Sebzeli pilav
Ingrediënten Sebzeli Pilav:
3 eetlepel zonnebloemolie
50 gram roomboter
100 gram maïs
100 gram doperwten
1 blokje kipbouillon
600 ml gekookt water
1 paprika
400 gram risotto rijst
Bereiding Sebzeli Pilav:
Begin met het wassen van de rijst, deze kun je bijvoorbeeld in een zeef doen en een korte periode onder de lopende kraan houden:
Zet een pan op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in. Wacht tot deze heet is.
Snijd ondertussen de paprika in hele kleine stukjes,ongeveer ter grootte van de maïs en doperwten.
Voeg de rijst toe aan de pan, samen met de roomboter:
Roer dit geheel gedurende enkele minuten.
Voeg vervolgens de mais, doperwten en paprika toe:
Roer dit geheel enkele minuten, pas op dat de rijst niet aan de bodem blijft plakken!
Voeg daarna 600 ml gekookt water met een bouillonblokje toe:
Zet de deksel op de pan en laat dit op een lage vuurstand 15 minuten nakoken tot het water opgekookt is.
Serveertip: plaats de rijst in een kommetje, druk dit een beetje aan, druk dit ondersteboven op een bord om het effect zoals op de onderstande foto te creëeren.
Eindresultaat Sebzeli Pilav:
rijst met groente
4 personen
30 minuten
Turkse recepten
Sebzeli pilav
nasil yapilir
tarifi
oktay usta
turkse pizza
Rijst
12 jaar
geleden
geplaatst
door
Hülya
12 jaar
geleden
gewijzigd
door
Hülya
Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
Naam recept:
Sebzeli pilav
Beoordeling:
4
/5
Reacties:
1
Auteur:
Hülya (TurkseKok)
Publiceerdatum:
29-07-2012
Keuken:
Turks
Categorie:
Rijst
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
0 uur en 30 minuten
Beschrijving:
Ingrediënten Sebzeli Pilav: 3 eetlepel zonnebloemolie 50 gram roomboter 100 gram maïs 100 gram doperwten 1 blokje kipbouillon 600 ml ...
1 reactie
Hoeveel pilav moet je nemen, en is het een speciale pilav, want bij mij word de rijst nooit zo dik. alvast bedankt
12 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
12 jaar
geleden
reactie
door
Hülya
400 gram, anoniem. Ik heb het aangepast, dank voor je oplettendheid.
Het betreft overigens Risotto rijst, in het Turks: Pirinç.