Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Revani

revani turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

Beschrijving

Een zoete cake gemaakt griesmeel en siroop.

Stamt af uit de Ottomaanse keuken.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten:

  • 1.5 waterglas zonnebloemolie (± 300 ml)
  • 1.5 waterglas volle yoghurt (± 300 ml)
  • 4 eieren
  • 3 waterglazen suiker (± 600 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1.5 waterglas griesmeel (± 300 ml)
  • 3 waterglazen meel (± 600 ml)
  • 1 zakje bakpoeder

Stroop voor in de pan:

  • 6 waterglazen suiker (± 1200 ml)
  • 7.5 waterglazen water (± 1500 ml)
  • halve citroen

Voor op de revani zelf:

  • Kokosnootschaafsel of gestampte pistachenootjes etc.

Voor in de ovenplaat:

  • Een klein beetje boter of zonnebloemolie om het in te vetten

Bereiding:

  • Doe de zonnebloemolie, yoghurt, eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en roer dat tot één mengsel.

  • Voeg daarna de griesmeel, meel en bakpoeder bij het mengsel. Wederom goed roeren:

  • De bakplaat goed invetten:

  • Giet het beslag in een bakplaat en laat dit 45 minuten bakken in 160 graden.

  • Nadat het is gebakken, haal je de cake uit de oven en laat het een half uurtje staan.

  • Als de cake een beetje koud is geworden, snijd je de cake.

  • Voor de stroop: Pak een pan en doe daar de suiker in.
  • Voeg daarna het water toe aan de suiker. Roer dit goed door. Laat dit een half uur koken.
  • Doe de sap van een halve citroen in de pan met de suiker en water. Laat dit 15 minuten koken. Als dit lauw wordt, giet je het over de cake heen.

  • Bij voorkeur kan je gestampte pistachenootjes, kokosnootschaafsel etc. over de cake heen strooien. Zie hieronder voor de foto:

revani turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

  • Printen
Naam recept: Revani
Beoordeling: 4/5
Reacties: 69
Auteur:
Publiceerdatum: 31-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Een zoete cake gemaakt griesmeel en siroop. Stamt af uit de Ottomaanse keuken. Aantal personen 10 Bereidingstijd 120 min ...

69 reacties

2 jaar geleden reactie door anoniem
Salam alaykum,

Kan ik ook een ovenplaat gebruiken? Want ik heb niet zo een diepe ovenplaat als die van jou. http://www.kaakevents.nl/webshop/buffetartikelen/ovenplaat-1-1-gastronorm-2-cm-diep.html <--- zie afbeelding.

Dankjewel xx
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo om te beginnen vind ik dit een geweldige site ga zeker heel wat
Er uit maken .
maar heb 1 vraag over dit recept  wat voor meel(zefrijzend/cake) gebruik je de rest van
de ingredienten snap ik wel
2 jaar geleden reactie door Andreas
Hallo,

Je kan gewoon meel type 405 gebruiken door de bakpoeder toe te voegen krijg je dus zelfrijzend bakmeel.
Zelf gebruik ik geen bakpoeder maar baksoda hierdoor rijst het beter en is vele male goedkoper.

Andreas
2 jaar geleden reactie door anoniem
Dag hulya, mn eerste keer ging goed nu voor de tweede
Keer plakt het heel erg in me
Mond..wat doe ik
Nou verkeerd ..groetjes duygu en moet het kwijt dankzij jouw heb ik zoveel dingen gemaakt ( geloof
Me
Voor
Iemand die nooit een ei heft gebakken is dat heel wat )
3 jaar geleden reactie door anoniem
Geweldige site!!! Heb al veel dingen gemaakt!
Deze ga ik morgen maken!!
Dank je wel voor het delen!!

Gr sam
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, welke bakpoeder heb je nodig? Groetjes
3 jaar geleden reactie door Marion Verberne
deze heb ik gemaakt 1-2-2014
is ook weer gelukt en o zo lekker
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, kan ik ook bakpapier gebruiken? Topsite..
3 jaar geleden reactie door anoniem
3 jaar geleden gewijzigd
Hallo,

Allereerst complimenten voor de site! Wat voor meel gebruik je voor de revani, cakemeel of zelfrijzendbakmeel?

