Sebzeli pilav

Sebzeli pilav recept
Ingrediënten Sebzeli Pilav:

  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram maïs
  • 100 gram doperwten
  • 1 blokje kipbouillon
  • 600 ml gekookt water
  • 1 paprika
  • 400 gram risotto rijst

Bereiding Sebzeli Pilav:

  • Begin met het wassen van de rijst, deze kun je bijvoorbeeld in een zeef doen en een korte periode onder de lopende kraan houden:

sebzeli pilav rijst wassen

  • Zet een pan op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in. Wacht tot deze heet is.
  • Snijd ondertussen de paprika in hele kleine stukjes,ongeveer ter grootte van de maïs en doperwten.
  • Voeg de rijst toe aan de pan, samen met de roomboter:

sebzeli pilav rijst toevoegen

  • Roer dit geheel gedurende enkele minuten.
  • Voeg vervolgens de mais, doperwten en paprika toe:

sebzeli pilav groente toevoegen

  • Roer dit geheel enkele minuten, pas op dat de rijst niet aan de bodem blijft plakken!
  • Voeg daarna 600 ml gekookt water met een bouillonblokje toe:

sebzeli pilav bouillon

  • Zet de deksel op de pan en laat dit op een lage vuurstand 15 minuten nakoken tot het water opgekookt is.
  • Serveertip: plaats de rijst in een kommetje, druk dit een beetje aan, druk dit ondersteboven op een bord om het effect zoals op de onderstande foto te creëeren.

Eindresultaat Sebzeli Pilav:
sebzeli pilav tarifi

 

  • rijst met groente
  • 4 personen
  • 30 minuten
Rijst 12 jaar geleden geplaatst door Hülya
12 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Sebzeli pilav
Beoordeling: 4/5
Reacties: 1
Auteur:
Publiceerdatum: 29-07-2012
Keuken: Turks
Categorie: Rijst
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Beschrijving: Ingrediënten Sebzeli Pilav: 3 eetlepel zonnebloemolie 50 gram roomboter 100 gram maïs 100 gram doperwten 1 blokje kipbouillon 600 ml ...

1 reactie

Hoeveel pilav moet je nemen, en is het een speciale pilav, want bij mij word de rijst nooit zo dik. alvast bedankt
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
400 gram, anoniem. Ik heb het aangepast, dank voor je oplettendheid.

Het betreft overigens Risotto rijst, in het Turks: Pirinç.