Un kurabiyesi

un kurabiyesi recept

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten:

  • 600 ml bloem
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 250 gram margarine

Optioneel ingrediënt:

  • poedersuiker

Bereiding Un Kurabiyesi

  • Plaats de bloem, basterdsuiker en de margarine (die op kamertemperatuur hoort te zijn) in een kom:

un kurabiyesi tarifi

  • Kneed alles tot één geheel.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken. Neem een stukje deeg en rek het uit tot een lange rol.
  • Maak een patroon door een vork op de rol te plaatsen en van de ene naar de andere kant een aantal lijnen te trekken:

un kurabiyesi vork

  • Snijd de deegrol vervolgens met een mes schuin af:

un kurabiyesi mes

  • Plaats deze vormpjes op een bakplaat en doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat de onderkant goud/bruin kleurt (dus niet de bovenkant):

un kurabiyesi nasil yapilir

  • Ter decoratie kun je nog wat poedersuiker over de koekjes strooien:

un kurabiyesi tarifi

  • meel koekjes
  • 6 personen
  • 45 minuten
Koekjes 11 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Un kurabiyesi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 36
Auteur:
Publiceerdatum: 01-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Koekjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 6 personen Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten: 600 ml bloem 4 eetlepels basterdsuiker 250 gram margarine ...

36 reacties

De verhouding bloem en boter klopte niet bij mij.
Ik heb er zeker 50 gram meer boter bij moeten doen want het deeg bleef kruimelig.
7 maanden geleden reactie door anoniem
Ik heb ze met roomboter gemaakt, perfect gelukt! Ik ben allergisch voor alle margarines. Krijg er brandende tong van. Heerlijke koekjes! Heb er ook wat zonnebloemolie en maizena door gedaan. Gebakken op 160 graden (in een afkoelende broodoven).
3 jaar geleden reactie door anoniem
Kan Je Ook Normale Suiker Gebruiken?
7 jaar geleden reactie door anoniem
6 jaar geleden reactie door Hülya
Nee helaas, je hebt hier echt basterdsuiker voor nodig.
Ik heb het een keertje in de Turkse winkel gekocht en het was super heerlijk! Ik ga het maken!
Bedankt voor het recept!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Oh wat leuk!!! Ik ben net terug van een vakantie in Turkije en deze koekjes hadden ze in het Hotel en het waren mijn favoriete koekjes... En nu ga ik ze dus zelf ook maken... Top thanx voor het recept!!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Halo kan ik gewone kristalsuiker gebruiken?
Of welke basterdsuiker moet ik dan kopen de bruine of wite?
En kan ik ook gewone boter gebruiken?
8 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hülya

Een vraag:

Kan ik ook poedersuiker gebruiken ipv bastardsuiker? Want ik lees bij andere recepten dat zij poedersuiker gebruiken (wat voor mij gemakkelijker is aangezien ik dat wel in huis heb :-) )

Alvast bedankt!

