Saksuka
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Ingrediënten Saksuka:
1 grote courgette
2 aubergines van middelgrootte
2 wortels
2 geschilde tomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel paprikavlokken
1 theelepel zwarte peper
Bereiding Saksuka:
Snijd de courgette, aubergines, wortels, tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes.
Zet een koekenpan op het vuur, giet de olijfolie erbij en laat dit heet worden.
Voeg de stukjes knoflook toe aan de pan. Roer goed door tot deze halfgebakken zijn.
Daarna voeg je de stukjes ui toe, roer weer goed door totdat deze ook halfgebakken zijn.
Voeg de stukjes wortel toe, blijf roeren tot deze een beetje zachter zijn.
Daarna voeg je de aubergine toe, na een paar minuten roeren voeg je de courgette toe.
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot alle ingrediënten gaar zijn.
Voeg de geschilde en gesneden tomaten ook toe aan de pan.
Roer net zo lang door totdat de stukjes tomaat zacht zijn. Let op: het is niet de bedoeling dat de tomaten smelten!
Strooi het zout, paprikavlokken en zwarte peper in de koekenpan.
Doe nu het vuurpitje uit.
Roer ongeveer 2 minuten goed door zodat alle kruiden goed worden opgenomen.
Dit gerecht is klaar om (koud!) geserveerd te worden.
auberginesalade
4 personen
45 min
Turkse recepten
Saksuka
nasil yapilir
tarifi
oktay usta
turkse pizza
Meze gerechten
11 jaar
geleden
geplaatst
door
Hülya
11 jaar
geleden
gewijzigd
door
Hülya
Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
Naam recept:
Saksuka
Beoordeling:
4
/5
Reacties:
6
Auteur:
Hülya (TurkseKok)
Publiceerdatum:
12-08-2012
Keuken:
Turks
Categorie:
Meze gerechten
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
0 uur en 45 minuten
Beschrijving:
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Saksuka: 1 grote courgette 2 aubergines van middelgrootte 2 wortels 2 ...
6 reacties
Het lijkt alsof ik een soort rode saus zienop de foto. Bij mij is ie wat droger. Maar dat even terzijde, er staat koud serveren. Bedoel je dan afgekoeld op het aanrecht of echt koud vanuit de koelkast?
Hoor graag zsm u antwoord.
8 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Hoeveel olie moet ik ongeveer in de pan stoppen?
10 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Schil je de courgette?
11 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
11 jaar
geleden
reactie
door
Hülya
Dat doe ik niet, Anoniem.
Lekker en vooral erg gezond!!!
11 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
Net de Saksuka gemaakt en gegeten. Heerlijk met rijst en kebab.
Dank je wl voor al die heerlijke gerechten
11 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
11 jaar
geleden
reactie
door
Hülya
Graag gedaan, anoniem :-)
Op de foto wordt het geserveerd met knoflooksaus??
11 jaar
geleden
reactie
door
anoniem
11 jaar
geleden
reactie
door
Aysess
Ik denk met yoghurt.
11 jaar
geleden
reactie
door
Hülya
Het is inderdaad yoghurt. :-)