Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Ali Nazik

ali nazik recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten Ali Nazik:

  • 300 gram kalfsvlees
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram (1 eetlepel) roomboter
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel rode peperpuree
  • 4 aubergines
  • 5 groene pepers
  • sap van een halve citroen
  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • beetje peterselie

Bereiding van het vlees van Ali Nazik:

  • Snijd eerst het kalfsvlees in hele kleine stukjes.
  • Vervolgens dien je deze stukjes fijn te 'slaan' met een grote slagersmes.
  • Dit doe je met de scherpe zijde van het mes, niet de platte kant.
  • Let op dat je het vlees erg klein 'slaat'! Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.
  • Het vlees moet in ieder geval goed uitgedund zijn.

Bereiding van de auberginesaus van Ali Nazik:

  • Leg de aubergines in een oven of op een grill en laat ze net zo lang liggen tot de aubergines zacht zijn van binnen.
  • Schil de aubergines wanneeer ze zacht zijn geworden van binnen.
  • Sprenkel citroensap over de aubergines, dit voorkomt dat de aubergines donker kleuren.
  • Snijd de aubergines in kleine stukjes, bijna tot puree.
  • Zet een koekenpan met roomboter op het vuur en laat de boter helemaal smelten.
  • Voeg de stukjes aubergine toe aan de pan en roer net zo lang door tot de aubergines zo zacht mogelijk en gaar zijn. Dit zal ongeveer 5 minuten duren.
  • Strooi in de tussentijd ook 1 theelepel zout in de pan.
  • Haal de aubergines uit de pan en laat ze nu een tijd afkoelen.
  • Snijd de knoflook in kleine stukjes en stamp er een beetje op zodat de knoflook plat en zacht wordt.
  • Vervolgens neem je een kom met yoghurt en voeg je hier de knoflook aan toe.
  • Giet de kom met yoghurt/knoflook in de kom met aubergines. Roer dit goed door.
  • De auberginesaus is nu klaar.


Bereiding van de tomaten bij Ali Nazik:

  • Leg de tomaten eventjes in kokend water zodat je ze makkelijker kunt schillen.
  • Schil de tomaten en snijd deze zeer fijn.


Afwerking van de Ali Nazik:

  • Snijd de ui in kleine stukjes.
  • Leg een koekenpan op het vuur en voeg hier olijfolie aan toe.
  • Wanneer de olijfolie heet genoeg is, voeg je de gesneden uien toe.
  • Na een minuut voeg je ook het vlees toe.
  • Wanneer het vlees zich van zijn vocht ontdoet, voeg je de fijngesneden tomaten toe.
  • Zet de deksel op de koekenpan en laat de tomaten een klein beetje smelten.
  • Na 5 minuten haal je de deksel eraf en voeg je de rode peperpuree toe. Roer even goed door.
  • Wanneer het vocht in de pan half verdampt is en het vlees gaar is geworden, zet je het vuurpitje uit en strooi je 2 theelepels zout en 2 theelepels peper in de pan. Roer even goed door.
  • De Ali Nazik kun je nu compleet maken door eerst wat auberginemengsel op een bord te plaatsen, vervolgens kun je het vlees erop scheppen.
  • Ter decoratie en voor wat meer smaak kun je stukjes peterselie op de Ali Nazik leggen of eventueel een sausje (naar eigen smaak) overheen gieten.
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Ali Nazik
Beoordeling: 4/5
Reacties: 9
Auteur:
Publiceerdatum: 12-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Kebab
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 90 minuten Ingrediënten Ali Nazik: 300 gram kalfsvlees 1 ui 3 eetlepels olijfolie 50 gram (1 ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

9 reacties

9 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi,
Ik kijk vooral op jouw site voor recepten omdat je het stap voor stap ook laat zien met foto's. Ik mis dat bijvoorbeeld hier en bij een paar andere recepten. Wil je dat alsjeblieft blijven doen met foto's? Heel erg bedankt.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Heel veel bedankt voor het recept!!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wow wat is dat lekker en dan komt de aubergine echt tot zijn recht die saus super lekker!!
Bedankt voor het recept we eten wel 3x per week turkisch omdat het zo lekker is!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
dag hulya
Kun je dit gerecht ook met gehakt maken ipv vlees lijkt me makkelijker.
gr. keltoum
10 jaar geleden reactie door anoniem
Klopt het dat het erg veel lijkt op hunkar beendi maar dat bij deze
Het verschil is dat er yoghurt in zit?

Gr. Tuba
11 jaar geleden reactie door anoniem
Waar gaan de 5 groene pepers in of heb ik nou helemaal verkeerd gelezen?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Dat is om samen met de ajuin te bakken vr bij ht vlees
11 jaar geleden reactie door anoniem
Echt kei lekkere recepten allemaal, maar vind het echt ontzettend  jammer dat je bij de nieuwe recepten geen plaatjes meer plaats. Was altijd een grote helpende hand de plaatjes.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi
Ik vind echt super dat je al deze recepten op je site hebt
En heb al veel gemaakt ga zo door?
Maar had een vraagje
Wat doe je met de 5 groene pepers?
Is dat decoratie of moet met bij het vlees of aubergine?
Gr.
11 jaar geleden reactie door Ineke Vooijs
nou nou dat ziet er heerlijk uit ga ik proberen laat het weten!!

Meer stap-voor-stap recepten:

60,808x bekeken
  • sperziebonen gerecht
  • 4 personen
  • 90 minuten
Gevulde soep 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
21,045x bekeken
  • sultan bewonderde het
  • 4 personen
  • 90 minuten
Vlees gerechten 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 8 reacties
108,897x bekeken
  • reepjes kebab
  • 4 personen
  • 90 min
Kebab 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 33 reacties
73,953x bekeken
  • adana kebab
  • 4 personen
  • 60 min
Kebab 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 28 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)