Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Yogurt tatlisi

yogurt tatlisi recept

Aantal personen:

8

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten van Yogurt tatlisi

  • 3 eieren
  • 150 ml kristalsuiker
  • 2 theelepels carbonaat
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • 150 ml normale griesmeel
  • 150 ml bloem
  • rasp van een citroen
  • 200 ml gesmolten Tafelmargarine

Ingrediënten van de siroop:

  • 600 gram kristalsuiker
  • 800 ml water
  • sap van een halve citroen

Ter decoratie:

  • Walnoten
  • Kokosrasp

Bereiding van de siroop:

  • Neem een pan en voeg hier de kristalsuiker en het water toe:

yogurt tatlisi siroop

  • Laat dit 20 minuten koken.
  • Giet daarna de sap van de citroen erbij en laat alles samen nog 1 à 2 minuten koken en haal dan de pan van het vuur.

Bereiding van de Yogurt Tatlisi:

  • Neem een kom en voeg de eieren, kristalsuiker, yoghurt en carbonaat toe:

yogurt tatlisi recept

  • Roer alles goed door met een garde.
  • Voeg de meel, griesmeel, gesmolten margarine en de citroenrasp toe:

yogurt tatlisi citroen rasp

  • En mix deze ingrediënten mee met een garde.
  • Neem een diepe schaal en giet hier het mengsel in:

yogurt tatlisi erin gieten

  • Leg deze schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten.
  • Als de bovenkant goud/bruin kleurt, haal je het toetje uit de oven en prik je er hier en daar een aantal gaten in met bijvoorbeeld een tandenstoker.
  • Giet de enigszins afgekoelde siroop over het toetje heen en laat deze intrekken:

yogurt tatlisi nasil yapilir

  • Wanneer de siroop verder is afgekoeld en is ingetrokken, kun je het toetje nog decoreren met wat walnoten of kokosrasp.
  • Eet smakelijk!

yogurt tatlisi recept

  • Printen
Naam recept: Yogurt tatlisi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 7179
Auteur:
Publiceerdatum: 01-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 8 Bereidingstijd: 60 minuten Ingrediënten van Yogurt tatlisi 3 eieren 150 ml kristalsuiker 2 theelepels ...

7179 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
origineel recepte is zonder margarine!!!!!
1 jaar geleden reactie door anoniem
salaam meid

wilde weten of ml het zelfde aantal is als gram?
ik heb hem ook gemaakt maar hij is vrij hard geworden, is dat normaal?
hoort hij niet zacht te zijn?
1 jaar geleden reactie door anoniem
De taart net gemaakt en zoals met vele recepten van deze site is de smaak voortreffelijk.  Ook de duidelijke uitleg bij alle recepten maakt het voor iedereen mogelijk om hele lekkere toetjes of complete maaltijden te maken.

Ga vooral zo door met deze site!

Gr. Pascal
1 jaar geleden reactie door anoniem
Hij is erg lekker bij mij was hij in het midden nog wat zacht ,ik had de helft van het suikerwater er al op gedaan. Ik heb hem nog 10 minuten terug in de oven gezet en de rest van het suikerwater erover heen gedaan . En ja hoor perfect ,en oh ja hij ruikt gewoon heerlijk
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind deze cake echt heerlijk!!
Maar vroeg me af: zou die net zo lekker zijn zonder de siroop??
2 jaar geleden reactie door anoniem
ja kan ook de yoghurt proefje niet meer terug
2 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldig recept! Maak hem vaak! Zeker in de ramadan. Vraagje, rasp van een citroen? Bedoel je dan met schil en al?

Bedankt voor de geweldige site!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Enkel het gele van de schil, het wit is bitter.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt Hulya! Ga het straks weer maken voor Bayram! Mmmm! Alvast fijne Suikerfeest!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Heyy

Ik heb hem gemaakt voor een school-project en viel heel erg in de smaak!
Door deze lekkere cake heb ik gewonnen met het land Turkije!
Echt, op deze site heb je echt de lekkerste recepten voor iemand die een keer iets anders wilt proberen! Super bedankt hiervoor!