Selamlar
Iris
9 jaar geleden reactie door anoniem
Het deeg is nog zacht maar de onderkant is wel goudbruin is dat wel goed dan ???
9 jaar geleden reactie door anoniem
Werkelijk geweldig, echt zo lekker!
Recept klopt precies, de baktijd heb ik niet ingesteld maar gewoon gewacht tot ze lekker waren.
Heb ze wel op 220 graden gebakken in een hetelucht oven.
Morgen weer bakken want ze zijn al bijna op!
9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi ik heb dit vandaag ook gemaakt de koekjes.
Maar er is wel een probleem, ik kreeg het deeg niet net als op de 2 de foto! . Ik heb extra magarine gedaan en het hielp. Maar ja volgende keer doe ik wat suiker erdoor :D. Maar ja wel handig en makkelijk . Top !
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heb dit vandaag samen met mijn Turkse vriend gemaakt, nadat wij dit lekkere koekje in ons hotel waar wij afgelopen zomer verbleven tegen zijn gekomen. Zoals in dit recept staat het deeg in twee delen verdeelt. Bij het tweede deel kwam mijn vriend met het idee om een beetje kaneel-poeder bij het deeg te doen. Resultaat: erg lekkere koekjes met kaneel smaak! Heerlijk!! Zoals velen van jullie al zeggen over de baktijd: bij ons was 15 minuutjes 220 graden hete lucht oven genoeg.
10 jaar geleden reactie door anoniem
hani bunun turkcesi yapan turk  almanca  tarif hayret birsey ya
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo u hebt een heel leuke website opgericht. Tebrikler.
10 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Hulya ik wou iets vragen over dit recept mag je ook gewoon maisolie gebruiken? groetjes elisabeth!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een lekkere site zeg, ben net terug uit Turkije en zie een hoop recepten die ik zeker ga maken. De witte meelkoekjes als eerste, mijn zoon heeft ze dit jaar ontdekt en kan er geen genoeg van krijgen, dus heb ik hem beloofd om ze op te zoeken en te gaan maken. Ik ben gek op Iskender kebab, ook die gaat het worden. Bedankt.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb net je heerlijke site ontdekt :)
Natuurlijk ben ik meteen met deze koekjes aan de slag gegaan.
Ik heb maar eerst de helft van alles gebruikt, was anders zoveel voor ons twee :)
Maar wat me opviel was dat het zo droog bleef, ondanks het lange kneden, kreeg ik niet een geheel. Ik heb er maar wat boter bij gedaan om een geheel te krijgen.
Ze staan op dit moment in de oven, ben wel heel erg benieuwd...
10 jaar geleden reactie door Lisa
Hallo Hülya,
Ik kan niet weg uit Fethiye zonder op de dag van vertrek nog een zakje van deze heerlijke koekjes bij mijn favoriete bakker te halen!
Dus ik wil ze thuis ook graag een keer maken.... zou dit eventueel ook met volkoren meel kunnen? Het zal sowieso de kleur veranderen, en er zal denk ik wat meer water in moeten, maar is het wel mogelijk?
10 jaar geleden reactie door Lucienne
Onderkant goudbruin ? +- hoelang is dat 10 20 30 min ??
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,

kan je ook i.p.v margarine, roomboter gebruiken ?

Alvast bedankt,
groetjes Zeynep
11 jaar geleden reactie door anoniem
Die basterdsuiker, is die ook te vinden in gewone supermarkt? Of enkel in Turkse winkel? Bedankt!
11 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reactie door anoniem
je kunt de bastersuiker overal kopen ;)
Hoelang moeten de koekjes in de oven bakken? Las ergens in de reacties een uur maar bij mij waren ze na precies een kwartier al aangebrand. Wat klopt er niet?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya
Kunnen deze koekjes ook in de diepvries bewaard worden na het bakken.
Bvd
Groetjessss
11 jaar geleden reactie door anoniem
Wat is 600 ml bloem kan dat niet in gr aangegeven worden
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat zijn drie glazen bloem van 200 ml.
Daar ben ik weer ;)) Nadat ik dit bericht hieronder had geschreven ben ik toch eventjes van mijn gevoel uitgegaan en heb ik de laatste 28 min op 180graden verder gebakken. Ik vond het zonde als ik alles weg zou moeten gooien en door het te proberen heb ik ze toch nog gered. Super blij en ze zijn echt heerlijk!! Super bedankt! alleen die 100 gr klopt voor velen dan denk ik mss toch niet helemaal. Fijne avond ik ga smullen ;))
11 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor je feedback, Chantal! Blij dat ze je toch gesmaakt hebben! Ik denk dan dat ik even de aantal graden aanpas. Vreemd, bij mij waren ze wel gelukt. Maar goed, hartelijk bedankt! :-)
Hoi Hoi ,Ik probeer dit nu ook te maken alleen heb ik nog een klein half uurtje te gaan met de oven maar krijg niet het resultaat denk ik wat het hoort te zijn.. Ben echt bang dat 100gr niet genoeg zal zijn. Volgens mij moet de oven veel hoger. Zoals ik al las bij een ander comment, denk ook ik hetzelfde betreft de 220 gr zoals je bij de andere koekjes (2kleurig) ook hebt aangegeven. Ik wacht het even af maar ze zien er ongaar en erg vettig uit. Ik zal het van de week opnieuw maken en dan de oven hoger zetten ;)) Ben wel blij met je recepten heb er al veel gemaakt en alles is gelukt en was erg lekker.. Groetjes
11 jaar geleden reactie door Chantal Inançıl
Lekker

x Bonita Bremer
11 jaar geleden reactie door anoniem
Iyi Gunler,

Helaas zijn ze bij mij ook niet gelukt: ik heb echt het idee dat de oven veel warmer moet zijn dan 100 graden. Bij het andere recept dat je op je site hebt staan (de 2 kleuren koekjes) moet de oven 220 graden zijn.

