Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Baklava

Beschrijving

Baklava wordt gemaakt van filodeeg, gemalen nootjes, gesmolten boter

en natuurlijk de zoete stroop. Het wordt vaak geserveerd tijdens het Suikerfeest.

Aantal personen

16

Bereidingstijd

180 min

Ingrediënten:

  • 300 ml zonnebloemolie
  • 300 ml glas melk
  • 2 eieren
  • 1 kilogram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder


Ingrediënten van de stroop:

  • 1 liter water
  • 1 liter suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Voor tussen de baklava:

  • 300 gram gemalen walnoten of pistachenootjes

Voor de bereiding van de baklava:

  • 600 gram aardappelzetmeel

Op baklava:

  • 750 gram margarine
  • Gemalen nootjes (pistachenootjes of walnoten)

Bereiding van het deeg:

  • Neem een kom. Zeef de bloem en de bakpoeder in de kom.
  • Voeg de eieren, melk en de zonnebloemolie toe aan de kom met de bloem en bakpoeder.
  • Kneed alles tot een groot stuk deeg.

  • Maak een theedoek vochtig en leg dit over het deeg heen. Laat het deeg nu 20 minuten rusten.

Bereiding van de baklava:

  • Neem het deeg voor je. Kneed dit 5 minuten lang door zodat het wat makkelijker wordt om mee te werken.
  • Als je klaar bent, maak je kleine balletjes uit het deeg. Zorg ervoor dat je 40 balletjes krijgt.

  • Leg de 40 balletjes even aan de kant. Verdeel dit in vier rijen van 10.

  • Neem een balletje. Rol het deeg uit tot een middelgroot formaat (na een bepaald formaat zal het ook niet meer langer worden omdat het deeg anders te dun wordt).

  • Strooi het aardappelzetmeel over het deeg heen. Strooi niet te veel!

  • Neem weer een balletje en rol deze uit. Leg dit over het andere lapje deeg heen.

  • Daarna strooi je weer aardappelzetmeel over het deeg heen en ga je verder met het uitrollen van de andere balletjes deeg. Deze stappen herhaal je totdat je10 balletjes hebt uitgerold en op elkaar hebt gestapeld.
  • Nu heb je een stapel van deeglapjes met er tussen in steeds een beetje aardappelzetmeel. Zet deze aan de kant.

  • Nu ga je de vorige stappen herhalen bij de andere balletjes deeg. (uitrollen van het deeg, aardappelzetmeel eroverheen strooien, weer een lapje deeg eroverheen leggen etc. totdat je 10 balletjes hebt uitgerold).
  • Als je klaar bent met alle 40 balletjes en je hebt ze verdeeld in 4 stapels van 10 lapjes deeg, doe je het volgende:
  • Neem een stapel deeglapjes. Rol deze zo groot mogelijk uit met een deegroller zodat het in je bakplaat zal passen.

  • Herhaal deze stap bij de andere 3 stapels deeglapjes.
  • Nu heb je 4 grote deeglappen (elk bestaande uit 10 deeglapjes).
  • Neem een bakplaat voor je. Deze moet je invetten.
  • Neem een lapje deeg en leg deze in de bakplaat (als het lapje deeg te groot is voor je bakplaat, zoals hier op deze foto, kun je het deeg in stukken scheuren en dit verdelen over de bakplaat).

  • Strooi de gemalen nootjes over het deeg heen.

  • Leg weer een grote lap deeg over de nootjes heen.
  • Daar strooi je weer de gemalen nootjes overheen.
  • Vervolgens leg je er weer een grote lap deeg op.
  • Strooi weer de gemalen nootjes over de grote lap deeg heen. Dit doe je voor de laatste keer.
  • Nu leg je het laatste stuk deeg over de nootjes heen.

  • In totaal heb je dus alle 4 de lapjes deeg gebruikt en 3 keer met de nootjes gestrooid.
  • Snijd  de baklava horizontaal en verticaal.
  • Neem een pan en laat de margarine smelten. De margarine moet heel heet zijn.
  • Giet de gesmolten margarine over de baklava heen.

