Volg jij ons al op Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer recepten!
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Kazandibi

Kazandibi recept

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten Kazandibi:

  • 1 liter melk
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • 50 gram roomboter
  • poedersuiker
  • 200 ml kristalsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding Kazandibi:

  • Smeer alvast een metalen vorm goed in met de roomboter en strooi flink wat poedersuiker over de bodem.

kazandibi nasil yapilir

  • Neem een kommetje en voeg hier het zetmeel, bloem en rijstmeel toe. Roer deze ingrediënten door elkaar.
  • Giet 200 ml melk in de kom, roer goed door totdat alle droge ingrediënten er in zijn opgelost.
  • Neem een pan en maak de bodem een beetje nat met water. Dit doe je zodat de melk die je erin zult gieten niet zal gaan plakken aan de bodem.
  • Giet 800 ml melk in de pan en voeg vervolgens de suiker, de vanille essence en het zout toe.
  • Zet deze pan op een hoog vuur en roer goed door totdat dit mengsel begint te koken.
  • Vervolgens zet je het vuur op een lage stand. Roer nog voor ongeveer 5 minuten door.
  • Neem nu 2 schepjes uit de pan en voeg deze toe aan de kom met de droge ingrediënten en de melk.

  • Roer dit even paar keer door.
  • Vervolgens giet je alles uit de kom weer terug in de pan.
  • Roer alles goed door tot het mengsel begint te koken en harder wordt.
  • Giet dit mengsel nu in de metalen vorm en plaats deze vervolgens op hoog vuur.

kazandibi tarifi

  • Het is de bedoeling dat het toetje nu een beetje ‘aanbrandt’ aan de onderkant.
  • Zorg dus dat de gehele bodem van de metalen bodem even lang op het vuur hebben gestaan.
  • Controleer af en toe de bodem door het toetje een beetje met een spateltje op te tillen aan de zijkanten. Controleer ook het midden.
  • Wanneer het toetje klaar (ofwel wanneer de bodem lichtelijk aangebrand is) is haal je de metalen vorm van het vuur en laat je het geheel afkoelen voor een tijd.
  • Als het toetje eenmaal op kamertemperatuur is, dien je het toetje in de koelkast te zetten voor ongeveer 2 à 3 uur zodat het hier helemaal afkoelt.
  • Nadat het toetje afgekoeld is, gebruik je een spatel om het toetje tot één rol te vormen (één zijde optillen, en dan simpelweg om laten rollen tot de andere zijde)

  • Snijd het toetje vervolgens. Doe dit rustig en voorzichtig!

kazandibi snijden

  • De Kazandibi is nu klaar om geserveerd te worden.

Eindresultaat Kazandibi:

kazandibi recept

  • Recept uitprinten? Klik op het Afdrukken knopje rechts →
  • Printen
Naam recept: Kazandibi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 13
Auteur:
Publiceerdatum: 18-08-2012
Keuken: Turks
Categorie: Zuiveldesserts
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten Kazandibi: 1 liter melk 2 eetlepels aardappelzetmeel 2 eetlepels ...

Wat is jouw reactie?

Vul hierboven uw e-mailadres in.
Spam beveiliging:
Om deze beveiliging te vermijden, gelieve Inloggen of Registreren.

13 reacties

2 weken geleden reactie door anoniem
Hi!
Werd kazandibi oorspronkelijk gemaakt met kip?
10 jaar geleden reactie door anoniem
ik heb vraagjes in de plaats van vanille essence mag je ook vanille aroma gebruiken  en in de plaats van rijst meel mag je ook custard poeder toevoegen
11 jaar geleden reactie door anoniem
heeey, ziet er lekker uit, maar hoe kom je aan zo'n schaal en kan het ook in een anti aanbak pan op het vuur (gasfornhuis) ??
groetjes Silja.

PS. graag snel antwoord
11 jaar geleden reactie door anoniem
tussen de ingrendienten staat 50 gr roomboter...zie het in de bereiding nergens bij staan?
kan je me svp snel antw,wil deze nu gaan maken
alvast bedankt
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

Ik heb het recept aangepast, de roomboter moet gebruikt worden om de metalen vorm in te vetten (de bodem ervan).
11 jaar geleden reactie door Mama van Mansur
Salaam Alaikoum,

Ik zou dit dessertje ook eens willen maken, maar ik een gasplaat. Kan ik dat daarop ook klaarmaken of moet het op een electrische kooplaat klaargemaakt worden?

