Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Ispanak Yemegi

Ispanak yemegi

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Ispanak Yemegi:

  • 500 gram spinazie
  • 2 eetlepels rijst
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 tomaat
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 2 klontjes suiker
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram gehakt
  • 1 ui
  • 200 ml (1 glas) water

Bereiding Ispanak Yemegi:

  • Was de spinazie eerst schoon en ontdoe het van de steeltjes. Snijd daarna de spinazie in stukken.
  • Snijd eveneens het ui, de knoflook en tomaat in kleine blokjes.
  • Zet een pan met zonnebloemolie op het vuur. Voeg de stukjes ui  en knoflook toe en roer goed door.
  • Wanneer de uien hun kleur beginnen te verliezen, voeg het gehakt toe.
  • Roer net zo lang door totdat het gehakt gaar is (als het gehakt helemaal van kleur veranderd is).
  • Voeg de stukjes tomaat en tomatenpuree toe en roer net zo lang door totdat de puree volledig verdeeld is en de stukjes tomaat erg zacht zijn geworden.
  • Vervolgens voeg je de schoongemaakte spinazie toe en giet je het water er ook in. Daarna strooi je het zout en peper er ook bij. Roer even goed door.
  • Leg 2 klontjes suiker in de pan en roer weer een beetje door.
  • Zet de deksel op de pan, hierdoor zal de spinazie slapper worden. Dit zal ongeveer 2 minuten duren.
  • Haal de deksel van de pan. Als de spinazie slap genoeg is, voeg je de rijst toe. Roer goed door.
  • Leg de deksel terug op de pan en zet het vuurpitje op een lage stand. Laat de pan zo staan voor 15 minuten.
  • Na de 15 minuten kun je het gerecht serveren. Eet smakelijk!
  • Serveertip: een schepje Turkse yoghurt gaat geweldig met dit gerecht.
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Ispanak Yemegi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 15
Auteur:
Publiceerdatum: 13-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Gevulde soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Ispanak Yemegi: 500 gram spinazie 2 eetlepels rijst 3 eetlepels ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

15 reacties

9 jaar geleden reactie door anoniem
IN DE GEVANGENIS KRIJGEN ZE BETER



VRIENDELIJKE GROET KAAS BOER
9 jaar geleden reactie door anoniem
Heeft iemand jouw gevraagd om het te eten ?
8 jaar geleden reactie door Mustle
Wat een kansloze reactie van inderdaad, een kaasboer (lees: kaaskop) ga lekker de bak in met je intelligente opmerkingen
, zijn we daar ook weer vanaf! Dankjewel hulya voor je duidelijke uitleg van deze heerlijke gerechten!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hmm dit is echt 1 van onze favoriete recepten. Heerlijk!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Hülya abla, kvind dit echt een top site.
Dit is echt een van mijn lievelings eten. Kga het deze week zeker uitproberen, kijken of ik het als mijn moeder kan maken, ben benieuwd.

En graag wilde k zo'n kook boekje, zou super handig zijn voor mij als k over paar maandjes getrouwd ben.
Kben echt blij dat d'r z'on site is, kheb tot nu toe al paar dingen uitgeprobeerd en iedereen vond t heerlijk dankzei jou hülya abla, kben je echt dankbaar.

Saygilarimla.
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ben zelf met turkse man getrouwd en hem van de week verrast met dit recept en jawel kreeg het compliment dat het net zo lekker was als dat mijn schoonmoeder het maakte dank je wel voor je site
10 jaar geleden reactie door Wioleta Ateş
heerlijk! mijn tweejarig dochter lievelingsgerecht :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Gebruik je gewoon Turkse rijst?
Ik wil hem liever wat droger, moet ik dan gewoon minder water en olie gebruiken?
Alvast bedankt!!!

Romaisa
11 jaar geleden reactie door anoniem
Heeeeerlijk! Dit komt hier vaker op tafel , zelfs mijn partner -die alles schuwt wat groen is- vond de soep lekker :D
11 jaar geleden reactie door anoniem
Het was erg lekker! Ik heb alleen in plaats van het gehakt turkse worst gebruikt. En dat smaakte er ook lekker bij. Bedankt voor het recept!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk alternatief! Graag gedaan. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
halllo  hulya   ik  wil even  zegt dat   heel lekker   dat  jij het goed  doet  zo  hoor gaan  dank je wel   hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen!
11 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hoi,

misschien een stomme vraag, maar de rijst moet eerst gekookt worden? of juist niet?

groetjes debby
11 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, niet voorkoken.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi
Ik heb hem nu gemaakt maar vraag me eigenlijk nog af wat dat witte is op de foto?

Super deze site!!!

Groetjes Martine
11 jaar geleden reactie door anoniem
hahah heel stom van mij, weet het al, yoghurt, staat erbij.. maar ik lees dus niet goed verder.
 Groetjes
11 jaar geleden reactie door Hülya
Geeft niet! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo  huyla    ik heb een vraagje  kan ik ook ei er bij doen  of niet  maar ik wil  dat graag  vandag maak  groetjes  hulya
11 jaar geleden reactie door Hülya
Ja, uiteraard, alleen dan zou ik de yoghurt achterwege laten.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Merhaba Hülya,

Ik heb even een vraagje,
Waarom werk je niet meer met foto's? Ik vond dit altijd erg overzichtelijk en handig! Als het te veel werk is begrijp ik het hoor!

Bedankt trouwens voor de heerlijke Spinazie, ik vind het erg lekker en ga het snel eens proberen!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

De foto's komen zeer spoedig, ze zijn al geschoten, moeten alleen nog even bewerkt worden :-)
11 jaar geleden reactie door Lucienne
Ziet er heerlijk uit! Klopt het dat dit recept ook wel met postelein gemaakt wordt?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt! :-)
11 jaar geleden reactie door Fadime Kurt
Heerlijk, precies zoals mijn moeder hem maakte. Tskler!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan!

Meer stap-voor-stap recepten:

60,806x bekeken
  • sperziebonen gerecht
  • 4 personen
  • 90 minuten
Gevulde soep 8 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
23,547x bekeken
  • soep met kikkererwten
  • 4 personen
  • 60 min
Gevulde soep 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 3 reacties
26,426x bekeken
  • gebakken pudding
  • 4 personen
  • 45 minuten
Zuiveldesserts 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties
42,888x bekeken
  • gevulde aubergine
  • 4 personen
  • 45 minuten
Groente gerechten 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)