel rundergehakt gebruikt de market had geen lamsgehakt.

Meer stap-voor-stap recepten:

21,673x bekeken
  • ovenplaat manti
  • 4 personen
  • 120 min
Manti 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 2 reacties
36,944x bekeken
  • pizza met turkse worst
  • 4 personen
  • 120 min
Pizza 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties
16,137x bekeken
  • lamskoteletten met rijst
  • 6 personen
  • 120 min
Vlees gerechten 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 11 reacties
228,573x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 54 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)