Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Tulumba tatlisi

tulumba tatlisi turkse recepten

Word lid van onze Facebook pagina

om dit recept gratis te downloaden en afdrukken.

Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Tulumba tatlisi is een zoete lekkernij dat de hele tijd in een pan wordt voorbereid. De vorm krijgen ze door een spuitzak te gebruiken.

Aantal personen

8

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 125 gram margarine
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 ½ glazen meel
  • 4 eieren
  • 2 glazen water
  • 2 glazen zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten van de stroop:

  • 2 glazen suiker
  • 2 glazen water
  • 1 eetlepel citroen

Op de tulumba tatli:

  • Bolletje ijs
  • Poedersuiker
  • Gemalen nootjes

Bereiding:

  • Neem een pan. Giet hier het water in en laat het koken.
  • Voeg de margarine, zout en suiker toe aan de pan.
  • Als de margarine is gesmolten, roer je alles snel door. Terwijl je roert voeg je het meel toe.

  • Roer goed door. Als je geen meel meer ziet, is het goed. Zet het vuur uit en laat het ‘deeg’ een klein beetje afkoelen.

  • Na het koelen voeg je de eieren één voor één toe. Na elke keer dat je een ei toevoegt, moet je goed kneden. Als het ei niet meer zichtbaar is, voeg je de volgende ei toe etc.

  • Als je alles goed gekneed hebt, leg je het deeg aan de kant en laat je alles volledig afkoelen.
  • Neem een spuitzak en vul dit met het deeg.
  • Knijp een grote stuk deeg uit en snijd dit in stukjes.

  • Neem een pan. Giet hier de zonnebloemolie in.
  • Als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken, leg je de deegstukjes in de pan.

  • Laat ze bakken totdat ze goud/bruin kleuren.
  • Haal ze eruit en leg ze op een schaal zodat het resterende vet er nog van af kan.

  • In de tussentijd maak je de stroop: Neem een pan en doe daar het water en de suiker in.
  • Laat het water koken en de suiker smelten voor een half uur.
  • Voeg de citroensap toe. Dit laat je weer 15 minuten koken.
  • Laat de stroop afkoelen.
  • Leg de gebakken deegstukjes in de stroop. Beweeg ze even heen en weer en laat de stroop intrekken.

  • Haal ze eruit. Nu kun je nog poedersuiker over de ‘Tulumba tatli’ strooien of nog een bolletje ijs opleggen.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Tulumba tatlisi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 25
Auteur:
Publiceerdatum: 30-08-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Word lid van onze Facebook pagina om dit recept gratis te downloaden en afdrukken. Link: http://www.facebook.com/TurkseKok.nl ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

25 reacties

1 week geleden reactie door anoniem
Sallaam oe3alaykoum zuster,.

Een vraagje van waar heb je u spuizak en monstuk vandaan baraka Allah oefik? Ik wil er een halen maar weet ni vanwaar een goeie spuitzak met deze soort monsstuk voor deze chebakia.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je de tulumba in de vriezer bewaren??
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi mijn vraag is een glas welke glas gebruik
 je of hoeveel ml is dat alvast bedankt
8 jaar geleden reactie door anoniem
Staat stukje lager 250ml glas gebruiken
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hieronder staat weer 200 ml. Jammer dat het nergens duidelijk aangegeven wordt.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Bij mij was de stroop afgekoeld maar hard, kreeg de tulumba heel lastig door de "harde " stroop heen en alles zat onder....Misschien toch meer water of niet wachten totdat het helemaal afgekoeld is???
9 jaar geleden reactie door anoniem
Mag je ook met je handen kneden? Of moet je persé met een pollepel?
9 jaar geleden reactie door anoniem
dag hulya, ik heb ze net gemaak maar bij mij worden ze niet boller, of beter gezegt de vorm blijft zoals ik ze koud in stukken heb gedaan. hoe komt dit? ik moet toch geen zelfrijzende meel gebruiken? de smaak is anders wel perfect.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya. Bij mij worden ze op een gegeven moment zacht. weet jij hoe dit kan komen?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, bij mij zijn ze beetje zacht geworden...
Heb ze inlaten trekken en erna in de koelkast gezet.
Kan ik ze nog krokant krijgen , heb jij een idee?
Gr. Moniek
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik wil ze proberen maar heb een vraagje, zijn ze na 1 dag of meer nog lekker?
Of is het iets om gelijk die dag te eten?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya, geweldig en makkelijk recept dank je wel... Ik heb het vandaag geprobeerd,smaakte heel goed. Alleen jammer het was rauw van binnen en van buiiten knapperig. Wat heb ik fout gedaan???? Ik wil het nog een keer proberen heb je een tip voor me???

Groetjes Sam
10 jaar geleden reactie door Hümeyra
Hoi Hülya,
Ziet er goed uit. Maar ik heb een vraag. Bij jou dienen de deegstukjes meteen in hete olie gebakken te worden terwijl er bij andere tulumba recepten de deegstukjes eerst in koude olie gedaan worden waarbij de olie langzaam verhit wordt.
Waarom is dit?
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya ik heb deze recept uitgeprobeerd maar hij smaakte naar aardappel wat moet ik nu doen?





groetjes rachida
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya,

welke margarine gebruik je?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruikt tafelmargarine.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben dol op tulumba liefst de hele kleintjes lekker krokant
Nu heb ik deze twee keer gemaakt smaken lekker maar zijn zach net zoals een oliebol hoe kan ik de bite erin krijgen dank je voor je heerlijke recepten mijn man vind ze super
11 jaar geleden reactie door Hülya
Zorg dat het siroop goed afgekoeld is! Dit kan de tulumba tatlisi heel zacht maken anders.
10 jaar geleden reactie door anoniem
moeten de tulumbas koud of warm zijn als ze in de kouwe siroop gaan
11 jaar geleden reactie door Marianne
Merhaba Hülya,

Mijn complimenten voor je site! Heerlijke recepten en duidelijke omschrijving, super!!

