Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Mercimek çorbası

mercimek corbasi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel margarine
  • 1 beker rode linzen
  • 1 halve ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel meel
  • 1 beker water
  • 3 bekers kokend water


Op de linzensoep in een aparte pan:

  • 1 eetlepel margarine
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel munt
  • 2 theelepels zout

Bereiding:

  • Doe 1 eetlepel margarine in een pan en laat dit smelten.
  • Laat de linzen zeven terwijl je het met water schoon spoelt. Als het water bij de linzen een beetje is opgedroogd, doe je ze in de pan en laat ze braden.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en doe deze in de pan.
  • Snijd de knoflook ook in kleine stukjes en voeg deze ook in de pan. Roer dit mengsel door voor 5 minuten.

 

  • Voeg het meel in de pan en roer dit even door.
  • Giet daarna het koude water in de pan en roer dit goed door voor een paar minuten.
  • Giet daarna kokend water in de pan. Roer dit ook goed door.
  • Wacht tot de soep gaat koken, zet dan het vuurpitje op een lage stand en laat de soep hier 45 minuten op staan.
  • Pak dan een steelpan en doe daar 1 eetlepel margarine in. Laat de margarine smelten.
  • Doe de rode peper, munt en zout bij de gesmolten margarine en roer dit een beetje door.

  • Als dit klaar is, giet je dit over de soep heen. Roer dit ook een beetje door.

  • De soep is nu klaar. Zie onderstaande foto voor het eindresultaat!

mercimek corbasi turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Mercimek çorbası
Beoordeling: 4/5
Reacties: 50
Auteur:
Publiceerdatum: 29-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 30 min Ingrediënten: 1 eetlepel margarine 1 beker rode ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

50 reacties

5 maanden geleden reactie door anoniem
Héérlijk. Eventueel garneren met peterselie en/of croutons of  maischips in stukjes.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Klopt het dat je deze niet gaat mixen? En het plakt onderaan best wel een beetje, wat doe ik verkeerd?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Лучшие казино https://playfortunas.ru Плей Фортуна  с большой коллекцией автоматов и слотов.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Игровые автоматы https://pin-up-casino.cyou/ Казино имеют официальную лицензию и стабильно выплачивают игрокам их выигрыши!
3 jaar geleden reactie door anoniem
online casino Pin Up https://pin-up-casino666.ru онлайн казино Пин Ап Официальный сайт
6 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe kan het nou 30 minuten bereidingstijd zijn als je 45 minuten alleen al moet wachten op die linzen soep
6 jaar geleden reactie door Hülya
Wachten op de linzensoep tel ik niet mee als 'bereiding', vandaar :-)
7 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi turkse kok,
Ik voeg altijd wortel en paprika pasta(tatli) toe als ik deze soep maak dit zie ik niet vermeld op uw site?
7 jaar geleden reactie door anoniem
Ipv meel kan men ook een halve aardappel en een halve wortel grof raspen. Vind ik persoonlijk lekkerder omdat het naast dikte  ook smaak toevoegt.
7 jaar geleden reactie door anoniem
O ja.. En een blokje kippenbouillon
8 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldig! Als kaaskop toch een fantastische turkse linzensoep
Op tafel gezet dankzij uw uitstekende recept.

Dit smaakt naar meer! !
Vriendelijke groet Lucas
8 jaar geleden reactie door anoniem
Mecimek çorbasi has bi has Türk çorbasidir, ermeni, rum filan degil.
giristeki bilgiyi lütfen düzeltin, Elhamdullillah müslümaniz.
saygilarimla
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya!
Ik wil je echt bedanken.  
Ik kook altijd met behulp van jouw site!
Vanavond Mercimek gemaakt, heerlijk.
Ik moet wel zeggen dat de verhoudingen bij mij niet altijd kloppen,
Zo was de yogurt corbasi met de hoeveelheid water die je beschreef net rijstepap
En dit gebeurde ook met de Mercimek :( ik weet niet waardoor het komt maar dan verzin ik zelf een oplossing. Maar dit maakt niet uit, door de duidelijke omschrijving en foto's durf ik alles te proberen en kom ik erachter dat ik zelf ook oplossingen weet. Ik zou echt niet weten wat ik zonder je site zou moeten! Çok teşekkür ederim!
Mijn verloofde komt binnenkort naar nl en dankzij jou maak ik me geen zorgen over mijn kookkunsten!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Een kok die margarine gebruikt, kan je toch niet serieus nemen.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Helemaal mee eens! Gebruik dan echte boter.
9 jaar geleden reactie door Jihane
Gisteren heb ik deze heeeerlijke linzensoep gemaakt voor mijn Turkse verloofde.
Ik heb alleen een grote eetlepel tomatenpuree erbij gedaan en met de staafmixer alles een beetje gemaald op het einde.

