Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Ispanakli kek

Ispanakli kek

Ispanakli kek tarifi, of ook wel spinazie cake recept, wordt veelal aangeprijsd in Turkije als een gezonde soort van cake, doorgaans geserveerd in combinatie met Turkse thee. Leuk detail: de cake smaakt totaal niet naar spinazie!

Aantal personen:

10

Bereidingstijd van Ispanakli Kek:

60 minuten

Ingrediënten voor Ispanakli Kek:

  • 250 gram spinazie
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes van 8 gram)
  • 15 gram bakpoeder (1 zakje)
  • 200 gram cakemeel

Ingrediënten voor de slagroom:

  • 24 gram klopfix (3 zakjes)
  • 600 milliliter slagroom (3 pakjes)

Ingrediënten voor de topping:

Ispanakli Kek bereiding:

  • Maak de spinazie schoon, plaats de spinazie in een pan met een beetje water en zet deze op laag vuur voor 15 minuten:

  • Als de spinazie klaar is, haal je ze nog even door een zeef:

  • Doe de gezeefde spinazie nu in een kom. Dit pureer je met een soepmixer:

  • Meng de overige ingrediënten (zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder, cakemeel) in een aparte kom.
  • En haal ook hier een mixer doorheen:

  • Nu voeg je de gepureerde spinazie toe aan het zojuist gemaakte mengsel. Je hebt nu een donkergroen spinaziemengsel:

  • Vervolgens mixen we deze uiteraard goed:

  • Leg een bakplaat klaar, zorg ervoor dat de bakplaat diepte heeft. Leg er bakpapier overheen.
  • Giet het spinaziemengsel in de bakplaat en verspreid het goed over de bakplaat:

  • Plaats vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor (ongeveer) 20 minuten.
  • Prik voor de zekerheid met een tandenstoker in de cake om te controleren of de cake klaar is (de tandenstoker moet er na het prikken schoon uit komen).
  • Laat de cake een tijdje afkoelen.
  • Ondertussen gaan we verder met het maken van de slagroom.
  • Meng slagroom en klop-fix in een kom:

  • En klop dit stijf gedurende enkele minuten met een mixer:

  • Snijd daarna de (onderhand afgekoelde) cake in tweeën:

cake in tweeen snijden

  • Neem een vierkante schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake en topping.
  • Leg één deel van de cake ondersteboven in de schaal.
  • Smeer als vulling de slagroom over dit deel:

ispanakli kek nasil yapilir

  • Leg nu het tweede deel van de cake ook ondersteboven over de slagroom:

  • En smeer hier weer slagroom overheen:

  • Smeer voor de topping het vlaaifruit over de cake:

vlaaifruit ispanakli kek

  • Gebruik vervolgens een pizzasnijder om de ispanakli kek in blokjes te delen.

Eindresultaat Ispanakli Kek:

ispanakli kek recept


ispanakli kek tarifi

  • Printen
Naam recept: Ispanakli kek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 73
Auteur:
Publiceerdatum: 24-06-2012
Keuken: Turks
Categorie: Cakes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Ispanakli kek tarifi, of ook wel spinazie cake recept, wordt veelal aangeprijsd in Turkije als een gezonde soort van cake, doorgaans ...

73 reacties

5 jaar geleden reactie door anoniem
Waarom met gram en ml eerst was het met
Theelepel en theebeker was makkelijk voor mij
5 jaar geleden reactie door Hülya
Theelepels gebruiken we nog steeds. Glazen en theebekers etc. waren weer wat onduidelijk voor anderen, omdat ieder een ander formaat glazen had.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik doe altijd als theebeker van nederlandse theebeker
heb geen maat beker
5 jaar geleden reactie door anoniem
Een collega had deze taart bij haar afscheid gemaakt. Heerlijk!! Iedereen wil het recept hebben en ik ga het zeker zelf ook een keer proberen!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Blij dat jullie het lekker vonden! Laat me weten wanneer je het maakt!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het onlangs gemaakt en het was heerlijk! Dank je wel voor het recept.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, geen dank!
5 jaar geleden reactie door anoniem
deze ga ik zeker proberen, maar moet je alles van de cake meel der in doen ??
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, ja, dit is helaas wel genoodzaakt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hulya,

