Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Elmalı üçgenler

Elmalı üçgenler turkse recepten

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en te printen! :-)

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Deze appelflappen doen het geweldig op feestdagen, met name als ze een beetje ingesmeerd zijn met jam en suiker.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten

  • 3 (rode) appels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 1 pak roomboterbladerdeeg (10 bladen)
  • Extra: beetje jam en suiker

Bereiding van het appelmengsel:

  • Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de gesneden appels in een lege pan. Zet de pan op het vuur en wacht tot de appels zacht worden (dus niet gesmolten!). Dit proces duurt op zijn hoogst 5 minuten.
  • Zet na die 5 minuten het vuur onder de pan uit, en voeg de kaneelpoeder er aan toe, roer dit mengsel goed.
  • Voeg ook de suiker er aan toe, roer wederom alles.

  • Haal de pan van het fornuis en zet de pan met ingrediënten voor ongeveer 10 minuten buiten tot de boel is afgekoeld (niet in de koelkast doen, dit is slecht voor de koelkast).

Bereiding van de appelflappen:

  • Pak één bladerdeeg en leg hierop één eetlepel appelmengsel uit de pan.

  • Vouw één punt naar een ander punt tegenover. Nu krijg je een driehoekige vorm.

  • Maak de randen dicht door er met een vork op te drukken.

  • Doe de appelflappen op een bakplaat en leg deze in een (voorverwarmde) oven op 230 graden totdat de appelflappen goud/bruin kleuren (dit zal ongeveer 15 minuten duren). Zo zien ze er na de oven uit (let op de verschillende vormen die we daarnaast hebben gemaakt):

  • Haal de appelflappen eruit, laat ze een beetje afkoelen.
  • Extra: Smeer de appelflappen daarna aan één zijde met jam in (gebruik een kwast)
  • Extra: Strooi hier wat kristalsuiker overheen

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

Elmali ücgenler turkse recepten

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Elmalı üçgenler
Beoordeling: 4/5
Reacties: 4
Auteur:
Publiceerdatum: 27-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Çörek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en te printen! :-) Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

4 reacties

9 jaar geleden reactie door anoniem
waaaaaaaaat dat is gewoooon een appelflap
hahahahahaahhahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahhaha
11 jaar geleden reactie door anoniem
dit lijkt me een lekkere appelflap.
ik ga dit maken voor pasen en samen met me ouders waar ik ben op peuzelen.
11 jaar geleden reactie door realistic
Beste Hulya
Zou je willen adviseren,de flappen en alle bladerdeeg recepten af te bakken bij 200 graden
Cels. en dan +/- 30 minuten.

Overigens,je hebt een hele mooie site,ik kijk hier regelmatig op.
Met vriendelijke groet,

    Jan Holleman
11 jaar geleden reactie door Hülya
Krijgen ze daardoor een andere smaak/kleur? :-)
Ik zal het eens proberen.

Bedankt voor je compliment!
11 jaar geleden reactie door realistic
Beste Hulya
Ja, de kleur wordt mooier egaler,en zeker als je het product bestrooit met suiker,die verbrand snel bij hogere temperatuur.Ik bak regelmatig appelcarre"s en appelbollen.
200 graden en +/- 30-35 minuten en ik heb een mooi resultaat.
De appelcarre"s bestrijk ik voor het bakken met ei,en als ze uit de oven komen strijk ik ze af met abrikozen moes.(abrikozen jam met een beetje water inkoken)
Ik zag namelijk op de foto"s de flappen onregelmatig tot donker gekleurd,vandaar mijn reactie.Even voor de goede orde,dit is beslist geen kritiek hoor.
Maar het is mijn oude beroep geweest.(34 jaar kok en bakker bij de Koninklijke Marine,
en tot mijn 64 ste als chef in woon voorziening voor verstandelijk gehandicapten,vandaar) Bladerdeeg maak ik ook zelf ,500gr boter of margarine,of half om half,500gr bloem,250ml koud water en een snuf zout.
Mocht ik nog wat tips tegen komen mail ik je wel,als je dat op prijs stelt.

Met vriendelijke groet  Jan Holleman
12 jaar geleden reactie door anoniem
lekker, maar ik weet niet wat er turks aan is?? Hollandse appelflappen gaan volgens mij precies zo!
12 jaar geleden reactie door anoniem
ja je hebt gelijk maar misschien eten ze het in turkije ook zo

Meer stap-voor-stap recepten:

19,169x bekeken
  • apple crumble
  • 4 personen
  • 60 min
Gebak 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 20 reacties feestdagen recept
45,081x bekeken
  • slierten toetje
  • 4 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties feestdagen recept
38,567x bekeken
  • griesmeel toetje
  • 6 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 30 reacties feestdagen recept
20,218x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)