Hoe meer volgers we krijgen op Facebook, hoe meer nieuwe recepten er online komen! Klik dus snel op:  
  • Registreren

Verwachte recepten

Bereidingstijd

Aantal personen

Su böregi

su boregi turkse recepten

Beschrijving

Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas.

Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje.

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd:

45 min

Ingrediënten

  • 40 loempiavellen (ja, u leest het goed: 40)
  • Halve glas zonnebloemolie
  • 2 glazen melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 glas witte kaas (%40)
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas

Bereiding van de saus:

  • Voeg de melk, eieren, zonnebloemolie en bakpoeder toe in een kom. Goed kloppen!

Bereiding van de börek

  • Dompel de loempiabladeren in het sausmengsel.

  • Bedek de bodem van de bakplaat met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Rasp de witte kaas met een vork op een bord, en mix deze met de geraspte Nederlandse kaas.

  • Strooi dit mengsel vervolgens over de loempiabladeren in de bakplaat.

  • Bedek dit wederom met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.

  • Strooi wederom het kaasmengsel over de loempiabladeren.

  • Leg de overige 16 stuks gedompelde loempiabladeren eroverheen.

  • Snijd het geheel in blokjes.

  • Leg de bakplaat voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
  • Eet smakelijk!

su boregi turkse recepten

  • Printen
Naam recept: Su böregi
Beoordeling: 4/5
Reacties: 168
Auteur:
Publiceerdatum: 03-10-2011
Keuken: Turks
Categorie: Börek
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Beschrijving: Beschrijving Heerlijke börek bestaande uit verschillende kaas. Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje. Aantal personen 4 ...

168 reacties

9 maanden geleden reactie door anoniem
Hoi ik heb het vandaag gemaakt. Maar helaas is het niet lekker. Ik denk dat ik teveel vellen op elkaar gelegd heb. Het is nogal flauw van smaak. Ik baal er zo van want nu heb ik een hele schaal over , zou ik er nog iets aan kunnen doen om smaak toe te voegen?
1 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik het hapje ook goed koud serveren? Gr maartje
1 jaar geleden reactie door anoniem
Kan dit ook met filodeeg. Wil t zometeen voor
Bezoek maken!

Alvast bedankt!!
Groet amel
1 jaar geleden reactie door anoniem
het ziet er super uit en het is ook super lekker
1 jaar geleden reactie door anoniem
beste Hulya, ik heb al verschillende recepten geprobeerd, simpel uitgelegd, gemakkelijk te maken en heel lekker altijd;  bedankt hiervoor

hoe groot is de bakvorm die je hiervoor gebruikt?
1 jaar geleden reactie door anoniem
Bedankt voor een duidelijke uitleg :) Het is mij gelukt.  Makkelijk en lekker!
1 jaar geleden reactie door anoniem
Kan ik ook rijstvellen gebruiken, die worden ook voor loempia gebruikt. Kun je nat maken, frituren of bakken in oven.
4 maanden geleden reactie door Hülya
Bij voorkeur toch echt yufka gebruiken! (is ook kant-en-klaar te vinden)
1 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het gister gemaakt heerlijk.. En ook zo simpel.
Alleen wordt het middelste gedeelte niet mooi bruin en knapperig..  Heb je daar een tip voor?
Groetjes Ella
1 jaar geleden reactie door anoniem
Beste Hülya

Wij hadden afgelopen week een reünie met de mensen waarmee we op vakantie zijn geweest in Turkije (Fethiye - Yaka).  We moesten allemaal een Turks hapje meebrengen.  Ik had de su böregi gemaakt.  Iedereen vond het heerlijk!  Ik heb yufka gebruikt en dat was perfect!

Marleen (België)
1 jaar geleden reactie door anoniem
asalamoelaikum mijn moedier wil jouw bizoek hebben bij bayran hoop jij leuk en lekkir vinden




gruthjess ik
1 jaar geleden reactie door anoniem
HALLO HULYA ETEN LEKKER LAN MACHALA MIJN MOEDER BLIJ EN MIJN ABLA VINDT HELEMAAL MOOI JIJ MOETS OOK SURINAAMS ETEN DOEN IK DAN HELLEMAAL BLIJ IK ROTTI LEKKER VINDEN

GROETJESS LATIFA UIT IBIZA
1 jaar geleden reactie door anoniem
HALLO HULYA JIJ KOKEN KAN LEKER
IK BAKLAVA VIND LEKIR
BIDANK FOOR RESEPT

GROETJES FATIMA ABLA UIJT TURKIJ
2 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo,

Kan ik inplaats van de kaas ook gehakt gebruiken?