kan je in plaat van cakemeel ook gewoon zelfrijzendbakmeel gebruiken?
en kan je in plaats van witte basterdsuiker ook gewoon kristalsuiker gebruiken?
btw. u heeft een hele leuke site, heel duidelijk en overzichtelijk, en u gebruikt ingeriediënten die je meestal gewoon thuis hebt liggen. Ik heb al een heleboel gemaakt hier van u site en ze zijn allemaal heel goed gelukt!
Nu leek mij dit wel een lekkere en gezonde cake als dessert!

groetjes, Imane
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Imane,

Je kunt uiteraard in plaats van cakemeel ook bijvoorbeeld gewone meel gebruiken (bloem). Het voordeel van cakemeel ten opzichte van normale meel is dat cakes gemaakt uit cakemeel doorgaans iets luchtiger zijn en dus beter smaken. Maar goed, als je geen cakemeel in huis hebt, is dat gelukkig geen ramp, je kunt dus ook gewone meel of zelfrijzendbakmeel gebruiken.

Helaas kun je basterdsuiker niet vervangen door kristalsuiker.

Dank voor de complimenten overigens!
5 jaar geleden reactie door Babette Brouwer
Dit leek me een leuke cake (taart) om te maken voor het zomerfeest van de school van mijn dochter. (a.s. vrijdag) Dochterlief gilde in eerste instantie "gatver" toen ze doorkreeg dat de spinazie voor de taart en niet voor ons diner bedoelt was. Totdat ze hem mocht proeven... Kortom; hij is goedgekeurd en al vrijwel helemaal op. Zometeen wat extra ingredienten halen en starten aan een nieuwe. Ga wel een kleine variatie aanbrengen. Ipv op een bakplaat ga ik hem bakken in een springvorm. En, denk dat ik hem opbouw uit 3 lagen...2 met en 1 zonder spinazie, het vlaaifruit er tussen ipv er bovenop en bovenop dan slagroom met evt nog wat vers zomerfruit...

Al is een combi van worteltaart en ipv het fruit walnotencreme (botercreme,suiker en fijn gemalen walnoten) waarschijnlijk ook lekker en ziet dat er door de afwisselend groene&oranje taartlagen ook decadent uit ;-)

In ieder geval bedankt voor dit leuke recept (dat ik overigens niet heel erg associeer met de turkse keuken...)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Excuses voor de late reactie!
Haha, ik snap de reactie van je dochter. Mijn dochter leek het ook niet bepaald lekker om spinazie in een cake te verwerken.

Nog veel plezier met het maken van de recepten! Ik lees dat je het op een andere manier hebt gemaakt, leuk!
5 jaar geleden reactie door anoniem
hmmm ziet er lekker uitt!
allah razi olsun
5 jaar geleden reactie door sorella
Hallo hulya.
Ik heb een vraagje niet specifiek over dit gerecht maar over glazen :)
In je recepten heb je het vaak over glazen als maat maar nu heb ik grote theemokken.
Kan je me vertellen hoeveel deciliter of mililiter vloeistof er in een nederlands glas gaat ?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De glazen die ik gebruik bevatten 200 à 220 ml, in principe als je overal hetzelfde maat glas of dezelfde maat beker gebruikt, dan kan er weinig misgaan.
5 jaar geleden reactie door anoniem
zeer goed
5 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk dankuwel
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya,

bedankt voor deze recept,maar een vraagje kan ik in plaats van bakmeel ook gewone meel gebruiken? en wat gebeurt er als ik gewone meel wilt gebruiken?

mijn schoonzus wilt graag  maken en ze woon in irak en daar heb je niet alle ingeredienden die we hier hebben?wat kan ze beter doen? ik heb de fotos op gestuurd en ze vind een hele lekkere recept?

graag een reactie van uw?

alvast bedankt!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Je kunt uiteraard in plaats van cakemeel ook gewone meel gebruiken (bloem). Het voordeel van cakemeel ten opzichte van normale meel is dat cakes gemaakt uit cakemeel doorgaans iets luchtiger zijn en dus beter smaken. Maar goed, als je geen cakemeel in huis hebt, is dat gelukkig geen ramp, je kunt dus ook gewone meel gebruiken.

