Imam Bayildi

imam bayildi recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Imam Bayildi:

  • 4 aubergines
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 peper   
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels suiker
  • Ingrediënten topping:
  • 1 tomaat
  • 2 peper


Bereiding van de aubergines voor Imam Bayildi:

  • Zet een pan op het vuur, doe de olie erin en laat deze verhitten.
  • Snijd ondertussen de aubergines in een streepjes patroon.
  • Plaats de aubergines vervolgens voorzichtig in de pan. Pas op met spetterende olie!
  • Braad de aubergines vervolgens voor ongeveer 15 minuten.
  • Ontdoe tevens een tomaat van zijn schil.
  • Snijd ondertussen de tomaat, uien, peper, tomaat en knoflook in stukjes. Let erop dat de ui in plakjes gesneden moet worden.


Bereiding van de vulling voor Imam Bayildi:

  • Zet nieuwe pan op het vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie, laat deze wederom verhitten.
  • Voeg dan de gesneden stukjes knoflook toe. Roer dit even door.
  • Voeg na een halve minuut ook de uien toe. Roer dit wederom door.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe. Blijf goed roeren.
  • Voeg dan ook de 2 theelepels zwarte peper, zout en suiker toe.
  • Voeg op het laatst ook  de gesneden peterselie toe.
  • Roer dit een halve minuut goed door en zet dan het vuur uit.

Topping Imam Bayildi:

  • Ontdoe 1 tomaat van zijn schil. Snijd deze in plakjes.
  • Snijd de 2 pepers in 4 delen (in de lengte snijden dus)

Afwerking Imam Bayildi:

  • Maak in het midden van de aubergines een holte met een lepel.
  • Plaats de eerder bereide vulling met een lepel voorzichtig in de gecreëerde holtes in de aubergines.
  • Plaats nu als topping 2 plakjes tomaat en één in de lengte gesneden peper bovenop de vulling van de aubergines.
  • Zet de aubergines in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 minuten.
  • De Imam Bayildi is nu klaar om geserveerd te worden, eet smakelijk!
  • gevulde aubergine
  • 4 personen
  • 45 minuten
Groente gerechten 11 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Imam Bayildi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 10
Auteur:
Publiceerdatum: 15-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Imam Bayildi: 4 aubergines 200 ml zonnebloemolie 2 uien 3 teentjes ...

10 reacties

Het zou vééél gezonder zijn de zonnebloemolie te vervangen door olijfolie!
7 jaar geleden reactie door anoniem
7 jaar geleden reactie door anoniem
onzin aan je opmerkingen te lezen alle geraffineerde olie 'hebben voor en tegens en bakken met olijfolie dan smaakt het  snel bitter
Hallo,
Ik weet dat dit gerecht een leuke naam heeft maar ben het vergeten.
Waarom zet je dit er niet bij in het nederlands?
Proficiat trouwens met de superleuke site!

Mimi
8 jaar geleden reactie door anoniem
7 jaar geleden reactie door anoniem
De İmam is flauwgevallen is de Nederlandse vertaling.
Heb ik de boodschappen in huis gehaald, lees ik in de bereiding dat ik op het laatst peterselie moet toevoegen. Staat niet bij de ingrediënten :(
8 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ken het anders.
Aubergines van stronkje ontdoen, door de helft snijden in de lengte richting en een paar gaatjes prikken in de schil.
Vervolgens kort frituren in olie (geen frituurvet maar zonnebloemolie of olijfolie !!!) tot de binnenkant bruin wordt en de schil gaat rimpelen (tijdens frituren met vork draaien).
Leg de aubergine in een ingevette ovenschaal met de schil op de bodem.
Aubergine enigszins uit elkaar trekken met een vork (schil niet beschadigen/scheuren !) om ruimte te maken voor de vulling.

Vulling : Gehakt (rul maken), gesnipperde ui, knoflook, nane (gedroogde mint), zout, peper, paprikapuree en indien gewenst wat gedroogde pepers (Pul Biber) aanbraden in de koekenpan en op het laatste moment een blik doperwten toevoegen.

Aubergine vullen met de vulling en plakken tomaat erop leggen.
Afdekken met aluminiumfolie en ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot het geheel pruttelt.

Uitscheppen met een grote lepel of schuimspaan en serveren met rijst.
9 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden gewijzigd
Wat bedoel je met een sneetjes patroon?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Wat bedoel je met streepjes patroon
10 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reactie door anoniem
Met een mes streepjes schil afsnijden zebra motief, dan kun je beter zien of de aubergine goed gebakken is(goudbruin)
Heerlijk, is inmiddels een vast recept geworden hier aa tafel.
11 jaar geleden reactie door anoniem
oooh

aubergine uit de turkse keuken, ik ben eraan verslaafd.
maakt niet uit hoe het bereid wordt, ik vindt het verrukkelijk!!!
alleen daarom ga ik steeds op vakantie naar turkije alleen mag ik wel uitkijken met het snoepen van die heerlijke aubergine gerechten want straks heb ik paars haar!;))
gr
Rita13
11 jaar geleden reactie door Rita13
Waar zijn de foto's?
11 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn lievelingseten!

Dankjeweeeeeeeeel
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan :-)