Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Gözleme

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten van het deeg:

  • 500 gram meel
  • half blokje gist
  • 1 glas lauw water
  • 1 eetlepel zout

Ingrediënten van de vulling:

  • 500 gram spinazie
  • 200 gram witte kaas (45% vet)
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 theelepels zout
  • margarine

Voor op de gözleme:

  • roomboter

Bereiding van het deeg:

  • Doe het meel, gist, water en zout in een kom. Kneed dit gedurende enkele minuten, goed kneden!

  • Laat dit even aan de kant staan.

 

Bereiding van de vulling:

  • Was de spinazie. Laat het drogen.

  • Voeg de rode peper en zout toe.
  • Zorg dat de kaas in brokjes is. Strooi dit over de spinazie.

  • Mix de spinazie door elkaar zodat de ingrediënten verspreid worden.

Bereiding van de gözleme:

  • Maak bolletjes deeg.

  • Rol ze allemaal uit tot een middelgroot formaat.

  • Leg de spinaziemix tot aan de helft van het uitgerolde deeg.

  • Snijd hele kleine stukjes margarine. Leg een paar verspreid op de spinaziemix.
  • Vouw het deeg dicht. Druk de randen stevig op elkaar.

  • Leg de Gözleme in een pizzapan of op een grill. Laat ze een héél klein beetje bruin en hard worden.
  • Daarna smeer je een klein beetje roomboter aan beide kanten van de Gözleme.

  • Laat de Gözleme nu een beetje bruin worden. Dit duurt een paar minuten.
  • Zie de onderstaande foto voor het (opengesneden) eindresultaat, eet smakelijk!

 

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Gözleme
Beoordeling: 4/5
Reacties: 101
Auteur:
Publiceerdatum: 03-09-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 6 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten van het deeg: 500 gram meel half blokje ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

101 reacties

4 jaar geleden reactie door anoniem
1 eetlepel is veel te veel.. 1 desert lepel of theelepel neem ik aan? Zout bedoel ik.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga het nu uitproberen maar denk dat het wel heel lekker is
groetjes uit Australie
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi even een vraagje.
Hoeveel weegt een half blokje gist?

Groet,
Petra
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Petra,
Een blokje gist weegt 42gram. Dus, een half blokje weegt 21 gram.
Groetjes,
Nadia
8 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het ge probeert en het deeg is niet zoals die moet het hoort dun te zijn en dit is gewoon te dik het worden ook geen lekkere broodjes, ik heb het nog is na gevraagd (het recept) aan mijn buurvrouw en die is ook Turks en die maakt het recept zelf en zij zegt ook dat het recept niet goed is en ik vind het erg jammer ik heb het 2 keer geprobeerd en alle keren zijn het flut dingen geworden. HEEL JAMMER!!!!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Wat voor meel heeft u hier gebruikt?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, hoeveel gram is een half blokje gist, ik heb hier alleen zakjes gist.
Gr
8 jaar geleden reactie door anoniem
Een half blokje gist is normaar 21 gram. Als je droge gist gebruikt heb je 11 gram nodig.
8 jaar geleden reactie door anoniem
Heb lang gezocht en eindelijk gevonden. Super lekker! Bedankt
9 jaar geleden reactie door anoniem
Selam aleykum,

Kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken voor dit recept?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is zo lekker. Kocht het vaak bij de Turkse rijdende kraam, maar maak het nu zelf. Bedankt voor het recept.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heel erg lekker en voor herhaling vatbaar :-)
En ook gemakkelijk om te maken.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Ik had even een vraagje er staat dat je bolletjes miet maken van het deeg hoeveel moetwn er dat ongeveer worden ? Dan weet ik een beetje hoe groot de bolletjes moeten worden
7 jaar geleden reactie door Hülya
Ze moeten ongeveer ter grootte van een vuist worden.
9 jaar geleden reactie door anoniem
had deze voor de eerst keer zaterdag.ze zijn echt lekker!!!
bedankt voor het recept!
9 jaar geleden reactie door Fadoua Akachar
Super was een tijdje op zoek naar dit recept meer hoe ik het deeg moest klaarmaken. Supergoed uitgelegd stap voor stap.
9 jaar geleden reactie door anoniem
1 eetlepel zout is een typo toch? Dat lijkt me wel heel erg veel voor de hoeveelheid meel die gebruikt gaat worde.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Goedemiddag,

ik vind het heerlijke hier even te neuzen en lekker dingen van de vakantie terug te vinden..
 Nu wil ik dit recept gaan maken, maar kun je aangeven hoeveel gist een blokje ongeveer is en hoeveel ml een glas water is?