Ps: Je site is geweldig en lekker
Pps: Heb jij niet het recht ofzo om die vieze en ontzinnige reacties te verwijderen? Ik vind ze namelijk heel storend

Xx-Loïs
2 jaar geleden reactie door anoniem
Www.pornohub.com is de beste porno site ooit ik kom elke keer weer op die filmpjes klaar
2 jaar geleden reactie door anoniem
Dit recept smaakt naar mijn penis en mijn god geloof me volgens vrouwen smaakt die niet goed het smaakg zelfs erger dan mijn vrouw der vagina en mijn god daar groeit me een hoop soorten schimmel ze hebben er zelfs nieuwen soorten gevonden dus dan weet je het het is een walgelijk recept mijn kinderen moesten er voornaar het ziekenhuis dus verweider het doodelijk recept ps ik ben henk je moeder
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo dylannes hier,
Ik ben gay en houd van penisen daar neuk ik met deze taart.
Heel lekker dus wil jij mij zien ga dan naar www.pornhub.com.
En zie mij deze taart verneuken top recept.
Team Pornhub
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ken het persoon dat plaatse dat zijn kinderen ebola erdor heeft hij heet
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo ik ben Dyl dyl dilo de Dildo,
En een suc6 zakenman en ik wil u
Bedanken u heeft het slechtste recept van nederland
Als prijs krijgt u daarom 10 cent de mazzel.
HOUDOE
2 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een kut recept en bedank me kinderen hebben nu Ebola
3 jaar geleden reactie door anoniem
Gisteren dit recept uitgeprobeerd en het was naar mijn idee niet gelukt. Het rook zoals iemand anders hierboven al had gezegd naar rotte vis. Hij was van boven donker van kleur en aan de zijkanten best wel nat vergeleken met het midden. Ik weet niet wat er mis is gegaan. Alles gevolgd wat er in het recept stond. Wellicht niet de juiste yoghurt?
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hij is zóoooo lekker, het zou verboden moeten worden!!!!!
3 jaar geleden reactie door Dolly Astrid
Hey,die griesmeel,welke is da?kheb juist rystgriesmeel en tarwegriesmeel gevonden.welke mag ik best gebruiken ?grt
3 jaar geleden reactie door anoniem
Alles gedaan volgens dit recept, de cake ziet er prachtig uit en de structuur is ook perfect. Alleen de smaak is niet te doen! Ik weet niet wat er mis is gegaan, maar de smaak is bitter en de cake ruikt bijna visachtig, heel bizar. Sla niet snel een stuk gebak af maar dit kan ik niet eten.
Wellicht komt dit door de Bertolli-margarine die ik gebruikt hebt? Of is dit de smaak van griesmeel die ik misschien niet lekker vind? (nooit eerder mee gebakken).
Jammer want kan mij voorstellen dat dit een hele lekkere cake kan zijn.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Geen magarine met olijfolie gebruiken.  Deze krijgt een vieze smaak omdat hij niet geschik is om te verwarmen.
Met Blue band voor koekjes en echte Turkse yoghurt (is hele dikke minder zure joghurt) heb je denk ik meer succes.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoihoi!

Ik durf niet al het siroop te gieten in mijn cake :p het lijkt zoveel en wil absoluut geen natte cake.
4 jaar geleden reactie door anoniem
dag Hulya, ik heb het geprobeert en het is gelukt en het was ook heel lekker, alleen kabarmadi.. Mag ik ook een beetje bakpoeder in gooien ?
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dag anoniem,

Misschien heb je de temperatuur van de oven te hoog ingesteld. Ook moet je niet telkens de ovendeur openen wanneer de cake nog aan het bakken is, mocht je dit hebben gedaan. Wat betreft het bakpoeder, dat lijkt mij niet nodig gezien je carbonaat gebruikt. Zorg er dus voor dat je de juiste hoeveelheid carbonaat gebruikt. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hulya,

Ik heb deze cake gemaal net. Helaas is het donker geworden en ziet het er niet zo licht uit als bij jouw op de foto. Ik vind hem wel veel te nat? Hoort het zo?

Ik ben verder erg blij dat ik je site heb ontdekt, dit bij toeval hahah.
Nu kan ik kennismaken met de Turkse keuken.

Ik heb al de spinazie cake gemaakt en wat is die lekker zeg.
Dank voor al je moeite. Echt top

Groetjes sara
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Sara,

Misschien heb je de temperatuur van de oven niet goed ingesteld? Het kan natuurlijk per oven verschillen, maar rond de 160 graden zou je goed moeten zitten. Probeer het anders op een lagere temperatuur.

