Beschrijving
Een combinatie van groente,
rijst en vlees voorziet ons van de nodige vitaminen en eiwitten.
Ideaal voor bij het avondeten.
Aantal personen
6
Bereidingstijd
120 min
Ingrediënten:
-
2 theeglazen rijst
-
1 theeglas gekookt water
-
1 eetlepel roomboter
-
4 eetlepels zonnebloemolie
-
2 tomaten
-
1 ui
-
2 theelepels zout
Ingrediënten voor het vlees:
-
1 kilogram lamskoteletten
-
halve theeglas melk
-
3 theelepels zwarte peper
-
2 theelepels zout
-
2 theelepels rode peper
Bereiding van het vlees:
-
Leg de lamskoteletten in een schaal.
-
Voeg de melk, zwarte peper en zout toe aan de lamskoteletten. Mix alles door elkaar. Leg dit aan de kant voor 1 uur.
Bereiding van de rijst:
-
Doe de zonnebloemolie in een pan.
-
Was de rijst. Leg dit in de pan als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken.
-
Roer alles goed door totdat de rijst gaar is.
-
Voeg de roomboter toe.
-
Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes.
-
Voeg de ui toe aan de rijst. Laat de ui zacht worden.
-
Voeg de tomaten toe. Roer alles goed door voor 5 minuten.
-
Strooi het zout over de rijst heen. Roer goed door.
Bereiding van de Firinda pilavli pirzola:
-
Neem een schaal voor je die diep genoeg is zodat alles er netjes in past.
-
Doe de rijst in de schaal.
-
Leg de lamskoteletten verdeeld over de rijst heen.
-
Strooi de rode peper over de lamskoteletten heen.
-
Giet het gekookte water in de schaal via een kant, dus je moet het water niet verspreid gieten.
-
Leg de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 60 minuten. Na ongeveer een half uur zal de bovenkant van de lamskoteletten donkerder worden, haal de schaal uit de oven. Draai de lamskoteletten om en laat de andere kant ook gaar worden voor een half uur. In totaal is de schaal in de oven voor 60 minuten.
-
Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!