Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Patlican yemegi

patlican yemegi recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten Patlican Yemegi:

  • 4 aubergines
  • 1 eetlepel zout
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 groene peper
  • 6 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree (Turks: salça)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 ml water
  • 3 theelepels paprikavlokken
  • 2 theelepels zout
  • 3 theelepels zwarte peper

Bereiding Patlican Yemegi:

  • Begin met het schillen van de aubergines, snijd deze vervolgens in grove stukjes en strooi hier 1 eetlepel zout overheen:

patlican yemegi aubergine snijden zout toevoegen

  • Snijd de peper en paprika ook in grove stukjes.
  • Snijd echter de uien, knoflook en tomaten in kleine stukjes:

patlican yemegi groente snijden

  • Zet een pan op het vuur, doe de zonnebloemolie erin en wacht tot deze heet is.
  • Doe de bovenstaande ingrediënten (behalve de tomaten) in de pan, samen met de 3 theelepels paprikavlokken en zwarte peper en 2 theelepels.
  • Roer dit geheel gedurende 5 minuten. Doe dan de deksel op de pan.
  • Laat de pan nu voor 5 minuten en voeg de tomaten als laatst toe zodat deze bovenop liggen:

patlican yemegi tomaten toevoegen

  • Doe wederom de deksel op de pan en zet het vuurpitje op een lage stand.
  • Doe nu tomatenpuree in een apart kommetje en meng dit met koud wate:

patlican yemegi sausje maken

  • Giet dit sausje vervolgens in de pan:

patlican yemegi saus toevoegen

  • Zet het vuurpitje nu weer op de hoogste stand, doe de deksel op de pan en wacht tot het gerecht gaat koken.
  • Als het eenmaal is gaan koken, zet je het vuurpitje op een lage stand en dien je het nog 15 tot 20 minuten na te laten koken op een lage stand.

Eindresultaat Patlican Yemegi:

patlican yemegi

 

                                                    

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Patlican yemegi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 10
Auteur:
Publiceerdatum: 29-07-2012
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60 minuten Ingrediënten Patlican Yemegi: 4 aubergines 1 eetlepel zout 3 tomaten 1 ui 1 paprika...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

10 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
Ben het nu aan maken ziet er al heerlijk uit.ik heb er stukjes rundvlees door gedaan en we eten het met Turks brood mmmm
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, Bij ingredienten heb je olijfolie gezet ,maar daarna zeg je pak een pan en gooi de zonnebloem olie erin. Welke van de twee kan ik nu het beste gebruiken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind het echt top deze site van jou Hulya. Ik heb vroeger een Turks vriendje gehad en zijn moeder kon zo lekker koken. Ik kon echter jarenlang de recepten niet vinden maar bij jou vind ik het allemaal terugnenik ga de komende tijd al die lekkere gerechten maken. Van de week heb ik de etli ekmek gemaakt en iedereen vond het lekker. Ik zelf vond dat het deeg nog iets dunner mocht, maar dat is een kwestie van doen. Tot zover bedankt voor die heerlijke recepten en ik zie de nieuwe recepten enthousiast tegemoet!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk om te horen, anoniem! Heb je nog een voorkeur voor recepten die je graag op de site zou willen zien in de toekomst?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik weet dat er een gerecht is met lamsvlees in een oranjekleurige jus. Wat er allemaal precies in zat weet ik niet meer maar het was heerlijk in combinatie met Turks brood. Ik had ook ooit eens een recept van een taart met lange vingers en banaan en zo. Misschien weet jij wat dit was en in Turkije in een dorp  heb ik gezien dat ze tomaten kookten en daarna zeefden door zakken van doek een aantal keer. Het duurde wel een paar dagen volgens mij maar het was een heerlijk concentraat van tomaat wat in allerlei gerechten gebruikt werd.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Qua eerste, dit gerecht wellicht? http://www.turksekok.nl/2482/iskender

Dat met lange vingers, volgens mij is dat tiramisu, of een variant daarop: http://www.turksekok.nl/964/tiramisu of wellicht dit: http://www.turksekok.nl/643/irmik-tatlisi