Overigens, de cake hoort niet nat te zijn. Misschien heb je alleen de bovenkant laten bakken, i.p.v. het midden (waardoor in dit geval de bovenkant snel klaar was en de binnenkant nog niet).

Bedankt voor je complimenten, Sara! Ik ben blij dat mijn recepten bij je in de smaak vallen. :-)

Succes verder!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Baking soda is GEEN bakpoeder maar dat is zuiveringszout, ook wel maagzout genoemd.

In bakpoeder zit wel iets zuiveringszout en dit veroorzaakt ook een gas waardoor het deeg of beslag rijst in de oven. Het grote verschil zit hem hierin dat zuiveringszout je in staat stelt , om gebak waarin een zure stof als yoghurt, karnemelk, zure room en citroensap zit, ook goed te laten rijzen. Zodra zuiveringszout in aanraking komt met een zuur ontstaat al gas en dit werkt zo als rijsmiddel. Daarom is het wel vaak mogelijk om bakzout te nemen als je geen bakpoeder in huis hebt, maar wanneer in sommige recepten speciaal om baking-soda gevraagd wordt kan je dit niet vervangen door gewone bakpoeder. Het recept werkt dan namelijk niet.
Het kan trouwens geen kwaad om een pakje zuiveringszout in huis te hebben want het is voor heel veel dingen toepasbaar. Ik heb altijd een doosje in huis.
Bakpoeder is nl. maar beperkt houdbaar, is het over de datum heen, dan rijst het deeg niet meer. Dit heb je met zuiveringszout niet. Kijk maar eens op deze site waarvoor je het allemaal kunt gebruiken!

http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/1066-zuiveringszout-en-soda-weetjes.html

Het is te koop bij de Etos, of de apotheek
4 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hülya,
Ik heb dit receptje vorige week uitgeprobeerd en het was erg lekker.
Iedereen kon er maar niet genoeg van krijgen! :)
Dus, heel erg bedankt!
(ik heb wel 400 g suiker gebruikt voor de siroop en daardoor was het een 'licht' dessertje en ook perfect als zomertoetje)
4 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,

ik zou het heel goed en professineel vinden als je ook  foto's maakt van de ingridienten die je gebruikt bij de recepten, het zou voor ons heel makkelijk zijn en zal de recepten ook slagen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya,

Ik heb net geprobeerd dit toetje te maken, op zich goed gelukt. Ik merk wel dat het ietsje te zoet is. Zou ik minder suikerwater moeten gebruiken?

Daarnaast viel mijn cake nogal uitelkaar. Hoe zou ik dit de volgende keer kunnen voorkomen?

p.s. Heb ook bakpoeder gebruikt ipv carbonaat.
Hoop op een reactie van je.

Groetjes
4 jaar geleden reactie door Hülya
Beste anoniem,

Door bakpoeder wordt het deeg te luchtig, waardoor het uiteindelijke toetje sneller uit elkaar valt na het toevoegen van het suikerwater. Dus probeer de volgende keer toch carbonaat (te vinden als 'Karbonat' in Turkse winkeltjes) te gebruiken. En je zou het ook kunnen proberen met minder suikerwater inderdaad, dit zal het uitelkaar vallen ook (enigszins) verhelpen. De zoetheid kun je aanpassen door minder suiker op te lossen in het water.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ben het nu aan het maken, ik heb geen carbonaat gedaan omdat ik het niet had in de plaats bakpoeder..ik hoop dat het lukt. Gr.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ben benieuwd!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Heerlijke recepten op deze site zeg! En hele fijne uitleg... is nodig voor mij haha.
De spinaziecake heb ik al een keer gemaakt en was heel geslaagd. Mijn Turkse vriend vond het heerlijk.

Nu wil ik de Yoghurt tatlisi maken, maar waar krijg ik carbonaat? Of is dit hetzelfde als bakpoeder?

Bedankt alvast en veel succes met de site!

Groetjes Esther
4 jaar geleden reactie door Hülya
Beste Esther,

Carbonaat is niet hetzelfde als bakpoeder. Carbonaat kun je bij bijna alle Turkse winkeltjes vinden, daar heet het simpelweg "Karbonat".

