Ik ken het anders.
Aubergines van stronkje ontdoen, door de helft snijden in de lengte richting en een paar gaatjes prikken in de schil.
Vervolgens kort frituren in olie (geen frituurvet maar zonnebloemolie of olijfolie !!!) tot de binnenkant bruin wordt en de schil gaat rimpelen (tijdens frituren met vork draaien).
Leg de aubergine in een ingevette ovenschaal met de schil op de bodem.
Aubergine enigszins uit elkaar trekken met een vork (schil niet beschadigen/scheuren !) om ruimte te maken voor de vulling.
Vulling : Gehakt (rul maken), gesnipperde ui, knoflook, nane (gedroogde mint), zout, peper, paprikapuree en indien gewenst wat gedroogde pepers (Pul Biber) aanbraden in de koekenpan en op het laatste moment een blik doperwten toevoegen.
Aubergine vullen met de vulling en plakken tomaat erop leggen.
Afdekken met aluminiumfolie en ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot het geheel pruttelt.
Uitscheppen met een grote lepel of schuimspaan en serveren met rijst.