Selamlar
11 jaar geleden reactie door Sema Guzel
11 jaar geleden reactie door Hülya
Bij mij waren ze gelukt op 100 graden. Elke oven is anders, een kleine oven wordt veel sneller warm dan een grote oven. Probeer het anders, zoals je al zei, op 220 graden. Hopelijk lukt het dan wel.
Bij mij zijn ze helaas niet gelukt. Ze werden niet zo mooi droog en kruimelig als ze horen te zijn. Na één uur in de oven waren ze niet gaar en erg vettig. Ik heb toen de oven maar op 200 graden gezet en de lucht laten circuleren. De koekjes zijn nu wel lekker maar lijken in de verste verte niet op wat de bedoeling is... wat zou er mis gegaan kunnen zijn? Kloppen de hoeveelheden in dit recept?
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is jammer, anoniem. De hoeveelheden kloppen wel. Probeer het anders op 220 graden. Ik hoor het graag van je als het lukt, dan kan ik eventueel de temperatuur in het recept aanpassen gezien het bij veel bezoekers jammer genoeg niet gelukt is. :-)
Moet nou de oven eerst 1 uur opgewarmd zijn of moeten de koekjes 1 uur worden gebakken in de oven?
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
1 uur in de oven bakken.
Hoi,

ik heb twee vragen. ik ben bezig met deze recept alleen snap die ML niet. heb 600 gram meel gedaan. alleen weet zeker dat het niet zo hoort. kun je die ML naar grammen doen?
en is lichtbruine basterdsuiker ook goed om in te doen?

ik hoor het graag van je.

Liefs Shaymaa
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Selam Shaymaa,

Je hebt gelijk, dat is inderdaad geen 600 gram. Ik gebruik glazen die 200 ml water kunnen hebben. Je hebt in feite 3 glazen meel dus nodig. Als je eventjes een glas met 200 ml water vult en onthoudt tot waar de rand komt, dan dien je dus 3 van deze glazen met meel te nemen. Lichtbruine basterdsuiker is volgens mij ook mogelijk, alleen de koekjes worden dan niet wit.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dankjewel. nu weet ik hoeveel ik ongeveer moet doen.
trouwens, jouw recepten zijn heeerlijk en fijn dat ze zo makkelijk zijn. ik heb tot nu toe heel veel uitgeprobeerd en alhamdoellilah niks mis gegaan:)
ga zo door meid!

xx
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jij erg bedankt voor je lieve reactie, Shaymaa! :)
Hulya ablaa is dat witte basterdsuiker?
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Anoniem, dat is inderdaad witte basterdsuiker. :-)
iHoi,
Ik wil graag deze recept maken maar ik heb thuis alleen kristal suiker? kan dat ipv bastert suiker..

Fatma
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Fatma,

Nee, dit kan helaas niet, kristalsuiker zorgt voor geen binding..
hoi hulya

dit recept zal ik heel snel gaan uitproberen want
mn man en linderen zijn dol op deze koekjes.

groetjes germaine
11 jaar geleden reactie door anoniem
ehoi hulya dat recept bedoelde ik heel erg bedankt groetjes joyce
11 jaar geleden reactie door joyceje6
hoi hulya heb je toevallig het recept van Sigarim Peynirli op je site staan en als je die niet hebt staan zou je deze misschien aub kunnen plaatsen dit is namelijk zoooo lekker alvast bedankt groetjes joyce
11 jaar geleden reactie door joyceje6
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Joyce,

Ik neem aan dat je Sigara böregi bedoelt? Bij deze het recept:

http://www.turksekok.nl/81/sigara-boregi
Even een klein vraagje, gebruik je echt margarine of roomboter? En als het margarine is, welke gebruik je dan?

Dank je.

Deze ga ik absoluut maken, ben er zoooooo dol op!

Echt super hoor al je recepten, ben er eigenlijk al jaren opzoek naar :) .

Ramadan mubarek,
Inci
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Inci,

Ik gebruik Butella Tafelmargarine :-)

Ayrica sana da mübarek ramazanlar dilerim.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik ook roomboter gebruiken?

Groetjes Elsiena
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dat vraag ik me ook af :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hülya ,

Ik heb roomboter gebruikt
Nu ben ik al een half uur aan het kneden ( is de roomboter nou de boosdoener ? )
Of duurt het kneden zo lang ?
Ik zou het fijn vinden als ik een reactie terug krijg
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste,

Roomboter is niet geschikt voor dit recept, nogmaals: je dient margarine te gebruiken, ik gebruik bijvoorbeeld Butella tafelmargarine, uiteraard eerst op kamertemperatuur laten komen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt Hülya voor je snelle reactie :)