groetjes.
2 jaar geleden reactie door anoniem
SUPER lekker, de 2e staat nu in de oven.
2 jaar geleden reactie door anoniem
Mijn kids vonden het heerlijk! Krijg alleen in het midden een dikker vlak, aangezien er op mijn bakplaat geen 2 plakken naast elkaar passen, zonder dat ze elkaar in het midden overlappen...
hebben jullie dit ook, hoe op te lossen?
Bedankt!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het geprobeerd  maar het was zonde van tijd, heb het spring home deeg gebruikt van Turkse winkel heb zeker 4 lagen gemaakt de burek is heel dun en niks vergeleken wat ik bij me Turkse familie eet

Helaas beter zelf deeg maken denken ik
2 jaar geleden reactie door anoniem
hallo mijn vraag is er staat  1 glas geraspte bijv.
hoe veel gram is dan 1 glas?
2 jaar geleden reactie door anoniem
Kan je mij vertellen hoeveel ml een glas melk is?
En een glas kaas?
2 jaar geleden reactie door Cas
Echt super lekker maak het keer op keer
Ik doe er ook spinazie tussen bij de kaas
Heerlijk
Mijn beste vriend is turks die vind het ook lekker
En is trots dat ik als nl vrouw dit goed kan maken
Super blij met deze recepten
Ga zo door!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Fravita
Een vraag:
Kan ik aannemen dat het gebruiken van yufka deeg ook goed is?
Ik hoor het graag.
Bedankt
Andrea
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ja hoor, zonder de bakpoeder weliswaar! ;)
2 jaar geleden reactie door anoniem
Onwijs bedankt Hulya.!

Ik geniet er volop van. Je legt het simpel & eenvoudig uit. ga zo door !

Ook fijn dat er word aan gegeven als het om een vegetarische gerecht gaat.

Gr
2 jaar geleden reactie door anoniem
super lekker, niet alleen de burek, maar de turkse keuken zo gevarieerd en lekker!!!!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Ik ga dit vanavond opnieuw maken
Wauw was zo goed gelukt de vorige keer
Mijn turkse schoonzus was helemaal jaloers
2 jaar geleden reactie door anoniem
nou dit lijkt me heerlijk ga het binnenkort even proberen wat een heerlijke recepten
2 jaar geleden reactie door Hülya
Heerlijk is het zeker! Veel succes!
2 jaar geleden reactie door anoniem
mag ik vragen waar koop ik loempia bladen..
alvast bedankt
2 jaar geleden reactie door Hülya
Probeer te kijken bij de Turkse winkeltjes of toko's. :-)
2 jaar geleden reactie door anoniem
Heb de su boregi vandaag gemaakt. Het overige beslag heb ik over de boreg heen gegoten en had een heerlijke zachte boreg. Heel goed gelukt, was direct op!! Ga dit recept zeker nog eens maken!
2 jaar geleden reactie door Hülya
Leuk om te lezen! Veel kookplezier voor de komende keren!
2 jaar geleden reactie door anoniem
Net geprobeerd, eerste keer.
Ik had geen spinazie en heb een fijngesnipperd uitje, een groene peper en wat doperwtjes genomen.
Het resultaat wat top en super lekker.

Dank je voor het recept,

groeten, Ron
3 jaar geleden reactie door anoniem
hallo allemaal,

Het recept is echt heeeeerlijkk bedankt daarvoor!
Maar ik heb elke keer hetzelfde probleem, de onderkant blijft helemaal aan de bodem plakken waardoor allemaal van die gebroken stukken krijgt als ik het eruit wil halen.
Ik heb ook al geprobeerd om de bodem eerst met olie in te smeren maar het helpt niet echt.
Iemand een tip hoe ik dit kan ver komen??

Alvast bedankt!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Bankpapier met beetje bloem dat moet het goed gaan denk ik
3 jaar geleden reactie door Hülya
Klopt anoniem, probeer bakpapier. :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, ik vind het recept heerlijk en ga het zometeen weer maken... De vorige keer was de bovenkant nogal hard gebakken. Nou heb ik de tip gekregen om de over iets lagere temperatuur te zetten en een beetje langer bakken. Dan nadat je de bakplaat eruit haalt, meteen een vochtige theedoek erop leggen. Dan wordt de bovenkant door de stoom weer zacht. Heeft iemand hier ervaring mee?
Groetjes Kim.
3 jaar geleden reactie door Hülya
Dat kun je inderdaad eens proberen, Kim! :-) Ik heb er persoonlijk nooit echt problemen mee gehad voor zover ik me kan herinneren. Ik hoop dat het gelukt is!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hülya, werkelijk heerlijk. Het was precies zoals wij deze in Turkije gegeten, ik kreeg hier thuis alleen maar complimenten. Maar wel dank zij jou, dank voor je moeite om de Turkse keuken ook hier te laten proeven.
3 jaar geleden reactie door Hülya
Heel erg bedankt voor je lieve woorden, ook bedankt dat je de site bezoekt. :-)
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Allereerst wat fijn dat er een site is waar zoveel lekkere turkse gerechten opstaan mét goede uitleg, bedankt hiervoor!