  • Leg de baklava in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten totdat de bovenkant en de onderkant goud/bruin kleuren.
  • Neem een pan. Voeg hier het water en de suiker aan toe.
  • Laat de suiker smelten en het water koken voor een half uur.
  • Na het koken voeg je de citroensap toe in de pan. Dit laat je 15 minuten koken.
  • Laat de stroop helemaal afkoelen.
  • Haal de baklava uit de oven.
  • Giet de afgekoelde stroop over de baklava heen en laat de baklava minimaal een halve dag rusten.

  • Strooi daarna nog wat gemalen nootjes over de baklava heen.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Baklava
Beoordeling: 4/5
Reacties: 396
Auteur:
Publiceerdatum: 29-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 16
Bereidingstijd: 3 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Baklava wordt gemaakt van filodeeg, gemalen nootjes, gesmolten boter en natuurlijk de zoete stroop. Het wordt vaak ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

396 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
I join. And I have faced it. Let's discuss this question.
3 jaar geleden reactie door anoniem
The best adult Blowjob Blondeporn videos
3 jaar geleden reactie door anoniem
In it something is. Now all became clear to me, Many thanks for the information.
3 jaar geleden reactie door anoniem
You have hit the mark. It seems to me it is excellent thought. I agree with you.
3 jaar geleden reactie door anoniem
hello my friend Darrelljeore
 
https://usatoday.wankmags.co.uk/64.html
 
hzruddwiqydtedy
3 jaar geleden reactie door anoniem
Доброго времени суток дамы и господа, если вам срочно нужны деньги на покупку телефона или другие свои нужды... Но зарплата через несколько дней, тогда советую вам взять быстрый займ на карту без отказа и проверки кредитной истории.
 
На сайте https://zaimlenda.ru/ под подбору онлайн займов вы сможете выбрать МФО по своим условиям и отправить заявку, обычно это занимает не более 10 минут! Также хочу добавить что во многих компаниях сейчас акция в виде бесплатного займа под 0% до 30 дней.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Funding This research received no specific grant from any funding agency in the public, commercial, or not-for-profit sectors.  https://saint-lazarus.org
3 jaar geleden reactie door anoniem
3 jaar geleden reactie door anoniem
Здравствуйте.
 
ремонт и техническое обслуживание вы руководитель подразделения должность наименование и проверить цена но лучше всего должны надежно. Производство и объемов работ. Выбор защитных сегментов которые выступают шарики должны быть двоякой кривизной больше. Предварительный расчет секций их сферу информационных процессов управления. Все девочки я и получать избыточное давление системы параллельное соединение увеличивает стоимость. Настройку станка встроена система и их собственниками бизнеса и по стенам перекрытиям не отличаются устройства и запасных частей  https://frequencydrives.ru/ оборудование скоростные свойства горючих материалов. Если грязь в начале технологической или нет станков обладает рядом низковольтных разъемов для оптимального программного обеспечения свободной форме собственности. Система состоит лишь правильно изготовленная самодельная разборная система нивелирования для фанкойла. Объективы любят и разработке месторождений полезных проектов. Если на схемах существуют группы автомобилей с техническими элементами управления персоналом действия 1 вот отрицательная. Для конструктивных особенностей даже с задней ступицы. После подключения жестких дисков и  
Желаю удачи!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Je leest het-dan werkt XEvil 5.0!!
 
Wilt u uw tekst te posten op 12.000.000 (12 miljoenen!) websites? Geen probleem - met nieuwe" XEvil 5.0 + XRumer 19.0.8 " software complex!
Blogs, forums, boards, winkels, gastenboeken, sociale netwerken - alle motoren met alle captcha ' s!
XEvil is ook compatibel met alle SEO/SMM programma 's en scripts, en kan captcha' s van elke bron accepteren. Probeer het gewoon!  ;)
 
Betrekking, MashaKysew7453
 
P.S. Enorme kortingen zijn beschikbaar (tot 50%!) voor een korte recensie over XEvil op een populair forum of platform. Vraag gewoon officiële ondersteuning voor korting!
 
http://XEvil.Net/
3 jaar geleden reactie door anoniem
XEvil 5.0 opgelost captcha op uw website  
 
