Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Nohut Yemegi

Nohut yemegi recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten Nohut Yemegi:

  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 2 groene pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 ml gekookt water
  • 1 runderbouillon
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 theelepels zwarte peper

Bereiding Nohut Yemegi:

  • Snijd de pepers, paprika, tomaat, uit en knoflook in kleine stukjes.
  • Zet een diepe pan op het vuur en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
  • Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
  • Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan, roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
  • Daarna voeg je de gesneden tomaten toe, roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
  • Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
  • Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
  • Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
  • Daarna zet je voor 30 minuten het vuurpitje op een lage stand.
  • Strooi vlak voor het serveren het zout, rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.
  • De Nohut Yemegi is nu klaar om geserveerd te worden.
     
  • Printen
Naam recept: Nohut Yemegi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 5
Auteur:
Publiceerdatum: 12-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Gevulde soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60 minuten Ingrediënten Nohut Yemegi: 50 gram roomboter 3 eetlepels zonnebloemolie 400 gram gare...

5 reacties

3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo bedankt voor deze mooie site er staan echt lekkere recepten op!
Voor dit recept Nohut Yemegi zou je mij kunnen adviseren.

Ik zie hier in je ingredienten lijst (gare kikkererwten).
En daarna: voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).

Ik heb een blik kikkererwten gekocht van merk ECE (in vocht die al zacht zijn) moet ik deze alsnog apart in een pan vooraf door koken?
Of kan ik ze gelijk bij de ui pepers, tomaten en knoflook toevoegen en 30 minuten zacht laten koken? owja en moet ik de kikkererwten uit blik nog wassen?

Groetjes
5 jaar geleden reactie door anoniem
hallo
hoe komt deze gerecht aan zijn rode kleur? ik merk dat je er geen tomatenpuree in hebt gedaan. of komt het door de tomaat en paprika? :)
5 jaar geleden reactie door Hülya
Tomaat, paprika, rode peper. Wat jij zegt dus. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
Jammer waar zijn de foto,s? Dat maakt juist de site zo leuk!
5 jaar geleden reactie door Hülya
Die komen eraan, anoniem. :-)
5 jaar geleden reactie door anoniem
dag Hulya, ik ga toch liever deze soep maken dan de linzensoep.
maar.......ik leun heel erg op je foto's om de stap voor stap voorbereiding. ze zijn nog niet toegevoegd?
groetjes,
Gerdarda

Meer stap-voor-stap recepten:

23,319x bekeken
  • köftesoep met kikkererwten
  • 4 personen
  • 60 min
Gevulde soep 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 30 reacties
19,604x bekeken
  • sperziebonen gerecht
  • 4 personen
  • 90 minuten
Gevulde soep 2 jaar geleden geplaatst door Hülya 17 reacties
18,300x bekeken
  • spinazie met gehakt
  • 4 personen
  • 45 minuten
Gevulde soep 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties
24,895x bekeken
  • yoghurt soep
  • 4 personen
  • 60 min
Soep 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)