Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Pilav

pilav turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Deze pilaf, of ook wel pilav, of ook wel Turkse rijst

lijkt erg op Risotto uit Italië en wordt in heel Turkije gegeten.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 beker rijst
  • 2 beker gekookt water
  • 3 eetlepels gerst vermicelli (arpa sehriyesi)
  • 1 theelepel zout
     

Bereiding:

  • Voeg eerst 3 eetlepels zonnebloemolie toe aan een pan.
  • Als de zonnebloemolie heet begint te worden, dan voeg je de gerst vermicelli toe.

.

  • Als dit bruin begint te worden, voeg je 2 bekers rijst toe.
  • Voeg één eetlepel roomboter toe aan de rijst in de pan. Voeg daarna de theelepel zout toe.

  • Voeg twee bekers gekookt water toe. Hierna roer je alles.

  • Doe nu het vuurpitje beetje omlaag, dit houd je zo voor een half uur.
  • Nu is de rijst klaar. Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat! Eet smakelijk!

pilav turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Pilav
Beoordeling: 4/5
Reacties: 54
Auteur:
Publiceerdatum: 29-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Rijst
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Deze pilaf, of ook wel pilav, of ook wel Turkse rijst lijkt erg op Risotto uit Italië en wordt in heel Turkije gegeten....

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

54 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit. Ik heb twee vraagjes:
1. moet ik de rijst tijdens de 30 min omkeren of roeren?
2. ik zag in de winkel pilavlik en ' gewone ' rijst welke heb ik nodig?

Alvast bedankt!!
8 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je moet tijdens die 30 min de boel absoluut niet omkeren of roeren. Naar mijn weten maakt de soort rijst niet uit. Je kunt ze voor de aardigheid beide proberen (als de ene op is, koop je de ander).

Groet,

Hülya
8 jaar geleden reactie door Hülya
Dit is gewone witte Turkse rijst. Verkrijgbaar in iedere Turkse minimarket, vraag maar naar: pirinç (spreek je uit als: pierientj). De rijst die ik gebruik is van het merk Tozya, maar het merk is niet zo van belang.
8 jaar geleden reactie door anoniem
hoe krijg je de rijst in zo'n bol?
8 jaar geleden reactie door anoniem
rijst krijg je bol door het rijst in een kommetje te doen en even aandrukken dan bord er op dan omkiepen
7 jaar geleden reactie door anoniem
De rijst eerst goed wassen, tot er helder water vanaf komt!
8 jaar geleden reactie door Hülya
Met olie zal de smaak erg anders zijn, ik houd het liever bij roomboter...
8 jaar geleden reactie door anoniem
welke rijst moet ik gebruiken?
8 jaar geleden reactie door anoniem
moet je roomboter erbıj doen ın de turkse pilav of mag het ook gewoon olıe zıjn
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben de roomboter vergeten...ahum!

Meer stap-voor-stap recepten:

61,120x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties vegetarisch recept
15,889x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
109,601x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 46 reacties vegetarisch recept
52,674x bekeken
  • aardappel salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)