Groet,

Hülya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Nu voor de tweede keer gemaakt en het is erg lekker.
Echter vind ik het persoonlijk lekkerder met gewone yoghurt en een zakje bakpoeder erdoor heen. Hierdoor wordt het luchtiger en reist het deeg beter.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is een goede aanvulling, dank je wel anoniem!
5 jaar geleden reactie door halima
Hoi hulyla wat voor yoghurt gebruik je nederlands of echt turkse yayla suzme yoghurt of ciflik yoghurt, groetjes halina
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Halima,

Dat maakt niet echt uit, zolang het maar dikke yoghurt is. Süzme, çiftlik, kan allemaal.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ga ik zeker maken,lijkt erg lekker
5 jaar geleden reactie door Arta Potka
lekker  ik ga maken
5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba canim,
het is me gelukt!
Ik heb alleen half van agda [suikerwateersiroop] gemaakt en was meer dan voldoende...
Mijn vorm was iets kleiner en daradoor is gebak wat hoger - verder prima!
Cok sukur :)
Hana
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya carbonat is toch bakpoeder? Of heb ik het mis?
Hoe heet het in turks?
Sevgilerimle gullerguzeli
5 jaar geleden reactie door Hülya
Carbonaat is niet hetzelfde als bakpoeder. Kijk eens in de Turkse winkeltjes en zoek naar die kleine groene zakjes. Daar staat het op. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
lekker!!!! ik ga het gelijk maken!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ik heb vandaag de cake gemaakt en hij is op zich goed gelukt. Goed van kleur en van smaak, maar hij is veel te nat geworden. Ik denk dat de hoeveelheid siroop misschien niet helemaal klopt. Ik heb de cake zeker 5 uur laten staan en het heeft wel alle siroop opgenomen, maar hij valt bijna helemaal uit elkaar door al dat vocht. Of moet ik de cake de volgende keer langer bakken, zodat hij steviger wordt?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya,
zou u alstublieft willen reageren op mijn vraagje over de ml van suiker en bloem?
Ik wil het gerecht zometeen voor het suikerfeest gaan maken.
Bedankt!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het is 150 ml, dus als je een glas van 200 ml hebt, dan dien je hier driekwart van te nemen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heel erg bedankt voor de snelle reactie!
Alvast bayram mubarek olsun!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya!
Ik ga dit (onder anderen) maken voor het suikerfeest. Nou was ik net in de
Albert Heijn en ook in de Plus. Ik kan daar geen normale griesmeel vinden.
Alleen maar fijne. Kan je normale griesmeel meestal in een Turkse winkel
kopen? Want daar ga ik nog heen. Ook om de carbonaat te zoeken. Als
ik geen normale griesmeel kan vinden in de Turkse winkel, wat kan ik dan
ter vervanging gebruiken?
Groetjes Ayse
5 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Ayse,

De Irmik (griesmeel) kun je helaas niet vervangen, dit is echt een basisingrediënt.

Vrijwel alle Turkse minimarkets verkopen karbonat en irmik, dus dat moet goedkomen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hulya!
Alleen maar goed nieuws! ;)
Alle ingredienten heb ik kunnen vinden.
De tweede dag van het suikerfeest had ik mijn moeder, een zusje en mijn broertje uitgenodigd om het suikerfeest bij ons te komen vieren (mijn man heeft geen familieleden in Nederland). Mijn familieleden namen lekkere dingen mee. Ik heb de avond van tevoren un kurabiyesi, kurabiye en het bovenstaande gerecht gemaakt. En alles lukte!! We hebben heel gezellig met z'n allen van alle lekkers gesnoept! Ik geloof dat mijn man vooral de yogurt tatlisi lekker vond. Op facebook las ik dat je vroeg hoe iedereen het suikerfeest gevierd heeft. De tweede dag heb ik mijn man verrast met het organiseren van het bovenstaande dus. De eerste dag zijn mijn man, ons dochtertje Esra (13 maanden) en ik wezen zwemmen. De derde dag van het suikerfeest heb ik mijn man verrast met kaartjes voor de dierentuin in Emmen. Het waren drie geweldige dagen! Bedankt voor de recepten!! Selam Ayse (Rebecca)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya!
Ik had een vraagje, bedoel je met 150 ml kristalsuiker gram of ml?
Ik ben in het buitenland en heb geen weegschaal dus ik hoop dat het ml is :-)
Je site is super!
Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldig recept, goede smaak, alleen doe ik er volgende keer veel minder siroop over want het was te vochtig naar onze smaak.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt, ik ga het zeker een keer proberen te maken.
Echt een top gerechten heeft u en bedankt dat u dit met ons deelt.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik doe het met plezier, anoniem :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoe groot is de ovenschaal? hoeveel cm is de breedte en lengte.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ik heb deze zojuist gemeten, hij is 34 cm lang en 24 cm breed, tenminste aan de bovenkant, aan de onderkant is ie iets smaller. Hij is 7 a 8 cm diep.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya, je site wordt steeds mooier en beter! Het terugzoeken op recepten is wel eens moeilijk, maar misschien komt daar nog eens wat voor.
Hoeveel carbonaat heb je eigenlijk nodig? Ongeveer hoeveel die ook in zakje backin powder zit (da's ca 16 gram)?
Alvast bedankt voor je reactie!
Groeten uit Groningen,
Hans
5 jaar geleden reactie door anoniem
Zie het al, overheen gelezen denk ik! Sorry
5 jaar geleden reactie door anoniem
wanneer moet de yoghurt er bij dan
5 jaar geleden reactie door Hülya
Staat in de eerste zin van ' bereiding van de Yogurt tatlisi':

