Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Imam Bayildi

imam bayildi recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Imam Bayildi:

  • 4 aubergines
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 peper   
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels suiker
  • Ingrediënten topping:
  • 1 tomaat
  • 2 peper


Bereiding van de aubergines voor Imam Bayildi:

  • Zet een pan op het vuur, doe de olie erin en laat deze verhitten.
  • Snijd ondertussen de aubergines in een streepjes patroon.
  • Plaats de aubergines vervolgens voorzichtig in de pan. Pas op met spetterende olie!
  • Braad de aubergines vervolgens voor ongeveer 15 minuten.
  • Ontdoe tevens een tomaat van zijn schil.
  • Snijd ondertussen de tomaat, uien, peper, tomaat en knoflook in stukjes. Let erop dat de ui in plakjes gesneden moet worden.


Bereiding van de vulling voor Imam Bayildi:

  • Zet nieuwe pan op het vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie, laat deze wederom verhitten.
  • Voeg dan de gesneden stukjes knoflook toe. Roer dit even door.
  • Voeg na een halve minuut ook de uien toe. Roer dit wederom door.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe. Blijf goed roeren.
  • Voeg dan ook de 2 theelepels zwarte peper, zout en suiker toe.
  • Voeg op het laatst ook  de gesneden peterselie toe.
  • Roer dit een halve minuut goed door en zet dan het vuur uit.

Topping Imam Bayildi:

  • Ontdoe 1 tomaat van zijn schil. Snijd deze in plakjes.
  • Snijd de 2 pepers in 4 delen (in de lengte snijden dus)

Afwerking Imam Bayildi:

  • Maak in het midden van de aubergines een holte met een lepel.
  • Plaats de eerder bereide vulling met een lepel voorzichtig in de gecreëerde holtes in de aubergines.
  • Plaats nu als topping 2 plakjes tomaat en één in de lengte gesneden peper bovenop de vulling van de aubergines.
  • Zet de aubergines in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 minuten.
  • De Imam Bayildi is nu klaar om geserveerd te worden, eet smakelijk!
  • Printen
Naam recept: Imam Bayildi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 31
Auteur:
Publiceerdatum: 15-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Groente gerechten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Imam Bayildi: 4 aubergines 200 ml zonnebloemolie 2 uien 3 teentjes ...

31 reacties

10 maanden geleden reactie door anoniem
Het zou vééél gezonder zijn de zonnebloemolie te vervangen door olijfolie!
8 maanden geleden reactie door anoniem
onzin aan je opmerkingen te lezen alle geraffineerde olie 'hebben voor en tegens en bakken met olijfolie dan smaakt het  snel bitter
1 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,
Ik weet dat dit gerecht een leuke naam heeft maar ben het vergeten.
Waarom zet je dit er niet bij in het nederlands?
Proficiat trouwens met de superleuke site!

Mimi
1 jaar geleden reactie door anoniem
De İmam is flauwgevallen is de Nederlandse vertaling.
1 jaar geleden reactie door anoniem
Heb ik de boodschappen in huis gehaald, lees ik in de bereiding dat ik op het laatst peterselie moet toevoegen. Staat niet bij de ingrediënten :(
2 jaar geleden reactie door anoniem
2 jaar geleden gewijzigd
Ik ken het anders.
Aubergines van stronkje ontdoen, door de helft snijden in de lengte richting en een paar gaatjes prikken in de schil.
Vervolgens kort frituren in olie (geen frituurvet maar zonnebloemolie of olijfolie !!!) tot de binnenkant bruin wordt en de schil gaat rimpelen (tijdens frituren met vork draaien).
Leg de aubergine in een ingevette ovenschaal met de schil op de bodem.
Aubergine enigszins uit elkaar trekken met een vork (schil niet beschadigen/scheuren !) om ruimte te maken voor de vulling.

Vulling : Gehakt (rul maken), gesnipperde ui, knoflook, nane (gedroogde mint), zout, peper, paprikapuree en indien gewenst wat gedroogde pepers (Pul Biber) aanbraden in de koekenpan en op het laatste moment een blik doperwten toevoegen.

Aubergine vullen met de vulling en plakken tomaat erop leggen.
Afdekken met aluminiumfolie en ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot het geheel pruttelt.

Uitscheppen met een grote lepel of schuimspaan en serveren met rijst.
3 jaar geleden reactie door anoniem
Wat bedoel je met een sneetjes patroon?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Wat bedoel je met streepjes patroon
3 jaar geleden reactie door anoniem
Met een mes streepjes schil afsnijden zebra motief, dan kun je beter zien of de aubergine goed gebakken is(goudbruin)
4 jaar geleden reactie door anoniem
Heerlijk, is inmiddels een vast recept geworden hier aa tafel.
4 jaar geleden reactie door Rita13
oooh

aubergine uit de turkse keuken, ik ben eraan verslaafd.
maakt niet uit hoe het bereid wordt, ik vindt het verrukkelijk!!!
alleen daarom ga ik steeds op vakantie naar turkije alleen mag ik wel uitkijken met het snoepen van die heerlijke aubergine gerechten want straks heb ik paars haar!;))
gr
Rita13
4 jaar geleden reactie door anoniem
Waar zijn de foto's?
4 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn lievelingseten!

Dankjeweeeeeeeeel
4 jaar geleden reactie door Hülya
Graag gedaan :-)

Meer stap-voor-stap recepten:

17,889x bekeken
  • gebakken pudding
  • 4 personen
  • 45 minuten
Zuiveldesserts 4 jaar geleden geplaatst door Hülya 18 reacties
16,879x bekeken
  • spinazie met gehakt
  • 4 personen
  • 45 minuten
Gevulde soep 4 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties
21,979x bekeken
  • aubergine gerecht
  • 4 personen
  • 60 minuten
Groente gerechten 4 jaar geleden geplaatst door Hülya 19 reacties
35,588x bekeken
  • groente allegaartje
  • 4 personen
  • 90 min
Groente gerechten 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 35 reacties
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)