Kurabiye

cacao koekjes turkse recepten

Beschrijving

Heerlijke Kurabiye Turkse koekjes met bloemvorm.

Zeer snel te bereiden, vooral de kinderen zijn er dol op.

De kleuren kunnen desnoods omgedraaid worden.

Aantal personen

6

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten:

  • 600 ml bloem
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 pakje margarine
  • 2 eetlepels cacao

Bereiding

  • Mix de margarine, poedersuiker en meel in een kom:

  • Kneed dit mengsel goed, maar zorg dat het zacht blijft. Het zou er als volgt moeten uitzien:

  • Doe ongeveer een kwart van dit deeg apart in een kom en voeg daar het cacao aan toe:

  • Blijf dit cacao-deeg mengsel kneden tot het deze vorm en kleur heeft aangenomen:

  • De volgende stap is om verschillende kleuren balletjes te maken, deze tegen elkaar aan te drukken en zo te vormen tot een bloem:

  • Vul de bakplaat met de koekjes en leg deze voor 15 minuten in de oven op 220 graden:

  • Ziehier het resultaat nadat ze uit de oven zijn:

cacao koekjes turkse recepten

 

  • turkse koekjes
  • 6 personen
  • 45 min
Koekjes 13 jaar geleden geplaatst door Hülya
11 jaar geleden gewijzigd door Hülya
  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kurabiye
Beoordeling: 4/5
Reacties: 37
Auteur:
Publiceerdatum: 03-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Koekjes
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Heerlijke Kurabiye Turkse koekjes met bloemvorm. Zeer snel te bereiden, vooral de kinderen zijn er dol op. De kleuren kunnen...

37 reacties

Hey hulya

Mijn koekjes vallen uit elkaar.
Weet jij wat ik dan verkeerd heb gedaan
Grtjs
4 jaar geleden reactie door anoniem
HET IS ECHT EEN DELECATESE WAT EEN PLAZANT KOEKIE
9 jaar geleden reactie door anoniem
9 jaar geleden reshown
Merhaba!

Deze koekjes maak ik vaak als ik op visite ga: dit zijn originelere bloemen dan een bosje! Haha. Ik gebruik altijd vloeibare margarine ipv gewone. Dit is lekker romig en kan direct gebruikt ipv op kamertemperatuur. ik gebruik dezelfde hoeveelheid. Wanneer mn deeg ietwat droog blijkt tijdens het kneden doe ik er gemakkelijk nog een scheutje bij!

Naast de 4 lepels poedersuiker voeg ik ook altijd een zakje vanillesuiker toe. Dit is een wat subtieler 'zoetje' dan basterdsuiker.

In mijn oven heb ik 20-25 min nodig afhankelijk van de grootte van de blaadjes. Wanneer ik de koekjes eruit haal zet ik de oven uit. Voor een extra smaaksensatie smeer ik de warme koekjes in met gül reçeli, oftewel rozenjam, die ik bij de turkse supermarkt koop. Vervolgens zet ik de koekjes nog 3 min terug in de nog warme oven. Dit zorgt dat de jam heel licht karamelliseert. Ook dit is een heel subtiel zoetje. Bovendien zorgt het voor een hele mooie glans!

Groetjes Ryanne
10 jaar geleden reactie door anoniem
Bloem moet in gram aangegeven worden!!!!
Dus niet ml!!!!!
10 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb deze al een aantal keer gemaakt, het is lekkerder met een glas witte basterdsuiker i.p.v 4 lepels. Dan smaken ze beter.
10 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba kardas ,

hoeveel gram is 1 pak margarine ?
er bestaan verschillende grootes
10 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik in plaats van margarine ook roomboter gebruiken?
11 jaar geleden reactie door anoniem
ik vind het een beetje naar bloem smaken
11 jaar geleden reactie door anoniem
erzit als je ze hbet gemaakt geen smaak aan
11 jaar geleden reactie door anoniem
10 jaar geleden reactie door anoniem
dat probleem had ik ook oplossing is ongeveer 1 a 2 eetlepels poedersuiker extra en als je ze serveert ook een kleinbeetje erop strooien bij mij waren ze heerlijk
Kan ik ook i.p.v. bloem, zelfrijzend bakmeel gebruiken? Ik wil het morgenvroeg proberen, maar zag dat ik geen bloem meer hebt..