Heb vanavond de Tulumba tatlisi gemaakt en het is goed gelukt, hoewel de eersten het formaat van een oliebol hadden ;-)
Het was wel even knoeien, omdat het deeg nogal plakkerig was, maar dat heb ik opgelost door wat bloem over de snijplank te strooien, zodat het wat makkelijker te hanteren is.

Ga vooral zo door, ik ben fan! :)
11 jaar geleden reactie door Hülya
Goed om te horen, Marianne! :-) Ook leuk dat je dat even deelt met iedereen, men leest graag de ervaring van anderen alvorens zelf aan de slag te gaan.
11 jaar geleden reactie door Garry Eijkenboom
hallo Hülya

Ik heb ze vandaag gemaakt alleen zonder stroop ik had geen citroen dus heb ik die weg gelaten maar ik moet zeggen ze zijn mij goed geluk volgende keer maak ik ze met stroop de kinderen vonden ze ook lekker en mijn man ook want die lust ze normaal niet en nu wel. maar ik had geen spuitzak dus heb ik een boterhammenzakje gebruikt en dat ging ook alleen heb je dan geen vorm erin.

groetjes garry
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Garry,

Super dat jullie ervan hebben genoten! Goed idee om een boterhamzakje als alternatief te gebruiken, het gaat om de smaak haha. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je geen backpoeder in doen en meel is dat EEN GRIESMEEL?

gr.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

Nee, geen bakpoeder en het is gewone meel, geen griesmeel.
11 jaar geleden reactie door MarleenBicerNederlof
Heb dit vanavond gemaakt. Mijn man die de gehele dag heeft gevast vond dit zelfs lekkerder dan bij de Turkse bakker vandaag.

Ik zelf eet nooit graag Turkse lekkernijen omdat deze soms zo erg zoet zijn dat je tanden op elkaar vastplakken.
Deze is helemaal niet zoet en ik vind het zelfs erg lekker.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hooi Hulya,

een klein vraagje. Hoeveel milliliter is een glas ongeveer. 150 of 200ml?
11 jaar geleden reactie door Hülya
200 ml moet goed zijn.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Lieve Mehtap, let er ook even op dat krokante tulumba bij lange na niet zo 'makkelijk' is om te eten als zachte tulumba. Je zult er maar met je vork doorheen gaan, een krokante tulumba valt zo uit elkaar! :-)

P.S. Ben je al lid van onze facebookpagina?
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Ik bedoelde eigenlijk net als bij de turkse bakker, krokant van buiten, maar zacht van binnen ;)

Jaaaa ik ben lid op zowel deze site als op facebook, ik zie allerlei berichtjes voorbijkomen, erg leuk!

P.S: ik ben je vaste bezoeker! xxx
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Hallo Hulya abla,

Ik heb vorige week de Tulumba Tatlisi gemaakt en het was heeerlijk!
Mijn familie was er echt dol op. Bedankt voor de duidelijke uitleg, bij AL JE RECEPTEN!
Dat maakt het voor een werkende vrouw zoals ik zo makkelijk! Ik heb bijna nooit tijd om lekker uitgebreid te koken terwijl ik het heerlijk vind om in de keuken te staan.

Ik heb wel een vraagje wat betreft te Tulumba; Hoe maak je de buitenkant zo krokant net als bij de turkse bakker? De mijne waren alleen in het begin krokant maar snel daarna werd het zacht. (ook lekker trouwens) maar zou toch net ff die krokante bite willen hebben.
Tips?

Ik hoor graag van je.

Groetjes,
Mehtap
12 jaar geleden reactie door anoniem
Tulumbe horen ook eigenlijk zacht te zijn, als je ze krokant wil, moet je de tulumbe langer frituren dan nodig is en moet je meer suiker in de siroop doen en deze nog dikker laten inkoken, door de suiker blijft de korst harder.
12 jaar geleden reactie door Mehtap
Super! ga ik uitproberen, dankjewel!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De 'koekjes' moeten warm zijn op het moment dat ze in de stroop worden gedaan, de stroop moet echter wel afgekoeld/koud zijn op dat moment.

Groet,

Hulya
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya, moet je de koekjes warm of koud in de siroop doen?
Alvast bedankt!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik patisseriebloem bij dit recept, veel succes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, bedankt voor al je lekkere recepten...
Wil je misschien mij vertellen wat voor meel het om gaat.
Er zijn behoorlijk wat soorten en ik weet niet zo goed wat voor het om gaat.
Bedankt voor al jullie heerlijkheden :D

Meer stap-voor-stap recepten:

44,991x bekeken
  • slierten toetje
  • 4 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties feestdagen recept
62,985x bekeken
  • meelkoekjes met siroop
  • 8 personen
  • 180 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 36 reacties feestdagen recept
26,502x bekeken
  • chocolade bolletjes
  • 6 personen
  • 60 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 31 reacties feestdagen recept
38,474x bekeken
  • griesmeel toetje
  • 6 personen
  • 45 min
Toetjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 30 reacties feestdagen recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)