Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Ispanakli kek

Ispanakli kek

Ispanakli kek tarifi, of ook wel spinazie cake recept, wordt veelal aangeprijsd in Turkije als een gezonde soort van cake, doorgaans geserveerd in combinatie met Turkse thee. Leuk detail: de cake smaakt totaal niet naar spinazie!

Aantal personen:

10

Bereidingstijd van Ispanakli Kek:

60 minuten

Ingrediënten voor Ispanakli Kek:

  • 250 gram spinazie
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes van 8 gram)
  • 15 gram bakpoeder (1 zakje)
  • 200 gram cakemeel

Ingrediënten voor de slagroom:

  • 24 gram klopfix (3 zakjes)
  • 600 milliliter slagroom (3 pakjes)

Ingrediënten voor de topping:

Ispanakli Kek bereiding:

  • Maak de spinazie schoon, plaats de spinazie in een pan met een beetje water en zet deze op laag vuur voor 15 minuten:

  • Als de spinazie klaar is, haal je ze nog even door een zeef:

  • Doe de gezeefde spinazie nu in een kom. Dit pureer je met een soepmixer:

  • Meng de overige ingrediënten (zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder, cakemeel) in een aparte kom.
  • En haal ook hier een mixer doorheen:

  • Nu voeg je de gepureerde spinazie toe aan het zojuist gemaakte mengsel. Je hebt nu een donkergroen spinaziemengsel:

  • Vervolgens mixen we deze uiteraard goed:

  • Leg een bakplaat klaar, zorg ervoor dat de bakplaat diepte heeft. Leg er bakpapier overheen.
  • Giet het spinaziemengsel in de bakplaat en verspreid het goed over de bakplaat:

  • Plaats vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor (ongeveer) 20 minuten.
  • Prik voor de zekerheid met een tandenstoker in de cake om te controleren of de cake klaar is (de tandenstoker moet er na het prikken schoon uit komen).
  • Laat de cake een tijdje afkoelen.
  • Ondertussen gaan we verder met het maken van de slagroom.
  • Meng slagroom en klop-fix in een kom:

  • En klop dit stijf gedurende enkele minuten met een mixer:

  • Snijd daarna de (onderhand afgekoelde) cake in tweeën:

cake in tweeen snijden

  • Neem een vierkante schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake en topping.
  • Leg één deel van de cake ondersteboven in de schaal.
  • Smeer als vulling de slagroom over dit deel:

ispanakli kek nasil yapilir

  • Leg nu het tweede deel van de cake ook ondersteboven over de slagroom:

  • En smeer hier weer slagroom overheen:

  • Smeer voor de topping het vlaaifruit over de cake:

vlaaifruit ispanakli kek

  • Gebruik vervolgens een pizzasnijder om de ispanakli kek in blokjes te delen.

Eindresultaat Ispanakli Kek:

ispanakli kek recept


ispanakli kek tarifi

  • Printen
Naam recept: Ispanakli kek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 73
Auteur:
Publiceerdatum: 24-06-2012
Keuken: Turks
Categorie: Cakes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Ispanakli kek tarifi, of ook wel spinazie cake recept, wordt veelal aangeprijsd in Turkije als een gezonde soort van cake, doorgaans ...