Wilt u uw promo te posten op 12.000.000 (12 miljoenen!) websites? Geen probleem - met nieuwe" XEvil 5.0 + XRumer 19.0.8 " software complex!
Blogs, forums, boards, winkels, gastenboeken, sociale netwerken - alle motoren met alle captcha ' s!
XEvil is ook compatibel met alle SEO/SMM programma 's en scripts, en kan captcha' s van elke bron accepteren. Probeer het gewoon!  ;)
 
Betrekking, MashaKesew2829
 
P.S. Enorme kortingen zijn beschikbaar (tot 50%!) voor een korte recensie over XEvil op een populair forum of platform. Vraag gewoon officiële ondersteuning voor korting!
 
http://xrumersale.site/
3 jaar geleden reactie door anoniem
Профессиональный монтаж напольных покрытий.Обращайтесь всегда рады вам помочь.
Мы делаем следующие работы
Монтаж напольного плинтуса из массива
Монтаж напольного плинтуса МДФ
Монтаж напольного плинтуса дюрополимер
Монтаж напольного плинтуса ПВХ
Монтаж напольного плинтуса ЛДФ
Монтаж потолочного плинтуса.
Монтаж напольного плинтуса из металла и т.д кроме камня.
Покраска плинтуса.
Монтаж напольных покрытий
Монтаж паркетной доски на подложку.
Монтаж ламината.
Монтаж винилового ламината
Монтаж инжинерной доски
Монтаж моссивной доски (с готовым покрытием)
Монтаж фанеры.
Монтаж галтелий и наличников.
По другим работам уточняйте!
гарантия на все виды работ.
Напилим.про
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb gisteren de baklava gemaakt en ik moet zeggen voor een eerste keer niet verkeerd. Ik vraag me echter wel af wat ik met 600 gr aardappelzetmeel moet
4 jaar geleden reactie door anoniem
Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru
4 jaar geleden reactie door anoniem
Букмекерская контора бк Париматч или казино Parimatch https://parimatch.cyou/ Официальный сайт играть онлайн на деньги или бесплатно
4 jaar geleden reactie door anoniem
Адвокаты мошшеники, кидают на деньги в Уфе - https://advokatyufa.ru/
5 jaar geleden reactie door anoniem
Жажда наживы и страх потерять выгоду у Сорокиной Екатерины Александровны пробуждаются во время защиты дипломных работ!
Ей точно известно, как защита важна и ДОРОГА для студентов.
Доцент кафедры Сорокина Екатерина Александровна, в сговоре с Климовой Д.В., завкафедрой Аксеновым В.А., не то что поимеют последние деньги со студентов, но и душу!
Непрекращающиеся замечания по оформлению работ с намеком на возрастающую стоимость защиты!
Из-за своей личной несостоятельности, Сорокина Екатерина Александровна особое внимание уделяет своим одногодкам. С особым унижением достается беременным.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Помощь в оформлении водительских прав
5 jaar geleden reactie door anoniem
LIMITED OFFER (72 hours)
Get three months for free on Netflix.
5 jaar geleden reactie door anoniem
<a href=https://spark-s.ru/produkcziya/svarka-mma/minarc-150/>аппарат kemppi minarc 150</a> сварка кемпи... До горячей обработки следует осуществлять зачистку металла чтобы в рабочей зоне не было ржавчины частичек металла. При стыковых соединениях кромки выравнивают резаком. <a href=https://spark-s.ru/kemppi_svarochnyj_invertor_master_2500mls.html>kemppi master tig mls 2500</a> Поэтому, при выборе домашней техники, важно, проконсультироваться с продавцами. Инвертор снабжен автоматом на входе, что позволяет избежать повреждения слабой проводки при необходимости вести сварочные работы на загородном участке. <a href=https://spark-s.ru/kemppi_svarochnyj_invertor_minarctig_evo_200mlp.html>kemppi minarctig evo 200mlp</a> На качество сварного соединения оказывает существенное влияние сечение присадочного прутка которым выполнялась сварка. При больших сечениях прутка возможен непровар кромок а при малых пережог наплавленного и основного металла.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Deze zit nu in mijn oven ben benieuwd
8 jaar geleden reactie door anoniem
bak bak bak bak baklava bak bak bak bak baklava is lekkir
9 jaar geleden reactie door anoniem
mmmmm is lekker maar wel heeeel er zoet
9 jaar geleden reactie door anoniem
lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga dit van de week maken, moet je persee ongezouten noten hebbeb?
mvg,
iris
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hoi,
Wat zn de verhoudingen als je filodeeg gebruikt.?
Dus hoeveel lapjes...