Dankjewel voor je heerlijke recepten Hulya!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

De soep smaakt perfect! Echt Turkse soep. Ik heb alleen verse munt gebruikt. Dat vind ik super lekker. En idd ik heb een beetje tomatenpuree erdoor gedaan voor de rodere kleur. Ik merk echter wel verschil in linzen, of je die bij de Turkse winkel koopt of bij de jumbo, het is echt anders. Mijn voorkeur, Turkse winkel.
Groetjes Lena
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze 2 x gemaakt eerste x was beetje mislukt haha maar 2 de is goed geworden bedankt hulya hanim
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb m precies zo gemaakt, behalve dat ik van alle kruiden net een beetje meer erin gedaan heb, en de soep smaakt precies zoals n turkse linzensoep moet smaken!!!
Superlekker!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Een hele eenvoudige en beslist lekkere variatie van mercimek corbasi van mij:

1 glas rode linzen
1 grote ui
kippenbouillon of runderbouillon naar keuze
zout
margarine of zonnebloemolie,

Ui in kleine stukjes snipperen en zachtjes bakken met margarine. Vervolgens de linzen erbij en ook samen bakken. Water erbij, bouiilonblokje erbij en klaar is kees..
Ik doe het vaak in de snelkookpan. Binnen minder dan 10 minuten is je soep klaar.
Eet smakelijk!

mvg,
Serap
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi ik wil het graag maken?

Alleen hoeveel ml zit er in de beker.
10 jaar geleden reactie door anoniem
kan je deze soep ook met bruine linzen maken???
10 jaar geleden reactie door anoniem
De soep is echt super lekker! dank je wel voor het recept.
Ik heb het speciaal gemaakt voor mijn vriend die nu ramandan heeft.
Hoe kan ik het nu het beste bewaren tot vanavond en hoe doe ik dat met opnieuw opwarmen?
gr Daphne
10 jaar geleden reactie door Kimberley van den Ac
Heb gisteren deze soep gemaakt, hij was heerlijk! Bedankt voor dit lekkere recept.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vond m echt heerlijk! Ik doe er de volgende keer alleen 1 TL zout minder in.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vraag me af of deze recept door een echte Turk is geplaatst. Want voor mercimek heb je echt de volgende ingrediënten nodig;

2 bekers rode linzen
7 glazen water
2 uien
1 Turkse theekop margarine
1 eetlepel tomatenpuree (saca)
1 tablet kippenboullion
1 theelepel paprika puree Salca
5 bladeren verse munt

Knoflook absoluut niet in de soep gebruiken, nog nooit van gehoord!
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden gewijzigd
ya hulya gercekten millet yemeklerini nsl begeniyr hayret ediyrm valla :)) bu mercimek corbasi dgl..eigenlijk maakt iedereen beetje anders... ik maakt dit soep met rode linzen 1 ui 1 wortel sommige doen ook 1 klein aardappel erbij dat alles in de pan met water laten koken en dan met een staafmixer goed mixen zodat er geen stukjes meer in zit...in een aparte pan een klein beetje olie en dan een klein beetje gedroogte munt dan de tomaten puree biber salcasi ook beetje roeren en dan in de soep gieten dan weer staafmixer er door heen..als laatste beetje zout.rode en zwarte peper erin en dan nog een beetje doorkoken en klaar is die :)) hulya wat jij maakt heb k nog nooit gegeten gercegi herkes farkli yapar ama yine de soylemek istedim...als er turkse personen naar een gerecht op zoek zijn kunnen volgens mij eerst een paar site bekijken naar de resept dan beslissen welke ze gaan maken want op deze site zijn er meer fouten bij de resepten :)))
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reshown
Ik vond het heerlijk, Benim yapma sekilimde degisik, bide boyle yapim dedim wat anders mr ook lekker!. Bedankt hulya.
10 jaar geleden reactie door anoniem
geachte turkse kok