Mijn vraag is; ik heb weleens vaker börek gegeten, ook weleens börek met vulling van aardappels en gehakt. Het leek verder wel hierop en het werd ook in vierkante stukken gesneden.

Heb jij een idee hoe dit heet? Of hoeveel gehakt en aardappel ik ervoor moet gebruiken?

Liefs
3 jaar geleden reactie door anoniem
Volgens mij bedoel jij gözleme. Dat heeft Hülya ook op haar site staan geloof ik?
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik zie bij deze recepten elke keer 1 glas of anderhalf, maar ik zou graag weten wat de hoeveelheid van zo een glas is?
3 jaar geleden reactie door Hülya
1 glas = 250 mL

Stom van me dat ik me pas later realiseerde dat niet iedereen dezelfde glazen gebruikt. ;)
3 jaar geleden reactie door anoniem
ik ben nu mee bezig 27-12-2013 mijn vrouw kan niet wachten
3 jaar geleden reactie door anoniem
3 jaar geleden gewijzigd
Su börek is alleen heerlijk smaakvol met zelfgemaakte deeg. Dit is mijn moeders specialiteit en ik weet nog dat zij soms wel 10 ovenplaten vol van deze borek maakte op een dag. En die 40 deegvellen per ovenplaat maakte ze helemaal zelf...
Maar dit is een goed alternatief
3 jaar geleden reactie door anoniem
So ik ben echt doll op börek he.!! Ik ga het echt een dagje proberen'!!!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Oh hahaha het is gelukt en lekkkkeeer bedankt hulya voor het delen van jouw recepten groetjes, Sanae
3 jaar geleden reactie door anoniem
Dag hulya ablaa,

 Ziet er super lekker uit! ( zoals altijd)
Ik ga dit zeker eens proberen.
 Wij zijn maar voorlopig met tweetjes thuis, dus kan ik de rest dan invriezen?

Groetjes
Tubis
3 jaar geleden reactie door anoniem
mmm lekker dacht dat het moeilijk was om te maken maar dat valt best mee
3 jaar geleden reactie door anoniem
Dit lijkt me heeeeeerlij! Kun je zo ook koud eten en ruim van te voren klaar maken?
Diana
3 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hülya

Wat een geweldige keuken is de Turkse keuken! Vandaag maakte ik als eerste de Börek, maar ik heb zin om nog veel meer van jouw recepten uit te proberen - en ik ben helemaal fan van je site en bijna alles lijkt me erg lekker.

Tijdens de bereiding had ik extra sausmengsel nodig: het eindresultaat is erg lekker, maar daardoor iets te eiig, dat ga ik de volgende keer voorkomen. Mijn man houdt niet van Feta, maar vond dit erg lekker!

Tip: misschien is het een idee om ergens op de site te vermelden wat je bedoelt met de hoeveelheden als je aanduidingen geeft van 'een glas'. Ik zie dat meer mensen daarom vragen en nu is het zoeken om het terug te vinden.

Dank je wel en veel succes,
Maartje
3 jaar geleden reactie door Henk
Hallo Hulja
Echt lekker, alleen had ik nogal wat van het sausmengsel over
Daar heb ik toen iets bloem en zout bijgedaan en er heerlijke pannenkoeken van gebakken.
Weggooien is toch zonde?
Hartelijk dank voor het makkelijk lekkere recept.
vr.groet,
Henk
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Hulya,

Wat een fantastisch recept en makkelijk. Iedereen thuis hebben heerlijk genoten van je Su boregi.
Bedankt.
Groetjes,

Gina
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Gina,

Heel fijn om te horen, ben blij dat het heeft gesmaakt!

Groetjes,

Hulya
4 jaar geleden reactie door Stella Boger
Hi Hulya,
Ik heb het gisteren gemaakt. Zo eenvoudig en zo lekker. Mijn man gaf me zelfs een compliment dat het lekkerder was dan in Turkije. Dank je.
4 jaar geleden reactie door Hülya
Hoi Stella,

Een beter compliment kun je inderdaad niet krijgen! :-)

