Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Renkli kek

Renkli kek tarifi regenboog cake recept

Aantal personen:

10 personen

Bereidingstijd:

180 minuten

Ingrediënten van de cake:

  • 270 gram witte  basterdsuiker
  • 200 ml yoghurt
  • 4 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 druppels vanille essence
  • 15 gram (1 zakje) bakpoeder
  • 500 gram bloem

Ingrediënten voor de frosting/vulling:

  • 225 ml melk
  • 40 gram meel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 230 gram roomboter
  • 2 theelepels vanille essence

Voor de kleur:


Afdekking:

Bereiding van het beslag en de kleuren:

  • Neem en kom en voeg hier de basterdsuiker, yoghurt, eieren, zonnebloemolie, vanille essence toe. Roer goed met een garde voor ongeveer 2 minuten.

regenboog cake renkli kek  tarif nasil yapilir

  • Voeg de bakpoeder en bloem toe aan de kom. Ga verder met roeren totdat je geen van de droge ingrediënten nog kunt terugzien.
  • Verdeel het beslag over 6 kommetjes.
  • Voeg in ieder kommetje een aparte kleur toe, namelijk: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.

regenboog taart renkli kek renkler kleuren kleurstof

Bereiding van de frosting/vulling:

  • Neem een pan, zet het nog niet op het vuur. Giet hier de melk in en vervolgens voeg je de meel toe. Roer goed door!

frosting renkli kek regenboog taart

  • Na een minuut of twee zet je het vuur op een mediumstand en ga je verder met roeren. Blijf roeren, anders gaat de bodem plakken. Ga net zo lang door totdat het mengsel stevig is geworden.
  • Laat het mengsel goed afkoelen, dus het moet zo koud mogelijk zijn (Tip: zet de pan in de schuur totdat het mengsel lauw is, daarna mag je de pan in de diepvries zetten.)
  • In de tussentijd neem je een kom en voeg je de boter op kamertemperatuur toe samen met de suiker. Meng dit heel goed door met mixer.

frosting boter suiker maken

  • Wanneer het melk/meel mengsel afgekoeld is, schep je dit bij de kom met de boter en suiker. Nu ga je alles mixen met een garde. Mix goed door, de suiker moet bijna opgelost zijn.

frosting combineren melk suiker boter meel renkli kek

Afwerking van de taart:

  • Neem de kom met een bepaalde kleur  beslag en giet dit in een springvorm.  Tip: gebruik bakpapier en spray het onder met bakspray.

  • Verspreid het beslag goed.
  • Plaats de springvorm nu in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 5 minuten.
  • Na die 5 minuten haal je het uit de oven en leg je het ergens neer. Laat de cake afkoelen.
  • De bovenstaande stappen ga je nu voor alle andere kleuren herhalen. Zo zien de laagjes er uiteindelijk uit:

  • Nu je alle kleuren van de regenboog hebt gebakken, ga je ze in de volgorde van een regenboog stapelen. Dus de onderste laag is paars. Daarna smeer je wat van de frosting  over de cake heen.

  • Ga daarna verder met stapelen: blauw, groen, geel, oranje, rood. Na elke laag smeer je frosting, niet te royaal! We hebben nog wat nodig voor de zijkanten.

renkli kek blauw regenboog taart laagje leggen

  • Nadat alles gestapeld is, smeer je op de bovenkant nog wat frosting en natuurlijk ook aan de zijkanten.

renkli kek regenboog taart frosting smeren

  • Rol de fondant uit.

fondant uitrollen renkli kek regenboog taart

  • Plaats dit over de cake heen, druk de randen goed aan en snijd het overige fondant er van af.

  • De Renkli Kek (regenboogcake) is nu klaar, eet smakelijk!

Renkli kek nasil yapilir

  • Printen
Naam recept: Renkli kek
Beoordeling: 4/5
Reacties: 55
Auteur:
Publiceerdatum: 01-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Cakes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 3 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 10 personen Bereidingstijd: 180 minuten Ingrediënten van de cake: 270 gram witte basterdsuiker 200 ml yoghurt ...

55 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
ik ga dit ook uitproberen voor mijn verjaardag :) ziet er echt feestelijk uit !!
4 jaar geleden reactie door Valerie June Smit
Hai,

Ziet er heel mooi uit! Ik vraag mij af of de 5 minuten (per laag afbakken weliswaar) genoeg is om het resultaat op de foto te krijgen. Andere uitleg / filmpjes brengen mij in verwarring, omdat deze sites vermelden dat ze de cake tot wel 1 uur in de oven stoppen.