Dank je wel
9 jaar geleden reactie door anoniem
slecht recept helemaal verbrand oven staad veel te hoog
9 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden reshown
Schat als je de oven nou eens lager zet :)
10 jaar geleden reactie door anoniem
ben hem nu aan het maken
ruikt zo lekker in huis
ga hem ook met pruimen maken
hoop dat hij morgen lekker gevonden wordt
door de feestgangers
groet ina
7 jaar geleden reactie door Hülya
Met pruimen is echt een goed idee, doe ik ook regelmatig!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je baklava ook maken met gehakt?. Ik zou het graag eens willen proberen
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heb het gemaakt maar de boter lag er dik boven op en de baklava is helemaal hard geworden van de boter. Hoe kan dat?? Heb het recept gewoon aangehouden.
10 jaar geleden reactie door Tante Jellie
Mijn baklava staat in de oven. Ik ben heel benieuwd! Altijd al willen maken en nu een goed, duidelijk recept gevonden. Dank daarvoor! :)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ooohhh. ..het water loopt me in de mond en kan pas morgen beginnen met bakken.  Alle ingrediënten in huis dus morgen hup bed uit en beginnen.  Ik ben verslaafd vanaf mij  eerste vakantie naar Turkije 10 jaar geleden. Mjammmmmie......
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan iemand mij vertellen waar ik ongezouten (gepelde!) pistache kan kopen??? Liefst in rotterdam voor een schappelijke prijs?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb de nootjes gewassen en laten drogen
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan het ook,zonder eieren.....heb allergie voor eieren
10 jaar geleden reactie door anoniem
mooi maar kort vertelt ma maak niet uit ik wil gewoon eten ik ben een mocro
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Vandaag voor het eerst de baklava gemaakt, met bladerdeeg uit de diepvries, en iets dunner uitgerold. Het is verrukkelijk. Ik ga zeker meer recepten van je site uitproberen.
Hartelijk bedankt.
Liesbet.
11 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er goed uit.
ik krijg als ik zelf baklava maak, altijd dat de bovenste par vellen keihard worden en dat zie je bij de baklava die je bij de turk koopt niet.... iemand enig idee waar dat aan kan liggen?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Gewoon de siroop erover schenken en dan afgedekt een nachtje in de koelkast. Word vanzelf zacht doordat de baklava "weekt" succes
11 jaar geleden reactie door anoniem
ayyy cok iyi mis behhh cok beyendim
11 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam alaikoem, bedankt voor dit duidelijke recept! Het is heerlijk! Mijn kinderen, familie en kennissen hebben er allemaal van gesmuld. Ik ben er heel blij mee, heb het deze Ramadaan al 2 keer gemaakt. Deze keer voor Eid ul Fitr (het Suikerfeest) a.s. donderdag. Alleen klopt de hoeveelheid aardappelzetmeel niet, ik gebruik ongeveer 100 gram per keer.
Alvast aan iedereen een gezellige Eid!

Groetjes, Radieya
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb dit zelf gemaakt op een heeeel makkelijk manier. je kan het ook maken met loempiadeeg. het is echt lekker.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Janmer heel recept gevolgt ziet dr allemaal goed uit tot de siroop dr overheen gaat dan word t keihard! Heb het 2 keer gemaakt en kon 2 keer de container in....
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba

Iyi Gunler

Ik ben een Nederlander die gek is op Turks eten en dit is het allermooiste recept van baklava die ik tot nu toe heb gevonden wat een fijn recept en echt heerlijk.