Groetjes,

Hulya
4 jaar geleden reactie door anoniem
hoi hulya

ik moet zeggen bu kadar mi su boregine benzer tadi sasirdim kaldim yani artik hamur acmak yok gercekten allah razi olsunnnnn

veel succes ermee
het was heerrlijk,super,geweldig
4 jaar geleden reactie door anoniem
Ik heb het al eerder gemaakt en het is erg lekker. Mijn zus wou het recept hebben. Is zeker niet moeilijk te maken.
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo Hulya ik ben elisabeth ik wou is vragen van waar dat ik myn gratis kookboek kan krygen jullie zeggen dat maar ik zie Nieks aub zeg van waar ????
4 jaar geleden reactie door anoniem
kheb het vandaag geprobeert enkwou zien hoe dat het is maar ik denk dat het niet lukt wat die ziet er droog uit :(
4 jaar geleden reactie door anoniem
Hoi Huliya,
Kun je me vertellen of je deze Su Boregi kunt bewaren of kunt invriezen?
Alle ingrediënten heb ik al in huis, ik heb er veel zin in.
Groetjes,
Monique
4 jaar geleden reactie door anoniem
ahahahah dit is echt geen su boregi...echte su boregi maak je de deeg zelf...de deeg moet je in kokend water in doen niet te lang en dan meteen in koud water doen en dan pas kun je het in de tepsi leggen...en is wat dikker dan deze..en in su boregi hoort zeker NIET nederlandse kaas in alleen witte kaas met peterselie wort het gemaakt...dus mensen jullie moeten verder zoeken naar echte su boregi want deze is het zeker niet :) als je dit voor de turkse mensen voor zijn neus zet als su boregi gaan ze je zeker uitlachen :D
4 jaar geleden reactie door anoniem
Beetje flauwe reactie dit. Volgens mij is hier iemand heel erg haar best aan het doen om lekkere turkse gerechten te plaatsen. Als jij als Turk zijnde van mening bent dat dit niet goed is kun je dat ook anders zeggen. En ieder zal zijn of haar eigen recept hebben, denk je ook niet?
4 jaar geleden reactie door Leen
Als je het allemaal zo goed weet wbt de su boregi.....ga dan lekker je eigen site maken maar laat ons genieten van de recepten van de Turkse kok of zoals mijn voorganger al zegt....zou je op zijn minst het anders kunnen verwoorden
3 jaar geleden reactie door merisom
Wat flauw zeg. Mijn zus heeft het met loempiavellen gemaakt volgens het recept van Hulya en we vomden het heerlijk.

Bedankt hulya echt praktisch en heerlijk lekker!
3 jaar geleden reactie door anoniem
Hallo, Anoniem ik ben Junior (Zo heet ik echt ik hou niet van anoniem) en ik ben 12 jaar en ik hou heel erg van koken ik wil graag leren te koken en te eten uit alle landen en ik had dit recept samen met mijn moeder gemaakt we begrijpen dat eigen deeg lekkerder is maar dit is voor ons wel makkelijker het zelfde is dat jij thais gaat koken (mijn moeder is thais) dan gebruik jij ook niet alle goede ingrediënten dan gaat mijn moeder ook niet lachen. Ze vind het dan alleen maar leuk dat je het probeert en van ons eten wil proeven dus anoniempje volgende keer even na denken over wat je op internet zet want dit is geen goed voorbeelt voor kinderen.
Groetjes van Junior
3 jaar geleden reactie door anoniem
Ik hoop dat je dat niet meer doet
Groetjes Junior alweer
4 jaar geleden reactie door anoniem
Dag Hülya,

Wat is witte kaas? Wat kan ik als alternatief hiervoor gebruiken als ik dit niet in een "gewone" winkel kan krijgen?
Groetjes,
Rob
4 jaar geleden reactie door anoniem
witte kaas is Turkse kaas soort van fetta kaas vaak in cilindervorm blik verpakt.. ALDI heeft ze tegenwoordig ook. Er zitten dan 3 cirkeltjes witte kaas in...
groetjes
4 jaar geleden reactie door Leen
Ja,ik haal hem ook bij de Aldi,blauw/witte can

Meer stap-voor-stap recepten:

83,791x bekeken
  • sigaren broodjes
  • 4 personen
  • 30 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 48 reacties vegetarisch recept
26,174x bekeken
  • gehakt börek
  • 4 personen
  • 60 min
Börek 6 jaar geleden geplaatst door Hülya 12 reacties nieuw recept
21,317x bekeken
  • tarhana soep
  • 4 personen
  • 45 min
Soep 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 26 reacties vegetarisch recept
21,228x bekeken
  • salamur salade
  • 4 personen
  • 30 min
Salades 5 jaar geleden geplaatst door Hülya 173 reacties vegetarisch recept
Uw e-mail: 
Vraag Turkse recepten Op zoek naar meer Turkse recepten? (Yemek Tarifleri)
Meer Turkse recepten Klik voor de Nieuwste recepten  ,  Populairste recepten of het Turkse pizza recept (tip)