Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Yoğurtlu kizartma

turkse recepten yogurtlu turlu

Wil je mij motiveren om meer recepten
op de website te zetten?

Word dan alsjeblieft lid van
onze
Facebookpagina! laugh

http://www.facebook.com/TurkseKok.nl

Beschrijving

Een warm gerecht bestaande uit courgettes,

aardappelen, aubergines en peper, overgoten

met yoghurt en saus.

Aantal personen

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten voor de groenten

  • 3 aardappelen
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 5 peper
  • 2 theelepels zout
  • halve liter zonnebloemolie
  • yoghurt met wat geraspte knoflook erin

Ingrediënten voor de saus

  • 1 ui
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • halve theeglas (gekookt) water

Bereiding van de saus

  • Verwarm de roomboter in een pan
  • Snijd de uien en doe deze in de pan
  • Meng de uien met de roomboter in de pan voor 5 minuten
  • Voeg nu de tomatenpurree er aan toe en meng het mengsel een beetje

  • Voeg tot slot het gekookte water toe aan de pan  en wacht ongeveer 5 minuten tot het water in de pan begint koken. Haal dan de pan met de saus van het vuur.

Bereiding van de groenten

  • Snijd de aardappelen, aubergines, courgettes en peper in blokjes.

  • Vul een pan met een halve liter zonnebloemolie.
  • Begin met het bakken van de aardappelen in de pan.
  • Als de aardappelen gebakken zijn, schep deze uit de pan en leg ze in een aparte schaal.

  • Begin nu met het bakken van de peper in dezelfde pan. Als deze klaar zijn, leg deze bij de aardappelen in de schaal.
  • Herhaal dit ook voor courgettes en aubergines. Let er wel op dat de aubergines het laatst gebakken moeten worden en in de schaal gedaan moeten worden gedaan.

  • Als alles gebakken is en in de aparte schaal zit, begin deze goed te mengen.

  • Strooi er twee theelepels zout overheen. Meng opnieuw alles.
  • Giet nu yoghurt (met wat geraspte knoflook) er overheen.

  • Giet tot slot de saus er overheen.

  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat. Afiyet olsun!

turkse recepten yogurtlu turlu

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Yoğurtlu kizartma
Beoordeling: 4/5
Reacties: 15
Auteur:
Publiceerdatum: 16-09-2011
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Wil je mij motiveren om meer recepten op de website te zetten? Word dan alsjeblieft lid van onze Facebookpagina! http://www.facebook.com/...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

15 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Je kunt gewoon alles tegelijk bakken op een redelijk vuurtje, blijft nog super warm. Ik had de aubergine eruit gelaten, want dat lust ik niet. Het was heerlijk!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Jij bent echt geweldig!!! Vooral de fotos maken het een stuk makkelijker!!!
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hi Hülya,
Leuke site, woon sinds dec.14 in Ankara en probeer op jou site recepten te vinden met wat er hier in de winkels te koop is.  Ook om terug te vinden wat we hebben gegeten in restaurants.
Fijn dat je het zo duidelijk uitlegt en laat zien.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya, ben op dit moment op vakantie in Turkeye
en ben blij verrast over de turkse keuken. Echter de
kilo's vliegen eraan, niet omdat ik meer eet, drink of
minder sport. Nu zag ik op jouw site dat er wel heel veel
olie en boter gebruikt wordt wat ik thuis zou vervangen
door veel minder olie of ipv gebakken gekookte groenten.
Heb je ook slankere en daardoor minder calorierijke en
daardoor iets gezondere recepten? Of voorbeelden van
gerechten op jouw site die in mijn vetarme dieet passen?
Dank alvast en complimenten voor je site!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,
Gebruik jij hiervoor echt tomatenpuree van NL supermarkt of eigenlijk salca..de tatli salca of hete.. Of is het echt tom.puree??
Groetjes,
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ik gebruik tatli salca, dat is dus domates salcasi, ofwel tomatenpurree. Daarnaast heb je ook de hete salci, dit is doorgaans biber salcasi, ofwel peper/paprika purree, deze gebruik ik niet bij dit gerecht.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het was een heerlijk recept!
Alleen had ik wat moeite om het gerecht warm op te dienen.
Omdat je alle ingrediënten na elkaar in olie bakt, is het eerste al afgekoeld als je met de laatste ingrediënten bezig bent.
De (koude) yoghurt er doorheen roeren helpt ook niet echt mee.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt helemaal, anoniem. De saus zou je eigenlijk ergens tegen het eind moeten maken, zodat je deze warm over het gerecht kunt gieten.
11 jaar geleden reactie door Erwin
Ik ga het vanavond direct uitproberen. Ook ga ik de schaal verwarmen met heet water zodat het gerecht niet direct verder afkoeld wanneer ik de ingrediënten erin doe. Maar waarom wordt alles eigenlijk na elkaar gebakken en niet tegelijk? Bij de aardapelblokjes kan ik het mij voorstellen, die moeten het langst. Maar de baktijd overige ingrediënten zijn alle ongeveer 10min.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Leuke site, alles heel goed uitgelegd en duidelijk door de vele foto's, proficiat Hülya, ik ben zelf belgische met turkse partner, en ik wil wel eens iets nieuws proberen om mijn ventje te verrassen, en dit recept lijkt me een uitstekend begin. Heb je ook het recept voor dat dunne platte brood? annie
11 jaar geleden reactie door anoniem
leuk recept.  vooral de foto's fleuren het geheel op en zijn handig. De meeste recepten sites komen niet verder dan een stuk tekst en soms één foto.  en juist foto's en filmpjes van handelingen zijn zo handig op het internet.
ik ga dit lekker klaarmaken vanavond
 succes met de site

peter
11 jaar geleden reactie door Hülya
Goed om te horen Peter! Laat me weten hoe het is geworden.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Ah, dat lijkt me ook wel wat, bedankt voor de tip(s)!
12 jaar geleden reactie door anoniem
Echt een toprecept en leuk om te maken. Ik had er nog een kipspiesje bij gemaakt en ipv yoghurt had ik kefir gebruikt, die is meteen lekker dun.  Bedankt voor het recept.
Robert
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb dit gerecht zaterdag gemaakt. Het smaakte heerlijk, de foto"s maken het bereiden een stuk aangenamer.
Ik ga het zeker nog vaker maken
bedankt
gr. Esther
12 jaar geleden reactie door anoniem
Ik had een vraagje ik neem dat je dit warm moet eten toch?

Dank je gr nicole
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, warm eten inderdaad.
12 jaar geleden reactie door Hülya
Aubergine en courgette schillen kunnen na het koken nog wel eens bitter proeven, vandaar dat ik ze schil.
12 jaar geleden reactie door Filiz
ok ik ga het vanavond zonder schil proberen!! dank je wel weer  voor dit heerlijke gerecht
12 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan! :-)
12 jaar geleden reactie door Filiz
heerlijk gerecht...ga het direct uitproberen. Maar mag ik vragen waarom jij de aubergine en de courgette schilt?

Filiz
12 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker  maar het lijkt erg op yogurtlu kizartma of het hetzelfde?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat is volgens mij hetzelfde ja... Ik zal de naam veranderen.

Meer stap-voor-stap recepten:

10,223x bekeken
  • aubergine met ei
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 1 reactie vegetarisch recept
107,899x bekeken
  • köfte uit aardappelen
  • 4 personen
  • 60 min
Köfte 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 49 reacties vegetarisch recept
20,730x bekeken
  • roergebakken sperziebonen
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
34,519x bekeken
  • okra
  • 4 personen
  • 60 min
Groente gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)