Ik heb de linzen soep gemaakt, maar kreeg inderdaad niet die rode kleur net als op de foto. bij mij was hij meer groenig door de linzen. hoe krijg je die rode kleur?

groetjes Ramona
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi ramona,

Voor die rode kleur kan je een eetlepel salca erin doen

Gr
10 jaar geleden reactie door anoniem
Geachte turkse kok

Wat wordt er met meel bedoelt bij dit recept. Is dat bloem.

groetjes Ramona
11 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam hulya
Ik heb een vraag hoort deze soep dik te zijn of niet?
Want ik heb het nu gemaakt en hij is best wel dik/zwaar.
Alvast bedankt, ik hoor het nog wel.

Salaam
Rachida
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,

mercimek corbasi ziet er lekker uit maar ik had een vraag..

je hebt geen salca gebruikt en ook niet met een mixer erdoorheen gegaan.
hoe is jouwn soep zo oranje geworden dan? en kloppen de ingredienten?

want ik wil deze soep ook zoo graag maken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ummm... Er ontbreekt iets bij de ingredienten! Salca (tomaten of peperpuree) Want zonder dat kan je niet het kleurtje krijgen. En misschien smaakt het ook anders...
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb geen salça gebruikt. Dit kleurtje krijg je door de 'rode' linzen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Die rode kleur kan je ONMOGELIJK door de rode linzen verkrijgen; die verbleken namelijk tijdens het koken. Salça heb je wel degelijk nodig die mooie oranje gloed in de soep.
11 jaar geleden reactie door anoniem
dag Huylia,
ik heb de patatesli köfte gemaakt. in de beschrijving bij ingrediënten staat: 1 EETlepel zwarte peper en 1 EETlepel rode peper. bij het vervolgblad staat bij beide: 1 theelepel. wat is de bedoeling? ik heb nu de peper bij de aardapelen weggelaten omdat ik bang was dat het te pittig zou worden. 2e vraag: bij de slager vroeg ik om lamsgehakt en thuis zag ik dat ik kalfsgehakt had meegekregen. smaakte evengoed lekker. maar wat hoort het nu precies voor gehakt te zijn? sorry, ik weet niet of kalfsgehakt in de Turkse keuken mag?
dank en groetjes,
Gerarda
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Gerarda,

Bij köfte kun je beter theelepels ipv eetlepels gebruiken wat betreft zwarte poeder en/of rode peper, dat moet een typfoutje zijn geweest.

Wat betreft het gehakt, dat maakt niets uit gelukkig, beide kunnen even goed :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren gemaakt en het smaakte heerlijk. Ik vind zelf linzen al lekker.
Volgende keer ga ik proberen om ook aardappel erin te doen en tomatensaus.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat het gesmaakt heeft!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya ablaa  once likle cok sag ol bu site yaptin için cok guzel ve uitgebreid uitgelegd.
ama ik heb een klein vraagje; op de linzensoep doe je 1 theelepel munt. wat is dat in het turks?