73 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Ben van plan om deze morgen te maken!!! Zooo zin inn !!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker  en gezond. Mijn dochter is gek op cakejes en met deze gezonde cake mag ze veel eten. Ik doe er wel iets minder suiker erin. Dank en ga zo door met lekkere recepten
1 jaar geleden reactie door anoniem
Gezond? Lekker veel laten eten? Zelfs met minder suiker staat deze taart nog vol van de suikers en vetten. Dat maakt hem ook zo lekker!
2 weken geleden reactie door Hülya
Wie is er niet gek op! :-) Ik maak deze cake bijna iedere maand wel.
2 jaar geleden reactie door anoniem
ooh mijn god jullie zijn allemaal gek in jullie hoofd.....
2 jaar geleden reactie door anoniem
cake meel ? is dat het zelfste als zelfrijzende bloem ?  ?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Mag je de cake als het klaar is in de koelkast doen? Of moet je het buiten de koelkast houden.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi! Ik wou toch nog even een berichtje droppen om je te bedanken voor dit recept. Vooral opa en oma waren nogal sceptisch eerst, maar ik had het er toch op gewaagd en uiteindelijk genoot iedereen er enorm van. Het was echt heerlijk. Super dat er mensen zijn die een site hebben gemaakt waar Turkse recepten verzameld zijn in het Nederlands (ik kan geen Turks). Ik verwijs mensen dan regelmatig door naar deze site als ze Turkse recepten willen maken. Keep up the work!
2 jaar geleden reactie door anoniem
2 jaar geleden reshown
Hallo ik wil deze recept voor mijn gasten maken, maar 1 van mijn gasten is allergisch tegen spinazie.
Kan ik die spinazie vervangen door iets anders, zo ja wat?
3 jaar geleden reactie door Jara Van Damme
Mijn interesse voor Turkse desserts en zoetigheden is met deze cake begonnen. Toen ik op zoek was naar recepten voor natuurlijk gekleurde cupcakes, was ispanakli kek het eerste wat ik geprobeerd heb. Het is zodanig in de smaak gevallen bij mij en mijn familie dat ik nu regelmatig dit dessert maak. Het is heerlijk met of zonder slagroom en leuk bij elke gelegenheid.
Bedankt voor het toprecept, Hülya, we genieten er elke keer weer van! ;)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Net deze cake gemaakt. Wat een heerlijkheid superbedankt voor dit toprecept dit ga ik zeker maken als ik mensen op bezoek heb :)!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Te veel van het goede vind hem veels te zoet. Heb hem net gegeten suiker is naar me hoofd gestegen.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik wil deze cake morgen bakken, maar dan de helft van alle ingrediënten. hoeft hij dan ook maar 10 minuten in de oven of toch wat langer?
3 jaar geleden reactie door anoniem
1 woord over deze cake

kortom: Heerlijk
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ayrica kek kuru üzüm olabilirm!?!?!?!?!??!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga nu deze taart maken, spannend! Ik hoop dat hij lekker smaakt. De plaatjes zien er tenminste mooi uit en de uitleg is duidelijk.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag voor het eerst Ispanakli kek gemaakt. Een makkelijk te volgen recept, en het bereiden ging sneller dan verwacht. Al met al een geslaagd recept en beveel het recept dan ook van harte aan.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb echt wel 10 keer gemaakt ofzo, en iedereen blijft het lekker vinden! Vandaag maak ik het weer voor de meiden, ben benieuwd wat ze er van gaan vinden! Echt een aanrader.
4 jaar geleden reactie door Anneke Alles
oooo wat vind ik het nu toch jammer dat ik op een koolhydraatarm dieet ben,dit ziet er zo lekker uit,en wat een prachtige site met heerlijke recepten,mijn complimenten x Anneke
4 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk, en erg leuk om te maken.
goed uitgelegd! zeker een aanrader.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Salam alaikoum, ik heb de cake 3 keer gemaakt maar hij word niet dik zoals bij een gewone cake, ik ben van Antwerpen en heb cakemeel van Albert heijn gekocht hier in Belgie.
Weet jij misschien aan wat het kan liggen?
Ik vind het wel spijtig want ik had hem vroeger eens gegeten bij iemand en die was wel dik en heel lekker.
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik had het ook. Heb de 1e keer gewone meel gebruikt en die cake was perfect gelukt.
Nu wou ik 'm opnieuw maken maar het is een ineengezakt papje geworden in de oven :( de 2e keer had ik dus ook cakemeel van albert heijn gekocht.
Beter gewoon meel of zelfrijzend bakmeel gebruiken denk ik. x
4 jaar geleden reactie door anoniem
super lekker, volgens mij heb ik hem al eens gehad met een pistache topping???? kan dat?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk!!! Via mijn Turkse collega ermee in aanraking gekomen en direct zelf gemaakt via Turksekok.nl. Het hele gezin heeft ervan gesmuld!
4 jaar geleden reactie door anoniem
overheerlijk,heb hem vandaag gemaakt
hier valt hij goed in de smaak
wat een duidelijk uitleg,heel fijn
dit is zeker niet het laatste wat ik heb gemaakt van deze site
4 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn deeg is heel dik geworden, ontbreekt er iets vloeibaars hier in de ingrediënten die er staan of wat kan er dan misgelopen zijn? ik heb alles gebruikt zoals het er staat. Buiten dan de cakemeel heb ik gewone bloem gepakt?
4 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba Hulya,
ik heb een vraagje over een van de ingrediënten.
Ik wil de cake vandaag maken, maar wat is cakemeel? Kan ik dit vervangen door gewone bloem of zelfrijzend bakmeel? En blijft de hoeveelheid dan hetzelfde?
Hopelijk lees je mijn berichtje op tijd.

