Pilavli Pirzola

Beschrijving

Een combinatie van groente,

rijst en vlees voorziet ons van de nodige vitaminen en eiwitten.

Ideaal voor bij het avondeten.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten:

  • 2 theeglazen rijst
  • 1 theeglas gekookt water
  • 1 eetlepel roomboter
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 theelepels zout


Ingrediënten voor het vlees:

  • 1 kilogram lamskoteletten
  • halve theeglas melk
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding van het vlees:

  • Leg de lamskoteletten in een schaal.
  • Voeg de melk, zwarte peper en zout toe aan de lamskoteletten. Mix alles door elkaar. Leg dit aan de kant voor 1 uur.

Bereiding van de rijst:

  • Doe de zonnebloemolie in een pan.
  • Was de rijst. Leg dit in de pan als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken.
  • Roer alles goed door totdat de rijst gaar is.
  • Voeg de roomboter toe.
  • Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes.
  • Voeg de ui toe aan de rijst. Laat de ui zacht worden.

  • Voeg de tomaten toe. Roer alles goed door voor 5 minuten.

  • Strooi het zout over de rijst heen. Roer goed door.

Bereiding van de Firinda pilavli pirzola:

  • Neem een schaal voor je die diep genoeg is zodat alles er netjes in past.
  • Doe de rijst in de schaal.

  • Leg de lamskoteletten verdeeld over de rijst heen.

  • Strooi de rode peper over de lamskoteletten heen.
  • Giet het gekookte water in de schaal via een kant, dus je moet het water niet verspreid  gieten.

  • Leg de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 60 minuten. Na ongeveer een half uur zal de bovenkant van de lamskoteletten donkerder worden, haal de schaal uit de oven. Draai de lamskoteletten om en laat de andere kant ook gaar worden voor een half uur. In totaal is de schaal in de oven voor 60 minuten.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • lamskoteletten met rijst
  • 6 personen
  • 120 min
Vlees gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
12 jaar geleden recategorized door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Pilavli Pirzola
Beoordeling: 4/5
Reacties: 11
Auteur:
Publiceerdatum: 06-09-2011
Keuken: Turks
Categorie: Vlees gerechten
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Een combinatie van groente, rijst en vlees voorziet ons van de nodige vitaminen en eiwitten. Ideaal voor bij het ...

11 reacties

Wat doet melk met je vlees? Maakt het de vlees malser?

En die kotelleten van de restaurants is toch niet alleen zout peper en rode peper? (ik neem aan dat je met rode peper chilipoeder bedoelt of??)

Jouw site is echt TOP! Ga vooral zo door! Je maakt mijn mannetje 3x in de week blij hahah(ik kook 3x in de week turks)
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er eenvoudig uit. wat is het verschil tussen dit gerecht en pirzola in het restaurant. Moet er geen rozemarijn en munt oid op het lamsvlees of in de marinade?
Groet, Usha
12 jaar geleden reactie door anoniem
Héérlijk ruikend gerecht,maar ook ik had last van rijstkorrels die nog hard waren.Misschien volgende keer toch even voorkoken,zoals ik in een eerdere reactie heb gelezen.Op naar volgend recept.......morgen nog een keer Gözleme maken,die was fantastisch eergisteren,en Sarma en Börek.......ik heb ook foto's gemaakt van mijn gemaakte recepten,kan ik die ook plaatsen?Lieve groet,Leen
12 jaar geleden reactie door Leen
12 jaar geleden reactie door Hülya
Super om te horen! Probeer ook eens dit gerecht:

http://www.turksekok.nl/1248/etli-ekmek

Ik heb 'm zojuist toegevoegd aan de website.

P.s. foto's plaatsen kan op dit moment niet, maar binnenkort zullen bezoekers hier foto's in hun reacties kunnen plaatsen... maar dat zal nog heel eventjes op zich laten wachten :-)
Het staat nu in de oven,ben erg benieuwd!!!!!!
12 jaar geleden reactie door Leen
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ook! :-)
Hoi Sofie,

Het kan grotendeels op dezelfde manier, maar omdat kalfsvlees bij lange na niet zo mals is als lam, zou ik het vlees helemaal in het begin (zie "Bereiding van het vlees") langer dan 1 uur in de schaal houden, laten we zeggen 1.5 tot 2 uur. Dit zorgt ervoor dat het kalfsvlees alsnog mals wordt. Voor de rest kun je het recept precies aanhouden.

Groetjes,

Hulya
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo Hulya
Ik had een vraagje ik heb kalfskarbonade kan ik dit dan recept maken moet dat op de zelfde manier gemaakt worden. Of heb je een andere recept voor kalfkarbonade hoe het lekker mals word en heerlijk van smaak

Alvast bedankt. Sofie
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya

Wat een heerlijk recept,heb wel basmati rijst even 5 min. voorgekookt
was goed gaar.

GR Ali
12 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,

Bedankt voor je snelle reactie. het was heerlijk. alleen jammer dat er een paar rijstkorrels hard bleven...
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ja, dat is geen probleem, sterker nog, ieder willekeurige rijstsoort kan gebruikt worden.
12 jaar geleden reactie door Hülya
gaat het vandaag maken. een vraagje is het ook goed als ik basmati rijst gebruik in plaats van Turkse rijst.. alvast bedankt.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er goed uit :-)
12 jaar geleden reactie door Serkan Yilmaz