Grtzz..
4 jaar geleden reactie door TC Ron Verdonk
van de week gemaakt voor mijn collega's omdat ik een weddenschap had verloren...
nou moet ik zeggen dat het geen straf voor me is om te koken, grote hobby van me.
maar... en nu komt het...
mijn Vrouwelijke Turkse collega vroeg meerdere malen of ik het echt zelf had gemaakt.
Reden?
Ze vond het echt TURKSWAARDIG...
alsof het door haar zelf gemaakt was..
Mooier compliment kon ik niet krijgen natuurlijk.
moet wel zeggen dat ik minder suiker heb gebruikt om de siroop te maken...
mmmmm zou er zo nog 1 willen maken :-)
4 jaar geleden reactie door TC Ron Verdonk
Vandaag gemaakt voor bij de koffie met artsen en verpleging van morgen ochtend.
Moest het maken omdat ik een weddenschap had verloren...
Vond het totaal niet erg om te doen, juist lekkerrrrrrrrrrrrrr...
Nu maar afwachten wat mijn collega's hiervan vinden.
:-)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Er staat hier dat je 6 waterglazen moet gebruiken is dat niet een beetje te veel? Ik heb geen kristalsuiker meer ik gebruik nu van die klontjes maar ik weet niet hoeveel ik ongeveer er in moet doen? Help!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je het ook zonder griesmeel maken?
3 jaar geleden reactie door anoniem
het recept draait om de griesmeel dus nee ik denk niet dat je het zonder griesmeel kan maken.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik vind de Turkse gerechten heel erg op de Albanezen gerechten lijken. Mashallah heerlijke recepten die u op deze website plaatst.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam
Ik heb dit receptje vandaag uitgeprobeerd en mashallah superrrrr lekkerrrrrr.  Een echte aanrader ik heb het wel. Niet zo zoet gemaakt maar delicieux!!!! Snel en eenvoudig. Bedankt huliya! Xxx
4 jaar geleden reactie door xxsweety
Ik heb al een paar recepten van je site gemaakt en tot nu toe erg lekker! Echt super handig en goed uitgelegd. Vooral met de foto's. Ik ga deze vanavond maken, ben erg benieuwd!
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya,

Ik wil de cake weer maken, maar vind de cake met de hoeveelheden suiker van het huidig recept te zoet.
Zou je de hoeveelheden suiker voor zowel deeg als siroop kunnen geven van de cake van voor je het recept hebt aangepast?
De hoeveelheden suiker waren in het vorig recept namelijk minder en de cake was toen heerlijk.

Groetjes.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hulya,
Wat voor meel gebruik je? zelfrijzend bakmeel of cakemeel?
Mvg, Oda
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,

Leuke site

Ik had een vraagje over de revani (een beetje een domme vraag maarja).
Moet je al dat siroop erover gieten? Want het lijkt me dat de revani er dan in 'zwemt'.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zou dat niet doen, het wordt dan heel erg nat en te zoet, misschien de helft van de siroop maken?
4 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb het ook gemaakt, heb alleen 2 glazen suiker en anderhalf glas water gebruikt voor de siroop, en dan alles er op het gebak gedaan.. het was lekker en niet te zoet
4 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een geweldige site,met zoveel lekkere dingen.
Mijn complimenten voor de beschrijving en de foto s.
En dat jullie dat met ons willen delen.
Ik gebruik de site wekelijks om lekkere recepten te maken.
Bedankt.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Super dat het je zo bevalt. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Al eens gemaakt, was heerlijk!! Op advies van mijn Turkse buurvrouw iets minder suiker gebruiken! Maar dat is ieder zijn/haar smaak.. Goed te doen en leuk om te maken!
4 jaar geleden reactie door anoniem
heel leker
4 jaar geleden reactie door Hülya
Kan ook natuurlijk, haha. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya, heb de revani gemaakt en hij was het heel goed gelukt op een klein probleempje na, namelijk de griesmeel was niet helemaal zacht geworden, dus de korrel was wat te hard nog. Gebruik jij fijne griesmeel want die had ik niet? Groetjes weer van Mira :-)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hmm, probeer het dan eens met fijne griesmeel. Om eerlijk te zijn let ik er bijna nooit op, haha. Laat het me weten of het je lukt, Mira. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Salaam Alaykom. Leuke site! Ik heb me precies aan het recept gehouden, uiteindelijk bleef het deeg in het midden rauw en aan de randen was het wel goed gebakken. Ik heb het toen 15 min langer in de over gelaten, maar het deeg bleef rauw. Wat heb ik verkeerd gedaan?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hmmm, misschien verwarmt jouw oven niet goed in het midden van de cake? Dat heb ik vroeger wel eens meegemaakt. Heb je trouwens tijdens het bakken de ovendeur geopend? Zo ja, probeer dit te vermijden.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya, als mn Revani kek wat stevig is geworden (maar wel.lekker van smaak) en ik het wat luchtiger wil, welk ingrediënt vermindert ik dan iets?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hmmm, ik denk eigenlijk dat je de temperatuur een beetje omlaag moet zetten zodat de Revani langzaam wordt gebakken. Anders zou ik het helaas niet weten.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb een vraagje, hoe groot is uw bakplaat??
PS: Ik vind deze site echt TOP..

Groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat weet ik even niet uit het hoofd, anoniem. Ik geloof dat ik deze bakplaat überhaupt niet eens meer heb. Misschien kun je door naar de foto's te kijken de afmetingen een beetje afleiden.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hey, deze is Egyptisch. Yummie.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya,

gebruik je hollandse yoghurt of turkse yoghurt voor dit recept, of maakt het niet veel uit?

Groetjes Hatice
5 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Hatice,

Ik heb bij dit gerecht Hollandse yoghurt gebruikt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Tesekkürler voor de snelle reaktie. ik vind je site helemaal top :) ik heb al veel van je mogen leren.
Denk je dat het erg veel verschil zal maken als ik turkse yoghurt gebruik?
5 jaar geleden reactie door Irene 139
Hallo, hulya,
Ik heb net de Revani in de oven,hij was niet zo dun als op de foto.
Je hoort nog hoe die is geworden. Mijn zoon had Revani gehad in de turkse moskee bij een etentje tijdens de ramadan en vond het erg lekker.
Ze gaan volgende week op familie bezoek on turkije dus eef ikze alvast een voor proefje.
Groeten, irene
5 jaar geleden reactie door Fatos
Heerlijk!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Denk je dat ik roomboter kan gebruiken ipv zonnebloemolie?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij kan dat niet... ik denk niet dat je beslag goed wordt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Tegen beter weten in heb ik de revani toch met roomboter gemaakt. Hij was heerlijk!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya, ik heb dit recept gemaakt en het was heel goed gelukt. Het was wel veel geworden, kan ik de de hoeveelheid van de ingrediënten daarom delen door 2? Of zal het dan mislukken?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Als je van alle ingrediënten de helft neemt zal het vast wel lukken :).
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya

ik heb een vraagje? ik gebruik dezelfde ingrediënten wat u daar boven heb beschrijven, maar die komt niet zelfde uit zoals op deze foto's. ik weet het niet wat ik fout doe??

graag een reactie???

groetjes
5 jaar geleden reactie door Hülya
Wat komt niet precies uit dan, anoniem? Waar ligt precies het probleem, bij de deeg?
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya,

ik zou echt niet weten. de revani komt echt zwaar uit en die is hard??? ook na dat ik siroop erop heb gedaan.

ik zou echt niet weten waarom?? zou het zijn dat de ingrediënten niet klopten???

groetjes
5 jaar geleden reactie door Fathima55
Hi,

Heb het gisterrn gemaakt, zie nu pas je
Reactie. Zoals jij het aangeeft heb ik heb
Ik het gdn. 2 glazen ipv 3. Voor de deeg
Heb ik minder suiker gdn. Het is echt heerlijk.

Xxxxx
5 jaar geleden reactie door Fathima55
Hai,

Ik snap er niks meer van. De reacties de een
Zegt te zoet en sappig. Ik hou niet van zoet
Zoet. Maar de meeste doen 1 glas suiker in het deeg.
Maar er staat toch 600 ml dat zijn 3 glazen.
Hoeveel gaan er dan in de saus?

Wat kan ik het beste doen? Wil het niet
Mierzoet.

Xxxx
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het is vooral de siroop die de revani zoet maakt, als je revani niet al te zoet wil, zou ik 2 glazen suiker in plaats van 3 gebruiken voor de siroop.
5 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb een vraagje, hoe groot is uw bakplaat??
PS: Ik vind deze site echt TOP..

Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi Hulya,

heb net je recept uitgeprobeerd. En moet zeggen dat het goed gelukt is. Ik ben dol op revani nu kan ik het zelf maken.:D  ben trouwens van marokaans afkomst.

lekker ben er dol op thnx hulya

groetjes Hayat
5 jaar geleden reactie door Hülya
Heel erg leuk om te horen Hayat! :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba,

Ik heb de revani laatst voor de derde keer gemaakt en ik was er ook niet tevreden over, ik denk ook dat de hoeveelheden niet helemaal kloppen.
De eerste keer dat ik het gemaakt had was het te zoet, toen heb ik de tweede keer dat ik het weer gemaakt heb 1 glas suiker in het deeg gedaan i.p.v. 2 glazen zoals beschreven in het recept en toen was het heerlijk.
Maar laatst toen ik het dus voor de derde keer heb gemaakt was ik weer niet tevreden.
Je had het recept aangepast en de hoeveelheid suiker in het recept voor de siroop verhoogd, toen ik de siroop aan het maken was vroeg ik me al af of het niet erg veel was en inderdaad was de cake veel te nat. Ik vond het recept dus beter toen je het nog niet had aangepast. Daarbij vind ik het lekkerder wanneer je 1 glas suiker gebruikt in het deeg i.p.v. 2, want zelfs voor een zoetekauw als ik was het een beetje teveel van het goede. Verder vind ik het een geweldige site met lekkere gerechten en ik vind dat je een goede uitleg geeft, de foto's erbij zijn heel duidelijk en zorgen ervoor dat het haast niet kan mislukken.