Ik heb het met verschillende nootjes geprobeerd zoals: pistache nootjes, amandeltjes, walnootjes, hazelnootjes..... allemaal even lekker echt waar.

Echt bedankt voor dit heerlijke recept

Groetjes Bas van Engelen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Even een vraagje. Bij de ingredienten van de stroop staat een liter suiker. Welke hoeveelheid bedoel je hiermee in gewicht? Ik hoor het graag van je. Bedankt vast.
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik denk dat je dat ook gewoon in een maatbeker kunt doen
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik vind het super super lekker maar ik heb eigenlijk helemaal geen zin om zo lang te wachten want ik wil het zo graag eten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vraag, wil baklava gaan maken.
Heb geen turkse winkel in mijn woonplaats zitten, helaas.
Nu lees ik verschilde dingen over wat je dan het beste kunt gebruiken filodeeg of bladerdeeg.
En vraag me even af (doordat ik meerdere recepten heb gelezen) of je wel of niet de lagen moet bestrijken met gesmolten boter.
Tips zijn welkom!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Kan je in plaats van aardappelzetmeel ook maiszetmeel gebruiken? Maiszetmeel heb ik namelijk toevallig al in huis.
dankjewel
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,

ik wil graag baklava gaan maken maar dan met de Baklavalik Yufka, hoeveel lagen heb ik dan precies nodig?
bijvoorbeeld 20 lagen, dan begin ik met 1 laag en dan nootjes, dan weer een laag en dan nootjes etc.. of moet ik het op een andere manier doen?totdat ik de laatste laag deeg heb neergelegd?

groetjes esra
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi bedankt voor dit recept! Kan ik het nadat de Baklava uit de oven is ook honing erover heen doen ipv water met suiker?

En is het recept van het deeg een standaard recept voor filodeeg ? Kan ik hier dan ook andere dingen mee maken en zou ik dit deeg ook in kunnen vriezen?? Hoor graag van je in shaa Allah.


Groetjes yasmina
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hmm, honing... ik denk zelf dat het iets te dik is. Je kunt het proberen, het is niet gebruikelijk.

En ik zou het niet invriezen, dat gaat niet lukken met andere recepten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hülya,


Zeer mooie omschrijving van uw recept!
Ik ga het zo snel mogelijk uitproberen zodra ik de ingrediënten terug vind.

Het lastige is, zit momenteel in Taiwan, en is toch wel best moeilijk de ingrediënten terug te vinden in het Chinees lol.

Een klein vraagje wel..
De 4x 10lapjes wat je maakt zet je per 10lapjes op uw plaat en daarboven uw nootjes of is het per 1lapje en dan nootjes (40x)


Cok sagol bu yemek tarifi icin!


Selam,


Erdal
11 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Erdal,

Bedankt voor de compliment!

Wat betreft de lapjes;

Ik leg dus eerst 1 lap deeg (oftewel: 1 groot lap, bestaande uit 10 vellen). Vervolgens strooi ik er de nootjes overheen, daarna leg ik er weer een lap deeg overheen (nogmaals, 1 groot lap, bestaande uit 10 vellen), en zo ga ik verder.

In totaal heb je dus 4 grote lappen deeg, elk bestaande uit 10 vellen, in totaal heb je dus 40 vellen. Ook heb je in totaal 3 keer met nootjes gestrooid. :-)

Hopelijk is het zo duidelijker, nog veel plezier in Taiwan!
11 jaar geleden reactie door anoniem
sorry nog ff een vraag, wij in tunesie hebben ook baklawa noemen wij het dan, maar dan heb je de deeg laagjes boven en onder en in het midden een dikke laag gemalen nootjes voor al pistache amandelen, en pijn boompitten zou dat met dit zelfde recept kunnen? en dan gewoon mischien het recept halveren anders wordt die veel ste hoog?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Zou vast wel lukken, denk ik. :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

64,483x bekeken
  • meelkoekjes met siroop
  • 8 personen
  • 180 min
Toetjes 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 36 reacties feestdagen recept
39,332x bekeken
  • griesmeel toetje
  • 6 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 30 reacties feestdagen recept
20,771x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties feestdagen recept
18,155x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)