Groetjes, Asiye
4 jaar geleden reactie door anoniem
dit heb ik gemaakt toen mijn dochter jarig was iedereen vond het heel lekker en als je het recept volgt duidelijk uit leg   is het zo klaar echt LEKKERmakkelijk mmm
4 jaar geleden reactie door anoniem
wat carrot cake helemaal niet hoe kom je daar bij joh
4 jaar geleden reactie door anoniem
wauw lekker heb gemaakt en is zooooooooooo lekker
4 jaar geleden reactie door anoniem
Een soort van carrotcake, maar dan met spinazie?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, soort van.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt mij lekker, ga ik een keertje proberen.
Op Mallorca heb 35 jaar geleden een keertje een overheerlijke spinazie omelet gegeten. Toen ik een paar jaar later uit huis ging om te studeren en mijn medestudenten en ik wegens geld gebrek halverwege iedere maand allen vegetarisch werden, dacht ik aan de spinazie omelet. Ik ben toen gaan experimenteren en kwam tot het volgende recept (een volledige maaltijd), dat nu nog met een zekere regelmaat bij mij op tafel verschijnt omdat het gewoon lekker is:
Spinazietaart
Ingredienten voor 4 personen:
Een pot of pak bevroren spinazie (laten (ontdooien en) uitlekken in zeef. Ik druk met de achterkant van een pollepel het vocht er uit.
6 (biologische) eieren (biologische eieren zijn kleiner dan niet biologische, van deze laatste zijn 4 of 5 eieren waarschijnlijk genoeg!)
2 ons geraspte kaas jong belegen
pak bladerdeeg
Kruiden naar smaak (zout, (Spaanse) peper,
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor volgens de verpakking van het bladerdeeg. Klop de eieren los, roer de spinazie, kaas, kruiden er door heen tot alles goed gemengd is. Bekleed een met olijf olie ingevette (of met bakpapier bekleedde) ovenschotel met het ontdooide bladerdeeg, en prik ieder plakje met een vork in (zodat vocht/stoom kan ontsnappen). Giet de ei/spinazie/kaas massa in de vorm en plaats in het midden van de oven. Kijk na 20 minuten of de bovenkant niet te snel gaat. Gebeurt dit wel, dek dan de vorm af met bakpapier. In mijn oven (een combimagnetron) is de taart gaar na 40 minuten. In een grotere oven zal dit langer duren vermoedelijk.
Het belangrijkste is de spinazie goed uit te drukken, wanneer er teveel vocht in blijft zitten wordt de onderkant van het deeg nooit bruin/knisperig.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Klinkt lekker, bedankt dat je het recept met ons wil delen! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor dit recept!

Heb het aangepast om het iets minder heftig te maken, en het was heerlijk! Minder slagroom, en een iets andere topping. En gewoon met diepvriesspinazie, gaat prima.