Dank alvast,

Grtzz..
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij kan het geen kwaad, maar zou toch voor de zekerheid gewoon patentbloem kopen.
Ik vind ze erg droog en weinig smaak aan, jammer ze zien er zo leuk uit. Volgende keer snufje zout en meer suiker.......
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Jammer, misschien moet je de volgende keer inderdaad iets meer zoets toevoegen.
Beste hulya,

Ik wil dit recept morgenochtend gaan maken, maar ik vroeg me af hoeveel gram 3 glazen meel is?
En als ik er suiker wil toevoegen voor de zoete smaak, moet ik dat dan tegelijk toevoegen met de poedersuiker?

Alvast bedankt voor je reactie.

Groetjes laura
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Dag Laura,

1 glas heeft een inhoud van 200 ml. Dus 3 glazen zijn 600 ml.

Doe de suiker maar gelijk met de poedersuiker! :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
Hai hulya,

Ik heb de koekjes gister 2x gemaakt. De eerste keer had ik mn oven te heet gedaan en was de onderkant verbrand terwijl de smaak goed was en de vorm ook, maar de tweede keer waren ze niet verbrand maar waren het platte bloemen geworden, de smaak was verder wel heerlijk..
Weet jij misschien wat er verkeerd is gegaan?
11 jaar geleden reactie door Hülya
Misschien het deeg niet stevig gemaakt?
Hallo,

Allereerst mijn complimenten voor je site! Misschien een domme vraag...
Maar wat voor meel versta je onder meel voor het recept Kurabiye? Is het bloem, of zelfrijzend bakmeel?

Grtzz..F
11 jaar geleden reactie door anoniem
11 jaar geleden reactie door Hülya
Beste anoniem,

Het betreft bloem.

Groet,

Hulya
Merhaba Hülya,

de kurabiye is lekker geworden. Ik heb er wat vanillesuiker nog extra bijgedaan. Alweer bedankt voor een lekker recept. Ik maak heel vaak wat van jouw website, ik woon in İstanbul en mijn man is turks en hij vind je gerechten ook heel lekker. Heel erg bedankt dat je ze met ons wilt delen,

groetjes van Karin
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te horen, Karin! Jij bedankt voor je bezoek op Turksekok. :-)
Hoi Hulya,
Hoe zorg je ervoor dat de bolletjes aan elkaar blijven plakken? Bij mij laten ze los..
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Goed aandrukken? Bij mij lukte het wel.
11 jaar geleden reactie door anoniem
tegenmekaar aan drukken en als ze uit de oven komen zitten ze als het goed is gewoon aan mekaar vast ;)
hoi hulya,

ook deze koekjes eens proberen te maken. De eerste keer waren ze natuurlijk heel erg mislukt en niet te eten. ik had ze 15 min op 220° gezet, bleek dat dat veel te lang is voor in mijne oven. ze waren helemaal zwart vanonder :-).
volgende dag opnieuw proberen, dit keer 15 min op maar 180°, nu waren ze wel heel goed.
Ik doe er ook een theeglaasje gewone suiker bij.

dank je wel voor al die lekkere recepten!!!
:-)
12 jaar geleden reactie door Marilyn Biesmans
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Marilyn,

Haha, oeps! Bij mij waren ze in 15 minuten net goed gebakken. Gelukkig heb je er een oplossing voor gevonden!

Geniet nog van de rest van de recepten, veel plezier!
ik heb ze zojuist gemaakt, ik heb alles perfect gedaan zoals genoteerd en de foto's zijn precies hetzelfde, alleen zaten ze bijna uur in oven en toch zijn ze niet zo lekker, ze zijn niet zoet of niets, het was alsof ik brood at... is dit normaal? kan ik geen kristalsuiker erbij doen voor een beetje smaak ofzo nuja ik weet het niet... ik hoopte echt dat ik iets kon maken een keer bleek het niet lekker te zijn...
terwijl reacties zeggen dat het lekker is kan je zeggen wt ik fout gedaan heb dan of tips voor meer smaak, want ik wil het eerlijk gezegd niet opgeven....
12 jaar geleden reactie door SaraN
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dag SaraN,

Jammer dat ze mislukt zijn! Misschien heb je te veel meel gebruikt? 1 glas = 200 ml, dus ben je er zeker van dat je 600 ml meel hebt gebruikt? Je kunt er eventueel nog suiker of vanille extract bij doen voor wat meer smaak.

