Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Saksuka

saksuka recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Saksuka:

  • 1 grote courgette
  • 2 aubergines van middelgrootte
  • 2 wortels
  • 2 geschilde tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikavlokken
  • 1 theelepel zwarte peper


Bereiding Saksuka:

  • Snijd de courgette, aubergines, wortels, tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Zet een koekenpan op het vuur, giet de olijfolie erbij en laat dit heet worden.
  • Voeg de stukjes knoflook toe aan de pan. Roer goed door tot deze halfgebakken zijn.
  • Daarna voeg je de stukjes ui toe, roer weer goed door totdat deze ook halfgebakken zijn.
  • Voeg de stukjes wortel toe, blijf roeren tot deze een beetje zachter zijn.
  • Daarna voeg je de aubergine toe, na een paar minuten roeren voeg je de courgette toe.
  • Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot alle ingrediënten gaar zijn.
  • Voeg de geschilde en gesneden tomaten ook toe aan de pan.
  • Roer net zo lang door totdat de stukjes tomaat zacht zijn. Let op: het is niet de bedoeling dat de tomaten smelten!
  • Strooi het zout, paprikavlokken en zwarte peper in de koekenpan.
  • Doe nu het vuurpitje uit.
  • Roer ongeveer 2 minuten goed door zodat alle kruiden goed worden opgenomen.
  • Dit gerecht is klaar om (koud!) geserveerd te worden.
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Saksuka
Beoordeling: 4/5
Reacties: 6
Auteur:
Publiceerdatum: 12-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Meze gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Saksuka: 1 grote courgette 2 aubergines van middelgrootte 2 wortels 2 ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

6 reacties

8 jaar geleden reactie door anoniem
Het lijkt alsof ik een soort rode saus zienop de foto. Bij mij is ie wat droger. Maar dat even terzijde, er staat koud serveren. Bedoel je dan afgekoeld op het aanrecht of echt koud vanuit de koelkast?
Hoor graag zsm u antwoord.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hoeveel olie moet ik ongeveer in de pan stoppen?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Schil je de courgette?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat doe ik niet, Anoniem.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Lekker en vooral erg gezond!!!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Net de Saksuka gemaakt en gegeten. Heerlijk met rijst en kebab.
Dank je wl voor al die heerlijke gerechten
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan, anoniem :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Op de foto wordt het geserveerd met knoflooksaus??
11 jaar geleden reactie door Aysess
Ik denk met yoghurt.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Het is inderdaad yoghurt. :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

32,522x bekeken
  • griesmeel halva
  • 4 personen
  • 45 min
Helva 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 11 reacties
64,013x bekeken
  • pasta salade
  • 4 personen
  • 45 min
Salades 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties
29,720x bekeken
  • rijst met kikkererwten
  • 4 personen
  • 45 min
Rijst 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties
40,301x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)