Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Peynirli makarna

Beschrijving

Hoewel pasta van oorsprong Italiaans is,

wordt het net zo veel gegeten in Turkije.

Wist u, dat Turkije het tweede land op de wereld is (na Italië)

dat het meeste pasta naar het buitenland exporteert?

Aantal personen

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta
  • 100 gram witte kaas
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel zout
  • water

Bereiding:

  • Neem een pan. Giet er water in (als je de pasta er in doet, moet het water net boven de pasta uitsteken). Laat dit koken.
  • Voeg de zonnebloemolie en het zout toe.
  • Doe de pasta in de pan. Laat dit koken. De pasta is klaar wanneer het zacht aanvoelt. Dit zal ongeveer 15 tot 30 minuten duren.
  • Als de pasta klaar is, haal je het water eruit en leg je de pasta op een schaal.

  • Neem een koekenpan. Smelt de roomboter hierin.
  • Giet de gesmolten boter over de pasta heen.

  • Zorg ervoor dat de kaas in brokjes is. Leg de kaas over de pasta heen.

  • Roer de pasta een beetje door elkaar.
  • Leg de schaal met pasta op het vuur. Doe een deksel op de schaal en laat de kaas smelten.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Printen
Naam recept: Peynirli makarna
Beoordeling: 4/5
Reacties: 22
Auteur:
Publiceerdatum: 25-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Pasta
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Hoewel pasta van oorsprong Italiaans is, wordt het net zo veel gegeten in Turkije. Wist u, dat Turkije het tweede land ...

22 reacties

2 jaar geleden reactie door Emre
Een van mijn favoriete gerechten sinds ik klein ben. Zo nu en dan maak ik het nog.

Mijn tip:

Gebruik olijfolie (geeft toch iets meer smaak en diepgang). Om het een beetje gezonder te maken kan je ook pijnboompitten lichtjes bakken en avocado er door heen gooien. Dan is het een stuk meer een echte maaltijd.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Omg wat is dit lekker!! Vooral als je er kipfilet doorheen doet op het einde!! Super recept afiyet olsun <3
3 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen! Afiyet olsun! :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi allemaal wij eten regel matig deze pasta
Mijn kindjes en man zijn der gek op, ik doe
De afgegoten pasta terug in de pan, dan doe
Ik de feta er Door heen roeren daarna de gesmolten
Roomboter er doorheen daardoor smelt ook
De kaas en wij doen er ook kip doorheen, heerlijk
Ik ben Nederlands, mijn man turks en
Hij vind het heerlijk, top jou site
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik kook op inductie en kan dus geen glazen schaal gebruiken.
Hoe kan ik dit aanpakken?
3 jaar geleden reactie door Hülya
Gewoon in een pan koken anoniem. Een glazen schaal om op inductie te koken heb je niet nodig. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
hoi, hulya

bij pasta soorten zegt u half uur te koken ,iedereen in mijn omgeving
inclusief ik koken hooguit  11 min. dan heb je zacht gekookt pasta

half uur dan krijg je pap uit de pan hoor,
is er mischien een schrijf fout?

grt Suna
3 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Suna, bij mij duurt het wel een tijdje voordat ik zachtgekookte pasta krijg. Misschien doe jij de pasta er pas in wanneer het water al aan de kook is. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik woon nu niet meer thuis en vrijdag komt mijn vader eten! Ik ben eigenlijk nooit goed geweest in koken maar ik ben wel een Turks meisje! Hopelijk kan ik nu iets lekkers bereiden voor mijn vader :) bedankt~! Goede site met lekkere recepten!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk! Veel plezier met koken! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

complimenten voor je site! Ik  ben alleen zelf niet Turks en zou graag weten welke dingen je kunt combineren (welk bijgerecht past bij welke hoofdgerechten) Bijv Kisir vind ik erg lekker maar dat alleen is niet genoeg wat doe ik er dan bij. Hoop dat je de vraag begrijpt.

mvg marjam
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo Marjam,

Dit gerecht kun je het beste met Turkse yoghurtsoep en salade eten.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hülya,

allereerst wil ik je zeggen dat ik erg blij ben met jou site en recepten, al veel met succes gemaakt.

vraagje over de witte kaas in het recept. wat is dat voor kaas?

alvast bedankt.

groetjes, ineke.
5 jaar geleden reactie door Sivasli Hatcee
ik heb hem gemaakt alleen tips : doe dan pan met deksel niet dicht en 2. als je het in de zeef doet om het kokend water te lten druppelen doe er dan geen koud water over heen
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dankjewel Hulya voor je snelle reactie. Dan ga ik morgen deze maken. Voor vandaag heb ik de Su boregi in de oven staan.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Naar mijn weten kan dat, kaas smelt namelijk prima in de oven.

Groet,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je de pasta met de kaas daarna ook even in de oven zetten ipv op het vuur met deksel op de schaal. ik heb verder geen schalen met deksel.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hele mooie recepten staan hierop ! ik ben daar echt heel erg blij mee want wou altijd al turks leren koken.. dank u wel. groetjes

Meer stap-voor-stap recepten:

15,513x bekeken
  • macaroni met gehakt
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties
21,840x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties nieuw recept
86,107x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
44,209x bekeken
  • aardappel salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 39 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)