Groetjes,
Fatima

Ps: Super leuke site met lekkere gerechtjes, dank u wel!!!
11 jaar geleden reactie door Hülya
Probeer het eens, Fatima. Volgens mij is dat geen probleem, als er maar hitte van onderaf komt. :-)

Bedankt voor je compliment!
11 jaar geleden reactie door anoniem
Dit is een van mijn lievelingsrecepten qua toetjes waneer ik in Turkije ben, zalig!
Vraagje, daar krijg ik dit toetje in een blokje opgediend, kan ik dat ook doen ipv oprollen dus na het afkoelen omdraaien met een plat bord eronder of gaat dat moeilijk?
Ow en heel lekker erbij is als je hebt karamel ijs en anders bv roomijs!
Groetjes Mira
11 jaar geleden reactie door Hülya
Je kan het het op verschillende manieren eten, maar het gaat er bij dit toetje om dat je de bruine bodem ziet. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hindoestaanen hebben ook zoiets boyo
daar zit rozijnen en een beetje kaneel smaak aan
die van jou is veel sneller klaar maar ziet er ook heel lekker uit
vraagje is zetmeel hetzelfde als mazaina?

gr
11 jaar geleden reactie door Hülya
Maizena is ook wel maïszetmeel. :-)
11 jaar geleden reactie door anoniem
hallo

ik heb net kazandibi gemaakt, maar wat me opgevallen is: bij de ingredienten staat '1 theelepel vanille extract' en bij de bereiding staat nergens dat je deze vanille extract moet gebruiken, ik heb t  toch wel 1 theelepel erin gegooid.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hallo anoniem,

ik zal het er even bij zetten. Bedankt voor je oplettendheid! :)
11 jaar geleden reactie door anoniem
wat ziet heerlijk uit besa7a.. heel apart uit.. zal zeker maken
11 jaar geleden reactie door Miray
Wat is rijstmeel
11 jaar geleden reactie door Hülya
In het Turks: Pirinç Unu.

Hier zie je een afbeelding hiervan: http://www.baktat.com/images/produits/20505_20505%20pirinc%20unu.jpg

In het Engels heet het rice flour en in het Nederlands: rijstmeel.

Pirinc Unu kun je in bijna alle Turkse minimarkets halen.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Ziet er heerlijk uit ,ga het zekere een keer maken

groetjes yvon
11 jaar geleden reactie door anoniem
leuk recept en snel te maken.
maar..........

vraagje
kan dit ook op gas? of in de oven?

is het mogelijk om een Turkse vertaling te geven?

aardappelzetmeel = ...........?
rijstmeel = ............?

tussen haakjes bijvoorbeeld.

namen kunnen een probleem zijn. ooit gestart met een Turkse shampo die mij aangeraden was als bodylotion. een misverstand duidelijk. gelukkig maar weinig geprobeerd. later begrepen dat het shampo was.

jammer dat dat koffiehoekje gesloten is. anders kunnen daar dit soort vragen gesteld.
11 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi anoniem,

rijstmeel is pirinc unu, kun je in Turkse minimarkets halen.

Hier zie je een afbeelding hiervan: http://www.baktat.com/images/produits/20505_20505%20pirinc%20unu.jpg

In het Engels heet het rice flour en in het Nederlands: rijstmeel.

Pirinc Unu kun je in bijna alle Turkse minimarkets halen.

Aardappelzetmeel kun je in gewone supermarkten vinden:

http://passie.horeca.nl/generated/c620x300_a17356_aardappelzetmeel.JPG
11 jaar geleden reactie door Hülya
O ja, je kunt dit niet in de oven doen. Het moet echt op een fornuis of keramische plaat, omdat de onderkant moet aanbranden juist.
11 jaar geleden reactie door anoniem
Haaaaj Hulya

Even een vraagje kan je het ook in de oven doen?
Ik wil het namelijk voor meer dan 4 personen maken, ik wil het in een groot metalen vorm maken..
En dat past namelijk niet op een fornuis.

Gr Berivan
11 jaar geleden reactie door Hülya
Merhaba Berivan,

Je kunt dit niet in de oven doen. Het moet echt op een fornuis of keramische plaat, omdat de onderkant moet aanbranden. Als je dit in de oven doet, dan wordt het warm aan alle kanten, ik kan je garanderen dat je dan geen kazandibi meer hebt :-)

Heb je eventueel geen hittebestendige glazen schaal?
10 jaar geleden reactie door anoniem
Tuurlijk kan dit in de oven. Wij deden vroeger niet anders. Maar dat was wel een steenoven met onderverwarming. Ons recept is iets anders. Wij maakten eerst karamel in de schaal (suiker met wat citroensap laten "aanbranden") en dan pas de "vla" erop en dan laten garen in de oven.

Meer stap-voor-stap recepten:

42,890x bekeken
  • gevulde aubergine
  • 4 personen
  • 45 minuten
Groente gerechten 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 10 reacties
31,838x bekeken
  • spinazie met gehakt
  • 4 personen
  • 45 minuten
Gevulde soep 11 jaar geleden geplaatst door Hülya 15 reacties
79,109x bekeken
  • rijst pudding
  • 4 personen
  • 60 minuten
Zuiveldesserts 12 jaar geleden geplaatst door Hülya 21 reacties
46,481x bekeken
  • gevulde kaasbroodjes
  • 6 personen
  • 45 minuten
Börek 10 jaar geleden geplaatst door Hülya 25 reacties


Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)