Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Sucuklu pizza

turkse recepten pizza

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Een variant op de alom bekende Italiaanse pizza is de Turkse potpourri pizza met onder andere Turkse worst en mozarella kaas.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

120 min

Ingredienten voor het deeg

  • Halve bok gist
  • 1 eetlepel zout
  • 500 gram meel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theeglas lauwe melk
  • halve theeglas gekookt (warm) water
  • 1 eetlepel margarine

Ingredienten voor de topping

  • 500 gram champignons (2 doosjes meestal)
  • 4 theelepels zout
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 Turkse worstjes
  • 250 gram mozarella kaas
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel rode peper
  • 2 eetlepels kant-en-klare pizzasaus

Bereiding van het deeg

  • Voeg de gist, zout, melk, suiker, margarine en warm water in de kom.
  • Kneed het mensgel in de kom gedurende een minuut totdat je deeg hebt gekregen.

  • Laat het deeg een half uur rijzen, trek wel een plastic zakje of doekje over de kom zodat de kom bedekt is, hierdoor zal het deeg beter rijzen.
  • Als het deeg klaar is met rijzen, rol het uit met een deegroller tot een dun laagje.

Bereiding van de topping

  • Snijd de champignons in plakjes en doe deze in een pan
  • Zet het vuur onder de pan aan en laat de champignons in de pan koken (Geen water aan toevoegen! De champignons bevatten van nature al water).

  • Blijf de champignons roeren totdat al het water uit de champignons is verdampt.
  • Snijd ondertussen de mozarella kaas in blokjes en doe deze op een tissue zodat de tissue wat vocht opneemt en de mozarella kaas minder vochtig wordt.

  • Haal de champignons uit de pan en doe deze in een schaal.

  • Voeg 2 theelepels zout toe aan de champignons.
  • Neem de pan weer voor je. Hier doe je de zonnebloemolie in.
  • Snijd nu ook de Turkse worst, paprika en uien in plakjes.
  • Voeg de ui toe aan de pan en laat dit zacht worden voor 1 minuut.
  • Daarna voeg je de rode paprika toe aan de pan. Roer alles goed door en laat dit bakken voor 5 minuten tot alles een beetje zacht is.

  • Voeg 2 theelepels zout toe aan de pan. Roer even goed door.

Bereiding van de pizza

  • Begin met het insmeren van het deeg met de kant-en-klare pizzasaus.
  • Strooi er de rode en zwarte peper overheen.

  • Leg nu de plakjes champignons over de pizza.
  • Leg daarna het paprika-ui mengsel over de pizza.

  • Verdeel nu de plakjes Turkse worst over de pizza.

  • Verdeel tot slot ook de blokjes mozarella kaas over de pizza.

  • De pizza moet nu 20 minuten in de oven op 225 graden (de oven moet voordat die 20 minuten beginnen, wel eerst 10 minuten voorverwarmd zijn op 225 graden).
  • Haal de pizza na die 20 minuten uit de oven. Snijd de pizza met een pizzames in puntjes.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

turkse recepten pizza

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Sucuklu pizza
Beoordeling: 4/5
Reacties: 19
Auteur:
Publiceerdatum: 23-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pizza
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

19 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
Haiii Hülya!!
Een vraagje, die twee glazen komen zeker weten echt
overeen met de 500 gr?? Want toen ik er water bij deed
werd het papperig en moest ik er wat meel bij doen.

Of komt het omdat ik vergeten was dat het warm gekookt
water moest zijn ipv koud water?