Hoop dat dit niet wordt gezien als spam, maar hier een linkje naar het aangepaste recept voor degenen die het interessant vinden en een foto van het eindresultaat: http://naqrae.com/2013/01/14/recept-spinaziecake/

Groetjes, Kauthar
4 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat je ervan hebt kunnen genieten. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb de cake gisteren gemaakt. Iedereen vond hem erg lekker, maar smaakte toch wat olie achtig. Ik heb gewone meel gebruikt i.p.v. cakemeel, zou het daaraan kunnen liggen?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Zou kunnen, cakemeel bestaat al uit een aantal ingrediënten. Niet te veel olie gebruikt?
4 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er heerlijk uit!!!! word er verse spinazie gebruikt of kan uit de diepvries ook?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Uit de diepvries kan ook. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Lijkt mij erg lekker ga hem morgen nog maken. Bedankt
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ben erg benieuwd!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren heb ik de cake gemaakt en geserveerd als onderdeel van mijn kerst dessert. Alleen de kleuren al zijn prachtig. Maar daarnaast is hij ook heerlijk en de gasten vonden dat ook! Vanavond nogmaals een diner en weer komt je cake op tafel hoor. Morgen zet ik het recept op mijn smulweb pagina  natuurlijk wel weer met een link naar het origineel :-) Dank je wel voor dit prachtige recept. Groetjes Molenmeisje
4 jaar geleden reactie door Hülya
Wat super leuk, Molenmeisje! Hopelijk heb je een fijne kerst gehad. Bedankt voor het delen van het recept, waardeer ik zeer! :-) Eet smakelijk!
4 jaar geleden reactie door anoniem
beste hulya,

Ik heb de taart al 2 keer gemaakt en 2 keer was hij super goed gelukt! Mijn man had nog een leuke afwerking bedacht! Hij bestrooide de taart bovenop de kersenvlaaivulling met kokossnippers. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk!

een tip voor een nog lekkerder resultaat

groetjes
4 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de tip! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze vorige week gemaakt en was binnen 1 dag op!! Heerlijk! De kinderen waren er dol op en wij zelf ook. Heb ook een stuk meegenomen naar het werk en ook hier was hij binnen mum van tijd op..MMMMMMMMMMM....
4 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, wat leuk! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker recept. In plaats van alleen slagroom gebruik ik half roomkaas half slagroom. Ik snij de kanten van de cake, maal die fijn in de keukenmachine en strooi dat dan over de met roomkaas/slagroom bedekte cake. Ziet er mooi uit en is handig als je geen kersen in huis hebt.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk idee, bedankt voor de tip!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heel Lekker afgelopendinsdag vo or het eerst gegeten ga het zelf ook maken.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nog gelukt? :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Nou, ik ben benieuwd. Heb de cake nu ff in de koelkast gezet. De cake is opzich goed gelukt het enige is dat ik een lange bakvorm heb gebruikt en niet zo een als wat er in de omschrijving staat, dus vandaar dat ik het niet door de helft heb kunnen snijden en twee lagjes heb maar gewoon 1 laag met slagroom erboven op en dus de fruitvlaai. IK BEN BENIEUWD heb echter wel een beetje van het bakpapier geproefd en dat was lekker. Maar inderdaad je mag wel meer van dit soort gezonde cakjes recepten plaatsen...
1 jaar geleden reactie door anoniem
Gezonde receptjes? Heb je niet gezien wat erin gaat aan suiker en vet?
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb vandaag de spinazie cake gemaakt nou:( vond t beetje minder). mijn cake ziet er dun uit, het zal wel ligt vast wel aan de hoeveelheid die ik erin gegooid hebt. maar voor de rest ik vind dit een topsite echt waar, alles wat ik tot nu toe heb gemaakt  is goed gelukt
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,
 
Het smaakt inderdaad niet naar spinazie!! Is hier erg in de smaak gevallen, werd gewaardeerd met een 9 door verschillende mensen die de cake geproefd hebben. Mijn complimenten.

Groetjes,
Agatha
5 jaar geleden reactie door Hülya
Helemaal top Agatha! :-) Ik zal 's kijken of ik binnenkort meer van deze 'gezonde' cakes kan plaatsen.
5 jaar geleden reactie door Lucienne
Hülya, ook deze is weer heerlijk en een groot succes! En, ik denk dankzij de olie ipv boter, ook lang niet zo zwaar als de meeste andere taarten. Bedankt voor dit geweldige recept!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Super! Ben blij dat het gelukt is! :-)
5 jaar geleden reactie door Lucienne
Sterker nog, ik heb al 2 verzoeken gekregen van mensen of ik de taart alsjeblieft een keer voor ze wil maken! Dus, compliment voor jou!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, wat leuk! Veel plezier! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

mijn complimenten voor je heerlijke recepten!

