Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kadayif tatlisi

Kadayif tatlisi turkish recipes turkse recepten yemek tarifleri

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Een heerlijk toetje bestaande uit deegslierten dat op de Balkan tot en met het middenoosten wordt gegeten. Hier scoor je punten mee bij je schoonmoeder!

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 250 gram "Tel Kadayif" (Deegslierten, te koop in Turkse minimarkets!)
  • 1 glas melk
  • 1 glas gemalen walnoten
  • 100 gram margarine

Ingrediënten van de stroop:

  • 1 ½ glas kristalsuiker
  • 1 ½ glas water
  • 1 eetlepel citroensap

Voor op de Kadayif tatlisi:

  • Gemalen pistachenootjes

Bereiding van de kadayif:

  • Neem een kleine pan. Smelt hier de margarine in. Laat dit afkoelen.
  • Neem de kadayif voor je. Maak ze los van elkaar.

  • Giet de gesmolten margarine in de kadayif. Zorg ervoor dat de kadayif helemaal wordt ingevet.

  • Neem een middelgrote schaal met een diepte van ongeveer 10 cm (als de onderste en de bovenste laag van de kadayif maar dik genoeg zijn). Leg de helft van de kadayif in de schaal. De  bodem moet bedekt zijn.

  • Strooi de gemalen walnoten over de kadayif heen. Zorg ervoor dat de kadayif bijna niet te zien is.

  • Leg de rest van de kadayif over de gemalen walnoten heen. Maak de oppervlakte een beetje plat door er met je handen op te drukken.

  • Leg de schaal in een oven op 230 graden voor ongeveer 20 minuten. De oven moet voorverwarmd zijn. De kadayif is klaar als het goud/bruin begint te kleuren aan de bovenkant én de onderkant.

Bereiding van de stroop:

  • Neem een pan. Voeg hier de suiker en water aan toe. Laat de stroop koken voor 30 minuten.

  • Voeg de citroensap toe. Daarna laat je alles koken voor 15 minuten.
  • Laat de stroop afkoelen.

Bereiding van de kadayif tatlisi:

  • Haal de kadayif uit de oven.
  • Giet de melk over de kadayif heen, verdeel het wel.

  • Daarna giet je de stroop over de kadayif heen. Laat de stroop intrekken.

  • Snijd de kadayif in stukjes. Strooi de gemalen pistachenootjes over de kadayif heen.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

Kadayif tatlisi turkish recipes turkse recepten yemek tarifleri

  • Printen
Naam recept: Kadayif tatlisi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 27
Auteur:
Publiceerdatum: 26-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

27 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Ik wil graag jouw recept proberen. Alleen vroeg me af of ik ipv walnoten ook pistasche kan gebruiken??

Bedankt
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit in Egypte es gegeten (konafa), 't was met een soort room (isjta / eshta) gemaakt... lekkerste toetje evar!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit een keer gegeten in Turkije en het is werkelijk waar het lekkerste toetje wat ik ooit gehad heb. En nu weet ik eindelijk hoe het heet! Gauw een keer proberen!
2 jaar geleden reactie door Hülya
Klopt! Zelf vind ik het ook héél erg lekker!
3 jaar geleden reactie door anoniem
dit was erg lekker goddelijk.
dank je dat je dit recept wil delen.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het geprobeerd ,was het erg lekker
4 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag gemaakt en is goed gelukt en smaakt ook heerlijk!
Ik heb het nu in de koelkast staan, in de hoop dat het dan wat steviger word.
Als ik het met de handen eet valt er stukjes af.
Zometeen Manti maken en dan hebben we nog een heerlijk toetje!

Bedankt Hulya, iedere week maak ik iets van jou!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya,
Een glas is gelijk aan 200ml toch?
5 jaar geleden reactie door Marion Deerenberg
Hoi Hulya,
Ik heb al 2 keer geprobeerd om dit te maken, maar ik krijg steeds de siroop niet goed.....????
De eerste keer was ie te donker (bitter) ik heb er toen extra water bij gedaan, maar het bleef een beetje bitter en de tweede keer was het veel te dik, waardoor het op de kadayif bleef liggen en werd het keihard :( Wat doe ik verkeerd? Laat ik het misschien op te hoog vuur koken? Ik heb het precies zo lang gedaan als je beschreven hebt, dus daar kan het niet aan liggen.
Groetjes, Marion
PS verder alle lof voor je site en je recepten!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,
Ik ben enorm blij over je kookboekje met de duidelijke foto's.
De kadayif is heel goed gelukt. super!!!
Hoop nog veel gerechten te maken uit je boekje.
Normaal koop ik de turkse pizza's altijd maar nu ga ik die ook proberen, want heb al gezien dat ze eenvoudig zelf te maken zijn.
Dank je wel!!
Groetjes Astrid
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga het vanavond eens proberen, ben benieuwd! Heb al veel recepten van jouw site gehaald Hülya, allemaal suuperr lekker!!