Laat me weten hoe het is geworden!
moet dit margarine zijn? Of kan dit gewoon ook solo boter zijn?
Want ik wil het graag vandaag maken maar we hebben niet meer genoeg margarine en het is zondag en alles is gesloten =S
Sara
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Zou kunnen, maar ik zou er geen heel pakje in doen, iets minder.
Ik wil ze in een kleinere variant (meer stuks) maken. Kleinere balletjes dus. Moet ik ook dan 15 minuten op 225 graden aanhouden of iets minder warm en korter?
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, ik denk dat de tijd en temperatuur ook voor de kleinere variant prima is.
met een 3/4 theeglas witte basterdsuiker is t echt veel lekkerder alleen dan stop je niet meer met eten...erg lekker met een bakkie thee-;)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hi,

kan ik in plaats van meel ook maizena gebruiken?

groet Milla
12 jaar geleden reactie door anoniem
koekjes zitten nu in de oven ben heel benieuwd hoe ze gaan worden en smaken.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Dank, ik heb het toch maar opnieuw geprobeerd en nu gelukt! Heerlijk. Ik heb wel meer poedersuiker gebruikt.

Hans, Groningen
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hi,

Volgens mij heb ik iets fout gedaan... :(. Drie glazen meel = 600 gram? Heb wat andere recepten bekeken en kwam daarop uit. Je hebt ook verschillende soorten glazen immers. Anyway, het mengsel was erg droog en alhoewel het er niet bij stond heb ik het maar met wat water smeuïger gemaakt. En de balletjes te groot gemaakt, want de koekjes werden maar niet gaar. Net uit de oven gehaald en niet gelukt, denk ik :(. En werd al eerder genoemd hier; het mag zoeter of hoort het niet al te zoet te zijn?
Straks of morgen ga ik Irmik tatlisi maken, lijkt me erg lekker!

Selamlar,
Hans, Groningen
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door anoniem
3 glazen meel is 300 gram; geen 600 gram!! Daarom werd je mengsel veels te droog. Probeer ze nogmaals zou ik zeggen. Ze zijn namelijk erg lekker..
Hoi,
ik heb dit recept uitgeprobeerd en 4 eetlepels poedersuiker was echt te weinig.
wat is de ervaring van anderen?
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb deze koekjes afgelopen week met visite gemaakt, is helemaal goed gelukt, wat voor glazen heb jij gebruikt voor de meel ? ik gebruik die van 200 ml, in ieder geval geen turkse glazen.

groeten marit
Hulya, Ik heb deze koekjes gemaakt en ze waren heerlijk. Zou je nog wat meer koekrecepten kunnen plaatsen?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Moet er geen bakpoeder bij?
12 jaar geleden reactie door anoniem
12 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Nee, dat is niet nodig :-)
Ja, dat zou ook kunnen, denk ik.
12 jaar geleden reactie door Hülya
mag het ook bloem zijn ipv meel ? :D
12 jaar geleden reactie door anoniem
Insallah!
13 jaar geleden reactie door Hülya
Ik ga nu de kurabiye uitproberenn insallah lukt het
Ahaha vind de bloemvorm
Vooraal leuk
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hierbij moet je ook nog Turkse thee maken. Dan is het helemaal af! Bedankt voor het recept.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi anoniem,

Één pakje margarine is 250 gram.

Groet,

Hulya
13 jaar geleden reactie door Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
dat is veeel vet en calorieen
hallo,
hoeveel gram margarine is een pakje?
13 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb dit zojuist gemaakt, echt helemaal succes , dankt je wel.
13 jaar geleden reactie door anoniem
Ik gebruik gewone (Nederlandse) glazen, dus in ieder geval geen (Turkse) theeglazen.
13 jaar geleden reactie door Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
heb je ook een schokolade taart recept ?
13 jaar geleden reactie door anoniem
MAAR HOEVEEL GRAM IS DAT DAN ??? dat is veel eenvoudiger
Laat me weten wat jullie ervan vinden! :-)
13 jaar geleden reactie door Hülya
13 jaar geleden reactie door anoniem
hallo,
ik wil het gaan maken, maar wat voor glazen gebruik je voor die 3 glazen meel ?
12 jaar geleden reactie door anoniem
heb ze nu 3x gemaakt en de derde keer heb ik er een 3 kwart theeglas witte basterd suiker doorheen gedaan toen waren ze echt super lekker,want met die poedersuiker worden ze niet zo zoet....erg leuk en makkelijk om met kinderen te maken.