Mag ik vragen hoe groot de bakplaat is die je hier gebruikt?

grtjs Noor
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Noor,

Ik weet niet precies hoe groot de bakplaat is, maar het gaat er eigenlijk om dat de bakplaat überhaupt in je oven past. Dus alle bakplaten zijn wel geschikt.  Als je een kleine bakplaat hebt, kun je de cake uit meerdere lagen maken, ook handig! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Het smaakt inderdaad niet naar spinazie. Een dag later is de cake nog lekkerder.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, inderdaad!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

ik heb een vraag over de klopfix en slagroom. Moet je dat op een plek mixen ?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat moet inderdaad, anoniem. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya

kan ik in plaats van verse spienazie diepvries spinazie gebruiken?

en voor wat is vlaai fruit? waar kan ik dat kopen?

heel erg bedankt voor jou recepten. nu mijn vriendinnen maken ook gebruik van jou site.

ben jij ook turks? als ik mag dat vragen. groetjes. Yalda
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Yalda,

Ik heb het nooit met diepvries spinazie gemaakt, maar ik denk wel dat het mogelijk is. Ik gebruik vlaaifruit van HAK, dit kun je in bijna alle supermarkten wel kopen. Het vlaaifruit voegt een heerlijke smaak toe! :-)

Leuk om te lezen dat je vriendinnen ook gebruik maken van de recepten! En ja, ik ben ook Turks. :-)
5 jaar geleden reactie door Ismail
Merhaba Hulya,

Is het mischien ook mogelijk om diepvriesspinazie te gebruiken i.p.v verse.
Of spinazie uit een pot (HAK)?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Ismail,

ik heb het zelf nooit bereid met diepvriesspinazie. Je kunt het proberen, volgens mij kan het geen kwaad!
5 jaar geleden reactie door anoniem
nou  ik heb de zelfte slagroom geprobeerd hij wordt niet dik help acil winkels zijn ook dicht
5 jaar geleden reactie door Hülya
Heb je de correcte ingrediënten gebruikt?

24 gram klopfix (3 zakjes)
600 milliliter slagroom (3 pakjes)

En vervolgens enkele minuten de mixer er doorheen gehaald?
5 jaar geleden reactie door anoniem
heb ik gedaan half uur gemixt  ga morgen bij aldi slagroom halen kek is wel gelukt kan ik morgen slagroom op ddoen
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ohhh wat ben ik blij met deze site!!!!!! Ik ben met een turkse man getrouwd en kon nooit echt deze recepten op internet duidelijk vinden en mijn schoonmoeder doet alles op gevoel dus daar heb ik ook niet veel aan!!! Super deze site!!!! Ga hier zeker heel veel gebruik van maken!!!!!!

Gr Martine
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ben erg blij dat je wat aan de site hebt, Martine! :-) Bedankt voor je complimenten en nog veel succes en plezier met koken!
5 jaar geleden reactie door Fatos
Hoi Hulya,

Leuke en zéér duidelijke site heb je! Ik heb vandaag 'ispanakli kek gemaakt'.
Ik ga het zo meteen proeven. Voor de topping heb ik kersenjam gebruikt. Zal het qua smaak veel verschillen?

Gr. Fatos

P.s: Sinds ik deze site heb ontdekt ben ik alleen maar in de keuken aan het experimenteren:))
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Fatos,

bedankt voor je compliment! Hopelijk is je cake goed gelukt. Qua smaak zal het niet veel verschillen hoor als je een andere topping gebruikt. :-)

Ik wens je nog veel plezier met de recepten!
5 jaar geleden reactie door Fatos
Het was héérlijk! Tnx;)

Meer stap-voor-stap recepten:

23,682x bekeken
  • mozaïek cake
  • 8 personen
  • 45 min
Cakes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
13,752x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 21 reacties feestdagen recept
9,500x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties feestdagen recept
13,716x bekeken
  • rozen toetje
  • 10 personen
  • 90 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 20 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)