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
bedankt....ga het zeker proberen en laat het resultaat weten!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ja, erg leuk recept en het lijkt me heerlijk!
Dit ga ik echt binnenkort maken!  Hartelijk dank!

Yvonne.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, Yvonne. Laat me weten hoe het is geworden! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heeerlijk
5 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya.
wat een leuk recept!!
mijn moeder(92) woont op een zorgboederij,
en daar werkt ook een turkse vrouw.
die mijn moeder helpt met verzorgen.
en ik wil nog weleens iets meenemen,voor bij de koffie.
als Ijshia terug van vakantie,bak ik deze cake.
dank je wel.
groetjes van susan bijnen.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Susan,

Als je Ijshia blij wil maken, moet je vooral deze cake maken want deze cake valt bij iedereen in de smaak... succes gegarandeerd! Ik hoor het graag van je als je me hulp nodig hebt.
5 jaar geleden reactie door Kiral27
Merhaba Hülya ,

Çok güzel :)

Welke merk cakemeel heb jij gebruikt?
En welke soort?
Bijv. boerencake mix van Honig ofzo..

Dank je wel alvast!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi hoi,

Onder ingrediënten zul je zien dat cakemeel blauwgedrukt is, dat wil zeggen dat je erop kunt klikken, nadat je erop geklikt hebt zie je gelijk een foto van het door mij gebruikte cakemeel :-)

Succes alvast! Ik hoor het graag als je hulp nodig hebt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb een vraag je? kan ik i.p.v bakmeel ook gewone nee gebruiken of niet? graag reactie daarover hulya?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Niet echt, anoniem. Cakemeel maakt het juist zo luchtig allemaal waardoor het meer op een cake gaat lijken.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik gebruik altijd gewone meel hoor..en mijn cakes worden altijd heerlijk luchtig. Het geheim zit hem in de eieren heel lang kloppen...dat maakt het heerlijk luchtig.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dit ziet er overheerlijk uit ja maar Hulya is er misschien ook een alternatief voor de vlaaifruit kersen als topping?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, je zou eventueel als topping de topping van Irmik tatlisi kunnen gebruiken:

http://www.turksekok.nl/643/irmik-tatlisi
5 jaar geleden reactie door anoniem
Yummie yummie, ik ga straks maar even naar de supermarkt. Ziet er exotisch uit moet ik zeggen !

grt Davina
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dat lijkt mij hééééééérlijk, morgen uitproberen, dank voor het recept
5 jaar geleden reactie door anoniem
je blijft ons verassen Hulya, petje af.

deze cake is gewoon te mooi om op te eten.

Ik zal m'n mannetje hier vanavond eens mee verassen hihihi

dank je wel
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wauwww!!! Ziet er erggg goed uit. Dank je wel Hulya.

Is het erg als ik dit recept via facebook deel?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Nee hoor, graag zelfs! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
ziet heerlijk uit ik ga zsm uitproberen. ik heb 1 vraag van waar heb je de slagroom gehaald??
5 jaar geleden reactie door Hülya
Van de supermarkt :-) Ik herinner me even niet bij welke precies, maar slagroom kun je overal kopen tegenwoordig, let er wel op dat je geen slagroom van een spuitbus gebruikt.

Meer stap-voor-stap recepten:

23,798x bekeken
  • mozaïek cake
  • 8 personen
  • 45 min
Cakes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
13,810x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 21 reacties feestdagen recept
9,617x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties feestdagen recept
13,751x bekeken
  • rozen toetje
  • 10 personen
  • 90 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 20 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)