Graag hoor ik van je!
3 jaar geleden reactie door jordip
Ik heb dit recept nu al een vijftal keer gemaakt, en iedere keer is het gelukt. En ja, iedere laag moet ongeveer vijf minuten, alhoewel het bij mij ook is voorgekomen dat het een paar minuten langer moet, maar meer niet. Je zult dit vanzelf zien (als de cakelaag nog 'nat' aanvoelt). Ik zou zeggen, gewoon proberen :) Succes!!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker vrolijk, trouwens ik ben ook Turks
Gr. Sayra Agir
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga zo lkkr kurabiye maken op recept van Turkse kok :)
4 jaar geleden reactie door anoniem
hallo Turkse kok kunt u mij vertellen of dit een feestelijk gerecht is en als dat zo is bij welk feest het dan hoort. ik moet het snel weten want ik moet een feestelijk gerecht maken voor school
4 jaar geleden reactie door anoniem
mischien ik wwer het niet jij hopelijk wel
4 jaar geleden reactie door anoniem
hoort dit recept bij een feestelijke gelegeneheid??????? reageer
4 jaar geleden reactie door jordip
Hee Hülya!

Ik ben enkele weken geleden je website tegen gekomen, en daarmee ook dit recept, en heb het sinds die tijd heel graag willen uitproberen. Vandaag was het eindelijk zo ver! Het heeft inderdaad de volle drie uur geduurd, maar wauw!! Het resultaat was prachtig! Mijn schoonbroer kon zijn ogen haast niet geloven! Geweldige cake en super uitgelegd! Mede door deze cake hebben we hem een geweldige avond kunnen bezorgen.

Voor degenen die de kleurstoffen niet konden vinden, ik heb de mijne besteld via jouwtaartshop.nl; binnen twee dagen had ik ze binnen.

In ieder geval, Hülya, teşekkür ederim voor je heerlijke recept!! Ik kan niet wachten om binnenkort een paar van je andere recepten te proberen :D

Vriendelijke groeten,
Jordi
4 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulja,
Bij de ingrediënten voor de frosting/vulling zie ik twee theelepels vanille essence staan. Dit zie ik echter niet terugkomen in de beschrijving. Misschien handig om nog te vermelden?
Geweldig recept verder! Dank u wel.
4 jaar geleden reactie door anoniem
heb hem samen met mijn kids gemaakt geweldig is de taart had hem nu als proef gemaakt maar wordt zeker de taart voor ons 20 jarig huwelijk binnenkort
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zag het plaatje gisteren en was meteen verliefd, mijn dochter overigens ook. Dus heb ik net deze taart gemaakt. Het is even wat werk maar wat is ie mooi!! Helemaal blij. THANX
4 jaar geleden reactie door Hülya
Super leuk om te lezen! :-) Blij dat jullie het mooi vonden.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hulya, wat een super leuke taart!
Kan je alle ingredienten in een nederlandse winkel halen, of kun je ze ook in een turkse supermarkt krijgen? Groetjes
4 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt ze echt overal krijgen. Fondant heb ik bij de Xenos gehaald en de kleurstoffen in een Surinaamse toko.
4 jaar geleden reactie door anoniem
echt super lekker ik heb aan de 2e en 4e cakeje anijs kardemom en kruidnagel kaneel en nootmuskaat  toegevoegd, indonesiche spekkoek idee....overheerlijkkkk
4 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk dat je hebt gevarieerd met de smaak! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
hoe lang kun je deze taart cake bewaren??Het brand me in deze te maken,maar ben pas zaterdag jarig...