ik ben echt benieuwd voor de nieuwe recepten. ik zeg ga zo door!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Munt = Nane (wel kuru nane)
11 jaar geleden reactie door anoniem
heyla mijn man is u heel dankbaar dat je deze site hebt ontworpen hij zegt echt allah razi olsun een vraagje deze soep als je die kookt kook je die met deksel op of zonder deksel dan je wel en doe zo verder ik kan niet wachten op nieuwere recepten je bent geweldig
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Erg leuk om te horen! Over je vraag: je moet altijd de deksel op de pan doen wanneer je soep laat koken (dus als je soep bijna klaar is) en het vuurtje moet laag zijn (anders kookt de soep over). Hierna ben je al klaar.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya  ık heb  ook lınzensoep  gemaakt was lekker  hoor   ık heb op  allast   beetje  cıtoen  ın gedaan
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ben blij dat het je gesmaakt heeft!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoı  hulya   wat kan  er  bıj lınzensoep  groetjes  hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mijns inziens mis je een heel groot deel van de smaakervaring als je margarine gebruikt. Gebruik melkerijboter. In een steelpan maak je een deftige hoeveelheid beurre noisette (gebruinde boter, opletten het kan snel overgaan tot verbrande boter en dat is niet wat we beogen), voeg daar de gedroogde munt aan toe. Dat gaat wat schuimen maar geen erg zo komt de smaak van de munt er sterker door. Na een beetje roeren doe je het boter-muntmengsel bij de linzen. Dat kan ook nog eens gaan sissen.
Ik zal te gepasten tijde mijn recept eens publiceren. Maar wegens examendrukte houd ik het hier nu even bij.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor je bijdrage, anoniem! Zeker iets om uit te proberen.
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden gewijzigd
Examendrukte? Al geruime tijd passé. Maar "Turkse Kok" is helaas "tijdelijk" in vergetelheid geraakt. Doch niet getreurd ziehier mijn 'ultra geheime recept' voor de Turkse (ontbijt)soep bij uitstek: rode linzensoep. Mislukken is schier onmogelijk.

Ingrediënten:
- 500 g rode linzen
- 2 kl zout
- 1 à 2 kleine blikjes geconcentreerd tomatenpuree
- 50 g boter
- 2 el munt
- citroen
- pittige rode pepervlokken

Werkwijze:
- allereerst dienen de eventuele steentjes van de linzen te worden gescheiden
- was de linzen in een zeef (om los zetmeel te verwijderen en zo overmatige schuimvorming tegen te gaan)
- doe de linzen en het zout in een grote soeppot saam met zo'n 3 L water
- zet op hoog vuur tot alles goed borrelt en laat dan op een zacht vuurtje verder sudderen tot de linzen helemaal uit elkaar vallen
- doe er de tomatenpuree bij
- laat in een klein pannetje de boter smelten en zelfs bruin worden (opgelet bij dit laatste is het gauw te laat)
- van zodra de bruining van de boter een feit is, de pan snel van het vuur halen en er de munt bijdoen (dat gaat schuimen)
het bekomen boter-muntmengsel bij de rode linzenmassa voegen (dat gaat sissen/spatten)
- de soep door de passe-vite halen of gewoon de staafmixer erin
- naar gelang de consistentie van de soep nog heet water toevoegen

Serveer:
- met citroensap en pittige rode pepervlokken en uiteraard
- met vers Turks brood of ciabatta of … alleszins vers

Alternatief uit de stad Bursa:
- maak de soep klaar zonder boter of munt
- bij het opdienen 1 à 2 eetlepels beurre noisette (hazelnootboter / gebruinde boter) op de soep gieten (één groot vetoog) en daarin een beetje munt strooien

Şifa olsun
Smakelijk
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Ik doe in plaats van meel een aardappel erbij en als kruiden voeg ik er ook nog een beetje komijn toe is heerlijk. probeer eens zal ik zeggen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ah oke, dat is een aardige tip, dank je!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Graag gedaan Hulya, ik ben zelf getrouwd met een man uit adana en die is nogal heel erg kieskeurig kwa eten heb al aardag wat geleerd van zijn familie maar jouw site help me ook aardig op weg.
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hülya,

ik had een vraagje, ik maak mercimek corba altijd door boeljon te maken van koebot met vlees en dan haal ik doe koebot weg en voeg ik aardappeltje, uitje, knoflook, een wortoltje toe en dat laat ik dan koken tot de mercimek is gekookt
en later voeg ik tomatepure en verder kruiden toe en doe ik het in blender

nou had ik gisteren een hele pan mercimek corba voor me verloofde gemaakt en gebracht hij begon te eten lekker, alles leuk en aardig
toen ik zei dat er vlees in zit werd hij boos en hield op met eten en zei je maakt nooit mercimek corba met vlees

ik zei ja ieder zijn eigen smaak bij ons hoort nou eenmaal in elke corba vlees
hij zegt nee mercimek corba niet
we hebben er een hele ruzie over gehad

nou vraag ik het aan jou of er wel of niet vlees in mercimek corba hoort
ik hoop graag een antwoord van je te krijgen

groetjes Dünya uit bosna
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste Dünya,

Mercimek corbasi is zoals de naam al suggereert soep met als hoofdingrediënt linzen (mercimek). Om het extra op smaak te brengen kun je er bouillon aan toevoegen (doe ik zelf ook vaak). Deze bouillon kun je zelf maken, of gewoon in de winkel kopen.

