Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Gözleme

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten van het deeg:

  • 500 gram meel
  • half blokje gist
  • 1 glas lauw water
  • 1 eetlepel zout

Ingrediënten van de vulling:

  • 500 gram spinazie
  • 200 gram witte kaas (45% vet)
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 theelepels zout
  • margarine

Voor op de gözleme:

  • roomboter

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, gist, water en zout in een kom. Kneed dit gedurende enkele minuten, goed kneden!

  • Laat dit even aan de kant staan.

 

Bereiding van de vulling:

  • Was de spinazie. Laat het drogen.

  • Voeg de rode peper en zout toe.
  • Zorg dat de kaas in brokjes is. Strooi dit over de spinazie.

  • Mix de spinazie door elkaar zodat de ingrediënten verspreid worden.

Bereiding van de gözleme:

  • Maak bolletjes deeg.

  • Rol ze allemaal uit tot een middelgroot formaat.

  • Leg de spinaziemix tot aan de helft van het uitgerolde deeg.

  • Snijd hele kleine stukjes margarine. Leg een paar verspreid op de spinaziemix.
  • Vouw het deeg dicht. Druk de randen stevig op elkaar.

  • Leg de Gözleme in een pizzapan of op een grill. Laat ze een héél klein beetje bruin en hard worden.
  • Daarna smeer je een klein beetje roomboter aan beide kanten van de Gözleme.

  • Laat de Gözleme nu een beetje bruin worden. Dit duurt een paar minuten.
  • Zie de onderstaande foto voor het (opengesneden) eindresultaat, eet smakelijk!

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Gözleme
Beoordeling: 4/5
Reacties: 101
Auteur:
Publiceerdatum: 03-09-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten van het deeg: 500 gram meel half blokje ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

101 reacties

12 jaar geleden reactie door anoniem
Super! Wel heb ik er wat ingrediënten bij toegevoegd als ui, look, zout en peper, rode paprika en chillipepertjes. Dit heb ik allemaal eerst even met spinazie gefruit en vervolgens uit de gas gehaald. Daarna de kaas erbij toegevoegd hmmmm heerlijk bijna net zo lekker als dat mijn oude Turkse buuv het maakte ;-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hej Hulya abla,

Kun je ook lauw melk gebruiken ipv water? En moet het een zachte deeg worden?

Groetjes
Jasmijn
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Jasmijn,

Ja, melk is ook prima. Qua zachtheid, tja, dat is een beetje moeilijk te zeggen, in ieder geval dat het niet meer aan je handen plakt, dan is het prima.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Even een vraag moet je op een grill aan twee kanten bakken?Dus een keer omdraaien,of deksel er over heen.Alvast bedankt grtn. saida.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Saida,

Als je een dubbele grill hebt, boven en onder dus, dan hoeft dat niet, heb je een enkele laag, dan dien je het wel om te draaien :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Super lekker
12 jaar geleden reactie door Zahouania81
Hai Hülya,

Zou het kunnen om de spinazie kort te blancheren?

Groejes Zahouania
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Zahouania,

Dat heb ik eerlijk gezegd nooit gedaan bij dit recept. Je zou het op zich wel kunnen proberen. Maar ik denk dat de spinazie dan iets te slap wordt...en aangezien je het ook nog tussen een broodje gaat verhitten, weet ik niet hoe slap het dan wel niet wordt.

Je kunt het altijd proberen. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi deze heb ik ook wel is gegeten met kaas en tomaat erin en met champignons kun je me de recepten misschien na me willen opsturen alvast bedankt : jenniferfermont@hotmail.be
12 jaar geleden reactie door anoniem
hoi,

kan je ook de variant met aardappel erop zetten, deze is nl ook hel erg lekker. Al een paar maal geprobeert te maken maar mislukt altijd heer erg :-).
dank je wel
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem, bedoel je deze?:
http://www.turksekok.nl/46/patates-boregi
12 jaar geleden reactie door Marilyn Biesmans
Hoi hulya, ja tis deze die ik bedoelde. had niet gezien dat het er al opstond. Heel erg bedankt!!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn om te lezen, graag gedaan! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Kan de vulling ook suiker zijn?? Zo ja?? Zou je het recept kunnen sturen??
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ben bang dat je de spinazie niet door suiker kunt vervangen, anoniem, dan heb je namelijk geen Gözleme meer. Als je op zoek bent naar een zoete deegwaar, dan kan ik je het volgende aanraden:

http://www.turksekok.nl/491/tahinli-corek
http://www.turksekok.nl/1426/cevizli-rolo-tatlisi

en veel meer...
12 jaar geleden reactie door anoniem
Oke bedankt ik was namelijk op vakantie en at een ronde platte deeg met suiker erin het was heel erg lekker
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoii,

