Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Pilav

pilav turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

Beschrijving:

Deze pilaf, of ook wel pilav, of ook wel Turkse rijst

lijkt erg op Risotto uit Italië en wordt in heel Turkije gegeten.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 beker rijst
  • 2 beker gekookt water
  • 3 eetlepels gerst vermicelli (arpa sehriyesi)
  • 1 theelepel zout
     

Bereiding:

  • Voeg eerst 3 eetlepels zonnebloemolie toe aan een pan.
  • Als de zonnebloemolie heet begint te worden, dan voeg je de gerst vermicelli toe.

.

  • Als dit bruin begint te worden, voeg je 2 bekers rijst toe.
  • Voeg één eetlepel roomboter toe aan de rijst in de pan. Voeg daarna de theelepel zout toe.

  • Voeg twee bekers gekookt water toe. Hierna roer je alles.

  • Doe nu het vuurpitje beetje omlaag, dit houd je zo voor een half uur.
  • Nu is de rijst klaar. Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat! Eet smakelijk!

pilav turkse recepten yemek tarifleri turkish recipes

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Pilav
Beoordeling: 4/5
Reacties: 53
Auteur:
Publiceerdatum: 29-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Rijst
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Beschrijving: Deze pilaf, of ook wel pilav, of ook wel Turkse rijst lijkt erg op Risotto uit Italië en wordt in heel Turkije gegeten....

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

53 reacties

7 jaar geleden reactie door Hülya
Dit is gewone witte Turkse rijst. Verkrijgbaar in iedere Turkse minimarket, vraag maar naar: pirinç (spreek je uit als: pierientj). De rijst die ik gebruik is van het merk Tozya, maar het merk is niet zo van belang.
7 jaar geleden reactie door anoniem
hoe krijg je de rijst in zo'n bol?
7 jaar geleden reactie door anoniem
rijst krijg je bol door het rijst in een kommetje te doen en even aandrukken dan bord er op dan omkiepen
7 jaar geleden reactie door anoniem
De rijst eerst goed wassen, tot er helder water vanaf komt!
7 jaar geleden reactie door Hülya
Met olie zal de smaak erg anders zijn, ik houd het liever bij roomboter...
7 jaar geleden reactie door anoniem
welke rijst moet ik gebruiken?
7 jaar geleden reactie door anoniem
moet je roomboter erbıj doen ın de turkse pilav of mag het ook gewoon olıe zıjn
6 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben de roomboter vergeten...ahum!

Meer stap-voor-stap recepten:

27,882x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 3 reacties vegetarisch recept
15,320x bekeken
  • pasta met turkse kaas
  • 4 personen
  • 30 min
Pasta 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties vegetarisch recept
104,425x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 45 reacties nieuw recept
51,109x bekeken
  • aardappel salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties nieuw recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)