Ga zo door met je geweldige site by the way ;))

Groetjes Tanni
9 jaar geleden reactie door anoniem
Mag het svp met minder zout? 4 theelepels plus nog het zout in de worst, veel en veel te veel!
9 jaar geleden reactie door anoniem
kk lekker heel lekker echt waar kk lekkerrrr kk lekker kk lekker kk lekker kk lekker
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya efendim Moet ik patent bloem of zelf rijzend bakmeel gebruiken ?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Een van mijn favorieten geworden. Echt heerlijk!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya evde sut kalmamis. Sutsuz olmaz demi?
11 jaar geleden reactie door anoniem
mijn naam is Uschi,
ik geniet elke keer weer van de recepten, de afbeeldingen en
daardoor de door mij zelf gemaakte lekkernijen.
dank Hülya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super, Uschi! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Selam aleykum Hulya,
ipv die halve blok gist wou ik instant gist gebruiken, aangezien ik alleen dat hier in huis heb =)
is een zakje instant gist dan voldoende? of komt dat niet overeen?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Aleykum selam,

Meestal komt 1 zakje instant gist wel overeen met een half blokje verse gist. :-)
11 jaar geleden reactie door Jersey
Je kan ook, in plaats van kant en klare saus, verse saus maken. Het enige wat je nodig hebt is tomaten blokjes uit blik, zout, peper, knoflook en basilicum. Alles bij elkaar in de pan en een minuut of 20 laten inkoken. Voilá, verse pizza saus :))
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de tip! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hülya, hartstikke leuke site! pas de Turkse keuken ontdekt en ik zal er dan ook veel gebruik van maken.
Vraagje over dit recept: wat is een 'halve bok gist'?
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het al gevonden....: het moet ongetwijfeld een half blokje zijn! :-)
Kun je die verse gist ook door droge gist vervangen? En hoeveel moet je daar dan van gebruiken?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, ja in principe kan droge gist ook, 1 zakje van 7 a 8 gram moet voldoende zijn.
11 jaar geleden reactie door anoniem
waar kan je kant en klare pizzasaus halen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bij de supermarkt uiteraard :-) Albert Heijn, Jumbo, C1000, ...
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
dit staat in de bereiding
Voeg de gist, zout, MELK, suiker, margarine en warm water in de kom.
Voeg nu de lauwe MELK toe.
ik begrijp niet waarom je twee keer melk moet toevoegen
kan je dat uitleggen
en mag margarine ook roomboter zijn
waar he jij de deegroller gehaald
alvast bedankt
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel, anoniem. Ik heb het aangepast. En ja, roomboter kan ook prima.
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reshown
wat is 1 theeglas hoeveel ml
als iemand anders het weet hoor ik het graag
grt
hanna
11 jaar geleden reactie door Hülya
Rond de 200ml moet prima zijn.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik kan je recept niet vinden op fb.

vr.gr.
Fred
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel pizza's haal je eruit met 500 gr meel
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb er één grote van gemaakt.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hmmm ziet er lekker uit Hoor!! Echt bedankt!! Ben nu mijn 3´de aan het eten (zelf gemaakte)
12 jaar geleden reactie door Dymitri
Beste  Hülya,

Ik ben nederlands, en hou van pizza..
en ik vroeg me af of ik het ook mocht proberen om een turkse pizza te maken,
omdat dit natuurlijk voor Turkse mensen is, maar als het mag, bedankt alvast.

Mvg,
Dymitri
12 jaar geleden reactie door anoniem
Lieve Dymitri,
Ik ben Hulya niet maar graag wou ik er op reageren.
Tuurlijk mag je dat maken iedereen mag maken wat die wilt.
Wat die het lekkerst vind!
Maar dat maakt dus niks uit.
Het is turks eten, maar toch iedereen mag het eten!
Groetjes........
12 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is ZEKER lekker Hulya, dit wordt avondeten morgen, alweer bedankt!

Meer stap-voor-stap recepten:

180,858x bekeken
  • gevulde deegbolletjes
  • 4 personen
  • 120 min
Manti 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 57 reacties
21,387x bekeken
  • ovenplaat manti
  • 4 personen
  • 120 min
Manti 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 2 reacties
15,554x bekeken
  • lamskoteletten met rijst
  • 6 personen
  • 120 min
Vlees gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 11 reacties
225,048x bekeken
  • gevulde köfte
  • 4 personen
  • 90 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 54 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)