Als ik zo vrij mag zijn, heb ik de gouden tip voor de pilav na een poos uitproberen kreeg ik deze tip van m'n turkse schoonzus.
Bak de vermicelie ( zij gebruikt de korte sliertjes maar ook die in de vorm van rijst) in een laagje olie tot het bruin wordt, dan doe je de riijst erbij even roeren en dan verkruimel je er een turkse kipbouliontblet door ( turkse kipboullion is wit en ze hebben ook in de turkse winkel van het merk knor, die blokjes zijn ook wit in tegenstelling tot die van albert heijn bv) dan doe je het warme water algauw erbij, en let op per kopje rijst, het dubbele aan kopjes water, dus bv 2 kopjes rijst is 4 kopjes water en bv 3 kopjes rijst is 6 kopjes water, dan een klontje roomboter erdoor, even roeren en breng het ondertussen aan de kook, evt een snuf zout, zodra he t kookt het vuur op zijn laagst zetten, meteen deksel op de pan en niet meer naar omkijken, laat het precies een half uur opstaan.
Dan gas uit en even luchtig doorroeren en deksel er weer op en nog een kwartiertje laten rusten
Klaar, kan niet misgaan, doe evt nog wat zout erdoor als t niet genoeg is.
En ow ja ik doe meestal per 3 kopjes rijst anderhalve kipboulliontablet.
Soms is een klein deel van het onderste laagje een beetje aan de pan geplakt, dat kan gebeuren.
Ps het maakt niet uit welk pitje je gebruikt van een normaal fornuis gebruikt.
Groetjes Mira