groetjes
Joke
9 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het ook gemaakt    het was super lekker   bedankt voor het recept
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wij hadden zo'n dertig jaar geleden Turkse buren. Ik at daar vaak. heerlijk! Mijn buurvrouw maakte toen vaak een gerecht dat heel veel op dit gerecht lijkt. Ze noemde het alleen Katmer. Volgens mij bakte ze het in olie, of frituurde ze het. en ze waren wat kleiner. Ik vond het zalig!
Heb jij een idee wat dat geweest is of dat dit hetzelfde is? Ben al jaren op zoek naar het recept.
Ik hoor het graag.
9 jaar geleden reactie door anoniem
Katmer is inderdaad hartstikke lekker! Op youtube staan veel filmpjes in het Turks om dit recept te maken. Dit filmpje is in het Turks maar je kan duidelijk zien hoe je Katmer kan maken: https://www.youtube.com/watch?v=2JWWN_fFevs   

Veel succes!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam Hulya,

Allereerst bedankt voor het delen van je recepten. Ik kijk altijd met veel plezier
terug naar je recepten en leer gigantisch veel ervan (handig die fotos erbij!)

Ik had wel een klein vraagje. Er staat 1 glas, maar zou je me kunnen zeggen hoeveel
ml het ongeveer is. Sorry en alvast bedankt voor je reactie en tijd.

:)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Moet het
 Afgedekt aan de kant staan en hoelang


?
10 jaar geleden reactie door iglas
maschallah alles ziet er heerlijk uit ik hou van turke hapjes
hoe kan ik aan zo,n turkse recepten komen ?graag reactie groetjes iglas
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik maak meerdere gozleme tegelijk en de volgende dag neem ik ze mee voor de lunch naar het werk. Even opwarmen in tosti ijzer of gewoon op kamertemperatuur. Tomatensalade erbij en ik kan er weer paar uurtjes tegenaan.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo.

Kan je ook zelfrijzend meel gebruiken??
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn deeg is mislukt. Was te plakkerig en waterig. Hoe kan dat? Ik had alles afgewogen
9 jaar geleden reactie door anoniem
bij mij ook hoelang moet dat rijzen ik ben zelf ook turks
groetjes usmesh ik heb lamata
9 jaar geleden reactie door anoniem
fursitisme  bang bang en usmesh jeuf bentus ene morte lama x luf joe2
11 jaar geleden reactie door anoniem
je kan aan de vulling gehakt toevoegen. Heeeeeeeeeeeeerlijk
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk ,in koekepan gebakken en daarna even in de oven .
Werkelijk heel erg lekker !!!!!!
Groetjes Nel
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi nel,

ik zie dat je het brood eerst even in de koekenpan heb gedaan en daarna in de oven. Zou ik dit ook een dag van te voren in de pan aan kunnen bakken en de dag erna afbakken in de oven?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het was heerlijk! Ik was vergeten om de blokjes boter tussen het mengsel te doen maar het was nog steeds erg sappig en lekker! Is er nog een andere variatie op de gozleme? Ik zag hier beneden versies met gehakt en aardappel, maar hoe kan je dit recept nu nog meer 'umf' geven? Verse pepertjes erin doen? Of andere groente?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker, neem als voorbeeld dit recept:

http://www.turksekok.nl/4253/kiymali-gozleme

Groet,

Hulya
11 jaar geleden reactie door anoniem
Met boter en suiker erin heeerlijk als tussedoortje bij de thee bijvoorbeeld!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn schoonmoeder doet er soms tahin in. Heeeerlijk!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi
Ik ben niet zo van het deeg maken zijn die bodems ook kant en klaar te koop?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mag ik wat vragen, doe je gesmolten margarine of gewoon zo bij de deeg toevoegen?
Dit geldt ook voor je andere deegrecepten?

