Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav recept

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Nohutlu Pilav:

  • 400 ml rijst
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 suikerklontje
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 300 gram gare kikkererwten
  • 600 ml gekookt water

Bereiding Nohutlu Pilav:

  • Haal de rijst door een zeef en was het.
  • Zet een pan op het vuur en voeg  zonnebloemolie toe.
  • Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.
  • Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.
  • Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.
  • Voeg de kikkererwten toe.
  • Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.
  • Zet de deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.
  • Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.
  • De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.
  • rijst met kikkererwten
  • 4 personen
  • 45 min
Rijst 8 jaar geleden geplaatst door Hülya
8 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Nohutlu Pilav
Beoordeling: 4/5
Reacties: 8
Auteur:
Publiceerdatum: 12-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Rijst
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Nohutlu Pilav: 400 ml rijst 50 gram roomboter 3 eetlepels ...

8 reacties

Mag ik vragen welke rijst je precies gebruikt..?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya, wat leuk! Weer een recept van jou! Ik ga het morgen uitproberen. Ik ben half Turks en veras mijn zus altijd weer met een heerlijk Turks recept. Thanks, Daniël
7 jaar geleden reactie door anoniem
7 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Daniël, ben blij dat je zo enthousiast bent! :-) Succes!
is dit een hoofdgerecht of eet je dit ergens bij?
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Dit is inderdaad een hoofdgerecht. Als voorgerecht kun je er soep bij maken.
heerlijk.............
8 jaar geleden reactie door Wanda van T
Begrijp ik goed dat die 600 ml water in een kwartiertje helemaal weg moet zijn?
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Jup, dat trekt helemaal weg!
Misschien handig om erbij te vermelden dat je GARE kikkererwten moet gebruiken....Anders mislukt het grandioos!
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Klopt, ik zal het even wijzigen. :-)
Hulyaa ablaa,
recepten met foto's is veel handiger en overzichtlijker(fijner). als het niet een moeite is wilt u alsjeblieft met foto's plaatsen?
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Geen zorgen, die plaats ik morgen! :-)
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ja met foto's aub, das veel duidelijk daarom ben ik dol op deze site, het is zooo duidelijk en gemakkelijk uitgelegd en anders moet je altijd gissen en dan heb je geen zin meer en ga je op zoek tot je iets duidelijker vind.

In elk geval bedankt voor al je moeite, het is fantastisch en gemakkelijker dan dit website heb ik nog niet tegengekomen.  Hoop dat we hier nog lang mogen genieten van dit lekker eten.

Dankjewel Hulya hanim
8 jaar geleden reactie door anoniem
Hai Hulya over hoeveel kopjes rijst hebben we ?? En hoeveel kikkererwten?? Groetjes
8 jaar geleden reactie door anoniem
1 kopje rijst is ongeveer voor 1 persoon dus je moet even kijken hoeveel personen er moeten eten :) ik pak altijd een handjevol erwten ik zou er niet te veel ervan indoen anders is het zo overheersend.
hoi hulya,

waarom doe je er citroen en suiker bij?

kan het ook zonder die twee ingredienten.
8 jaar geleden reactie door anoniem
8 jaar geleden reactie door Hülya
Citroen is om de rijst witter te maken. De suiker is om te voorkomen dat de rijst plakt.