Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Saksuka

saksuka recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Saksuka:

  • 1 grote courgette
  • 2 aubergines van middelgrootte
  • 2 wortels
  • 2 geschilde tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikavlokken
  • 1 theelepel zwarte peper


Bereiding Saksuka:

  • Snijd de courgette, aubergines, wortels, tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Zet een koekenpan op het vuur, giet de olijfolie erbij en laat dit heet worden.
  • Voeg de stukjes knoflook toe aan de pan. Roer goed door tot deze halfgebakken zijn.
  • Daarna voeg je de stukjes ui toe, roer weer goed door totdat deze ook halfgebakken zijn.
  • Voeg de stukjes wortel toe, blijf roeren tot deze een beetje zachter zijn.
  • Daarna voeg je de aubergine toe, na een paar minuten roeren voeg je de courgette toe.
  • Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot alle ingrediënten gaar zijn.
  • Voeg de geschilde en gesneden tomaten ook toe aan de pan.
  • Roer net zo lang door totdat de stukjes tomaat zacht zijn. Let op: het is niet de bedoeling dat de tomaten smelten!
  • Strooi het zout, paprikavlokken en zwarte peper in de koekenpan.
  • Doe nu het vuurpitje uit.
  • Roer ongeveer 2 minuten goed door zodat alle kruiden goed worden opgenomen.
  • Dit gerecht is klaar om (koud!) geserveerd te worden.
  • Printen
Naam recept: Saksuka
Beoordeling: 4/5
Reacties: 13
Auteur:
Publiceerdatum: 12-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Meze gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Saksuka: 1 grote courgette 2 aubergines van middelgrootte 2 wortels 2 ...

13 reacties

1 jaar geleden reactie door anoniem
Het lijkt alsof ik een soort rode saus zienop de foto. Bij mij is ie wat droger. Maar dat even terzijde, er staat koud serveren. Bedoel je dan afgekoeld op het aanrecht of echt koud vanuit de koelkast?
Hoor graag zsm u antwoord.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel olie moet ik ongeveer in de pan stoppen?
5 jaar geleden reactie door anoniem
Schil je de courgette?
5 jaar geleden reactie door Hülya
Dat doe ik niet, Anoniem.
5 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker en vooral erg gezond!!!
5 jaar geleden reactie door anoniem
Net de Saksuka gemaakt en gegeten. Heerlijk met rijst en kebab.
Dank je wl voor al die heerlijke gerechten
5 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, anoniem :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Op de foto wordt het geserveerd met knoflooksaus??
5 jaar geleden reactie door Aysess
Ik denk met yoghurt.
5 jaar geleden reactie door Hülya
Het is inderdaad yoghurt. :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

19,506x bekeken
  • griesmeel halva
  • 4 personen
  • 45 min
Helva 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
43,476x bekeken
  • pasta salade
  • 4 personen
  • 45 min
Salades 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
18,745x bekeken
  • rijst met kikkererwten
  • 4 personen
  • 45 min
Rijst 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties
21,806x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)