Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Manti

Beschrijving

Manti (ook wel gevulde deegbolletjes) is een Turks-Aziatisch gerecht
wat met name in Anatolië wordt gegeten.
Het bestaat uit deegbolletjes gevuld met gehakt.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • 1 beker water
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 250 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout

Knoflooksaus voor op de manti:

  • 2 bekers yoghurt
  • 3 teentjes knoflook

Pittige saus voor op de manti:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel rode peper

Om in te koken:

  • Water
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie


Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, ei, water en zout in een kom.

  • Kneed dit tot een deegbeslag. Laat dit 15 minuten rusten (dus niet rijzen).

Bereiding van het gehakt:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Strooi de zwarte peper en zout over het gehakt heen.
  • Kneed met je handen de ingrediënten bij elkaar tot één geheel.

Bereiding van de knoflooksaus:

  • Pak een apart bakje en doe daar de yoghurt in.
  • Rasp de knoflook en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer dit goed door.

Bereiding van de pittige saus:

  • Pak een koekenpan en smelt daarin de roomboter.
  • Voeg de rode peper eraan toe en roer dit een beetje door. Zet het vuur uit.

Bereiding van de manti zelf:

  • Verdeel het deeg in tweeën en kneed ieder stuk tot een bal.
  • Neem een deegbal en rol het deeg zo ver mogelijk uit. Het deeg hoort ongeveer een halve centimeter dik te zijn.
  • Snijd het deeg eerst horizontaal en daarna verticaal. Zorg dat je  vierkante lapjes krijgt.
  • Doe op elk vierkant lapje deeg dat je gesneden hebt een stukje gehakt.

  • Vouw 2 randen van het lapje naar elkaar toe.

  • Nu heb je 2 uiteindes.  Breng deze 2 uiteindes bij elkaar en het deeg er tussen zal buigen. Nu heb je 4 uiteindes gekregen.

  • Zo ziet de manti er uit na het vouwen:

  • Neem een pan en vul het met water. Het water moet boven de manti uitsteken. Er moet wel ruimte zitten tussen de manti.
  • Laat het water koken. Daarna voeg je het zout en de zonnebloemolie toe aan het water.
  • Leg de manti erin. Als het water erg begint te stijgen verminder je het vuurtje een klein beetje.

  • De manti laat je koken voor 15 minuten. De binnenkant moet gaar zijn.
  • Haal de manti eruit. Serveer dit op een bord.
  • Doe de knoflooksaus over de manti heen en daarna de pittige saus.
  • Zie onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Manti
Beoordeling: 4/5
Reacties: 57
Auteur:
Publiceerdatum: 23-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Manti
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Manti (ook wel gevulde deegbolletjes) is een Turks-Aziatisch gerecht wat met name in Anatolië wordt gegeten. Het bestaat ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

57 reacties

12 jaar geleden reactie door Hülya
Oh sorry! 1 theeglas water!
11 jaar geleden reactie door gerda
dat 1 theeglas water is dat ongeveer 200 ml dat bij de bloem moet
thnx alvast i love manti en nu kan ik zelf maken
11 jaar geleden reactie door Hülya
200 ml moet prima zijn inderdaad.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya,

Hoeveel water moet er bij het meel voor het maken van deeg?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Manti hoor je volgens mij op een heel andere manier te vouwen... maar jouwne is veel eenvoudiger, bedankt voor het recept!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ga zo beginnen....het lievelings eten van mijn man!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Haha ja die komt er ook wel binnenkort, speciaal voor jou!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ooh ik ga hiervan kwijlen hahaha krijgen we ook n recept voor gewone manti hulya??
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er goed uit, ben persoonlijk toch meer liefhebber van Tepsi Mantisi, maar zal dit ook eens een keer weer maken. Ga zo door!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk !!! Dank je wel hulya
dit ga ik vanavond maken.

Meer stap-voor-stap recepten:

21,470x bekeken
  • ovenplaat manti
  • 4 personen
  • 120 min
Manti 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 2 reacties
36,389x bekeken
  • pizza met turkse worst
  • 4 personen
  • 120 min
Pizza 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties
15,725x bekeken
  • lamskoteletten met rijst
  • 6 personen
  • 120 min
Vlees gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 11 reacties
225,996x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 54 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)