Graag hoor ik van u

Groetjess
4 jaar geleden reactie door Hülya
Bewaar het in de diepvries, dat kan zo lang je maar wil. Buiten de diepvries smelt de fondant heel erg snel.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze recept ook gemaakt en hij is precies geluktt .. ik ben er echt blij mee heel erg bedankt dankzij uw uw schrijf alles zo precies ben er echt blij mee dankjee nogmaals
4 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor je reactie, leuk om te lezen! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
is het lekker is gaa het voor mams verjaadag maken ????
4 jaar geleden reactie door Hülya
Deze taart is kleurrijk én heel erg lekker! Zeker het proberen waard.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Deze cake is echt super!!! ik heb hem gemaakt, en weet je wat het leuke is, hij is ook nog gelukt ook. gewoon een mooie gezellige cake. gr Lydia
4 jaar geleden reactie door Hülya
Een gezellige cake, dat is het zeker! :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo hülya bedankt voor al die recepten je bent een verreiking voor onze keuken.ben al druk aan het koken.groeten agnes
4 jaar geleden reactie door Hülya
Blij om dat te horen, Agnes. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi, leuk recept. Ik ga het zeker een keer proberen. Even over de kleurstoffen. Hoeveel doe je per kleur in de bakjes? Is dat een paar druppels, een theelepel of miss zelfs een eetlepel??
4 jaar geleden reactie door anoniem
met hoeveel bedoel ik overigens hoeveel kleurstof
4 jaar geleden reactie door anoniem
is die bloem ook eetbaar
4 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, dat is gewoon een echte bloem haha. :-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
mooi ziet er heerlijk uit complimenten aan de chef :)
4 jaar geleden reactie door Hülya
Dankjewel, haha!
4 jaar geleden reactie door jvdendl
dit recept ga ik zeer zeker proberen te maken voor iemand die ik 20 jaar niet heb gezien
4 jaar geleden reactie door Hülya
Veel plezier en succes!
4 jaar geleden reactie door anoniem
verkopen ze bij de jan linders of de jumbo ook kleurstoffen of Albert Heijn
4 jaar geleden reactie door Hülya
De Jan Linders ben ik niet bekend mee, en voor zover ik weer verkopen de Jumbo en Albert Heijn geen kleurstoffen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ook bij de boeren bond hebben ze kleurstoffen.
4 jaar geleden reactie door anoniem
waar vindt je da de kleurstof ik kijk overal maar ik vind het nie
4 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb mijn kleurstoffen gekocht bij een Surinaams winkeltje. Je kunt ze vast in veel toko's krijgen. Ook de Jamin verkoopt veel bakproducten, waaronder kleurstoffen!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Jawel bij de albert heijn wel maar dat zijn niet zo goede kleurstoffen ze geven zachte kleuren
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb  een  vraag? waar  ku  je  de kleurstoffen  kopen?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb mijn kleurstoffen gekocht bij een Surinaams winkeltje. Je kunt ze vast in veel toko's krijgen. Ook de Jamin verkoopt veel bakproducten, waaronder kleurstoffen!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een leuke taart! Ik ga het ook bakken, alleen zal ik geen kleurstoffen gebruiken maar groente gebruiken voor hun kleuren. Spinazie voor groen, rode kleur voor rood, mais voor geel...een lekkere zware taart, hoeven ze meteen geen avondeten meer ;-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb m gemaakt voor mn zoontjes verjaardag hij is erg mooi geworden.
helaas heb ik de deeg lagen niet 5 maar bijna 10 minuten erin moeten laten 5 waren per laag niet genoeg.
smaken deed die ook niet verkeerd.
maar aangezien t werk zal ik m geen 2de keer meer maken t koste me echt veel tijd om deze cacke te maken.

maar t blijft wel leuk om aan te zien.

groetjes germaine.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het is inderdaad geen taart die je elke dag zou moeten maken. Blij dat het toch gelukt is. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya,

Mijn vraag is dezelfde als die van mijn voorgangster (en toevallig wil ik het ook gaan maken voor mijn zoontjes 1e verjaardag in december :) )
Wat is de maat van de springvorm?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Groetjes,
ilona
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ilona, de springvorm heeft een doorsnede van 25 cm. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi
ik had een vraagje over de bakvorm die je gebruikt hen meestal gebruiken ze 20 of 23 ik vind dat wel een beetje klijn. welke heb jij gebruikt en ik wou het vullen met slagrooom omdat mijn klijntje dat lekkerder vindt kan dat. Je taart ziet er super uitt trouwens. alvast bekankt
5 jaar geleden reactie door Hülya
Excuses voor het late antwoord, het heeft een doorsnede van 25 cm. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya

een vraagje is dat recept voor de cake niet ook een recept
voor turkse cake maar dan dat je er inplv. Gewone suiker
bastard suiker gebruikt?

Ik ga deze taart ook maken in november als mn zoontje 1wordt
heb vamdaag de kleurstof gehaald maar heb helaas geen paarse
gekregen en heb daarvoor in de plaats roze gepakt.
Ben benieuwd of die ook zoo mooi wordt.

Groetjes germaine.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Is er nog iemand aanwezig?
5 jaar geleden reactie door anoniem
waar kan ik vanille extract kopen zonder alcohol?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Vanille essence is te koop in de Albert Heijn, Dekamarkt en de Jumbo. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb bij de ah en dekamarkt gevraagd en ze hebben het niet/
en in amsterdam is er geen jumbbo :(
5 jaar geleden reactie door anoniem
Kunt u misschien ook op het site de afbeelding zetten hoe het vanille essensce eruit ziet. dat ik het na kan vragen/
5 jaar geleden reactie door Hülya
Meestal staat het bij de bakproducten. Iedere supermarkt heeft het wel. Het is een potje met vloeistof erin. Bij de Albert Hein hebben ze het volgens mij ook. Dit zou het bijvoorbeeld kunnen zijn:

http://4.bp.blogspot.com/_D-68Le8INpE/TMcloRIXRRI/AAAAAAAAAjo/uGpa3Mnu4B0/s1600/P1020574.JPG

(foto heb ik van Google)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dag hulya abla
 
had een vraagje? Vanille extract, bij de meeste zitten er alcohol erin?
Welke heb jij gebruikt? en met alcohol erin ja of nee?

