Fındık kuru köfte

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min


Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • een halve ui
  • een halve bos peterselie (maydanoz)
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels rode peper (pul biberi)
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomantenpuree (salça)
  • 1 ei

Voor op het gehakt:

  • Halve beker meel

Om te bakken:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel margarine

Bereiding:

  • Voeg 500 gram gehakt in een kom.
  • Snijd een halve ui in hele kleine stukjes. Doe dit ook bij de halve bos peterselie.
  • Voeg de ui en de peterselie toe aan het gehakt.
  • Voeg hierbij twee theelepels zwarte peper, twee theelepels rode peper en twee theelepels zout aan toe.
  • Voeg één eetlepel tomatenpuree aan het mengsel en erna ook een ei.

  • Meng alles met de hand bij elkaar tot een geheel.
  • Pak een grote schaal. Bestrooi dit met een halve beker meel.
  • Pak een stukje gehakt en kneed dit tot een klein balletje. Dit balletje zet je in je grote schaal met meel zodat het balletje onderdompelt raakt met meel. Dit doe je totdat je gehakt helemaal op is.

  • Voeg 1 eetlepel roomboter en 1 eetlepel margarine in een pan. Als dit gesmolten is, voeg je de gehaktballen toe aan de pan. Laat deze bakken totdat het gaar wordt.

  • Zie het eindresultaat hieronder, eet smakelijk!

  • nootjes gehaktballen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Fındık kuru köfte
Beoordeling: 4/5
Reacties: 9
Auteur:
Publiceerdatum: 30-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Köfte
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten: 500 gram gehakt een halve ui een halve ...

9 reacties

Hallo
Is het mogelijk om het recept van Oruk uit Antakya te plaatsen
Ik kan het helaas nergens achterhalen

groet
Sylvia
10 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb een vraag wat maak je bij de balletjes rijst of ?
10 jaar geleden reactie door anoniem
iiiiiimmmmmmmm......... lekker!!!!!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker!
Wat voor gehakt gebruik je hiervoor?
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat maakt niet zo veel uit, lams- of rundgehakt is beide goed.
Geweldig om te horen Saskia, word altijd blij als ik zulke berichten lees! :-)
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Hulya,

Wij vonden de lahmacun, manti, kofte and de sucuk pizza erg lekker!!
Vanavond gaan we kuru fasulye soep maken met daarbij pogaca, die gevulde broodjes met gehakt. Dus dat wordt vast en zeker weer smullen.

Jij ook alvast eet smakelijk voor vanavond en nog een fijne zondagavond!

Groetjes,
Saskia
12 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Anoniem,

ik ben blij dat ze je hebben gesmaakt! :-) Welke vond je het lekkerst?

Bedankt voor je compliment!

Groetjes,

Hülya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Beste Hulya,

Wat een kanjer bij jij zeg in de keuken!
Ik heb verschillende gerechten gemaakt van je website en we hebben lopen smullen.
Eén voor één verrukkelijk!

Ga zo door en heel veel succes :)

Liefs,
12 jaar geleden reactie door anoniem
Laatste foto is een beetje overbelicht, sorry mensen!
12 jaar geleden reactie door Hülya