Wel is het belangrijk, als je de linzen soep origineel wil houden, dat je het vlees uit het zelfgemaakte bouillon haalt. Maar... zoals je zelf ook zegt, ieder zijn eigen smaak! In het oorspronkelijke gerecht hoort inderdaad geen vlees, maar... tegenwoordig experimenteert iedereen erop los in de Turkse keuken. Er bestaan dan ook verschillende varianten op bekende gerechten, bijvoorbeeld deze:

Etli mercimek corbasi:

http://www.sofra.com.tr/Tarif/Corbalar/2010/01/26/etli_mercimek_corbasi

(linzensoep met vlees, wortel, aardappel en ui)

Dit recept lijkt behoorlijk op de door jouw beschreven mercimek corbasi. Kortom, er mag best vlees in mercimek corbasi, maar dan is het wel een variant op de mercimek corbasi, en kun je het bijvoorbeeld 'Etli mercimek corbasi' noemen, in plaats van het originele 'mercimek corbasi'.

Trouwens, beetje jammer om te ruziën over eten. Weet je je verloofde dat het erg zonde/günah is om eten wat op tafel komt af te wijzen? Er sterven iedere dag op de wereld ruim 20 duizend mensen aan hongersnood...

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
dankjewel Hülya

fijn om te horen, dat er inderdaad varianten zijn en iedereen op zijn eigen manier maakt
maar ik kan best begrijpen nu je zo zegt dat het orgineel zonder vlees is met hoofd ingredient mercimek
en inderdaad dit recept is een variant van mijn recept, zelfde hoofd ingredienten

tamam  je hebt helemaal gelijk het is heel erg günah om ruzie te maken over eten
ik zelf kom uit een oorlog en weet wat honger is en mag dat niet vergeten
en vandaag nog zijn er velen die honger hebben, met hun moeten we ook rekening houden
ik vond het zelf ook yazlik, dus heb zelf opgegeten en de rest mee naar huis terug genomen

maar wat mijn verloofde betreft, hij is gewoon eigenwijs, hij zegt me wel vaak, als ik iets maak, mijn moeder maakte het anders
ja weetje ik ben je moeder niet, elke vrouw kookt anders, maar hij wil toch zijn zin, hij is dus gewoon een beetje eigenwijs, me vader is ook zo tegen me moeder, jammer

dankjewel voor je reactie :)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Precies zoals je het zegt, elke vrouw kookt anders!  En ach, mannen zouden mannen niet zijn, als ze niet eigenwijs zouden zijn, toch?

Lekker belangrijk dat er vlees in de soep zat, hij mag blij zijn dat zijn verloofde/vrouw kan koken! Want vrouwen die goed kunnen koken... die kun je tegenwoordig op één hand tellen, niet waar? :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hahahahaha, helemaal mee eens, vooral vrouwen van mijn leeftijd(1989 geboren) koken tegenwordig niet
maar ook oudere vrouwen ken ik ze zijn alleen bezig met nagels en mace-up

ja ik weet zelf mannen blijven mannen, maar daarom houden we ook van ze, en hun ook van ons, een beetje tegen strijd mag wel, blijft het beetje spannend :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het is wel heftig hoor? dat je man zo boos is geworden. Beseft hij wel wat hij doet? Ik experimenteer met koken altijd erop los. En graag hoor ik eerlijke reacties. Ik Maak vaak Linzensoep met Vlees erin. Maar het is Gunah om zo te reageren zeg Alhamdoelilah en wees dankbaar! Ik hoop dat je de soep niet had weggegooit.. Ik zou zeggen ga lekker door met Experimenteren en als het Lekker smaakt? wat is het Probleem?
11 jaar geleden reactie door anoniem
De rode peper en munt bedoel je dat in poedervorm?
En moet het echt in margarine of kun je het ook in olijfolie doen of veranderd dat dan weer iets aan de smaak?

