Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Irmik Helvasi

Irmik Helvasi recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Irmik Helvasi:

  • 400 ml melk
  • 200 ml water
  • 125 gram kristalsuiker
  • 250 gram griesmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram roomboter
  • 50 gram pinda’s

Bereiding Irmik Helvasi:

  • Zet een pan op het vuur (mediumstand). Voeg hier de melk en suiker aan toe.

irmik helvasi melk toevoegen

  • Wanneer de suiker in de pan gesmolten is, voeg je het water en het vanille extract toe.
  • Vervolgens zet je het vuur uit. Roer nu goed door.
  • Zet nog een pan op het vuur (hoge stand) en laat hier de boter in smelten.
  • Voeg het griesmeel en de pinda’s toe.

irmik helvasi pindas toevoegen

  • Zet het vuur op een mediumstand en blijf goed roeren voor de komende 15 minuten (!)
  • Voeg de siroop die je als eerst hebt gemaakt geleidelijk toe aan de tweede pan. Blijf in de tussentijd goed doorroeren.
  • Wanneer alle siroop in de pan zit (samen met het griesmeel), zet je het vuur op een lage stand en roer je nomaals 15 minuten.

irmik helvasi vocht ingetrokken

  • Zorg tegen de tijd dat de 15 minuten verstreken zijn, al het vocht ingetrokken is.
  • Laat de Irmik Helvasi nu afkoelen. Dit gerecht is klaar om geserveerd te worden.
  • Voor de verschijning kun je de Helva in een kommetje doen, beetje aandrukken en dan het kommetje omdraaien.
  • Qua decoratie kan er gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld walnoten.

Eindresultaat Irmik Helvasi:

Irmik Helvasi tarifi

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Irmik Helvasi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 11
Auteur:
Publiceerdatum: 18-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Helva
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten Irmik Helvasi: 400 ml melk 200 ml water 125 gram kristalsuiker 250 ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

11 reacties

11 maanden geleden reactie door anoniem
Hoi,

 Voor iedereen die het wil proberen. Je moet de griesmeel wel minstens een half uur op klein vuur bakken en steeds erbij blijven doorroeren. 15 minuten is veels te kort. Dan wordt die licht  van kleur en smaakt die ook niet goed.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya,
Ik wil graag het recept maken, maar de 50 gram ongezouten pinda's moet ik deze fijn hakken/malen?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, op de foto is te zien dat het normale pinda's zijn. :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hai Hülya,
ik ben allergisch voor pinda's, maar mijn man is gek op helva, dus wil het graag een keer maken. Kan ik de pinda's gewoon weglaten, of moet ik ze vervangen door bijvoorbeeld walnoten?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kun je proberen, anoniem. Moet vast lukken. :-)
12 jaar geleden reactie door Aysess
Hoe maak je die siroop dan?
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi hulya ik had het geprobeerd te maken en het was erg licht van kleur weet jij hoe dat komt??
12 jaar geleden reactie door Hülya
Mogelijk niet goed geroerd tijdens die 15 minuten, desnoods iets langer aanhouden, bijvoorbeeld 18 minuten (dus twee keer 18 minuten in plaats van twee keer 15 minuten).
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hulya moet de pan met melk koken?
12 jaar geleden reactie door Hülya
Nee, dat moet niet. Anders krijgt het zo'n vreemde substantie.
12 jaar geleden reactie door anoniem
merhaba, even misschien een stomme vraag...maar er is mais,rijst,tarwe griesmeel enz... Welke moet het zijn? tarwe griesmeel?

alvast bedankt
12 jaar geleden reactie door Hülya
Volgens mij is het tarwe, maar wel een speciale. Als je irmik in de Nederlandse supermarkten zoekt, dan moet je zoeken naar semolina of semoule. In Turkse winkeltjes kun je gewoon vragen naar Irmik.
12 jaar geleden reactie door anoniem
ok. dan ga ik makkelijker naar een turkse winkel. dank je x
12 jaar geleden reactie door anoniem
hallo hulya,
Ik heb het geprobeerd te maken maar het is licht van kleur en niet donker zoals op de foto...
12 jaar geleden reactie door anoniem
Moeten de pinda 's gezouten of ongezouten zijn??
12 jaar geleden reactie door Cansu
ongezouten
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt helemaal, dank je wel Cansu voor je reactie :-)
12 jaar geleden reactie door anoniem
Irmik helvasi is heerlijk, ik vroeg me juist van de week af hoe dat in het Nederlands genoemd zou worden; het is dus griesmeel?!
12 jaar geleden reactie door Hülya
Dat klopt, irmik is griesmeel in het Nederlands.
12 jaar geleden reactie door anoniem
Hii ik had een vraagje kan je dit ook een dag van te voren maken en dan morgen serveren.. kan het dan in het koelkast een dagje blijven?
Zoja moet ik het dan afdekken?
Ziet er goed en heeeeeeeerlijk uit :-)


Gr Berivan
12 jaar geleden reactie door Hülya
Jazeker, dat kan prima, en afdekken is niet noodzakelijk.

Meer stap-voor-stap recepten:

65,529x bekeken
  • pasta salade
  • 4 personen
  • 45 min
Salades 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 13 reacties
35,174x bekeken
  • auberginesalade
  • 4 personen
  • 45 min
Meze gerechten 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 6 reacties
30,233x bekeken
  • rijst met kikkererwten
  • 4 personen
  • 45 min
Rijst 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties
41,229x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 13 jaar geleden geplaatst door Hülya 9 reacties vegetarisch recept


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)