İk wil me er niet mee bemoeien, maar je kunt er wel suiker in doen hoor :))
Zoals Hulya al zei dan is het geen traditionele gozleme meer, maar t is wel lekker ;-)
İk maak er ook altijd 1tje bij met suiker voor de kids.. Gewoon proberen dus ;)

Hulya complimenten voor jou en je lekkere recepten!
Groetjes een andere Hulya ;-)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Haha, echt? Dat wist ik niet! Ga ik ook eens proberen, lijkt me wel apart. :-)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Onze kids hebben deze gozlemes met suier gegeten in Turkije en wilden dat ik ze nu ook thuis ga maken, zo kwam ik al zoekende op jouw site. Zelf vind ik met feta lekkerste. Even een vraagje, ik zie deegrecepten voor gozleme wel ens met en wel eens zonder gist. Ik dacht dat alleen de pita met gistdeeg gemaakt werd. Ver(gist) ik mij? :-)
12 jaar geleden reactie door Tafulust_n_amen
Hai Lieve Hulya,

Wil even zeggen, dat ik jouw site echt een hele mooi site vindt en erg handig. Ik heb toch wel even een vraag, kun je de borek ook in de oven bereiden en wat bedoel je met half blokje gist, want ik heb verse gist thuis en wil toch graag weten of je het mij ook in grammen kunt vertellen.

Ik hoop dat je vandaag nog reageerd, want ik wil dit heel graag voor mijn schoonouders maken..:) liefs
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Tafalust_n_amen,

Half blokje gist is ongeveer 20 gram van wat ik in huis heb, maar in principe als je te veel gist gebruikt is dat geen ramp natuurlijk, zal het deeg alleen maar sneller van laten rijzen.

In principe kan het ook in de oven, ik zou het in een voorverwarmde oven van 220 graden doen.

Hulya
12 jaar geleden reactie door gonul
Merhaba Hulya Hanim,

Ilk defa hayatimda hamur isi denedim ve cok lezettli oldu. Oglum bile firinda alirken yemezken, benim yaptiklarimi doya doya yedi tarifiniz sayesinde.

Selamlar Gönül
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hay Hulya,

Ik heb dit op Cyprus gegeten.. Zoo lekker.. Maar volgens mij was het toen met hellim erin..  Kan ik het met hellim op dezelfde manier maken.. of moet ik de hellim dan van te voren nog even grillen??

Groetjes, Marjon
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Marjon,

Ik denk dat het prima gaat als je de witte kaas in het recept vervangt door hellim. Qua structuur is er geen gigantisch veel verschil namelijk tussen beide kazen.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hulya,
Ik wil dit graag maken misschien een domme vraag maar is de spinazie ongebakken of gebakken???
groetjes
Anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Domme vragen bestaan niet, slechts domme antwoorden! :-) Het betreft ongebakken spinazie, rauw dus. Even later worden ze namelijk samen met het deeg en kaas gebakken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Dank je ben ze meteen gaan maken en ze zijn heerlijk!!! thanks voor het recept
12 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! Eet smakelijk :-)
12 jaar geleden reactie door Leen
Wat een lieve reactie van je,Hülya!
12 jaar geleden reactie door Yvonne Van Kalkeren
goede vraag vindt ik Want ik had het waarschijnlijk ook eerst geroerbakt Bedankt dus
12 jaar geleden reactie door anoniem
voor wie niet in rotterdam zuid woont........... bij de aldi verkopen ze turkse witte kaas in blik

groetjes aryne
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor je bijdrage! :-)
12 jaar geleden reactie door Leen
En ook deze ben ik weer aan het maken,het was vorige week zo n succes!!!!!Ik ben je heel dankbaar,Hülya!!!!!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Afiyet olsun! :-)
12 jaar geleden reactie door Leen
Eergisteren gemaakt,wat een succes!!!!!Hééérlijk Hülya......morgen houden we hier een zogenaamde Turkse dag,allemaal Turkse hapjes,en om te beginnen de rode linzensoep,die heb ik al eens eerder gemaakt,héérlijk met Turks brood.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Is wittekaas het zelfde als roomkaas?? Kun je het beide gebruiken in dit recept.

