Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Sütlaç

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 1 beker rijst
  • 3 glazen melk
  • Halve glas suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel gestampte pistache nootjes

Bereiding:

  • Giet de melk in de pan en laat het een beetje koken.
  • Voeg na het koken van de melk, de rijst in de pan.
  • Als dat ook begint de koken, voeg je de suiker en de vanillesuiker in de pan.

  • Doe de deksel er niet op. Laat de melk 45 minuten lang een beetje koken.
  • Als dat klaar is, schep je paar lepels van de sütlaç in een kleine kom.

  • Strooi de gestampte pistache nootjes over de sütlaç. Doe daarna de sütlaç in de koelkast totdat het koud genoeg is om op te eten.

  • Het eindresultaat is een lekkere koude zoete rijst pudding, zie onderstaande foto voor het eindresultaat:

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Sütlaç
Beoordeling: 4/5
Reacties: 21
Auteur:
Publiceerdatum: 31-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Zuiveldesserts
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 60 minuten Ingrediënten: 1 beker rijst 3 glazen ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

21 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
WAT LEUK, IK GA DIT ZO SNEL MOGELIJK MAKEN
7 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba!

Wat een super leuke site! Heel overzichtelijk en duidelijk met de beschrijving en foto´s.

Ik ken sutlac als een rijstpudding uit de oven, met een karamel laagje erover. Of heeft dat een andere naam?
Heb je daar misschien ook een recept van? Mijn man vraagt er al jaren naar :)

Groetjes Mina
8 jaar geleden reactie door anoniem
Heeft iemand een tip? Ik moet nog 20 porties maken...iemand tips voor de verhoudingen?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je voor de sutlac ook Surinaams rijst gebruiken of moet het Turkse rijst zijn?
9 jaar geleden reactie door anoniem
Waar kan ik gestampte pistache kopen?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba, moet je de rijst eerst wassen voordat je deze in de pan doet? Alvast bedankt!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Ik heb het ook een paar keer geprobeerd, maar het is eindelijk gelukt!
Ik heb er ook slagroom in gedaan, en nog de laatste paar minuten laten koken. Het geeft echt een heerlijke romige rijstepap.

Hulya, je bent geweldig! Ga vooral zo door!!!!

Gr,

Melek
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo allemaal,

Sutlac (rijstepudding) maken kan best lastig zijn vooral, de eerste keer. Ik heb een makkelijke recept voor jullie. Om te beginnen kook je een turke theeglas rijst( dit is een halve waterglas) in een waterglas (250ml) water tot de rijst gaar is.( dus tot de water verdampt is) dan doe je een liter koude melk erbij en koken maar. Als de pudding bijna klaar is doe je er een halve waterglas suiker bij. En dit laat je ook nog even koken. Als je voelt dat alles papperig word haal je het van het vuur en doe je in kommetjes. Blijf tijdens het koken wel bij je pannetje en roer alles af en toe goed door. Dit recept is goed voor 5 normale kommetjes. Als je kleinere kommetjes gebruikt krijg je ongeveer 6 of 7.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dank voor de aanvulling, anoniem! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi hulya moet er geen bekertje water er in?want ik heb die er bij gedaan
En ik had er geen vanile suiker alleen suiker iik velies dus wel smaak maakt dat wel uit ?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt ook dessertrijst (lassie) gebruiken, die heeft een kleinere korrel.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

Meestal word er in turkije zetmeel (nişasta) gebruikt zodat het bindt,
Hoef ik dat dus niet meer te gebruiken?

Groetjes
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb nu al 3 x geprobeerd sutlac te maken en telkens blijft het te melkachtig en word het niet echt dik, hoe kan dat?
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hülja, ik heb m ook gemaakt en t was heerlijk...ook lekker met wat rozijntjes en droog geraspte kokos...hmmm bedankt voor t recept
11 jaar geleden reactie door Hülya
Fijn dat het gesmaakt heeft! Graag gedaan!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hi hulya,
Even over de glazen..ik neem aan dat je de zgn.waterglazen bedoeld?
Groetjes paty
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat klopt, Paty. Hoewel bij dit gerecht zijn de hoeveelheden niet echt stipt, iets meer of minder mag ook.
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden moved door Hülya
Dank je voor de snelle reactie,hulya,is echt heel fijn.
Heb wel eerder sutlac gemaakt,maar elke keer op een andere manier van bereiden .
Ik ga eens kijken hoe het bevalt,de mannen bij thuis zijn nl.dol op sutlac...
Groetjes en bedankt.
11 jaar geleden reactie door Mare1983
Ik heb dit recept vorige week gemaakt. De smaak was erg goed maar de rijst was in de koelkast hard geworden. Ik had het idee dat de verhouding niet helemaal klopte, het was geen zachte pudding maar de rijst was wel gaar. Moet ik misschien meer melk toevoegen?

Hartelijke groeten,
Mare
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt Mare, soms dien je meer melk toe te voegen omdat de ene rijst(soort) de melk meer (of minder) absorbeert dan de ander. Ik denk inderdaad dat het daaraan ligt. Je kunt het beste risotto/paella rijst gebruiken van het merk Tosya, beter bekend als 'Turkse rijst', te vinden in iedere Turkse minimarket.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Voor de rijst heb ik een beker gebruikt, en voor de rest alleen maar (Nederlandse) glazen, dus zeker geen kleine theeglazen, de gewone glazen inderdaad.

Groetjes,

Hulya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hülya,

als je rijst inplaats van beker in een gewone glas doet hoeveel rijst doe je er in? want wat is precies een beker? je hebt verschillende beker maten kleine koffie mok beker of grote mok?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, ik vroeg mij af wat voor glazen kleine thee glazen of gewoon en geld dat ook voor de melk en suiker en rijst het zelfde?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, ik gebruik hier gewone Turkse rijst wat in elke Turkse minimarket te vinden is. Overigens, de soort rijst maakt in principe voor de bereiding niet uit.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya,

Welke soort rijst wordt hier gebruikt?
12 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga hem zeker proberen


grortjed    einna
12 jaar geleden reactie door anoniem
of eventuel kaneel poeder op de sütlaç.

Meer stap-voor-stap recepten:

63,944x bekeken
  • gehaktbroodjes
  • 6 personen
  • 60 minuten
Börek 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
13,020x bekeken
  • turkse koffie
  • 1 persoon
  • 15 minuten
Drinken 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
35,935x bekeken
  • turkse koekjes
  • 6 personen
  • 45 min
Koekjes 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 37 reacties
36,202x bekeken
  • turkse thee
  • 6 personen
  • 30 minuten
Drinken 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)