Bedankt voor je duidelijke site & zeker zo verder doen:) Mijn schoonzussen staan elke keer helemaal versteld aangezien ik nu beter kook dan hen. Heb hen jouw site aangeraden;)

Vele groetjes,

Eva
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dit was echt een succes! Dacht altijd dat ik dit soort gerechten niet kon maken, nou t was zo goed gelukt en mijn man zegt het niet graag maar hij vond het lekkerder dan van zijn moeder. Dat hoor ik trouwens steeds vader van hem dat ik het beter maak en ook gevarieerder met veel nieuwe gerechten! Sinds jouw site ben ik werkelijk van een keukenramp naar een keukenprinces getransformeerd! :-) Mira
5 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, wat leuk om te horen Mira! Laat het me weten als je er niet uitkomt! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Is de melk essentieel voor dit gerecht?
Alvast bedankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het geeft een extra smaakje en maakt het toetje zachter. :-)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Alkaya,

Turkse toko's verkopen ze meestal wel kant-en-klaar gemalen, je kunt ze echter zelf ook eenvoudig 'gemalen' weten te krijgen door ze even in een blender te doen, niet te lang hoor, anders wordt het net stof.

Groetjes,

Hulya
5 jaar geleden reactie door Alkaya
Ik ga dit van de week weer maken als we eters krijgen, maar even een vraagje;
Ik heb vorige keer de walnoten zelfs heel klein staan snijden en erop staan rammen met een hamer :-)) (de walnoten wel eerst in een theedoek gedaan hoor), weet jij misschien of je kant en klare gemalen walnoten kan kopen ergens? Of met wat voor apparaat het wat simpeler is om de walnoten klein te krijgen?
Alvast bedankt!
Groetjes Kim
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Kim,

ik ben erg blij dat jullie de recepten wat vinden! Is de kadayif tatlisi nog gelukt?

Groetjes,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hij was heerlijk. Dank je wel.
Groetjes Kim
5 jaar geleden reactie door Hülya
Goed om te horen! :-)
5 jaar geleden reactie door Alkaya
Hallo Hulya,
De afgelopen weken een aantal van jouw recepten gemaakt. Nu bezig met de Kadayif tatlisi, mijn man weet niet wat hem overkomt! Hartstikke bedankt voor de duidelijke uitleg met foto's, zelfs voor mij is het dankzij jou mogelijk om de meest lekkere dingen op tafel te zetten!!
Groetjes,
Kim
5 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker !!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Cindy,

Het formaat van het glas dat ik gebruik kun je wellicht schatten door naar de foto te kijken waar ik uit een glas melk over de kadayif giet. Het is een (Nederlands) standaardglas. Geen Turkse.

Groet,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je wel Hülya!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, ik koop dit recept regelmatig!!
Nu wil ik het zelf eens gaan proberen, maar wat is bij jou een glas?? Groot klein?
Ik hoor graag van je !

Groetjes
Cindy
6 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel! :-) En nee, helaas gaat het met roomkaas niet lukken (ik gebruik trouwens geen roomkaas in het recept). Die "iets wits" erin waar je het over hebt... zou dat geraspte kokosnoot kunnen zijn?
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik denk dat met iets wits .. het toetje "künefe" word bedoeld.. Is bijna hetzelfde maar dan anders dat word warm gegeten en het witte is speciale kaas in nl kan je het maken met mozzarella (doet het ook heel goed) maar is wel een hele andere manier van bereiding :)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Jaaa dat is het kunefe.
Wat is het witte speciale kaas?
Mozzarella eet ik nooit ivm stremel,

grtjs
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dat kan (witte) ook pudding zijn geweest!
Mvg
Gulsen
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ten eerste wat een prachtige site,goed uitgelegd met foto's!
En wat een heerlijke recepten.
Ik had een vraagje,kan je in deze recept ook die roomkaas gebruiken(als het roomkaas is)?
Ik had eerder zo'n baklava gegeten maar met iets wits erin ipv walnoten en een bolletje ijs.
Is het dit?En zo ja wat is dat witte spul/kaas?

grtjs een fan van deze site
6 jaar geleden reactie door anoniem
Dit ga ik dus mooi maken voor het suikerfeest, dank je wel hulya.
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hmmm dit ziet er wel heel lekker uit ga ik het weekend eens proberen.

Meer stap-voor-stap recepten:

37,298x bekeken
  • gespoten deegtoetjes
  • 8 personen
  • 60 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties feestdagen recept
14,397x bekeken
  • apple crumble
  • 4 personen
  • 60 min
Gebak 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties feestdagen recept
21,226x bekeken
  • chocolade bolletjes
  • 6 personen
  • 60 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 32 reacties feestdagen recept
25,507x bekeken
  • griesmeel toetje
  • 6 personen
  • 45 min
Toetjes 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 31 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)