Vind het allemaal supper lekker uitzien ga vooralzo door.. Ik heb al de turkse pizza uitgeprobeerd heerlijk bedankt...

Groetjes,

Mama van 3 kids
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, wittekaas is niet hetzelfde als roomkaas. Wittekaas kun je bij de Turkse toko kopen, en tegenwoordig ook bij de Dekamarkt. Je dient die met 40% vetpercentage te hebben, de merken zijn: Yayla, Süt diyari, Yörem, Pinar, Kahvaltilik, et cetera.

Succes!
12 jaar geleden reactie door anoniem
vandaag gemaakt! iedereen vond het heerlijk, zelfs mijn 22 mnden oud dochter! bedankt voor het recept..ik ga meer dingen uitproberen.gr, ömür
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Ömür,

Graag gedaan! Laat me weten hoe de andere recepten zijn geworden :-)

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Goed om te horen, Alkaya! :-)
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Ik heb het van de week gemaakt in de tepsi met de yufka doorweekt in het eiermengsel van de su boregi. Ik lust het zelf niet maar mijn man en zijn collega's vonden het heerlijk!
12 jaar geleden reactie door anoniem
dank je   ik ga ze vandaag maken en trauwens lekkere recepten heb al verschilende gemaakt ga zo door.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,

ik gebruik 150 milliliter glazen.

Groet,

Hülya
12 jaar geleden reactie door anoniem
lijkt mij lekker ik will dit graag maken maar hoeveel ml is een glas water
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oke, bedankt voor de tip! :-) Soms hangt het inderdaad ook af van de kaas.
12 jaar geleden reactie door Jale
Merhaba,ik heb gemaakt vandaag,was super,maar ik had geen zout moeten doen want kaas was vanzelf al zoutig,dus volgende keer geen zout toevoegen,,maar was echt lekker en licht,
12 jaar geleden reactie door Hülya
Indien je yufka hebt liggen, dan zou ik daar eerder voor gaan dan loempiabladeren, laatstegenoemde is naar mijn weten iets dunner inderdaad, tevens lijkt de samenstelling me ook minder geschikt, maar goed, het blijft gistwerk, ik hoor het gauw van je! :-)
12 jaar geleden reactie door Alkaya
Ik ga het proberen, doe ik gewoon wat meer van die loempiabladen over elkaar heen :-) Dank voor je snelle reacties!

O, heb ook nog Yufka liggen, is dat dikker? En werkt dat hetzelfde dan als met die loempiabladen?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Oei, ik denk dat de loempiebladen daar te dun voor zijn... maar ik zou zeggen: probeer eens, mocht het lukken, dan scheelt dat in het vervolg gedoe met deeg :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik de vulling van de gozleme ook gebruiken tussen de loempiabladen in het recept van de Su böregi?
Groetjes Kim
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zou zeer mogelijk kunnen, anoniem. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou het gewoon proberen. Als het lukt, dan kun je er een hoop gerechten mee maken in de toekomst. En als het niet lukt... dan weet je dat voor de volgende keer.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi!!

Ik wil dit graag maken alleen vraag mij af of ik dit in een Princess grill tosti ijzer achtig ding doen?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo ik wil graag gozleme met tomat maken wat moet ik doen  gr alma uit bosnie
12 jaar geleden reactie door Hülya
De spinazie vervangen door tomaat, voor de rest is het zo'n beetje hetzelfde. Probeer wel enigszins de vocht uit de tomaat te halen, voordat je het deeg ermee vult.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik kom regelmaat met nieuwe Gözleme naar het werk bij de mc donalds en beginnen ze te ontdekken hoe lekker het is.iemand heeft deeg gemaakt in een kunstof emmer waarmee eerst voegmiddel is gemaakt.Ik lag helemaal in een deuk van het lachen.
stommeling heeft deeg gemaakt zonder rijs middel er in.Hij zei dat de deeg niet was gaan reizen.Toen begon ik nog harder te lachen toen hij zei ik heb ander half uur zitten wachten.er gebeurde geen fuk.ik maak met een roller open en de deeg kromp van zelf weer terug.Ik kreeg buik pijn van het lachen.MVG Umut
umut30@hotmail.nl
12 jaar geleden reactie door anoniem
Mmm dit recept ziet er goed uit hulya !

nasil yapilir tarifi cok guzel aciklamisin

zelfs Oktay Usta kan hier nog een puntje aan zuigen hihi ;D
13 jaar geleden reactie door anoniem
heerlijk vandaag je site gevonden en zeker een aantal dingen gezien die ik wil gaan maken hoor.
super ga zo door
13 jaar geleden reactie door anoniem
normaal vindt ik spinazie vies maar nu is het echt heerlijk! turks eten is zo lekker!!
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

Ja, dat kan. Maar dat zal behoorlijk ten koste gaan van de smaak.