Bedankt..
11 jaar geleden reactie door anoniem
voor het eerst gemaakt de smaak was goed de deeg was super goed gelukt enkel het bakken lukte me niet zo goed. nu mijn vraagje was kun je ze ook in de oven doen ?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jammer dat het bakken niet zo goed ging. Je kunt het zeker ook in de oven doen. Veel succes!
11 jaar geleden reactie door Lucienne
Hülya, bedankt voor dit heerlijke recept! Heb het voor het eerst gemaakt, en aangezien wij de laatste tijd wat meer op onze voeding letten, heb ik geen bloem maar volkoren meel gebruikt. De smaak wordt wel iets anders dan met gewone bloem, maar het vult ook wat meer, en het is nog steeds gewoon heerlijk!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de tip, Lucienne! Ik moet het snel ook maar eens doen. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
salam alaikoum hulya

bedankt voor je heerlijke recepten, heb vaak je gozleme gemaakt, wil het vandaag weer maken maar heb geen feta kaas meer, kan ik enkel spinazie gebruiken? of mss met een ander ingr. erbij?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Probeer eens spinazie met prei is ook heel erg lekker
11 jaar geleden reactie door anoniem
HOE KRIJGEN WIJ DIE VELLEN IN HEMELSNAAM GEMAAKT ?
11 jaar geleden reactie door Lucienne
Met veel geduld en blijven oefenen. Zelf heb ik het afgelopen weekend voor het eerst gemaakt, en ik heb zowel een deegroller, als een turkse oklava gebruikt, en ook met mijn handen nog wat aan het deeg getrokken. Maar het resultaat is echt de moeite waard!
11 jaar geleden reactie door anoniem
met kaneel en suiker is het ook heel erg lekker! (het smelt, dus pas op dat je je niet verbrandt!) het kan er namelijk uit druppelen
11 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam alaykoem, elke keren dat ik dit gegeten heb was het deeg zacht. Nu heb ik het zelf gemaakt en het deeg werd een beetje taai. Het word hard bij het bakken. Waardoor kan dat komen? Met vriendelijke groetjes Nura :))
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden gewijzigd
Hallo, kun je de gozleme ook voorbereiden en dan later opwarmen? Of moet je ze meteen eten? Dank je, super site! Groetjes, Ries
Ps: ik kom er net achter dat ik wilde spinazie heb gekocht... Zal laten weten of dat ook lekker is.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik ben Nederlander met een in Nederland geboren Turkse man. Via jouw site heb ik echt turks leren koken, door de superduidelijke uitleg erbij. Probleem alleen is dat manlief het liefst alleen maar stampotten eet, maar bij zijn moeder heb ik het helemaal gemaakt met dit recept. Zo leuk om te horen als ze zegt, Bir Türk daha iyi yapmış olabilir değil. (Een Turk had het niet beter kunnen doen) Dus mijn dank naar jouw toe is dan ook groot. Nogmaals geweldige site.

Groetjes, Lilay
11 jaar geleden reactie door anoniem
...En dat is toch lekker!!!! Mmmmmmm.... Leuk hoor, al die receptjes, ik maak er dikwijls gebruik van.  Ga zo door!! Groetjes, Marianne
11 jaar geleden reactie door anoniem
Je kan ook spinazie uit diepvries gebruiken toch?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker, ik zou niet weten waarom niet...
11 jaar geleden reactie door Sukufe
Merhaba Hulya,

Ik gebruik voor de vulling alleen witte kaas, peterselie en pulbiber.
Smaakt verrukkelijk.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ook smakelijk. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
mehaba, bugun bunu yapicam, insaallah becerebilirim :) ama tarife olarak yazdiginizi 2ye carpsam bir problem olmaz degilmi cunku patateslide yapmak istiyorum... ve pizzapanda yapmayi dusunuyorum olur degilmi??
acaba patatesli tarifenizde varmi??  simdiden cok tesekkur ederim
biraz acil yazarsaniz cok sevinirim
11 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya,salam alikum
ik ben Marokkaanse getrouwd met Turkse man, ik probeer af en toe voor hem Turkse gerechten maken maar helaas smaakt niet echt na turkse flavour, want ik heb in turkije geweest en het smaakt lekkerder dan hoe ik het maak, waarom?

