Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Gonca böregi

Beschrijving

Volgt binnenkort.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 4 kant en klare deegrollen (yufka)
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de vulling:

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een halve eetlepel zout

Bereiding van de vulling:

  • Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
  • Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
  • Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
  • Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan.
  • Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.

Bereiding van de gonca böregi:

  • Neem de deegrollen voor je. Stapel er 2 op elkaar.

  • Strooi het gehakt over de deegrollen heen.

  • Rol de deegrol op.

  • Snijd het in stukken.

  • Scheid het eigeel van de eiwit en smeer het eigeel over de deegrol heen.

  • Leg de Gonca böregi in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat de deegrollen bruin kleuren.
  • Zie de onderstaande foto (met wat tomatensaus of ketchup) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

  • Printen
Naam recept: Gonca böregi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 12
Auteur:
Publiceerdatum: 09-09-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Volgt binnenkort. Aantal personen 4 Bereidingstijd 60 min Ingrediënten: 4 kant en klare deegrollen (yufka) 2 ...

12 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het gewoon enkel jufka gemaakt en een 2/3 streepjes vulling de rest rollen maar. Mijn yufka's waren namelijk gescheurd door de vouw in de verpakking. Daardoor had ik korte stroken, dus hoefde niet te snijden. Ook heb ik als vulling gekookte aardappels gebruikt (met peper, zout, beetje zonnebloem olie, peterselie en ui). Ik had teveel aardappels over bij het avond eten en zo niet verspild. Haha.
Het was heerlijk. Ik stond verbaasd hoe snel ik ze uit de oven kon halen!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik snap t nie egt :p je hebt 4 yufkas nodig maar je moet er twee op elkaar stapelen kan iemand helpen :D
4 jaar geleden reactie door anoniem
Super gelukt, geserveerd met yoghurt/creme fraiche/sourcream saus met persillade, zout en peper.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik ben al niet zo een keuken prinses maar dacht dit is toch niet zo moeilijk,maar t is mislukt...;-(
t smaakt wel ongv t zelfde maar t deeg is nog helemaal droog dat moet vettig krokant zijn toch?
misschien heb ik of het verkeerde deeg gebruikt yaze yufka of misschien te weinig eigeel gebruikt denk ik.....
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat valt eigenlijk wel mee, anoniem. Ik heb dit paar dagen terug nog gemaakt en hij hoeft echt niet krokant te zijn, hij hoort juist een beetje zacht te zijn. Je kunt overwegen om het gerecht wat langer in de oven te doen als je het gerecht wat droger wil. Het eigeel is trouwens meer voor de kleur, niet zozeer voor het krokante.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb yufka gekocht maar er staat ervoor baklava, heb ik dan wel de juiste?
Heb het net gemaakt 2e lading staat in de oven, heb er nog harissa en een beetje ras el hanout   mix door heen gedaan. Ze zijn echt verrukkelijk.
Gr, Karin
5 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, dat kan prima bij dit gerecht. Eet smakelijk!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ga het vandaag maken, lijkt me erg lekker.
Vraagje, kun je ongeveer zeggen hoelang het in de oven gaat?
Ik schat zo´n 20 minuten net zoals su borek maar weet t niet zeker?
Groetjes Mira
5 jaar geleden reactie door Hülya
Inderdaad Mira, 15 tot 20 minuten zal voldoende zijn.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Moet je de vellen helemaal met biks besmeren voordat je de vulling opdoet?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker! Ik heb door het gehaktmengsel ook wat tomatenpuree gedaan en even meegebakken. Ik vond 'm dan net wat smeuïger.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Mmm, dat klinkt ook heerlijk! Dank voor de tip.

Groetjes,

Hulya
6 jaar geleden reactie door anoniem
oh super leuk idee voor weer eens een ander soort börek...ga ik eens gewoon maken met hazır yufka. Is ook snel klaar voor als er eens opeens visite komt.
wordt de binnenkant echter niet erg 'droog' als je er niets tussensmeert ?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, de binnenkort wordt niet droog omdat het gehakt van nature al een beetje vocht en vet bevat :-)

Groetjes,

Hulya
6 jaar geleden reactie door Hülya
Er zijn uiteraard 1001 varianten op hoe je een gerecht kunt maken.
Met zout, zonder zout. Met kruiden, zonder kruiden. Met peper, zonder peper.

Ga zo maar door.

Ik kan helaas niet van alle varianten een uitgebreide beschrijving geven, ook al zou ik dat graag willen. Je kunt uiteraard zelf wel kruiden toevoegen aan het gehakt indien je dat lekkerder vindt. Ik weet echter zo één, twee, drie niet wat voor kruiden dat kunnen zijn.
6 jaar geleden reactie door anoniem
maar moeten er in die boordjes burek geen andere kruiden om het nog lekkerder te maken want hoe me oma en tantes het maken is volgens mij met meer kruiden om het lekkerder te maken want alleen met zout en peper word die smaak toch niet speciaaaal
6 jaar geleden reactie door anoniem
pulbiber, kekik, nane (en ik doe er soms dargon bij weet niet wat de algemene naam daar voor is in bayburt noemen ze het dargon) je kunt er een beetje salça bij doen. Samen met de ui een groene peper erbij maakt het lekker pittig.
6 jaar geleden reactie door Filiz
Heerlijk!! Maar zijn dit die dunne Yufka deegrollen (die uit de vriezer) of die je gewoon verpakt verkoopt ( die je ook kunt gebruiken voor borek)
6 jaar geleden reactie door anoniem
Welke yufka moet je dan hebben,heeft u een foto van de verpakking of de naam ervan. En waar is het verkijgbaar?
6 jaar geleden reactie door anoniem
@filiz, ehhh dit recept is toch ook borek?? Ik denk dat ze die yufka uit de koeling bedoeld die ronde. Op de verpakking die ik heb liggen in de koelkast staat sac yufka. Zitten 3 ronde vellen in.
6 jaar geleden reactie door Filiz
@anoniem....ja sorry....ben niet echt duidelijk...maar jij wel  :D   dank je wel!!
6 jaar geleden reactie door wiert
Perfect recept en snel klaar, nou nog even afkoelen en dan afiyet olsun!
6 jaar geleden reactie door Jolanda Tosun
snelle hap....dank je wel ervoor....gaan we ook uit testen

Meer stap-voor-stap recepten:

236,677x bekeken
  • water börek
  • 4 personen
  • 45 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 168 reacties vegetarisch recept
147,190x bekeken
  • bulgur salade
  • 4 personen
  • 60 min
Salades 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 69 reacties vegetarisch recept
10,594x bekeken
  • nootjes gehaktballen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
27,631x bekeken
  • pasta börek
  • 6 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)