Merhaba!
Deze koekjes maak ik vaak als ik op visite ga: dit zijn originelere bloemen dan een bosje! Haha. Ik gebruik altijd vloeibare margarine ipv gewone. Dit is lekker romig en kan direct gebruikt ipv op kamertemperatuur. ik gebruik dezelfde hoeveelheid. Wanneer mn deeg ietwat droog blijkt tijdens het kneden doe ik er gemakkelijk nog een scheutje bij!
Naast de 4 lepels poedersuiker voeg ik ook altijd een zakje vanillesuiker toe. Dit is een wat subtieler 'zoetje' dan basterdsuiker.
In mijn oven heb ik 20-25 min nodig afhankelijk van de grootte van de blaadjes. Wanneer ik de koekjes eruit haal zet ik de oven uit. Voor een extra smaaksensatie smeer ik de warme koekjes in met gül reçeli, oftewel rozenjam, die ik bij de turkse supermarkt koop. Vervolgens zet ik de koekjes nog 3 min terug in de nog warme oven. Dit zorgt dat de jam heel licht karamelliseert. Ook dit is een heel subtiel zoetje. Bovendien zorgt het voor een hele mooie glans!
Groetjes Ryanne