'Neem een kom en voeg de eieren, kristalsuiker, yoghurt en carbonaat toe:'.
5 jaar geleden reactie door anoniem
wat is carbonaat en waar kan ik het koppen.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Carbonaat is Natrium Bicarbonaat en je kunt het bij de Turkse levensmiddelenwinkel kopen. Je kunt het ook bij Indonesische levensmiddelen kopen onder de naam Baking Soda van het merk Arm & Hammer. Je gebruikt carbonaat als rijsmiddelen i.p.v. bakpoeder in gebak waar bijvoorbeeld joghurt in is verwerkt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb de yogurt-tatlisi vandaag gemaakt. Ik heb alleen de margarine vervangen door zonnebloemolie en de hoeveelheden voor de siroop gehalveerd omdat wij niet van dat hele zoete houden. Het is erg goed en lekker geworden. Bedankt voor dit recept!

Wat is trouwens het verschil met Revani?

Groetjes, Paola
5 jaar geleden reactie door Hülya
Revani is onder andere een tikkeltje harder. Yogurt tatlisi heeft toch net een andere smaak door de iets andere ingrediënten (is zoals gezegd ook wat harder dan revani, bevat immers roomboter in het deeg), persoonlijk vind yoğurt tatlisi lekkerder.
5 jaar geleden reactie door anoniem
super lekker
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi

Griesmeel fijne of normaal.
Margarine welke bedoel je? Tafelmargarine ?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik gebruik normale griesmeel en tafelmargarine.
5 jaar geleden reactie door anoniem
moet dat turkse yogurt zijn of? mag ik yogurt  van lidel ge bruiken    en wat  is  
carbonaat
5 jaar geleden reactie door Hülya
Lidl yoghurt kan ook, Anoniem. Carbonaat is hetzelfde als baking soda.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Carbonaat is hetzelfde als baking soda. Verkrijgbaar bij de toko.

Bakpoeder is iets heel anders en heeft hele andere eigenschappen!
5 jaar geleden reactie door MarleenBicerNederlof
Hoi,
Gebruik je Turkse yoghurt die wat dikker is of  Nederlandse yoghurt (zo ja bij ned. volle of magere)?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Marleen,

Ik heb bij dit gerecht Turkse yoghurt gebruikt.
5 jaar geleden reactie door MarleenBicerNederlof
dank je wel voor je snelle reactie.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi je kan de carbonaat vinden van het merk dalamaya
grt deniz supermarkt amersfoort

Meer stap-voor-stap recepten:

14,237x bekeken
  • wortel toetje
  • 8 personen
  • 90 minuten
Toetjes 3 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
37,512x bekeken
  • gespoten deegtoetjes
  • 8 personen
  • 60 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 29 reacties feestdagen recept
7,556x bekeken
  • aardbeien toetje
  • 6 personen
  • 60 minuten
Toetjes 2 jaar geleden geplaatst door Hülya 7 reacties
36,901x bekeken
  • meelkoekjes met siroop
  • 8 personen
  • 180 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 37 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)