Mvg salma
11 jaar geleden reactie door Hülya
Aleykum selam Salma,

Eerlijk gezegd weet ik niet hoe je nog een Turkse smaak aan Turks eten kan geven. Overigens, de een bereidt het eten anders dan een ander.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Had je maar bij je maroc man moeten blijven.
11 jaar geleden reactie door anoniem
je kan het zeker niet hebben dat ze met een turk is getrouwd vandaar die achterlijke reactie van jou zielig hoor.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dat is mij ook opgevallen, ik denk dat het aan de klimaat ligt in Turkije smaken de etens heerlijk. Groetjes
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is pas zielig, waarom zou een Turkse vrouw het niet kunnen hebben dat een Marrokaanse vrouw met een Turk is getrouwd? =D you are so funny..
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,
Ik heb een vraagje. Vroeger at ik weleens bij
Iemand bovenstaande gözleme maar dan met een
vulling van gehakt, kruiden etc (erg lekker)
Helaas kan ik nergens een recept hiervan vinden.
Weet jij het recept hiervoor?
Groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb de Gözleme nooit echt met gehakt gemaakt, maar misschien smaakt het lekker als je het gehakt op dezelfde manier bereidt als het gehakt van de Kiymali ekmek, Gül böregi en ay börek. De ingrediënten zijn vrijwel het zelfde. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
gehakt gebakken met pulbiber
weet ik van me ma succes....
11 jaar geleden reactie door anoniem
asalaam alikum zuster kan je me mischien zeggen hoe veel bolletjes je hier uit hebt gekregen dan is het makkelijker om de deeg in te delen : ).
11 jaar geleden reactie door Hülya
Selam aleykum, om eerlijk te zijn weet ik niet meer hoeveel bolletjes ik hieruit heb gekregen. Ik gok dat het er minimaal zo'n 10 waren. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Teşekkür ederim,

Eerste keer turks gekookt. Was erg lekker. Gaan we vaker doen.
Nog maals bedankt.

Hans
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super, veel plezier!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Ik wil dit recept morgen graag maken maar ik vroeg me af of ik het ook in een tosti apparaat kan doen in plaats van een gril?

Complimenten voor je lekkere en handige recepten!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste anoniem,

Ik zou me daar eerlijk gezegd niet aan wagen, tosti apparaten hebben geen geweldige anti-aanbaklaag, dus ik ben bang dat de gözleme niet geweldig zal worden...

Een alternatief is om een pan met anti-aanbaklaag te gebruiken, bijvoorbeeld teflon pannen. Je dient de gözleme dan wel minder 'lang' te maken, zodat het past in de pan.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Vandaag gözleme gemaakt met een vulling van aubergine en sesam, echt lekker. De recepten met de foto's erbij zijn echt geweldig, bedankt!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hey Hulya,

Heb een vraagje, wil dit recept gaan uitproberen maar wat voor kaas is dit wat er in gaat? Ik woon in het buitenland dus we hebben hier niet alles..
Gaat het om Fetta of is het andere kaas?

xx
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

Ja, feta kaas is prima te gebruiken.
Gewoon simpelweg witte kaas, wel met minimaal 40% vet.

Qua Turkse producten kun je böreklik peynir gebruiken, beyaz peynir, et cetera.
12 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb vandaag dit broodje gemaakt wat waren ze heerlijk zeg, dit word inshallah een blijvertje. Ik wilde nog melden dat je echt een top site hebt, bedankt voor alle recepten en de moeite!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank je wel! :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Voor een ieder die niet in staat is om deeg te kneden, of het gewoon weg wat sneller klaar wil hebben. Bij de JUMBO verkopen ze pakken voor kant en klaar brood... je hoeft hier alleen maar wat water aan toe te voegen, deeghaken in je mixer en binnen 1 minuut is je deeg klaar om t te laten rijzen. (het is van JUMBO eigenmerk).


Veel succes iedereen
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor de aanvulling!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hai hulya,

Ik heb gemaakt en het was lekker!
Maar hoe zorg je ervoor dat de bolletje deeg niet uitdrogen?
Want het laatste deeg was minder elastich en droger.

Groetjes
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Even een vochtig doekje overheen leggen, dan drogen ze niet uit :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

42,448x bekeken
  • aardappel börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties vegetarisch recept
70,283x bekeken
  • gedroogde aubergine dolma
  • 6 personen
  • 60 min
Dolma 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 37 reacties nieuw recept
37,270x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties vegetarisch recept
61,115x bekeken
  • roos börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 33 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)