Indien je het probeert, laat me weten hoe het is geworden.

Groet,

Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
ok, nog bedankt van de snelle reactie.
13 jaar geleden reactie door anoniem
ziet er heerlijk uuit, maar kan je ook spinazie uit blik gebruiken of moet het echt vers zijn?
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ik heb geen idee, nooit echt op gelet. Zullen er vast wel een stuk of 10 zijn... schat ik.

Groet,

Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
hoeveel bolletjes deeg krijg je uit een halve kilo meel?
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Nicky,

Ja, dat kan prima. Sterker nog, koud zijn ze (naar mijn mening) ook best lekker. Maar het meest lekker zijn ze natuurlijk als ze vers en warm zijn.

Groet,

Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik wil dit, en nog wat andere recepten, graag maken voor een etentje. Maar het is nogal lastig om dat te doen terwijl het bezoek er al is. Kan ik dit van te voren maken en (bv in de oven) opwarmen voor het serveren?

Groet, NIcky
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Je bedoelt vast Kiymali gözleme, dus gözleme met gehakt. Daar zal ik het recept binnenkort van plaatsen, houd de website in de gaten. Het recept daarvoor is trouwens voor 90% identiek aan dit recept, ware het niet dat je spinazie gebruikt maar gehakt. Als je ook even het recept voor Patates boregi doorneemt (wat ook erg verwant is):

http://www.turksekok.nl/46/patates-boregi

Dan zal Kiymali gözleme appeltje eitje zijn om te maken.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Heey ik herken dit recept, ik heb het een keer gegeten en toen vond ik het erg lekker, alleen heb ik het gegeten met een vlees vulling erin... Heeft u daar ook het recept van? Heb er namelijk heeeel veel zin in! Fantastisch als ik het zelf zou kunnen maken!
13 jaar geleden reactie door Hülya
13 jaar geleden gewijzigd door Hülya
15 minuten moet voldoende zijn.
13 jaar geleden reactie door Noor
hey,

Hoelang moet t deeg rijzen, of heeft dat geen belang in dit geval!

Doe zo voort!!!
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

Nee, helaas kan dit niet in de oven.
Het kan eventueel wel in een wat grotere steelpan, het liefst van Teflon.

Groet,

Hulya
13 jaar geleden reactie door anoniem
Kun je dit ook maken in  de oven?
13 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi!
De droge gist moet je in een halve glas met water leggen en daaroverheen 1 theelepel kristalsuiker op doen.
Nu wacht je een half uur totdat het een beetje smelt.

Bij het maken van het deeg gebruik je dan deze gist.
Veel succes met het maken ervan, ik hoop dat het zal lukken! :-)
Ik ben blij dat je de andere gerechten ook lekker vond!
13 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor je snelle reactie.Nu kan ik het vanavond nog maken.Ik heb trouwens net de sütlac klaar (mijn man's lievelingstoetje uit zijn kindertijd) .
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi.
Ziet er lekker uit.
Kun je ipv verse gist ook gist uit een zakje gebruiken?De Ah bij mij om de hoek heeft geen verse gist en ik ben niet voor zaterdag in de gelegenheid om naar een andere super te gaan.Ik zou graag de gözleme al eerder willen proberen.
Ik heb trouwens al meerdere gerechten gemaakt en tot nu toe waren ze allemaal super dus nog bedankt voor het delen van je recepten.Werkt zo veel beter als met een kookboek door de foto's.
Groetjes.
13 jaar geleden reactie door Hülya
Als het deeg te plakkerig is, dan dien je er inderdaad een beetje meer meel aan toe te voegen, want plakkerig hoort het deeg zeker niet te zijn, vergeet ook niet goed te kneden.

Meer stap-voor-stap recepten:

42,438x bekeken
  • aardappel börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties vegetarisch recept
70,272x bekeken
  • gedroogde aubergine dolma
  • 6 personen
  • 60 min
Dolma 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 37 reacties nieuw recept
37,268x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties vegetarisch recept
61,106x bekeken
  • roos börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 33 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)