Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Pilav

pilav turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Deze pilaf, of ook wel pilav, of ook wel Turkse rijst

lijkt erg op Risotto uit Italië en wordt in heel Turkije gegeten.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 beker rijst
  • 2 beker gekookt water
  • 3 eetlepels gerst vermicelli (arpa sehriyesi)
  • 1 theelepel zout
     

Bereiding:

  • Voeg eerst 3 eetlepels zonnebloemolie toe aan een pan.
  • Als de zonnebloemolie heet begint te worden, dan voeg je de gerst vermicelli toe.

.

  • Als dit bruin begint te worden, voeg je 2 bekers rijst toe.
  • Voeg één eetlepel roomboter toe aan de rijst in de pan. Voeg daarna de theelepel zout toe.

  • Voeg twee bekers gekookt water toe. Hierna roer je alles.

  • Doe nu het vuurpitje beetje omlaag, dit houd je zo voor een half uur.
  • Nu is de rijst klaar. Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat! Eet smakelijk!

pilav turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Pilav
Beoordeling: 4/5
Reacties: 59
Auteur:
Publiceerdatum: 29-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Rijst
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Deze pilaf, of ook wel pilav, of ook wel Turkse rijst lijkt erg op Risotto uit Italië en wordt in heel Turkije gegeten....

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

59 reacties

12 jaar geleden reactie door Mehtap
je hoeft rijst niet voor te weken of iets dergelijks om het gaar te krijgen.
Je moet op de volgende manier doseren:

(afhankelijk van het soort rijst, hoe dikker de korrels hoe meer water)
1 glas rijst = 1,5 tot 2 glazen water
2 glazen rijst = 3 tot 4 glazen water

Daarna deksel erop en ongeveer een half uurtje laten droogkoken.
Je moet het vuur uitzetten als al het water is ingetrokken.

TIP: je rijst is het lekkerst bereid met kippenbouillon :)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Oja en deksel moet idd op de pan.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik laat de rijst altijd eerst 10/15 minuten voorweken in kokend water met zout. Denk dat dat wel helpt om gaar te worden. De rist hoeft later dan ook maar ongeveer 10 min te koken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Bij mij was hij ook niet gaar??... volgens mij doe ik ook iets verkeerd?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Mijn rijst wordt niet gaar. Wat doe ik verkeerd? Moet er een deksel op, of meer water toevoegen?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit. Ik heb twee vraagjes:
1. moet ik de rijst tijdens de 30 min omkeren of roeren?
2. ik zag in de winkel pilavlik en ' gewone ' rijst welke heb ik nodig?

Alvast bedankt!!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, je moet tijdens die 30 min de boel absoluut niet omkeren of roeren. Naar mijn weten maakt de soort rijst niet uit. Je kunt ze voor de aardigheid beide proberen (als de ene op is, koop je de ander).

Groet,

Hülya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dit is gewone witte Turkse rijst. Verkrijgbaar in iedere Turkse minimarket, vraag maar naar: pirinç (spreek je uit als: pierientj). De rijst die ik gebruik is van het merk Tozya, maar het merk is niet zo van belang.
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoe krijg je de rijst in zo'n bol?
12 jaar geleden reactie door anoniem
rijst krijg je bol door het rijst in een kommetje te doen en even aandrukken dan bord er op dan omkiepen
11 jaar geleden reactie door anoniem
De rijst eerst goed wassen, tot er helder water vanaf komt!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Met olie zal de smaak erg anders zijn, ik houd het liever bij roomboter...
12 jaar geleden reactie door anoniem
welke rijst moet ik gebruiken?
12 jaar geleden reactie door anoniem
moet je roomboter erbıj doen ın de turkse pilav of mag het ook gewoon olıe zıjn
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben de roomboter vergeten...ahum!

Meer stap-voor-stap recepten:

87,523x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties vegetarisch recept
22,003x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
178,624x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 50 reacties vegetarisch recept
69,767x bekeken
  • aardappel salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)