Dat laatste is dan waarschijnlijk een sausje, waar ik even niet van op de hoogte ben.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Als het goed is wordt er 'Salca' bedoeld!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya

Vandaag mijn 1e recept van jou gemaakt. Ik had geen groene peper, dus een rode gebruikt. Het is nu vrij pittig, bij het serveren doe ik er een schep Turkse yoghurt bij en dan komt het vast goed met de smaken. Ik ben nu bulgur met tomaat aan het maken, hopen dat ie lukt.
Bedankt voor je heerlijke recepten !
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen! Veel succes met koken en bedankt voor je complimenten!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hülya
Kun je dit recept met andere groentes ook maken. Ik heb weleens in turkije zo'n stoofpotje gezien met bloemkool. Waar je lekker ook met turkbrood in kan soppen. Of is dat een ander recept.

groetjes Ramona

ps: echt een leuke site heb je, waardoor ik wat turks kan koken voor mijn mannetje.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je zou de groentes op zich wel kunnen vervangen door bloemkool en broccoli, maar een specifiek recept daarvoor heb ik helaas niet.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya, dit kan toch ook met gehakt en sperzie bonen? Of alleen sperziebonen?

Gr
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is een ander gerecht, Anoniem. Het heet Fasulye Yemegi.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo. heb je misschien ook het recept van Fasulye Yemegi
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya,

je kunt er toch ook rundvlees stukjes in doen bij dit gerecht?

gr.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Natuurlijk, anoniem! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
misschien is het een goed idee om bij je gerechten aan te geven wat je er eventueel naast kunt serveren (met een linkje naar dat gerecht ;-)) en eventueel een zoekknop op je site waarbij je ook op ingrediënt kunt zoeken of heb ik daar overheen gekeken?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat zou inderdaad wel handig zijn nu ik erover nadenk, dank je wel voor de tip!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya, dat zou heel fijn zijn als dat zou kunnen, vaak weet ik ook  niet wat ik bij bepaalde gerechten 'moet' serveren dat is wel eens het enige waar ik mee zit.
Maar verder uiteraard super recepten enz.
Dankje, Mia
11 jaar geleden reactie door Hülya
Mia, ik zal gaan kijken hoe ik dat het er beste kan bijzetten. :-) Als je niet weet wat je er bij moet serveren, kun je altijd een reactie achterlaten. Ik zal je zo veel mogelijk suggesties geven! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya  ık  heb nu  dıt ook maak   strakx  ga  wıj eten ık ben  benıeuwe  hoe dat smaak     dat lat  jou even  weten goed  groetjes  hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ben ook benieuwd!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  hulya   ık wıl  even zegen  dat  goed  was en  lekker  groetjes   hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Super! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya canim,

Afgelopen maanden ben ik alleen maar Turks gaan koken door jouw site.
Zelf ben ik Iraanse en onze keukens komen aardig overeen met elkaar!
Je legt echt SUPER goed uit Hulya, er is tot nu toe geen 1 recept mislukt! Alles wordt netjes stap voor stap beschreven en het is nog lekker ook!
Ik moest net echt zo hard lachen, zag zojuist een nieuw recept (namelijk deze aubergine soep), k zei tegen me moeder dat ik hem gelijk ga uitproberen! Ze zei dat ik sinds de ontdekking van jouw site een echt vrouw ben geworden door al het koken.. ze was zo blij hahaha! mijn moeder is helemaal weg van je hahaha!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, de Iraanse en de Turkse keuken hebben inderdaad heel veel gemeen, en gelukkig maar want beide hebben een zeer rijke cultuur.

Steeds vaker hebben allochtone meiden tegenwoordig moeite met koken (moederlief bereid immers alles), dus ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen! :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

33,962x bekeken
  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 60 minuten
Rijst 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 24 reacties
52,991x bekeken
  • aardappel broodjes
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 9 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
117,921x bekeken
  • kip met champignons
  • 4 personen
  • 60 minuten
Kip gerechten 9 jaar geleden geplaatst door Hülya 51 reacties
40,265x bekeken
  • broodje kaas en olijven
  • 4 personen
  • 60 minuten
Börek 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 23 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)