Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Revani

revani turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

Beschrijving

Een zoete cake gemaakt griesmeel en siroop.

Stamt af uit de Ottomaanse keuken.

Aantal personen

10

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten:

  • 1.5 waterglas zonnebloemolie (± 300 ml)
  • 1.5 waterglas volle yoghurt (± 300 ml)
  • 4 eieren
  • 3 waterglazen suiker (± 600 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1.5 waterglas griesmeel (± 300 ml)
  • 3 waterglazen meel (± 600 ml)
  • 1 zakje bakpoeder

Stroop voor in de pan:

  • 6 waterglazen suiker (± 1200 ml)
  • 7.5 waterglazen water (± 1500 ml)
  • halve citroen

Voor op de revani zelf:

  • Kokosnootschaafsel of gestampte pistachenootjes etc.

Voor in de ovenplaat:

  • Een klein beetje boter of zonnebloemolie om het in te vetten

Bereiding:

  • Doe de zonnebloemolie, yoghurt, eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en roer dat tot één mengsel.

  • Voeg daarna de griesmeel, meel en bakpoeder bij het mengsel. Wederom goed roeren:

  • De bakplaat goed invetten:

  • Giet het beslag in een bakplaat en laat dit 45 minuten bakken in 160 graden.

  • Nadat het is gebakken, haal je de cake uit de oven en laat het een half uurtje staan.

  • Als de cake een beetje koud is geworden, snijd je de cake.

  • Voor de stroop: Pak een pan en doe daar de suiker in.
  • Voeg daarna het water toe aan de suiker. Roer dit goed door. Laat dit een half uur koken.
  • Doe de sap van een halve citroen in de pan met de suiker en water. Laat dit 15 minuten koken. Als dit lauw wordt, giet je het over de cake heen.

  • Bij voorkeur kan je gestampte pistachenootjes, kokosnootschaafsel etc. over de cake heen strooien. Zie hieronder voor de foto:

revani turkse recepten turkish recipes yemek tarifleri

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Revani
Beoordeling: 4/5
Reacties: 55
Auteur:
Publiceerdatum: 31-07-2011
Keuken: Turks
Categorie: Toetjes
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Beschrijving: Beschrijving Een zoete cake gemaakt griesmeel en siroop. Stamt af uit de Ottomaanse keuken. Aantal personen 10 Bereidingstijd 120 min ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

55 reacties

7 jaar geleden reactie door Hülya
Je kunt ze in geraspte vorm kopen, vraag ernaar in Turkse minimarkets.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Nou dit ga ik ook maar eens proberen!
Stamp je de pistachenootjes zelf, of koop je die zo?
8 jaar geleden reactie door anoniem
ga het maken maar wat bedoel je met theeglazen, turkse theeglazen of nldse theeglazen ???
8 jaar geleden reactie door Admin
Nederlandse theeglazen.
8 jaar geleden reactie door Hülya
Het is bijna het zelfde als Irmik, persoonlijk vind ik Revani lekkerder. Probeer het eens!
8 jaar geleden reactie door layla1969
Is dit hetzelfde als irmik?
Ik gebruik dan maar een klein turks theeglaasje zonnebloemolie.
7 jaar geleden reactie door anoniem
Irmik is griesmeel in het turks ;-)

Meer stap-voor-stap recepten:

10,692x bekeken
  • rozen bladerdeeg
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 11 reacties nieuw recept
15,277x bekeken
  • deeglippen met walnoot
  • 10 personen
  • 120 min
Toetjes 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties feestdagen recept
11,245x bekeken
  • pompoen dessert
  • 10 personen
  • 45 min
Toetjes 7 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties feestdagen recept
14,538x bekeken
  • rozen toetje
  • 10 personen
  • 90 min
Toetjes 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties nieuw recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)