Groetjes, Selda.
5 jaar geleden reactie door Marion
Het is juist hele natte cake. Dat is het lekkere o.a. ervan!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya, ik heb de revani gemaakt maar is heel erg zoet geworden en is te sappig geworden. Wat kan ik hieraandoen? Ik heb dit ooit gegeten toen was het niet zo zoet en niet te sappig.

Groetjes Rahima
5 jaar geleden reactie door anoniem
hi,
een vraagje, is het erg als je geen yoghurt gebruikt?
groetjes!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem, ja dat is wel erg, zonder yoghurt gaat het deeg helaas niet lukken... je smaakt uiteindelijk niets van het yoghurt hoor, maar wel noodzakelijk voor het deeg.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo ik heb een vraagje: 'bij jouw Stroop voor in de pan staat 7,5 glazen water maar bij jouw uitleg staat er 5 glazen water. En wat is het nouw 7,5 of 5? Maar voor de rest heb je het heel goed gedaan, dankjewel.

Groetjes rahima
5 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt voor de correctie, Rahima. In principe is het geen probleem als je iets te veel water of iets te veel suiker gebruikt. In ieder geval, je hebt 6 glas suiker en 7.5 glas suiker nodig.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hi,

Na een tripje naar Istanbul helemaal geïnspireerd door de Turkse keuken. Al walnotensoep gemaakt, komkommersalade en pittige Turkse groentebroodjes met fetadeeg! En toen deze site ontdekt en hiermee als eerste begonnen. Wat een heerlijk gerecht! Ik dacht eerst even dat ik door de grote hoeveelheid suiker mijn aanvullende tandartsverzekering maar beter kon gaan upgraden ;), maar dat was niet nodig gelukkig. Erg smaakvol en niet mierzoet. Had een hele bakplaat gemaakt dus buren, vrienden en collega's hebben er ook al van genoten, heerlijk! Dank! Heb al veel lekkere dingen gezien (en de foto's van bereiding zijn ook erg handig!) en zal zeker vaak terugkomen en ben benieuwd naar nieuwe recepten. Compliment!
Selamlar ;)
Hans, Groningen
5 jaar geleden reactie door anoniem
Ik twijfel of de hoeveelheid van de ingrediënten wel klopt.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Waar twijfel je dan precies aan?

Groetjes,

Hulya
5 jaar geleden reactie door anoniem
Zou je kunnen vertellen hoeveel ml een theeglas ongeveer is??
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi,

Ik heb het recept even aangepast. Voortaan zal ik bij alle recepten alleen gebruik maken van 'een waterglas'. Een standaard waterglas is ongeveer 200 ml. Ik heb het aantal ml achter de ingrediënten gezet.

Succes!

Hulya
5 jaar geleden reactie door Hülya
Bedankt meiden! Binnenkort komen er meer recepten, houd de website in de gaten.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Heel mooie site met lekker recepten bedankt groetjes nilab nawid
5 jaar geleden reactie door anoniem
Eergister deze cake  gemaakt. Was goed gelukt en lekker. Alleen wel erg zoet. De volgende keer zal ik 1 glas suiker doen in plaats van 2 glazen.
Ben erg blij met deze site, ga vooral door en veras ons met nieuwe recepten.

Gr Hayet
5 jaar geleden reactie door Marion
De Nederlandse suiker is zoeter dan de Turkse dus iets minder nemen als je die gebruikt.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Wat een geweldig site is dit. De uitleg is uitstekend en heerlijk al die recepten.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

ik gebruik fijne griesmeel :)

Groet,

Hülya.
5 jaar geleden reactie door anoniem
hoi welke griesmeel gebruik je voor dit recept? Fijn, grof of medium?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hülya,

Ik wilde je alleen even laten weten dat ik je site echte GE-WEL-DIG vind. Ik heb van mijn ouders nooit zo goed leren koken en door jouw site kan ik nu een heleboel. Echt super!

Bedankt en ik hoop dat we nog lang van je site mogen genieten.

Groetjes Aylin
6 jaar geleden reactie door anoniem
gemaakt en wat was het onwijs lekker zeg we hebben onze vingers erbij opgegeten bijna hahaha volgende week is dochtertje jarig ga ik lekker dit maken dan zo'n dure niet lekkere taart kopen.
6 jaar geleden reactie door Jolanda Tosun
gemaakt en super makkelijk en lekker. ! dank je wel

Meer stap-voor-stap recepten:

8,983x bekeken
  • rozen bladerdeeg
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
13,790x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 21 reacties feestdagen recept
9,605x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties feestdagen recept
13,741x bekeken
  • rozen toetje
  • 10 personen
  • 90 min
Toetjes 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 20 reacties feestdagen recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)