Beschrijving
Volgt binnenkort.
Aantal personen
6
Bereidingstijd
60 min
Ingrediënten van het deeg:
-
500 gram meel
-
half blokje gist
-
1 glas lauw water
-
1 eetlepel zout
Ingrediënten van de vulling:
-
500 gram spinazie
-
200 gram witte kaas (45% vet)
-
2 theelepels rode peper
-
2 theelepels zout
-
margarine
Voor op de gözleme:
Bereiding van het deeg:
-
Doe het meel, gist, water en zout in een kom. Kneed dit gedurende enkele minuten, goed kneden!
-
Laat dit even aan de kant staan.
Bereiding van de vulling:
-
Was de spinazie. Laat het drogen.
-
Voeg de rode peper en zout toe.
-
Zorg dat de kaas in brokjes is. Strooi dit over de spinazie.
-
Mix de spinazie door elkaar zodat de ingrediënten verspreid worden.
Bereiding van de gözleme:
-
Rol ze allemaal uit tot een middelgroot formaat.
-
Leg de spinaziemix tot aan de helft van het uitgerolde deeg.
-
Snijd hele kleine stukjes margarine. Leg een paar verspreid op de spinaziemix.
-
Vouw het deeg dicht. Druk de randen stevig op elkaar.
-
Leg de Gözleme in een pizzapan of op een grill. Laat ze een héél klein beetje bruin en hard worden.
-
Daarna smeer je een klein beetje roomboter aan beide kanten van de Gözleme.
-
Laat de Gözleme nu een beetje bruin worden. Dit duurt een paar minuten.
-
Zie de onderstaande foto voor het (opengesneden) eindresultaat, eet smakelijk!