Groeten
5 jaar geleden reactie door Hülya
Even wijzigen, ik heb vanille essence gebruikt. Zonder alcohol. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik en mijn dochter hebben de taart gemaakt, en hij was super mooi en heel lekker.
Bedankt voor het geweldige recept!

Groetjes,
Ilse en Larissa
5 jaar geleden reactie door Hülya
Wat leuk! Fijn dat het ook gesmaakt heeft! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya

waar kan ik kleurstf kopen? ik vind deze taart zo mooi zo smaakvolom te eten.

heel erg bedankt.
groetjes

Yalda
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb mijn kleurstoffen gekocht bij een Surinaams winkeltje. Je kunt ze vast in veel toko's krijgen. Ook de Jamin verkoopt veel bakproducten, waaronder kleurstoffen!
5 jaar geleden reactie door anoniem
is jouw kleurstof vloeibaar of poeder
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb van alles gebruikt, haha.
5 jaar geleden reactie door Marcella van Eijsden
Geweldig mooi om te zien
5 jaar geleden reactie door Hülya
En zeer smaakvol om te eten! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dus je bakt alle cakes apart af. Heb je veel bakblikken of maak je hem steeds schoon?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, ik gebruik echter één bakblik en je dient 'm niet schoon te maken, slechts nieuw bakpapier en spray.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat mooi! Ik ga hem vanmiddag proberen te maken. grt. Ang
5 jaar geleden reactie door anoniem
Super leuk!
Waar haal jij die kleurstoffen?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb mijn kleurstoffen gekocht bij een Surinaams winkeltje. Je kunt ze vast in veel toko's krijgen. Ook de Jamin verkoopt veel bakproducten, waaronder kleurstoffen!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat ziet dat er leuk uit!!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een heerlijke cake! Deze ga ik zeker weten maken.

En ook nog van harte gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan!
5 jaar geleden reactie door anoniem
mijn dochter die 5 wordt wil deze voor haar verjaardag :)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb ooit een keer zo`n cake gemaakt met verschillende kleuren en de lagen tegelijk gebakken. Het kan best goed gaan maar je moet wel zorgvuldig te werk gaan. Anders krijg je een Marmereffect. De Kleurstof koop ik in Poedervorm bij de Betere Toko deze kleurstoffen zijn vegetarisch (wel altijd goed de E nummers lezen) vaak bevatten kleurstoffen dierlijke ingredienten van luizen bvb de betere kleurstoffen met een meerprijs zijn vegetarisch maar het is wel ff zoeken. Of Anders op internet speuren de kleurstoffen die men gebruikt voor taarten (marsepein) kun je ook gebruiken in het cakebeslag. Ik Maak verschillende smaken in de lagen. Die goed bij elkaar passen. Smaakstoffen zijn overigens ook te koop. Bvb Pistache, Mango, Kokos.
5 jaar geleden reactie door Roos
Hulya, waar koop je die kleurstoffen? Groetjes Roos
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ik heb mijn kleurstoffen gekocht bij een Surinaams winkeltje. Je kunt ze vast in veel toko's krijgen. Ook de Jamin verkoopt veel bakproducten, waaronder kleurstoffen!
5 jaar geleden reactie door Babette Brouwer
Zou je de lagen niet gewoon tegelijk kunnen bakken? In de zin van al het rauwe deeg kleur voor kleur in een springvorm mikken&dan afbakken? Of zouden de kleuren dan door gaan lopen? (wat best n leuk effect kan geven trouwens...)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kan wel, had het een keer geprobeerd toen ik cupcakes probeerde te bakken; zag er heel leuk uit!
5 jaar geleden reactie door anoniem
deze regenboog moet ik toch maar eens gaan maken want werk in speeltuin de regenboog dus eigenlijk moet daar wel eens een x zo,n cake op tafel staan toch maar jee ben niet zo,n bakster  maar ga het eens proberen......leuke cake   thea de jong
5 jaar geleden reactie door anoniem
super!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Dit ziet er zoooo lekker uit!! Ik ga het gelijk proberen!! x3
dankjewel 'Hülya xx

Meer stap-voor-stap recepten:

99,719x bekeken
  • spinazie cake
  • 10 personen
  • 60 min
Cakes 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 73 reacties
23,786x bekeken
  • mozaïek cake
  • 8 personen
  • 45 min
Cakes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties
13,804x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 21 reacties feestdagen recept
9,613x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)