Ayaah
11 jaar geleden reactie door Hülya
Rode peper moet paprikavlokken (pul biber) zijn bij dit recept, da's te vinden in iedere Turkse minimarket. En nee, de munt moet niet in poedervorm zijn, maar gemalen. In plaats van margarine kun je ook olijfolie (of zonnebloemolie) gebruiken, de smaak zal niet wezenlijk veranderen.
11 jaar geleden reactie door Leen
Hallo,ik ga deze soep vanmiddag maken,samen met de gevulde lavasbroodjes,water loopt me al door de mond.Maar eerst even wat boodschapjes doen.

Eet smakelijk allemaal,

Leen
11 jaar geleden reactie door Hülya
Lijkt me heerlijk die combinatie, afiyet olsun! :-)
11 jaar geleden reactie door Leen
Het was écht geweldig!!!We hebben nog wat over,dus de rest is vandaag aan de beurt...jammiejjjj
11 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker soep,
nou heb ik een vraagje ik ben op zoek naar recepten met groene linzen (yesil mercimek)?
Bv een soep of een andere  het  lieftst eenvoudig recepten.
Ik kan er geen vinden, iig niet in het nederlands vertaald.
Ben  reuze benieuwd want heb hier een pak liggen maar weet dus geen Turks recept ervoor.
Groetjes!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Voor een soep kun je in dit recept de linzen vervangen door de groene linzen, beide recepten zijn namelijk identiek, behalve de kleur dan :-)

Binnenkort komen er nieuwe recepten op de site.

Groetjes,

Hülya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dankjewel Hulya, ga het straks maken,

Groetjes Mira
11 jaar geleden reactie door Hülya
Nog lekker gesmaakt? :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya, het was ook heel erg lekker.

En over de mercimek corbasi, mijn schoonmoeder die maalt de soep altijd fijn met een staafmixer, dat zie je wel vaker is me opgevallen.
Verschilt dat per streek of gewoon toevallig wat je maar net smakelijker vindt?
Groetjes Mira
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Erg lekkere recepten en ga zo door.
Deze corbasi is erg goed en lekker

Saygilar Hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel naamgenoot! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo mevrouw,

Hoeveel ml is vergelijkbaar met een 'beker' ?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Groetjes,

Mariam
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik zou het met 200ml proberen, Mariam.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga deze soep nu proberen te maken, Afiyet Olsun
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel Arzu! Veel plezier met de website :-)

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Je hebt echt een mooie site met duidelijke recepten, en ook hele lekkere recepten. Ik heb al zo vaak pogingen gedaan om mercimek corbasi te maken, maar tot vandaag was dit steeds mislukt, maar met jouw recept is het gelukt :)!! Heel veel succes met het maken van nieuwe recepten!

Groetjes, Arzu
12 jaar geleden reactie door Valerie June Smit
Heerlijk!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Patisserie meel van de Aldi, erg fijn!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya, wat voor meel moet ik in dit recept gebruiken?

Gr. Daniella
12 jaar geleden reactie door Hülya
Salca hoeft niet omdat de peper voldoende kleur geeft aan de soep, zout en boullionblokjes kunnen naar wens toegevoegd worden.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat betreft die kleur...hier in de ´gewone´ supermarkt kan ik alleen maar witte linzen vinden. Kan ik die ook gebruiken voor deze soep?
Ik heb de soep al meerdere malen op bij turkse kennissen, en vind hem echt heerlijk. Wil hem graag zelf een keer maken. Je tomatensoep heb ik vandaag gemaakt, was heeeeerlijk!
Dank voor deze fijne en makkelijk te volgen recepten!
10 jaar geleden reactie door anoniem
In de betere reformwinkel vind je gegarandeerd rode linzen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik mis de boullionblokjes en/of zout en salca in deze soep?

Meer stap-voor-stap recepten:

11,471x bekeken
  • groene koolsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
8,660x bekeken
  • gesneden yoghurtsoep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 3 reacties
10,881x bekeken
  • brocolli soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
62,600x bekeken
  • yoghurt soep
  • 4 personen
  • 30 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 34 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)